Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotoradar - zdjecie z tylu

Featured Replies

Napisano

> to co mam ci opisac jak on jechal a ja domnie to mozesz gadac bo ja

> go wyprzedzalem jak stal sobie na poboczu albo w jakiejs knajpie

> wiec nie wiem o czym mowisz ale jedno moge powiedziec taki to

> powinien dostac mandat za to ze wogle fura jechal i tyle

chłopie, Ty masz kłopoty z pisaniem?

Napisano

> wlasnie mam taki zamiar zaplacic w opcji 3a i skompletowac wszystkie

> dokumenty na ten temat, czy mieli prawo to tak hobbystycznie i

> na przyszlosc... Jak nie to zaprosze ich do sadu, ale u mnie

> wlasnie, ale jak to sprawdzic? Do kogo napisac pismo?

możesz wysłać do nich pismo z zapytaniem skąd wzięli 300 PLN za opcję 3a , niech podadzą podstawę prawną . Może opcję 3a da się zaatwić za 80 PLN?

I drugie pytanie jakie można im zadać , czy mają informację dotyczącą zatwierdzenia znaku przez odpowiedni urząd w miejscu w którym focą?Być może znak postawiono na polecenie sołtysa czy innego lokalnego urzędasa?

Napisano

> gdyby tak bylo jak napisales, to nie byloby opcji wyboru na tym

> pismie.

Opcje być muszą, bo tego wymaga prawo. Od każdej decyzji można się odwołać. Taka zdobycz demokracji.

> Pierwszy raz mialem za parkowanie z Torunia, bo nie doczytalem znaku

> pod hotelem (zameldowalem sie do niego cos kolo 1:30) ze

> parkowanie zabronione od 8 do 16. 8:02 juz mnie spisali... Hotel

> Kopernik o ile dobrze pamietam.

No, nie doczytałeś. Ich wina, że nie doczytałeś?

Nie rozumiem takiego podejścia. Co by tu wykombinować, jak by się tutaj wyłgać. Zamiast po męsku podejść do sprawy i stwierdzić "ok, przekroczyłem przepisy, zostałem przyłapany, dostałem mandat - płacę", to są kombinacje.

A potem jest płacz, że policja zamiast łapać złodziei, to siedzi w papierach. A jak ma nie siedzieć, jak każdy będzie do upadłego próbował się wykręcić od spraw oczywistych...? sick.gif

Napisano

> Mam do wyboru:

> 1a) Przyznaje sie i przyjmuje na klate 8pkt + 300-400 PLN mandatu.

> 1b) Nie przyznaje sie i nie zgadzam sie z wymierzeniem

> "sprawiedliwosci"

> 2) Wskazuje kto prowadzil i podaje dokladne dane

> 3a) Nie wskazuje kto jechal i przyjmuje 300 PLN bez punktow

> 3b) Nie wskazuje i nie place.

> To tak w telegraficznym skrocie.

heheh ostatnio kumpel mial identyczna sytuacje jak mu fote machneli od tylca

polaz do busted.gif placic mandacik to go sie pytali kto prowadzil on na to ze nie pamieta/nie wie bo tyle roznych osob smiga jego fura ze sie pogubil grinser006.gif wiec punktow nie dostal ale wybulic musial

Napisano
  • Autor

> Opcje być muszą, bo tego wymaga prawo. Od każdej decyzji można się

> odwołać. Taka zdobycz demokracji.

OK, ale dlaczego w ogole pojawil sie punkt 3a? Bo nie ma ZADNEGO artykulu ze masz zaplacic za zdjecie zrobione z tylu. Kombinacje kierowcow sa wypadkowa kombinacji ustawodawcy. Skoro wszysko byloby jasne to bylyby tylko 2 punkty, a tak SM kombinuje, ze koles zaplaci 300 za Swiety Spokoj. Wiec to chyba nie ja zaczalem kombinowac pierwszy...

> ...

> A potem jest płacz, że policja zamiast łapać złodziei, to siedzi w

> papierach. A jak ma nie siedzieć, jak każdy będzie do upadłego

> próbował się wykręcić od spraw oczywistych...?

To juz brzmi jak slogan wyborczy smile.gif Akurat odciazenie praca biurowa Policji nie nalezy do obowiazkow obywatela. Sami powinni sobie tak zorganizowac prace aby wszystko im gralo na 102.

BTW

To nie od Policji wezwanie tylko od SM.

Napisano
  • Autor

> możesz wysłać do nich pismo z zapytaniem skąd wzięli 300 PLN za opcję

> 3a , niech podadzą podstawę prawną . Może opcję 3a da się

> zaatwić za 80 PLN?

> I drugie pytanie jakie można im zadać , czy mają informację dotyczącą

> zatwierdzenia znaku przez odpowiedni urząd w miejscu w którym

> focą?Być może znak postawiono na polecenie sołtysa czy innego

> lokalnego urzędasa?

No tak wlasnie zrobie. Ale interesuje mnie jeszcze jedna kwestia, punkt 1a i 1b. Jesli wybiore 1b to znaczy ze nie przyznaje sie i nie place ale w odniesieniu do Policji (radar obslugiwala SM). Wtedy Sad Grodzki i tez w miejscu wykroczenia?

Napisano

> I drugie pytanie jakie można im zadać , czy mają informację dotyczącą

> zatwierdzenia znaku przez odpowiedni urząd w miejscu w którym

> focą?Być może znak postawiono na polecenie sołtysa czy innego

> lokalnego urzędasa?

no ale jesli to byl teren zabudowany, to chyba znak ograniczajacy 50 nie musi byc?

no chyba ze znak informujacy o zakonczeniu terenu zabudowanego stoi "troche" zadaleko?

Napisano

> OK, ale dlaczego w ogole pojawil sie punkt 3a?

Bo tak musi być. Dziura w prawie, którą możesz wykorzystać (i za którą powinieneś być wdzięczny smirk.gif). Ponieważ nie jest na 100% pewne, że to Ty (w sensie: właściciel pojazdu) prowadziłeś, więc musi być możliwość uwzględnienia tego w dostępnych rozwiązaniach. Możesz więc powiedzieć, że to absolutnie nie byłeś Ty i wskazać, kto prowadził tudzież podać jego dane (punkt 2). Wtedy jesteś czysty, nic nie zapłacisz i nie dostaniesz ani jednego punktu. Ponadto możesz nie wskazywać nikogo konkretnego, nie pamiętać lub ściemniać, że nie pamiętasz, ale wtedy bierzesz na siebie odpowiedzialność. Proste i, wbrew pozorom, całkiem logiczne.

Punkt 3a wynika z tego, że ustawodawca wspaniałomyślnie obciąża prowadzącego samochód, a nie jego właściciela (a warto przypomnieć, że pojawiały się pomysły, żeby to właściciel płacił mandaty "nie do rączki", a potem sam sobie wyciągał kasę od tego, kto mandat złapał). Stąd możliwość wyłgania się przynajmniej od punktów. I to przy zupełnie zerowym wysiłku.

> Bo nie ma ZADNEGO artykulu ze masz zaplacic za zdjecie zrobione z tylu.

A co za różnica, czy z przodu, czy z tyłu, czy z boku, czy z dołu? Pomiar prędkości jest, dane identyfikacyjne auta są widoczne. Zdjęcie jest zdjęcie.

> Kombinacje kierowcow sa wypadkowa kombinacji ustawodawcy.

A tu się zgadzam. zlosnik.gif

> Skoro wszysko byloby jasne to bylyby tylko 2 punkty, a tak SM kombinuje, ze

> koles zaplaci 300 za Swiety Spokoj. Wiec to chyba nie ja

> zaczalem kombinowac pierwszy...

Odwracasz kota ogonem. Gdyby ustawodawca za przewinienie na fotoradarze z założenia obciążał właściciela auta, miałbyś tylko dwa punkty. I dopiero wtedy byłyby płacze, jak to jest niesprawiedliwie i jakie to z tej Policji/SM kutwy... zlosnik.gif

> To juz brzmi jak slogan wyborczy Akurat odciazenie praca biurowa

> Policji nie nalezy do obowiazkow obywatela. Sami powinni sobie

> tak zorganizowac prace aby wszystko im gralo na 102.

Hihihi... No niby tak. Ale właśnie dziś przeczytałem, że Policja rezygnuje z testów na wiedzę, bo im za mało kandydatów przechodzi. hehe.gif Nie liczyłbym więc na zbyt wiele... hehe.gif

Napisano

> a wiec zrób tak

> jesli zadadza pytanie: "kto był kierującym?"

> Należy odpowiedzieć (do protokołu): nie wiem, nie rozpoznaję na

> zdjęciu osoby kierującej no bo jak masz rozpoznac jak zdjecie

Ależ to kłamstwo smile.gif To jest niezgodne z prawem.

A można tak. Załadam, że auto nie jest firmowe.

Jeżeli jesteś wezwany jako obwiniony:

"Nie przyjmuje mandatu i zgodnie z przysługującym mi prawem odmawiam składania wyjaśnień"

I ewentualna sprawa sama sie wygra.

Jak jako świadek to nie możesz odmówić składania wyjaśnień i wtedy mówisz: "Nie pamiętam gdzie bylem w tym czasie, nie mogę być pewien, ze to mój samochód (mógłbym to jednoznacznie potwierdzić tylko po nr VIN), odmawiam przyjęcia mandatu" I wtedy albo zamykają sprawę albo idą do Sądu no a tam to już wiadomo co robić.

Napisano
  • Autor

> ...

> dwa punkty. I dopiero wtedy byłyby płacze, jak to jest

> niesprawiedliwie i jakie to z tej Policji/SM kutwy...

Podsumuje to tak, ustawodawca robi nieprecyzyjne ustawy umozliwiajac kombinacje. Problem polega na tym, ze kombinuje zarowno obywatel jak i urzednik a w wiekszosci przypadkow w starciu z urzednikiem wybiera sie opcje swiety spokoj, bo moze racja jest po stronie obywatela ale urzednik ma jedna wielka przewage: on jest w pracy i jemu nie zalezy czy rozpraw bedzie 5,10,15 i tak placi obywatel, wiec drodzy koledzy i kolezanki zaoszczedze wam wydatkow zlosnik.gif i zaplace te 300, ale za to rezygnuje z punktow smile.gif

> Hihihi... No niby tak. Ale właśnie dziś przeczytałem, że Policja

> rezygnuje z testów na wiedzę, bo im za mało kandydatów

> przechodzi. Nie liczyłbym więc na zbyt wiele...

hmm.gif nasuwa sie pytanie: Kto trafi do Strazy Miejskiej? screwy.gif

Napisano
  • Autor

> ...

> zamykają sprawę albo idą do Sądu no a tam to już

> wiadomo co robić.

Z tym ze nie wziales pod uwage kalkulacji SM. Zakladam ze tam tez jest ktos kto mysli i wyliczyl sobie ze jak ja mam do nich 600 km x2 to nawet PKP bedzie mnie to kosztowalo jakies 150 PLN, a ze nie mam tyle czasu to pojade autem za 250 PLN, a wiec lepiej mi zaplacic 300 PLN i miec spokoj (swiety)

Napisano

jesli zdecydujesz sie płacić to radzę to zrobić maks w ciągu 30 dni. Ja dostałem dzisiaj z Urzędu Skarbowego papier, że wchodzą mi na konto i pobierają należność. Po 30 dniach od otrzymania do ręki mandatu wystawili zawiadomienie. No i doliczyli 17 zł odsetek itp. od kwoty mandatu 100 zł.

Skubańcy szybko działają crazy.gif

Napisano

Mój ojciec miał podobną sytuację, też zdjęcie od tyłu, a na dodatek Policja coś pokręciła i przesyłka przyszła na mnie (ojciec jest jedynym właścicielem samochodu, a ja nim nie jeżdzę) confused.gif

No i ustaliliśmy z ojcem, żeby wyjaśnił co jest grane. Okazało się, że rzeczywiście pstryknęło go od tylca jak jechał w trasę, twarzy oczywiście nie było widać zlosnik.gif.

Może moja rodzina jest jakaś dziwna, ale ojciec bez żadnych oporów przyjął mandat i punkty, a ja na jego miejscu zachowałbym się dokładnie tak samo...

Napisano

> Może moja rodzina jest jakaś dziwna, ale ojciec bez żadnych

oporów

> przyjął mandat i punkty, a ja na jego miejscu zachowałbym się

> dokładnie tak samo...

claps.gifJak się narozrabia to się płacze i płaci.

Napisano

O ile wiadomo to zdjęc od tyłu nie robia i na tej podstawie nie możesz być ukarany jak dostałeś fotke począ z dupa samochodu.

Napisano

> O ile wiadomo to zdjęc od tyłu nie robia i na tej podstawie nie

> możesz być ukarany jak dostałeś fotke począ z dupa samochodu.

Kiedyś robili, może już nie robią bo za dużo ludzi się od tego wykręcało frown.gif

Napisano

masz znajomego Czecha biglaugh.gif

jak tak to podaj jego namiary że to on prowadził ok.gif

Napisano
  • Autor

> masz znajomego Czecha

Mam zeby.GIF

> jak tak to podaj jego namiary że to on prowadził

I wysla do niego... i beda dopiero jaja smile.gif

Napisano
  • Autor

> O ile wiadomo to zdjęc od tyłu nie robia i na tej podstawie nie

> możesz być ukarany jak dostałeś fotke począ z dupa samochodu.

Niby nie, ale jesli chodzi o SM i Policje. Natomiast jak sie uchylisz to sprawa trafia do SG a tam to roznie... Przynajmniej z tego co wiem.

Napisano

Nie wyślą , bo nie mamy podpisanej umowy z czechami czy czegoś tam biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wyślą , bo nie mamy podpisanej umowy z czechami czy czegoś tam

Pewny jestes?

Napisano

dziś sie to dowiedziałem w firmie czesko polskiej w której pracuej biglaugh.gif bo przyszło zawiadomienie aby firma wskazała kto kierowal pojazdem biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> dziś sie to dowiedziałem w firmie czesko polskiej w której pracuej

> bo przyszło zawiadomienie aby firma wskazała kto kierowal

> pojazdem

hmm.gif no nie wiem, w takim razie kazdy kto ma blisko moze sie przejechac do CZ i odczytac jakiegos gostka z ksiazki telefonicznej.

Napisano

Wychodzi na to że "pany władze" są nadgorliwe wysyłając fotkę zrobioną " od tylca". A co bedzie w sytuacji, gdy fotoradar zrobi zdjęcie dwóch aut obok siebie ? taka sytuacja moze mieć miejsce na przykład w miejscowości Urzut na trasie Warszawa - Katowice.

Obydwaj dostaną zdjęcia ? Bo jak ja bym takie dostał - walczyłbym do upadłego.

Napisano

> Wychodzi na to że "pany władze" są nadgorliwe wysyłając fotkę

> zrobioną " od tylca". A co bedzie w sytuacji, gdy fotoradar

> zrobi zdjęcie dwóch aut obok siebie ?

Pytałem policjantów kilka razy i zgodnie twierdzili, że z braku możliwości wskazania sprawcy wykroczenia (bo niby skąd wiadomo który z bohaterów zdjęcia) sprawa jest umarzana już na Policji.

Napisano

A co bedzie w sytuacji, gdy fotoradar

> zrobi zdjęcie dwóch aut obok siebie ?

Taka fotografia jest od razu dyskwalifikowana z powodu braku możliwości określenia winowajcy

Napisano

No to cudownie. cool.gif

Ciekaw jestem jak to się ma do sprawy Kol. PaAna - tu też przecież trudno określić kto jechał ( nawet nie wiadomo czy facet, czy babeczka) - a mimo to zdjęcie jest. Równie dobrze mogliby wysłać zdjęcia obydwu kierującym zrobione w Urzucie licząc na to że któryś pęknie i zabuli.

Ale mamy pięęęęękne państwo !!!!!

Napisano
O ! To taka " od tyłu" też powinna IMHO wylądować w koszu z fajansem.
Napisano

> No to cudownie.

Raczej logicznie zlosnik.gifok.gif

> Ciekaw jestem jak to się ma do sprawy Kol. PaAna - tu też przecież

> trudno określić kto jechał [...]

Jak sprawa wygląda w tym wypadku nie raz pisałem, w tym wątku też.

Wiesz, to nie jest takie proste. Nie można karać właściciela auta za wykroczenie którego nie popełnił. Ale równocześnie nie można takich sprawa umarza na samo "nie pamiętam" bo nikt by nie pamiętał.

Napisano

zmienić klapę tylna na inny kolor i powiedzieć że auto nie jest twoje , a niech oni sie teraz martwią skąd przedstawiony samochód na zdjęciu ma twoje numery zlosnik.gif

ps. sam czekam po wczorajszej jeździe z Rawy Mazowieckiej do Warszawy czy coś nie przyjdzie sciana.gif

Napisano

he he ale fotki są czarnobiałe więc kolory za duzo nie dadza niewiem.gif a pozatym fotek nie cykaja od tylca palacz.gif

Napisano

> he he ale fotki są czarnobiałe więc kolory za duzo nie dadza a

> pozatym fotek nie cykaja od tylca

ale nawet na zdjęciu czarno białym będzie różnica w odcieniu np. samochód czarny klapa biała, a poza tym wątek jest/ foto radar zdjęcie z tyłu/ czyli jest taka możliwość

Napisano

To podaj Wołodię z Władywostoku.Pewnie będą go szukali we Władysławowie.Pozdrowienia

Napisano

> wlasnie mam taki zamiar zapłacić w opcji 3a i skompletować wszystkie

> dokumenty na ten temat, czy mieli prawo to tak hobbystycznie i na przyszłość... . >Jak nie to zaproszę ich do sadu, ale u mnie

Facet ... popełniłeś wykroczenie i ponieś tego konsekwencje. Co z tego, że strzał w plery, i 100 m przed znakiem... ograniczenie obowiązuje do znaku a nie do 100-200 m przed bo ty musisz mieć rozbiegówkę. Ja jeżdże szybko i czasami nie przepisowo ale zdaje sobie sprawę że robie źle i jak mnie złapią to ponoszę odpowiedzialność i karę.

Dlaczego dla twojego widzimisię i hobby, mają być wydawane pieniądze podatników.

Jest cos takiego jak honor i odpowiedzialność i prawo ... ale nie takie "polityczne" [kurza twarz]

Napisano
  • Autor

> Facet ... popełniłeś wykroczenie i ponieś tego

> konsekwencje.

Przeciez napisalem ze zaplace, prawda?

> Co z tego, że strzał w plery, i 100 m przed znakiem...

> ograniczenie obowiązuje do znaku a nie do 100-200 m

> przed bo ty musisz mieć rozbiegówkę. Ja jeżdże szybko i

> czasami nie przepisowo ale zdaje

> sobie sprawę że robie źle i jak mnie złapią to ponoszę

> odpowiedzialność i karę.

Akurat wg mnie miejsce ustawienia radaru ma kolosalne znaczenie, bo swiadczy o tym, jaki to ma cel. A teraz pomysl, lapneli cie 300km od domu, w jakiejs dziurze zabitej dechami wlasnie w takich warunkac. Jaka masz pewnosc ze radar robi zdjecie przed znakiem, jak robi w plecy? Owszem mozesz sie przejechac i sprawdzic, ale odpowiedz sobie szczerze, pojedziesz?

> Dlaczego dla twojego widzimisię i hobby, mają być

> wydawane pieniądze podatników.

Dlatego ze mam prawo wiedziec czy wszystko odbylo sie zgodnie z prawem. Jak to kolega wczesniej zauwazyl, taka zdobycz demokracji...

Place podatki i nie boj sie, spokojnie z nich starczy na wyslanie do mnie dwoch kserokopii.

> Jest cos takiego jak honor i odpowiedzialność i prawo ...

> ale nie takie "polityczne" [kurza twarz]

normalnie wybory... to sa hasla ktorymi mozemy sie obrzucac co dzien, dopasowujac je wg wlasnego widzimisie do zaistnialej sytuacji.

Napisano

> Place podatki i nie boj sie, spokojnie z nich starczy na wyslanie do

> mnie dwoch kserokopii.

to tak, ale ja zrozumialem że hobbystycznie chcesz ich ciągać po sądach - bo ośmielili się złapać cię na wykroczeniu

Napisano
  • Autor

> to tak, ale ja zrozumialem że hobbystycznie chcesz ich

> ciągać po sądach - bo ośmielili się złapać cię na

> wykroczeniu

ciesze sie ze sie zrozumielismy zeby.GIF

sprawe wrzucilem tutaj pod dyskusje, aby poznac stanowisko kolegow.

a jesli chodzi o moj przypadek, to gdy przeczytasz, zauwazysz, ze jeden kolega od razu "zlokalizowal" bezblednie gdzie to sie stalo, i dlatego ja bede chcial sprawdzic czy to z ich strony jest OK.

Napisano

> wlasnie mam taki zamiar zaplacic w opcji 3a i skompletowac wszystkie

> dokumenty na ten temat, czy mieli prawo to tak hobbystycznie i

> na przyszlosc... Jak nie to zaprosze ich do sadu, ale u mnie

jak pisałem wcześniej legalizację mają już załatwioną bo kiedyś przegrali sprawę przed sądem właśnie w tym temacie . To raz .

Dwa . Niech Ci przyślą ksero uprawnienia osoby , która wykonała zdjęcie do obsługi fotoradaru wystawione przez komendanta wojewódzkiego policji lub centrum szkolenia policji w Legionowie . Nie może być jakieś zaświadczenie o odbyciu 1 dniowego szkolenia zorganizowanego przez dystrybutora sprzętu i wydanego właśnie przez niego screwy.gif

Kolejna rzecz , niech Ci odpowiedzą skąd wzięła się suma 300 PLN za opcję , którą wybrałeś . Być może w sądzie dostałbyś np. 100 PLN+koszty?...

Napisano

A ja tak z innej beczki trochę i nie pomogę koledze w Jego sprawie , a poruszę trochę inną...

Co jeśli wracam samochodem, właśnie zakupionym i po drodze pech chciał..trzask prask się zrobiło zdjęcie się. Fotka przychodzi na właściciela auta, czyli do osoby od której go kupiłem. Ta osoba z kolei podaje z umowy moje dane i jestem świeżo upieczonym właścicielem mandatu, tak?!

Czy tłumaczenie, że w nowo nabytym aucie nie działa prędkościomierz, może się w jakikolwiek sposób liczyć?! zlosnik.gif

Możecie mi wierzyć albo nie, ale właśnie taką sytuacje miałem wczoraj...wracałem z Wa-wy do Lublina i później do Rzeszowa. Przed Lublinem chyba z 5 fotoradarów yikes.gif Nowy nabytek to Peugeot 406, z chyba często spotykaną wadą nie działających/rzadko działających liczników. Faktycznie nie wiedziałem ile jadę..mniej więcej tyle co inne auta. W razie czego można się tłumaczyć że auto było nowe...nie do końca sprawne...sam nie wiem jeszcze jak nie sprawne zlosnik.gif

Orientuje się ktoś, czy te fotoradary są cały czas włączone i od jakiej przekroczonej prędkości zaczynają pstrykać zdjęcia?

Napisano

> a na dodatek

> umieszczony byl w polowie 2km prostej jakies 100m przed

> drogowskazem o konczacym sie terenie zabudowanym

skąd ja to znam blush.gifhehe.gif

Napisano

> Czy tłumaczenie, że w nowo nabytym aucie nie działa prędkościomierz, może się w jakikolwiek sposób liczyć?!

Chyba żartujesz hahaha.gifz_lol1.gifz_lol1.gifz_lol1.gif Zapraszam ze szmateczką czyścić monitor...

> Możecie mi wierzyć albo nie, ale właśnie taką sytuacje miałem wczoraj...wracałem z Wa-wy do Lublina i później do Rzeszowa.

> Przed Lublinem chyba z 5 fotoradarów Nowy nabytek to Peugeot 406, z chyba często spotykaną wadą nie działających/rzadko

> działających liczników. Faktycznie nie wiedziałem ile jadę..mniej więcej tyle co inne auta. W razie czego można się

> tłumaczyć że auto było nowe...nie do końca sprawne...sam nie wiem jeszcze jak nie sprawne

Spróbuj hahaha.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

> Orientuje się ktoś, czy te fotoradary są cały czas włączone i od jakiej przekroczonej prędkości zaczynają pstrykać zdjęcia?

Jak jest wkład, to cykają non stop. A od ilu - to zależy. Zwykle jest pewna tolerancja - patrz wątek "Do ilu zwalniacie przed fotoradarem".

Napisano

> Chyba żartujesz Zapraszam ze szmateczką czyścić monitor...

Noo już lece zlosnik.gif Pytałem z czystej ciekawości, czy nawet takie głupie tłumaczenie może w jakiś sposób pomóc 270751858-jezyk.gif

> Jak jest wkład, to cykają non stop. A od ilu - to zależy. Zwykle jest

> pewna tolerancja - patrz wątek "Do ilu zwalniacie przed

> fotoradarem".

Już wszystko ładnie prześmigałem ok.gif

Napisano

> czyli wedlug ciebie w miescie mozna 100 albo wiecje jechal bo sa

> dlugie proste an ktorych wszystko widac

Czy ja się choćby zająknąłem o mieście kolego? Przejedź się kiedyś ta trasa to będziesz wiedział o czym mówię. Kolejny święty się znalazł...

Napisano

a co sie dzieje jesli "swiadomie" oszukamy, ze auto prowadzil Jan Kowalski, ktory zamieszkuje przy Hue street, w London?

albo przy ulicy np. malinowej w Pcimiu Malym?

domniemany sprawca przeciez wskazany jest.

Napisano

> a co sie dzieje jesli "swiadomie" oszukamy, ze auto prowadzil Jan

> Kowalski, ktory zamieszkuje przy Hue street, w London?

> albo przy ulicy np. malinowej w Pcimiu Malym?

> domniemany sprawca przeciez wskazany jest.

Można wskazać kogoś, kto wyjechał zagranicę na dłuższy czas i nie ma meldunku, sprawę umorzą ok.gif

Napisano

Ktoś kiedyś opisywał przypadek gdy autem jechało kilka osób i często się zmieniały, nie można było sobie przypomnieć kto w danej chwili prowadził. Może warto tak spróbować?

Napisano
  • Autor

> Wrzuć zdjęcie.

miejsce samochodu zakleilem... ale chyba nie trudno go sobie wyobrazic smile.gif

Aha i jeszcze jedno - nie wiem czemu tlo wycieli - ten najwiekszy prostakat to nie moj zeby.GIF

279614604-fotoradar_small.JPG

post-30701-14352487143433_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> ...

> Nie może być jakieś zaświadczenie o odbyciu 1 dniowego szkolenia zorganizowanego przez dystrybutora sprzętu i

> wydanego właśnie przez niego

ciekawe. zapytam.

> Kolejna rzecz , niech Ci odpowiedzą skąd wzięła się suma 300 PLN za opcję , którą wybrałeś . Być może w sądzie

> dostałbyś np. 100 PLN+koszty?...

jak zaplace 300 PLN to sie juz nie dowiem smile.gif trudno... ale do nich napisze zapytanie...

A w zalaczniku fragment swiadectwa legalizacji sprzetu... I tam mnie ciekawi, jak sprawdzic czy kat zrobienia zdjecia jest zgodny z tem swiadectwem? Urzadzenie nie robi zdjecia jesli pojazd jest poza tym katem?

post-30701-14352487144732_thumb.jpg

Napisano

> miejsce samochodu zakleilem... ale chyba nie trudno go sobie

> wyobrazic

ale żeś pozaklejał, że nic nie widać zlosnik.gif

ale fakt, łajzy, nic tolerancji nie ustawili, tylko na 50 pomiar.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.