Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opłaca się ścigać obijających nam auta

Featured Replies

Napisano

Dziś przyjechał Pan do wyceny , tak jak opisywałem kiedyś zrobiona mi małego wgniota na błotniku , oraz lekko zarysowano dzwi ( obicie od krawedzi dzwi innego pojazdu ) - Pani otwierała swoje przednie i tylnie dzwi sciana.gif .

Wycena 950zł ok.gif

Napisano

> Dziś przyjechał Pan do wyceny , tak jak opisywałem kiedyś zrobiona mi

> małego wgniota na błotniku , oraz lekko zarysowano dzwi ( obicie

> od krawedzi dzwi innego pojazdu ) - Pani otwierała swoje

> przednie i tylnie dzwi .

> Wycena 950zł

Ale jak rozumiem miales sczescie widziec to jak obija Ci auto ?

Napisano

> Ale jak rozumiem miales sczescie widziec to jak obija Ci auto ?

Niekażdy ma...

U mnie na zderzaku jest jeszcze pamiątka po jakimś parkingowym piracie... no.gif

Napisano

Jak byłem z 4 miechy temu w Katowicach przy Sielesi to podjechało 4 młodych gniewnych golfem III.

Tylko czekałem aż któryś uderzy w bok auta .... niestety mam listwy i nie mogłem krzyknąć nawet debilowi bo i tak uderzył, ale listwa gumowa przyjeła cios .. co za pech biglaugh.gif

Napisano

Ja dziś byłem świadkiem jak pani poprosiła pana przed marketem aby jej wyjechał z miejsca parkingowego, zaparkowała prawidłowo przodem, parkowanie prostopadłe, widocznie wyjechać z tego miejsca to była dla niej czarna magia.

Strach pomyśleć co by było jakby nie znalazła żadnego uczynnego pana, zazwyczaj wszyscy spieszą sie na zakupach.

Po tym doświadczeniu jestem pewny ze na parkingach nie tylko "młodzi gniewni" obijają samochody.

pzdr.

Napisano

> Po tym doświadczeniu jestem pewny ze na parkingach nie tylko "młodzi

> gniewni" obijają samochody.

> pzdr.

Zazwyczaj są to niemrawe Panie, bezmózgowe Yeti angryfire.gif

"Wieśniaki" że tak powiem którzy przyjeżdzają do większego miasta na zakupy miesięczne i swoimi polonezami/favoritkami(taki przykład głupi) i podobnymi furkami obijają drzwi bo nie wiedzą że w dużym mieście stoją auta obok smirk.gif

Napisano

a mialem taki pomysl zeby sobie zdjac te boczne listwy 270751858-jezyk.gif ale chyba jednak zrezygnuje z tego pomyslu :> naszczescie nie mam zadnego obicia tylko ktos mi lekko obtarl tylny zderzak w rogu (slad czerwonego lakieru po delikwencie mam do dizsiaj)

Napisano

> Zazwyczaj są to niemrawe Panie, bezmózgowe Yeti

> "Wieśniaki" że tak powiem którzy przyjeżdzają do większego miasta na

> zakupy miesięczne i swoimi polonezami/favoritkami(taki przykład

> głupi) i podobnymi furkami obijają drzwi bo nie wiedzą że w

> dużym mieście stoją auta obok

Nie tylko po parkingu tacy jezdza sciana.gif

Dzisiaj holowalem kumpla przez ok 25 km do Warszawy, dwa pasy ruchu w jedna strone. Jechalem lewym pasem i chcialem zmienic na prawy zeby nie utrudniach ruchu a tu patrze z tylu zbliza sie jakis pojazd z prawej wiec wrzucilem kierunek i grzecznie jadac z ta sama predkoscia czekalem az mnie wyprzedzi, bo wpuscic mnie nie chcial, po czym jak sie zrownal okazalo sie ze to byl jakis zasuszony dziadek trzymajacy sie ledwo kierownicy zeby nie upasc... i jak sie zrownal ze mna jechal z taka sama predkoscia sciana.gif musialem zwolnic zebym zjechac zza nim na prawy....

porazka crazy.gif

Napisano

> Dziś przyjechał Pan do wyceny , tak jak opisywałem kiedyś zrobiona mi

> małego wgniota na błotniku , oraz lekko zarysowano dzwi ( obicie

> od krawedzi dzwi innego pojazdu ) - Pani otwierała swoje

> przednie i tylnie dzwi .

> Wycena 950zł

Możesz opisać w telegraficznym skrócie jak doszło do tego, że mogłeś wezwać rzeczoznawcę? Policję wezwałeś czy inaczej było?

Napisano
  • Autor

1. Trach , trach

2. Chyba porysowała mi Pani wczoraj auto

3. To spiszemu oświadczenie

4. Spisane oświadczenie , telefon do ubezpieczyciela

5. Pan przyjeżdza i na miejscu wycenia ok.gif

Napisano

no dobra a co kiedy kolo z parkingu strzeżonego stojący obok obija systematycznie ale nikt tego nie widzi. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

przylokkać gościa i najleoiej nagrac kamerą aby nie mógł się wyprzeć ok.gif

naprawdę warto takich ludzi ścigać naucza sie otwierac dzwi jak im składki wzrosną ok.gif

Napisano

No to hop zlosnik.gif

Starszemu dzisiaj w Toyotce ktoś na parkingu REALa porysował zderzak. Widać taki po plastikowym zderzaku zdrapany lakier nie równo ...

Zabić to mało angryfire.gif

Napisano

To miałeś farta, że złapałeś winowajcę. Mi ktoś w autku odbił ładny kawałek lakieru na drzwiach angryfire.gif. Już dwa tygodnie jeżdżę z białą plamą szerokości 0,5cm i wysokości 1cm angryfire.gif. Listwy w autku niestety nie zdają egzaminu, jedynie pozwalają uniknąć wgniecenia.

Napisano
  • Autor

Parkingi hipermarketów to zło angryfire.gif

Ale można na takim niexle zarobić .

Ciekawe jak by tak postawić auto i nagrywać wszystko na kamere , co na to policja ( no tak tylko że auta nie są w ruchu ) i sąd ( w ostateczności ) - jak by sprawca się chciał wymigać biglaugh.gif

Napisano

jak o odbiciach mowa.dzis tak sobie wychodze z chalupy i patrze na mojego punciaka a tu taki psikus 2 dlebokie rysy po 15cm i odbicie lakieru 1/1cm okazalo sie ze to syn od mojego kumpla i niewiem co zrobic isc do niego czy zagrysc zeby i kupic troche farby zamalowac i spolerowac?

Napisano

> Starszemu dzisiaj w Toyotce ktoś na parkingu REALa porysował zderzak.

to nie ja , a mam już na zderzaku całą kolekcję kolorów

na drzwiach również parę śladów kolorowych

i obite ranty drzwi

> Zabić to mało

przesadzasz

Napisano

> U mnie na zderzaku jest jeszcze pamiątka po jakimś parkingowym

> piracie...

A u mnie po koszyku z reala. Po wyjsciu ze sklepu zobaczylem wozek, ktory sie sturlal prosto na samochod. Ot tak po prostu ktos zaladowal zakupy do auta i zostawil wozek gdzie popadnie, a ze jest lekki spadek, wiec...

Napisano

Przypomnieliście mi kupolicial.gifwa.

Byłem w takiej desperacji, że 2 razy zostałem w samochodzie,

nie poszedłem na zakupy.

3 razy z rzędu będą w Warszawie, dostawałem prezenty,

od pierdopolicial.gifonych ci policial.gift,

co nie umieją drzwi otwierać.

Jedna akcja była mistrzowska.

Galeria Mokotów, parking, godzina 18.

Nadchodzi, a raczej dotacza się, taka Pani.

Jakoś mnie serce zabolało jak Ją zobaczyłem,

ale dobra poszedłem dalej.

Przestrzeń między samochodami,

była tak duża, że słoń by się zmieścił.

Wracam.

Piękny, niebieski lakier na moim srebrny Bravo.

Ze łzą w oku, wspominam Panią z niebieskiej Almery.

Musiał otworzyć drzwi na MAXA.

furious.gif

Takich "parkingowców" to do lasu,

na linkę holowniczą i po szkle...

uzbroj_zlo.gif

Napisano

>..."Wieśniaki" że tak powiem którzy przyjeżdzają do większego miasta na

Przez 24 lata mieszkałem w mieście ale teraz już na wsi. I zapewniam cię, że w mieście znajdziesz nie mniej niż na wsi "wieśniaków" nie potrafiących tak otworzyć drzwi aby komuś nie odbić lakieru.

To tylko kwestia dobrego wychowania i przewidywania skutków bez względu na miejsce zamieszkania.

Napisano

> No to hop

> Starszemu dzisiaj w Toyotce ktoś na parkingu REALa porysował zderzak.

> Widać taki po plastikowym zderzaku zdrapany lakier nie równo ...

> Zabić to mało

Czy zderzak jest elementem dekoracyjnym?

Dłużej już nie wytrzymam i wyrażę swoją opinię (inną od większości) na temat obić samochodów.

Jakby nie było, samochód służy do jazdy.

W sytuacji, gdy inny kierowca podjedzie mnie na 20cm, by sam miał komfort wysiadania, dlaczego ja mam wsiadać do samochodu bagażnikiem, a nie drzwiami kierowcy?

Jak jego nie stać na normalne zaparkowanie (albo nie miał więcej miejsca niewiem.gif), to mnie stać na oparcie moich drzwi na jego boku.

To samo się dotyczy parkowania.

Jeżeli jest mało miejsca, co się stanie, że dotknę kogoś zderzakiem?

Do tego właśnie zderzak służy.

Jadąc np. do Włoch lub Francji jestem nastawiony na to, że mój/kogoś zderzak zostanie naruszony przy parkowaniu, bo takie są realia, tyle zostawia się miejsca i tak się parkuje.

I dlatego wcale nie płaczę, że farba ze zderzaka poodłaziła mi całymi płatami.

No, mogę jeszcze jeździć tylko po Polsce i płakać nad każdą skazą na lakierze wink.gif

Myślę, że czasy patrzenia na samochód powinny się skończyć, natomiast policja nie powinna przyjmować zgłoszeń o uszkodzeniach lakieru na elementach samochodu, jeżeli nie ma wgniecenia.

Jestem przekonany, że przy tak szybko narastającej liczbie pojazdów na drogach, podejście do tematu z czasem się zmieni.

Napisano
  • Autor

Ty Panie nie poto wydaje ciężko zarobioną kase na auto lub tuningowanie auta , po to aby taki ktoś jak Ty obijał mi moja własność !!!!

Naucz się szacunku dla cudzej własności - pomijam toze ktoś staje blisko itp itd . , ja zawsze zdala od innych aut itp itd. ok.gif

Napisano

> Naucz się szacunku dla cudzej własności - pomijam toze ktoś staje

> blisko itp itd . , ja zawsze zdala od innych aut itp itd.

No właśnie się nauczyłem, mogę zapodać Ci foty jak wygląda samochód po szanowaniu mojego samochodu przez innych.

Chcąc mieć ładny samochód, trzeba mieć go na pokaz i wyjazdy pozamiejskie, a drugi do miasta wink.gif

Napisano
  • Autor

Dlatego ja stawiam jak najdalej na parkingu hipermarketów ok.gif

A jak już ktos mi zrobi kuku to robie tak jak w tytule posta ok.gif

Napisano

> No właśnie się nauczyłem, mogę zapodać Ci foty jak wygląda samochód

> po szanowaniu mojego samochodu przez innych.

> Chcąc mieć ładny samochód, trzeba mieć go na pokaz i wyjazdy

> pozamiejskie, a drugi do miasta

no teraz to powiedziales hehe.gif]

gdyby kazdy szanowal drugiego to by wystaczylo kazdemu jedno auto.

dzisiaj najlepiej miec starego grata wtedy nic by mnie nie obchodzilo.

kiedys mialem taka sytuacje ze zostalem w samochodzie podczas rodzinnych zakupow i stalem prawie na koncu parkingu. z jednej strony mojego samochodu (blizej sklepu) byla mala luka a z drugiej plac wolny. I przyjedza na to wszystko koles golfem2 i sie pakuje w ta luke, normalnie niewytrzymalem, dwa kroki dalej mial taki plac ze by tira tam zaparkowal a on sie pakuje tam gdzie ledwo wiechac porafi nie mowiac juz o tym ze jeszcze wysiasc musi.

brak slow na takich idiotow

Napisano

> Przez 24 lata mieszkałem w mieście ale teraz już na wsi. I zapewniam

> cię, że w mieście znajdziesz nie mniej niż na wsi "wieśniaków"

> nie potrafiących tak otworzyć drzwi aby komuś nie odbić lakieru.

> To tylko kwestia dobrego wychowania i przewidywania skutków bez

> względu na miejsce zamieszkania.

cham ze wsi wyjdzie:) wieś z chama NIGDY!!

Napisano

> Zazwyczaj są to niemrawe Panie, bezmózgowe Yeti

> "Wieśniaki" że tak powiem którzy przyjeżdzają do większego miasta na

Najgorsze są typy które parkują na 2 miejscach żeby nikt ich nie obił. Wtedy na parkingu robi się meksyk bo ludzie chcą wjechać w te szpary między samochodami.

Ja mam na tylnym zderzaku odciśniętą ramkę od czyjejś rejestracji, ryse od zderzaka i dzwi poobijane.

Jak wjeżdżam do supermarketu to patrze które samochody są najładniej zaparkowane i obok nich staje. Jak widze wolne miejsce i poteflona co zaparkował pod kątem 25st. gdzie powinno się stanąć prostopadle to odrazu rezygnuje. Chyba, że nie ma miejsc to się wciskam ale zapisuje sobie rejestracje i marke na wszelkie gdyby...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.