Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test: Subaru Forester 2.5l MY09

Featured Replies

Napisano

No dobra nastepny do kolecjiwink.gifcfaniaczek.gif

Pare dni temu dostalem zaproszenie na New Forester idea.gif.Delikatnie mowiac olalemgrinser006.gifadmin.gif...

Ale... bylem dzis w poblizu i .. dostaje tel od "mojego dealera" Eddie pls przyjdzhahaha.gif...

No dobra... Wzialem camerescrewy.gif ... myslac o AK i NASIOC...

Ide ... fcuk rant.gif dawno tyle ludu w Subaru nie widzalem ...pad.gif...

10 Forester stoi przed dealer-em ... widze ze wszyscy zajeci wiec wskoczylem do pierwszego i

Wnetrzeok.gifok.gif

Najpierw tylhmm.gif - cos przykulo moja uwageidea.gif pomiedzy siedzeniami hmm.gif - mysle WTF - niewiem.gif

33239003ax9.jpg

No dobra moze jestem ciemny Aussie i sie na EU rzeczach nie znam ale wymyslilemhahaha.gif - odciagamy270747800-sex.gif, przewracamy

i mamy ... cos na na puszke coke waytogo.gif -stolik001.gif... Hmm ... WTF - dlaczego moje Liberty ktore jest MY08 tego nie maangryfire.gif?

Juz nie lubie Subarugrinser006.gif ...

No dobra potem odciagam cos co IMVHO jest deska do prasowaniegrinser006.gif

72551946pp0.jpg

Ukladam sie z tylu i ... ach masaz dla mojej du... Dawno nie siedzialem w tak wygodnym aucie z tylu ...ok.gif.

hmm.gif Kat siedzeni troche ciekawy, bardziej lezacyidea.gif ... jeszcze nigdy takiego nie widzialemhmm.gif ... Sam nie wiem niewiem.gif

z jednej strony wygodnewaytogo.gif a z drugiej zastanawiam sie jak na dluzszej trasie ta wygoda jestniewiem.gif ... mieszane uczucia ale jedno trzeba przyznac hmm.gif

z tylu jest miejsca szczegolnie na nogi wieeeeeeelewaytogo.gif... skora jest miekka (dobra krowka bylahahaha.gif) ...

10om5.jpg

No dobra wskakuje na przod - siedzenia z mojego Liberty - lubie jewaytogo.gif... I teraz to co mi brakowalo ...idea.gif

Te lusterka wreszcie rozmiar jak trzeba (ale pozniej podczas jazdy okaze sie ze sa ciut za krotkienono.gif)

25147955ho7.jpg

Potem moj wzrok przykulo ... cos hmm.gif taniegoidea.gif...

85500059up5.jpg

No coz ostatnio takie wstawki ala drewno widzialem w .... Daewoopad.gif. Plastic mile w dotyku idea.gif ale... naprawde wyglada

tanionono.gif... IMVHO totalne bezgusciepad.gif... Na +ok.gif wszystko dobrze spasowane i widac Q jak w kazdym Subaruwaytogo.gifyay.gifwaytogo.gif

.. alenono.gif.. gorna warstwa plastiku zrobiona z dosc dobrego plasticok.gif, dolan i tam gdzie mniej widac to sick.gif..

Odglos zamykanego schowkapad.gif lak z lat 70tychbuu.gif... Dotyk plastic - pls nie dotykac! FUj! Widac ze to jest podniesiona Impreza...

Znow obok drive.gif ... porzadny Q plastic i mile srebne wstawki, Q jak Roo..

Zaciekawil mnie schowek miedzy siedzenami - new designhmm.gif - miesci atlas A4, i 1.25l butelkeok.gif ale hmm.gif jest on polotwartyno.gif..

28142642cv5.jpg

Znow kierownica - typowa z polki Roowaytogo.gif Uwielbiam jawaytogo.gif a moja mulher.gif sadzi ze to najlepsza kierwonica jaka kiedykolwiek miala w aucie ...

teraz te niebieskie wstawki widzialem juz gdzies w jakims tanim Daewoo znow001.gif. Standardowo jak na 2008 w kazdym aucieidea.gif cruise i sterowanie radiem

w kierownicy..

83242370wl5.jpg

11my4.jpg

Czyli wnetrze to zderzenie dwoch swiatow - taniego i oszczednego (ale praktycznego - ten plastic sie latwo myjeidea.gif) i tego bogatego, wygodnego, standardowego dla Roo, i znow z duza iloscia miejsca,

wygodnego ...hmm.gif

Nie kazdemu to przypadnie do gustu .. i mnie nie przypadlopad.gif za ten tani plastic z Impreza...

89956950da5.jpg

13in6.jpg

Bagaznikwaytogo.gif

Nie chce mi sie sprawdzac jakie ma wymiary ale IMVHO "na oko"grinser006.gif jest o wieeeeeeeeele mnejszy niz moj Liberty ...

37521187zr1.jpg

Silnik

W zasadzie jest tylko jeden. Bazowy Forester przychodzi z 2.5l Boxer - 126kW, oczywiscie Boxerwaytogo.gif z AVLS i 229Nm @ 4,400rpm

Opcja to wkladamy Turbodrive.gif i mamy 169kW food.gif..

Silnik ten sam co moj i problemy te same ... (wiem, wiem znow ktos podniesie glos ze 126kW to auto sportowe w EUfoch.gif) ...

.. ale praw fizyki nie da sie przezwycie(r?hmm.gif)zyc ...grinser006.gif...

Auto swoje wazy, ten 2.5l go napedza ... ale Formula 1 nie da sie oczekiwacgrinser006.gif ... Po prostu pcha auto... i tylehmm.gif

Nacisniesz jedzieok.gif i do codziennego poruszania po miesice wystarcza ... ale sportowych zaciagow to to nie ma -powiedzmy sobie jasnopalacz.gif...

Podejrzewam ze spalanie na poziemie takim samym jak Libertymulher.gif ... ok 9-9.5l po miescieidea.gif...

14fn7.jpg

Designwaytogo.gif...

Coz gusta sa inne ale IMVHO jest piekny. Uwielbiam te proporcjewaytogo.gif ... Jesli bym dzis kupowal Subaru to zastanawialbym sie pomiedzy Forester a Liberty ...

...i sam nie wiemhmm.gifconfused.gif co bym wybralidea.gif...

Przod nie jest juz taki agresywny jak starsze modele ale IMHO moze sie podobacpalacz.gif

112mm8.jpg

111ny5.jpg

Bok mi torche przypomina Outlandder ... ale te proporcje sa ciut innehmm.gif

113hj4.jpg

114tx9.jpg

Tyl - wspomnien czar - pozostal ciut boxwink.gif

115cd9.jpg

... no i praktycznosc zostala - wszystkie drzwii otwieraja sie pod katem prawie 90 stopni

100ia0.jpg

Wrazenia z jazdy

Nie wiele - mialem auto tylko 30-40 min no - kolejka ludu i mimo ze wystawili 5 aut jako demoidea.gif... to czylem sie jak

w supermarketidea.gif .. wiec wrazenia Limitowane do 76kmgrinser006.gif... i tylko 2.5l bez Turbobuu.gif

Pierwsze wrazenie jak sie wsiadzie jest takie ze Forester PF3 uroslwaytogo.gif.. Zamykamy drzwii i widzimy ze frameless drzwii zniknelynono.gif...

Wnetrze opisane wyzej, zewnatrz tezwazniak.gif ... wiec przekrecamy kluczyk i ...hmm.gif auto jest wyraznie cichsze niz moje Libertyidea.gif... Jack (moj sprzedawca wyjezdza z lot i wysiada - zostalem samhmm.gif)... No dobra mam tylko 30 min...

Jedziemydrive.gif.. Lubie towaytogo.gif Czuje sie jak w pomieszaniu moich aut - wysoko jak HiLuxwaytogo.gif ... i wygodnie jak w Liberty hmm.gif Ciekawe pomieszaniewaytogo.gif.

Wchodzimy w pierwszy zakret - ok 85 stopni i najpierw 50km/h - nicwaytogo.gif. Auto przyklejone do drogicfaniaczek.gif ...

No dobra znam granice Libertygrinser006.gif ... ten jest wyzszy .... nastepny zakret 90 stopni tym razem 65km ... jak rozwale to rozwalehahaha.gif

hmm.gifdrive.gif no dobra szczerzehahaha.gif tak dobrze jak Liberty sie nie trzymazlosnik.gif ... Wyszedl z zakretu ale sie ciut zaczal przechylac ... Jednak wysokosc

robi swojehmm.gif ... Liberty z taka V poprostu nie robi roznicyidea.gif... Wiecej juz tego nie zrobiezlosnik.gif... Mimo tego sadze ze LSD jest dzieki elektoronice dobrze skalibrowany...`

Z ciekawosci sie zatrzymalem .. i popatrzylem na oponyidea.gif - 215/65 R16. Podejrzewaz ze XT (Turbo) ma napewno wieksze gumy i zniosl by te 65km lepiej...

Zawieszeniehmm.gif prawie jak w aucie osobowym... Lubie swoje Subaru wiec odrobilem lekcje i ... Forester to w zasadzie Impreza ZR1. Naprawde wyczuwala jest roznica miedzy stara generacja a nowa... szczegolnie

wibracje jakie zawieszenie przenosi ... IMVHO duzy _+ ok.gifok.gifok.gif...

Silnik -coz jak wspomnialem wczesniej toczy auto ale ... IMHO pomylka jest aby automatic w dziesiejszych czasach byl dalej 4 stopniowypad.gif....

Jednak Tiptronic daje wiele radosci z jazdyhmm.gif ... no i sport mode tez swoje potrafi .. ale znow niesmak pozostaje... z tym ze nie sadze do konca ze to wina silnika, raczej skrzyni foch.gif

Jezdzilem w wiekszosci po okolicznych miejskich drogach, moze 10 km na Motorway ... Na koniec po 76km BC wskazal 9.1l. Teraz jak z pict widac dzis jest pusto .. ciepla jesienna pogoda i sobota... lud na piaskownica.gif siedzi ...

68138240ts0.jpg

89271773oc2.jpg

36627102gr1.jpg

wiec sadze ze trzeba jakies 0.5 - 1l dorzucic do tegohmm.gif ... Na motorway rozpedzilem auto do 140-150 km/h i musze szczerze przyznac ze bylo cichook.gif jak na taka wysokosc. IMHO jest dobrze wytlumione. zauwazylem

dodatkowa mate pod maskahmm.gif ...

W srodku poprawili Aircon i dostosowali go do warunkow Oz... Podwojne filtryu na kurzwaytogo.gif i naprawde dzis jest opk 35C .. po 3 min w aucie i temp nastawiaone j na 18C jest jak w lodowcezlosnik.gifwaytogo.gif

Male podsumowanie...

Czy kupil bym Forester -hmm.gif?

Napewno tak... Najpierw znow rant.gif podenerwuje ludzlosnik.gif... Auto urosloidea.gif, ma o wiele lepsze wyposazenie, jednak ceny dla calego szeregu modeli spadlyidea.gif...

Wersja bazowa kosztuje A$30,490 (65,026.04 PLN) sugerowana cena detaliczna. Jako ze model jest nowy cena Invoice i sugerowana beda przez jakis czas takie same.

Podejrzewam ze pod koniec roku to auto bedzie za ok $29 k hmm.gif ...

Auto dokonalo postep w ilosci miejsca, bezpieczenstwa (w ANCAP uzyskalo ok.gifok.gifok.gifok.gifok.gif), styl jest dyskusyjny jak zawszehmm.gif, spala mniej benzyny niz poprzedni model, prowadzi sie lepiej i kosztuje mniejwaytogo.gif..

Niestety pewne znaki rozpoznawcze Subaru opuscily nowego Foresterhmm.gif, frameless drzwii juz brakbuu.gif, pudelkowaty design - brak, pewne stare bledy (oficjalnie Subaru Australia twierdzi ze klienci chcieli auto bepieczniejsz, lepiej wyposazone, i skrzynia biegow nie miala znaczenia, bla bla blapad.gif)

zostaly przeniesione - skrzynia biegow, tani plastic z Imprezanono.gif, ale nowe zawieszenie zrobilo ogromny postep do starej generacjiidea.gif. Auto stalo sie przwdziwym SUVidea.gif. Przestrzen w srodku zostala zidentyfikowana jako najgorszy no.gif minus poprzedniej wersji i ... glownym celem nowego modelu

mialo byc wlasnie powiekszenie wnetrza. To sie napewno udalowaytogo.gif... ale konkurencja w segmencie nie spihmm.gif ...

Subaru Oz planuje sprzedac w tym roku ciut ponizej 50 k aut. W rankingu za sprzedaz 03-2008 wyskoczyli na 8 pozycje zabijac Hyundaiczacha.gif... Nowy Forester ma dawac ok 1,200 sztuk sprzedazy miesieczniehmm.gif. IMHO sytuacja jest teraz podobana kiedy wchodzila nowa Impreza.

"Moj"dealer jest dosyc maly - a w pierwszym dniu sprzedazy dzis zdolali wypchnac 6 aut do h 13:00hmm.gif ... W promieniu 30km jest jeszcze dokladnie 10 duzo wiekszych dealerow Subaru...

Z ciekawosci dowiedzialem sie ze sprzedaz WRX sie doscyc zalamalazlosnik.gif

"mlodym szalencom nie podoba sie design"koniec cytatuhahaha.gif ...

BTW zeby bylo jasne model z pict to Forester XS Premium. Od wersji bazowej roznia go glownie przyciemniane fabrycznie szyby, skora, duuuuuuuuuuzu sunroof i tylepalacz.gif, i kosztuje $37,490 idea.gif (79,954.98 PLN) ...

Ps W przyszla sobote odbieram XT (Turbo) na weekendzlosnik.gif ... Opisze wrazeniahmm.gif...

Pict i text by Oziold.gifadmin.gif "All rights reservedhahaha.gif"

OT:zlosnik.gif W drodze powratnej do domu spotkalem tohahaha.gif ... i omalo nie umarlem ze smiechusmirk.gif... Mialem oczy dookola d... zeby tego niskiego nie rozjechachahaha.gif

23393947vr0.jpg

36391854vy0.jpg

Napisano

pad.gifpad.gifpad.gif

Wyprowadzam się do Australii!!!!!!

Nie potrzebujecie tam jakichś górników hmm.gif

zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Bardzo ładny samochodzik, troszeczkę pozmieniali w stosunku do poprzedniego modelu "leśnika", ale i tak jest fajny, ciekawe jak będzie się prowadził ten z silniczkiem turbo hmm.gifzlosnik.gif

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano
  • Autor

[...]

> samochod spoko ale bym go nie kupil[...]

czemuhmm.gif? Z ciekawosci pytamzlosnik.gif.. Ksztal ci sie nie podoba czy SUV jako calosc?hmm.gif?

Napisano

> [...]

> czemu? Z ciekawosci pytam.. Ksztal ci sie nie podoba czy SUV jako

> calosc??

nie lubie takich klamotow, kocham malutkie szybkie autka serduszka.gif (zreszta do corsy za niedlugo bede wstawal 3.0 v6 200KM i 270nm winner.gif) zreszta w EU i tak niema gdzie tego zaparkowac biglaugh.gif no a poza tym nie jestem rolnikiem i nie musze dojezdrzac na pole hahaha.gif

Napisano
  • Autor

[...] ten z silniczkiem turbo

> Pozdrawiam

podejrzewaz z bedzie "jezdzil"drive.gifhahaha.gif ... ale hmm.gif w zakrety mam nadzieje ze bedzie lepiej wchodzil (sprawdzilem ma 225/55 R17 zamiast 215/65 R16 ideia.gif)

Napisano
  • Autor

[...] no a poza tym

> nie jestem rolnikiem i nie musze dojezdrzac na pole

hahaha.gif zrobie z tego cytat miesiacahahaha.gifwaytogo.gif .... tylko co ma SUV wspolnego z rolnikiemhmm.gif?

Wiekszosc ogladajacych dzis to mulher.gifhmm.gif i standardowo rodziny 2+1idea.gif

Napisano
  • Autor

> Dobrze to wygląda

IMVHO nie tylko wyglada - jako calosc jest naprawde waytogo.gif ... mimo paru widocznych nie dorobek i masowki - hmm.gif widze dotyk Toyotahahaha.gif

Napisano

> [...] no a poza tym

> zrobie z tego cytat miesiaca .... tylko co ma SUV wspolnego z

> rolnikiem?

> Wiekszosc ogladajacych dzis to i standardowo rodziny 2+1

Z zalozenia suv jest do jazdy po miescie i od czasu w teren tak? hmm.gif Tak skromny.gif. no wiec mi nie jest taki potrzebny nie jestem rolnikiem/lesnikiem czy innym podobnym rotfl.gif . Sie w sumie zastanawiam po kiego grzyba ludzie kupuja takie auta zeby lepiej widziec, miec duzo miejsca w srodku niewiem.gif? idea.gif No chyba od tego zrobili vany?

Napisano

zeby.GIFFajny tescik i samochodzik, az sprawdze u siebie ile kosztuje sick.gif

Mialles mi zaproszenie przyslac cfaniaczek.gifcfaniaczek.gif

270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif

wyprowadzam sie do Ciebie

Napisano

> [...] ten z silniczkiem turbo

> podejrzewaz z bedzie "jezdzil" ...

Po drobnych swiety.gif modach będzie napewno się odpychał wink.gif

ale w zakrety mam nadzieje ze

> bedzie lepiej wchodzil (sprawdzilem ma 225/55 R17 zamiast 215/65

> R16 )

To już lepiej jakieś 235/45 R18 i będzie fajnie devil.gif

Napisano
  • Autor

> Z zalozenia suv jest do jazdy po miescie i od czasu w teren tak?

> Tak .

nie zlosnik.gif ... do koncapalacz.gif... Az ciekawosci sprawdzilem definicje SUV001.gif ...

[...]SUV to auto do przewozu luduzlosnik.gif ktore laczy wlasciwosci ciagnieciahmm.gif pick-up z przesterzenia pasazersko-towarowa minivan lub SW (kombiidea.gif) + moliwosc pojechania w teren [...] *

no wiec mi nie jest taki potrzebny nie jestem

> rolnikiem/lesnikiem czy innym podobnym . Sie w sumie

> zastanawiam po kiego grzyba ludzie kupuja takie auta zeby lepiej

> widziec, miec duzo miejsca w srodku ?

-lepiej widziec, poejchac w weekend za miasto -hmm.gif kosztuje tyle co kombi a moze pojechac w trenidea.gif, ale IMHO glownie dla wlasciwosci pakunkowych szczegolnie jesli model rodziny 2+2palacz.gif

No chyba od tego

> zrobili vany?

... hmm.gif a co jak sie komus van nie podobacfaniaczek.gif? SUV jest o wiele bardziej praktyczniejszyidea.gif

* w wolnym Ozi tlumaczeniuhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Fajny tescik

cos napisze jeszcze zanim sie troche wycofam z AKhmm.gif

i samochodzik, az sprawdze u siebie ile kosztuje

a co sie z Kia stalohahaha.gif? Miales kupowacidea.gif

> Mialles mi zaproszenie przyslac

wiesz ze dach nad glowa jest dla ciebie tylko daj znaczlosnik.gif ... no ale raczej w 2008 bede zajetyzlosnik.gif jak maly przyjdzie na swiatpalacz.gif...

[...]

Napisano

czekam na relacje z jazdy 2.5XT, bo forestery uwielbiam...

Choć muszę przyznać że ten model stracił w obecnej wersji cały swój dyskusyjny urok.

Stał się kolejnym SUV-em...Niestety

Napisano
  • Autor

[...]

> To już lepiej jakieś 235/45 R18 i będzie fajnie

to ciekawe ze wiele ludzi sobie nie zdaje sprawy ze inny rozmiar potrafi zrobic cudahmm.gif na tym samym aucie001.gif

Napisano

> [...]

> to ciekawe ze wiele ludzi sobie nie zdaje sprawy ze inny rozmiar

> potrafi zrobic cuda na tym samym aucie

Wiadomo, że nie ma co przesadzać z rozmiarem kółek,

ale na 18" dobrze by się prowadził po utwardzonych nawierzchniach,

w terenie troszkę gorzej grinser006.gif

Napisano

super test waytogo.gif i autko rewelacyjnie się prezentuje ok.gif szczerze mówiąc w porównaniu ze starym Foresterem ten w końcu nabrał wyrazu. Stary, choć ładny, wydaje mi się, że jest taki nijaki jeśli idzie o stylistykę z zewnątrz. ten natomiast ma w sobie to coś ok.gif

P.s. co to znaczy to "Roo" zlosnik.gifniewiem.gif bo często się to u Ciebie w testach pojawia a za cholerę nie potrafię dojść co to może znaczyć zlosnik.gif

P.S. II. powinni Ci dawać bany za porównania cen australijskich do polskich hehe.gif dołujesz znaczną część polskiego społeczeństwa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> czekam na relacje z jazdy 2.5XT, bo forestery uwielbiam...

> Choć muszę przyznać że ten model stracił w obecnej wersji cały swój

> dyskusyjny urok.

> Stał się kolejnym SUV-em...Niestety

coz nie stetycrazy.gif ... Oto im chodzilo ... Ma byc bardziej masowy odbior i IMHO Impreza to potwierdza (komentarz o WRX)... Auto dalej jest Subaru ale mniej rasowym IMHO...

+ za AWD w cenie 4x2 konkurencji

+ za boxer.

+ za Q

- za "ogolny" design

- za ramki w drzwiachzlosnik.gif

- za masowke - plasticpad.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> porównaniu ze starym Foresterem ten w końcu nabrał wyrazu.

dlatego mowilem zawsze na AK ze gusta sa roznezlosnik.gif ... i nie nalezy ich krytykowacswiety.gifswiety.gif

> P.s. co to znaczy to "Roo" bo często się to u Ciebie w testach

> pojawia a za cholerę nie potrafię dojść co to może znaczyć

KangaROO zlosnik.gif

Subaru = SubaROO= ROO001.gif skrut myslowyhahaha.gif wybacz - nawykgrinser006.gif

> P.S. II. powinni Ci dawać bany za porównania cen australijskich do

> polskich dołujesz znaczną część polskiego społeczeństwa

spokojnie wlasnie dzis sie sam zdolowalem jak sie dowiedzialem ile bedzie w US of A kosztwal Pontiac G8 ST czytaj Holden Commodore Ute SSpad.gif - roznicy jest prawie 18%pad.gifangryfire.gif ... to znaczy ze strasznie traci na wartosci jak plynie z Australia do USAhahaha.gif ....

Napisano
  • Autor

[...]" dobrze by się prowadził po utwardzonych nawierzchniach,

> w terenie troszkę gorzej

tylko ile ludu jezdzi XT w terenzlosnik.gif?

Napisano

> [...]" dobrze by się prowadził po utwardzonych nawierzchniach,

> tylko ile ludu jezdzi XT w teren?

No, w sumie tak, choć niektórzy za " trudny teren" uważają polne,

nieutwardzone lub szutrowe drogi, a inni bagno, gdzie można utopić cały samochód rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> No, w sumie tak, choć niektórzy za " trudny teren" uważają polne,

> nieutwardzone lub szutrowe drogi, a inni bagno, gdzie można utopić

> cały samochód

no coz zeby utopic najpierw trzeba tam wjechacgrinser006.gif

subaruforestersports25xtconcept.subaruforrester340.img.jpg

... co np tym nie wydaje mi sie mozliwehahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> No dobra nastepny do kolecji

oby jak najczesciej ok.gif

super sie czyta 893goodvibes.gifzlosnik.gifok.gif

pozdro 600 hehe.gif

Napisano

> [..] to znaczy ze strasznie

> traci na wartosci jak plynie z Australia do USA ....

Widocznie rdzewieje zlosnik.gif

Napisano

Tą wersją ciężko by było dojechać w takie miejsce, ale wszystko jest możliwe zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Oglądasz Kubicę - 2 miejsce w kwalifikacjach.

Przykro mi ale niezlosnik.gif Webberswiety.gif ... chociaz juz sam watpie ze kiedys wyglahahaha.gif

> Jutro pobudka u nas przed 6 rano

mam biletycfaniaczek.gif ... i sie zmarnujapalacz.gif... jak w zeszlym rokunono.gif...

Napisano
  • Autor

> oby jak najczesciej

hmm.gif Mazda 6, Honda Accord - nie EUrocfaniaczek.gif i chyba tyle narazieniewiem.gif

> super sie czyta

bow.gif

> pozdro 600

Napisano
  • Autor

> Tą wersją ciężko by było dojechać w takie miejsce, ale wszystko jest

> możliwe

...przynajmniej nie bedzie sie "czolgal" jak tenhahaha.gifhahaha.gif

280514992-aaaa.jpg

post-1538-14352491782316_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> ja chcę

w przyszlym roku sie z toba podzielezlosnik.gif... a powazniehmm.gif to ma jedna wade IMVHO - siedzisz w jednym miejscu i czekasz, czekasz, czeasz - juz to pare razy z V8s przerabialempalacz.gif... chociazatmosfera jestwaytogo.gif

Napisano

> ...przynajmniej nie bedzie sie "czolgal" jak ten

Hmm, wcześniej może woził coś ciężkiego i nie miał na naprawę zawieszenia hahaha.gif

Napisano

> w przyszlym roku sie z toba podziele... a powaznie to ma jedna wade

> IMVHO - siedzisz w jednym miejscu i czekasz, czekasz, czeasz -

> juz to pare razy z V8s przerabialem... chociazatmosfera jest

właśnie atmosfera i dźwięk ok.gif

ale w TV pewnie wiecej widac smile.gif

Napisano
  • Autor

> właśnie atmosfera i dźwięk

smrud spalonej gumyhahaha.gif - troche jak 270747800-sex.gif

> ale w TV pewnie wiecej widac

... hmm.gif Ja to widze tak, dobrze jest isc z kumplami czy character0198.gif .. ale samemu o wilel lepiej siasc przed "glipim pudlem"idea.gif....

Wiecej widziszhmm.gif ... nie tracisz calego dnia001.gif ... jest wygodniehmm.gif...

Napisano

> No dobra nastepny do kolecji

> Pare dni temu dostalem zaproszenie na New Forester .Delikatnie mowiac

> olalem...

> Ale... bylem dzis w poblizu i .. dostaje tel od "mojego dealera"

Mnie Fiat (kupilem nowego kiedys) jedynie przesyla zaproszenia na przeglady w korzystnej cenie grinser006.giftongue.gif

> Eddie pls przyjdz...

> No dobra... Wzialem camere ... myslac o AK i NASIOC...

na Nasiocu sie udzielasz i nic nie mowisz cfaniaczek.gif,

BTW znasz moze jakei forum Subaru ale nieamerykanskie hmm.gif.

Ja znalalzme jedynie uklegacy.com

> No dobra moze jestem ciemny Aussie i sie na EU rzeczach nie znam ale

> wymyslilem - odciagamy, przewracamy

> i mamy ... cos na na puszke coke -stolik... Hmm ... WTF - dlaczego

> moje Liberty ktore jest MY08 tego nie ma?

Calkiem ciekawe ok.gif, za to widze, ze sam podlikietnik identyczny jak w Legacy jest grinser006.gif

> z tylu jest miejsca szczegolnie na nogi wieeeeeeele... skora jest

> miekka (dobra krowka byla) ...

> No dobra wskakuje na przod - siedzenia z mojego Liberty - lubie je...

ja swoje srednio tongue.gif, masz elektryczne ?

> I teraz to co mi brakowalo ...

> Te lusterka wreszcie rozmiar jak trzeba (ale pozniej podczas jazdy

> okaze sie ze sa ciut za krotkie)

eee z lusterkami to troche przegieli na moj gust, toz to nie ciezarowka.

> Potem moj wzrok przykulo ... cos taniego...

icon_eek.gif rzeczywiscie troche tendetnie to wyglada, ani to ladne ani uzyteczne tongue.gif

> Plastic mile w dotyku ale... naprawde wyglada

> tanio... IMVHO totalne bezguscie... Na + wszystko dobrze spasowane i

> widac Q jak w kazdym Subaru

czyli postaremu grinser006.gifok.gif

> Zaciekawil mnie schowek miedzy siedzenami - new design - miesci atlas

> A4, i 1.25l butelke ale jest on polotwarty..

ok.gif, a USB jak nie bylo to nie ma tongue.gif, dobrze ze te 12V gniazdo zostawili, czasem sie przydaje

> Znow kierownica - typowa z polki Roo Uwielbiam ja a moja sadzi ze to

> najlepsza kierwonica jaka kiedykolwiek miala w aucie ...

widze, ze cruise przeniesli w inne miejsce, wczesniej tj u mnie, byla dodatkowa dzwigienka.

> Bagaznik

> Nie chce mi sie sprawdzac jakie ma wymiary ale IMVHO "na oko" jest o

> wieeeeeeeeele mnejszy niz moj Liberty ...

czyli poprawili, bo kiedys psy na forku wieszali, za maly bagaznik, Legacy mialo znacznie wiekszy, teraz widze jest na odwrot spineyes.gif

> Silnik

> W zasadzie jest tylko jeden.

skad ja to znam grinser006.gif, widze, ze tak na oko to juz z 10 lat nic przy tym nie zmieniaja (chodzi mi o polozenie roznych gratow pod maska)

Bazowy Forester przychodzi z 2.5l Boxer

> - 126kW, oczywiscie Boxer z AVLS i 229Nm @ 4,400rpm

a co z XT food.gif ?

Pytales sie moze o diesla grinser006.gif czy bedzie u was. Podobno jezdzi sie rewelacyjnie (poki co tylko w Outbacku/Legacy) ?

> Opcja to wkladamy Turbo i mamy 169kW ..

taa, taki plug'N'play cfaniaczek.gif

> Silnik ten sam co moj i problemy te same ... (wiem, wiem znow ktos

> podniesie glos ze 126kW to auto sportowe w EU) ...

> .. ale praw fizyki nie da sie przezwycie(r?)zyc ......

nie jest tak zle z ludzmi, nawet na polskim forum Subaru pisza ze to mul, jezdzic jezdi ale bez rewelacji. Choc powiem szczerze, myslalem,ze 2.5 to Bog wie jak jezdzi, jednak masa, naped, itd robia swoje. Za to jest dosc elastyczny ok.gif

> Design...

> Coz gusta sa inne ale IMVHO jest piekny. Uwielbiam te proporcje ...

> Jesli bym dzis kupowal Subaru to zastanawialbym sie pomiedzy

> Forester a Liberty ...

IMHO duzo ladniej wyglada na real foto niz na tych zdjeciach prototypowych tongue.gif, jeszcze gdyby te lusterka byly ciut mniejsze ..

Na moj gust jednak jest zbyt duzy, bardziej juz przypomina SUVa anizeli takie wyzsze kombi tongue.gif, a to bylo cos za co Forka/Outlandera lubilo duzo ludzi. No ale nic teraz wszytsko rosnie ..

> ... no i praktycznosc zostala - wszystkie drzwii otwieraja sie pod

> katem prawie 90 stopni

ok.gif bylem w szoku, ze drzwi w Subarakach otwieraja sie tak szeroko

> Pierwsze wrazenie jak sie wsiadzie jest takie ze Forester PF3 urosl..

> Zamykamy drzwii i widzimy ze frameless drzwii zniknely...

yikes.gificon_eek.gif, czyli jak w nowej Imprezie tongue.gif

>... Jack (moj

> sprzedawca wyjezdza z lot i wysiada - zostalem sam)...

oo to mi sie podoba grinser006.gifok.gif

> Naprawde wyczuwala jest roznica miedzy stara generacja a nowa...

> szczegolnie

> wibracje jakie zawieszenie przenosi ... IMVHO duzy _+ ...

wibracje hmm.gif

> Silnik -coz jak wspomnialem wczesniej toczy auto ale ... IMHO pomylka

> jest aby automatic w dziesiejszych czasach byl dalej 4

> stopniowy....

icon_eek.giftongue.gif

> na Motorway ... Na koniec po 76km BC wskazal 9.1l. Teraz jak z

> pict widac dzis jest pusto .. ciepla jesienna pogoda i sobota...

> lud na siedzi ...

> wiec sadze ze trzeba jakies 0.5 - 1l dorzucic do tego ...

dlaczego piszesz, ze trzeba dorzucic, czyzby tobie tez komp oszukiwal grinser006.gif ?

> Wersja bazowa kosztuje A$30,490 (65,026.04 PLN) sugerowana cena

> detaliczna. Jako ze model jest nowy cena Invoice i sugerowana

> beda przez jakis czas takie same.

pad.gif Nie musiales tego pisac mlotek.gif

> "Moj"dealer jest dosyc maly - a w pierwszym dniu sprzedazy dzis

> zdolali wypchnac 6 aut do h 13:00 ... W promieniu 30km jest

> jeszcze dokladnie 10 duzo wiekszych dealerow Subaru...

icon_eek.gif duzo

> Z ciekawosci dowiedzialem sie ze sprzedaz WRX sie doscyc zalamala

a jak ze zwyklymi Imprezkami, ja tydzien temu widzialem, juz jedna na czesci sprowadzona po wypadku grinser006.gif

> Pict i text by Ozi "All rights reserved"

> OT: W drodze powratnej do domu spotkalem to ... i omalo nie umarlem

> ze smiechu... Mialem oczy dookola d... zeby tego niskiego nie

> rozjechac

fajna relacja food.gifok.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Mnie Fiat (kupilem nowego kiedys) jedynie przesyla zaproszenia na

> przeglady w korzystnej cenie

hmm.gif ze mna sie NSC lubiazlosnik.gif

> na Nasiocu sie udzielasz i nic nie mowisz ,

czasu coraz mnijidea.gif

> BTW znasz moze jakei forum Subaru ale nieamerykanskie .

lokalnecfaniaczek.gif

http://forum.liberty.asn.au/viewforum.php?f=11

na tym sie wszyscy znamy osobiscieidea.gif... No prawie wszyscyhahaha.gif ale przypomina mi AK z 1999ok.gif ...

http://www.ozliberty.com/

> Ja znalalzme jedynie uklegacy.com

> Calkiem ciekawe , za to widze, ze sam podlikietnik identyczny jak w

> Legacy jest

To Legacy ma a Liberty nie mafoch.gif... ogien ... to niesprawiedliwenono.gif

> ja swoje srednio , masz elektryczne ?

a sa jeszcze reczneconfused.gif? Regulowane w 8 plaszczyzna z pamiecia ideia.gif ... 1 tomulher.gif 2 to jazlosnik.gif

> eee z lusterkami to troche przegieli na moj gust, oz to nie

> ciezarowka.

wlasnie ok sawaytogo.gif jeszcze malerant.gif - powinny byc dluzsze001.gif

> rzeczywiscie troche tendetnie to wyglada, ani to ladne ani

> uzyteczne

New Impreza mowi Hellohahaha.gif

> czyli postaremu

waytogo.gif

> , a USB jak nie bylo to nie ma , dobrze ze te 12V gniazdo

> zostawili, czasem sie przydaje

ale tylko jednobuu.gif... Za drugie standardowo $96001.gif.. coiekawe w bagazniku jest .... za free ja musiaem doplacic $96nono.gif

> widze, ze cruise przeniesli w inne miejsce, wczesniej tj u mnie, byla

> dodatkowa dzwigienka.

geeezlosnik.gif to juzdawnoziew.gif 2006idea.gif

> czyli poprawili, bo kiedys psy na forku wieszali, za maly bagaznik,

szczerzehmm.gifduzy to on nie jesthmm.gif z drugim cialem mialbys klopotyzlosnik.gif ...trzeba by dol kopacpalacz.gif .. i sie spocicgrinser006.gif

> Legacy mialo znacznie wiekszy, teraz widze jest na odwrot

az lpopatrze na wymiaryhmm.gif sam niewiem.gif .. Wiesz odczucie sa hmm.gif subiektywnezlosnik.gif

> skad ja to znam , widze, ze tak na oko to juz z 10 lat nic przy tym

> nie zmieniaja (chodzi mi o polozenie roznych gratow pod maska)

yhy

> Bazowy Forester przychodzi z 2.5l Boxer

> a co z XT ?

169kWpalacz.gif... zadnego nie mieli dzis jako demo.. Dopiero ma mi przygotowac na przyszly tydziencfaniaczek.gif ...

> Pytales sie moze o diesla czy bedzie u was. Podobno jezdzi sie

> rewelacyjnie (poki co tylko w Outbacku/Legacy) ?

Niby ma bycpalacz.gif... Od 2009/10idea.gif... Rozmawialismy troche co ma byc i dealer -zy dostaja juz po cichu pierwsze sztuki Impreza sedanhmm.gif ... chociaz premiera chyba Jun czy Aughmm.gif

> taa, taki plug'N'play

Legozlosnik.gif

> nie jest tak zle z ludzmi, nawet na polskim forum Subaru pisza ze to

> mul, jezdzic jezdi ale bez rewelacji. Choc powiem szczerze,

> myslalem,ze 2.5 to Bog wie jak jezdzi, jednak masa, naped, itd

> robia swoje. Za to jest dosc elastyczny

ale dobrze w zakrety wchodziwaytogo.gif ...

> IMHO duzo ladniej wyglada na real foto niz na tych zdjeciach

> prototypowych , jeszcze gdyby te lusterka byly ciut mniejsze ..

> Na moj gust jednak jest zbyt duzy, bardziej juz przypomina SUVa

> anizeli takie wyzsze kombi , a to bylo cos za co

> Forka/Outlandera lubilo duzo ludzi. No ale nic teraz wszytsko

> rosnie ..

nawet nie oto chodzi ze rosnie ... tylko o masowkesciana.gif

> bylem w szoku, ze drzwi w Subarakach otwieraja sie tak szeroko

hmm.gif to jest IMHO bardzo przydatneidea.gif

> , czyli jak w nowej Imprezie

Mam nadzieje ze LibertyMY10 tego nie zrobiabuu.gif

[...]> wibracje

ano - sprezyn juz nie mazlosnik.gif

> dlaczego piszesz, ze trzeba dorzucic, czyzby tobie tez komp oszukiwal

> ?

hmm.gif nigdy tego ni liczylemidea.gif... ale popatrz na drogihmm.gif Pustawo dzis bylowaytogo.gif

> Nie musiales tego pisac

czemuhahaha.gifcfaniaczek.gif? Bolizlosnik.gif?

> duzo

... hmm.gif zalezy jak na to patrzec 3 z tych 10to ta sama firmapalacz.gif...

> a jak ze zwyklymi Imprezkami, ja tydzien temu widzialem, juz jedna na

> czesci sprowadzona po wypadku

ja widzialem dzis STizlosnik.gif ...

[...]

Tagwink.gif

Napisano

> ze mna sie NSC lubia

ze mna tez, dlatego w ogole cos wysylaja, mimo, iz Fiata juz brak grinser006.gif

> czasu coraz mnij

> lokalne

> http://forum.liberty.asn.au/viewforum.php?f=11

> na tym sie wszyscy znamy osobiscie... No prawie wszyscy ale

> przypomina mi AK z 1999 ...

> http://www.ozliberty.com/

Popatrze ok.gif, szukam jakiegos dobrego, technicznego forum, najwiecej jest w US, ale oni maja inna specyfikacje samochodow tongue.gif

> To Legacy ma a Liberty nie ma... ogien ... to niesprawiedliwe

nie mow, ze nie masz podlokietnika icon_eek.gifhehe.gif

> a sa jeszcze reczne? Regulowane w 8 plaszczyzna z pamiecia ... 1 to

> 2 to ja

> wlasnie ok sa jeszcze male - powinny byc dluzsze

a dlaczego mialo by nie byc ? Dzis sie dowiedzialem, ze te elektryczne sa duzo wygodniejsze ok.giftongue.gif

> New Impreza mowi Hello

> ale tylko jedno... Za drugie standardowo $96.. coiekawe w bagazniku

> jest .... za free ja musiaem doplacic $96

gdzie masz je w baganiku hmm.gif, moze i ja poszukam to jakas zaslepke przynajmniej znajde i sobie wstawie hehe.gif, choc jakis czasm temu, cos takiego z lewej strony, w plastiku widzialem hmm.gif

> geee to juzdawno 2006

byc moze.

> szczerzeduzy to on nie jest z drugim cialem mialbys klopoty ...trzeba

> by dol kopac .. i sie spocic

ale w porownaniu do porzednika jest sporo wiekszy ok.gif, chcac zrobic jeszcze wiekszy to by Forka rozciagnac musieli, i potem wyszlo by cos ala F. Excursion tongue.gif

> az lpopatrze na wymiary sam .. Wiesz odczucie sa subiektywne

> yhy

> 169kW... zadnego nie mieli dzis jako demo.. Dopiero ma mi przygotowac

> na przyszly tydzien ...

opisz wrazenia food.gif, w PL coraz wiecej tych starszych XT widze na ulicach, z USA posciaganych.

> Niby ma byc... Od 2009/10... Rozmawialismy troche co ma byc i dealer

czyli jednak grinser006.gif, a jak z Outbackiem, bedzie diesel u was ?

> -zy dostaja juz po cichu pierwsze sztuki Impreza sedan ...

> chociaz premiera chyba Jun czy Aug

> Lego

dobrze by bylo grinser006.gif, tylko, ze wtedy z LPG nie bylo by tak latwo grinser006.gif

> ale dobrze w zakrety wchodzi ...

ok.gif

> nawet nie oto chodzi ze rosnie ... tylko o masowke

Masowka to raz, ale wymiary to dwa, Forek wraz z Outlanderem byl klasa sama w sobie, nie bylo wiecej takich aut, a teraz tego nowego mozna juz bardziej porownac do Suzuki Vitary, Rav4, itd tongue.gif

> to jest IMHO bardzo przydatne

Tak, ale nie spotkalem sie z takim katem w autach >3D

> Mam nadzieje ze LibertyMY10 tego nie zrobia

zrobia, taki trend tongue.gif

> [...]ano - sprezyn juz nie ma

tzn hmm.gif

resory mu zapodali hehe.gif

> nigdy tego ni liczylem... ale popatrz na drogi Pustawo dzis bylo

a co za roznica, czy pusto czy nie komp ma pokazywac spalanie jak najblizsze do realnego, niezaleznie od sytuacji. Ja sie cieszylem, ze mi raz 6,4 spalil, a jak zmierzylem to sie okazalo, ze 1,2 l oszukuje tongue.gif

> czemu? Boli?

tylko troche 270751858-jezyk.gif

> ... zalezy jak na to patrzec 3 z tych 10to ta sama firma...

U nas tych 10 to moze i w promieniu 300km nie ma grinser006.gif.

Chociaz w Niemczech bylem tydzien temu, przez kilka dni i widzialem tylko jednego starego Legacy, za to na parkingu pod sklepem (niemieckie) dziecko do mnie podeszlo i zapytalo, ze co to za marka bo fajny samochod grinser006.gif. Do czego to doszlo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ze mna tez, dlatego w ogole cos wysylaja, mimo, iz Fiata juz brak

nie odsylasz ze sie auta pozbylesidea.gif? Wtedy daja sobie spokoj bo szkoda $$$ na marketinggrinser006.gif...

> Popatrze , szukam jakiegos dobrego, technicznego forum, [...]

wiekszosc jest o zamianie 100kW na 200kW grinser006.gif ... Czyli raczej ciezko. Nie wiesz ze Subaru sie nie psujahahaha.gifcfaniaczek.gif?

> nie mow, ze nie masz podlokietnika

nie mamangryfire.gifnono.gif. Przestan mnie dobijacfoch.gif

> a dlaczego mialo by nie byc ? Dzis sie dowiedzialem, ze te

> elektryczne sa duzo wygodniejsze

hmm.gif ciekawe -IMVHO to te same siedzenia001.gif ... chociaz moze maja regulacje w wiekszej ilosciideia.gif

> gdzie masz je w baganiku , moze i ja poszukam to jakas zaslepke

> przynajmniej znajde i sobie wstawie , choc jakis czasm temu,

> cos takiego z lewej strony, w plastiku widzialem

strona pasazerahahaha.gif o tu z_lol1.gif

280517734-CIMG3272.JPG

> byc moze.

..chociaz ja uwazam ze stare rozwiazanie jest o wieeeeele lepszewaytogo.giffoch.gif... IMHO kwestia przyzwyczajeniaidea.gif

> ale w porownaniu do porzednika jest sporo wiekszy[...]

hmm.gif ma dziwny ksztalt.. IMHO jest plytki... popatrz ze linia okien jest dosc niskohmm.gif

> opisz wrazenia [...]

jak sie plany nie zmienia001.gif ...

> czyli jednak , a jak z Outbackiem, bedzie diesel u was ?

Nie jest to priority 1 wg nie go ale Subaru Oz prze zeby dostac diesel.... TO by pozwolilo im przekroczyc magiczna licznbe 50,000 w sprzedazy na rokhmm.gif jesli by Forester i Impreza sie nie sprzedawaly jak trzeba... 89,898 nowych aut sprzedanych za Feb-2008 - Subaru:

-Forester runout na stary model polowa tego co zwykle 601 sztuk (34.4% spadek)

-Impreza 18.4% w goregrinser006.gif ( a tak sie new design mial nie podobac analogicznie do 02-2007) 1,225 sztuk

-Liberty 728 sztuk

-Outback 553 sztuk

-Trubeca 264 sztuk

Czyli jesli nawet Forester wroci w tym miesiecu do swojej noramlnej sprzadazy 1,000 - 1,200 sztuk to i tak ci daje 46-48 k aut rocznie ... Wiec IMHO diesel dalb im dodatkowo 200 sztuk ... bo nikt oprocz VW w autach osobowych nie ma diesel. (nie mowie o EU Pug, Citroen, bo to nie jest masowka do jezzeniaidea.gif)....

> dobrze by bylo , tylko, ze wtedy z LPG nie bylo by tak latwo

wypluj te slowahahaha.gifnono.gif

> Masowka to raz, ale wymiary to dwa,[...]

nie no zgoda;] ... ale cena tz spadlapalacz.gif

[...]

> zrobia, taki trend

raczej niehmm.gif Byl ten czerwony concept i byl frameless033102bebe_1_prv.gif

> tzn

> resory mu zapodali

nie znam PL odpowiednikow zawieszeniagrinser006.gif ale...

Teraz: double wishbone suspension

Dawniej: transverse links & coil spring

wez mi to prztlumaczcfaniaczek.gif na PLidea.gif to sie doszkolegrinser006.gif

> a co za roznica, czy pusto czy nie komp ma pokazywac spalanie jak

> najblizsze do realnego, niezaleznie od sytuacji. Ja sie

> cieszylem, ze mi raz 6,4 spalil, a jak zmierzylem to sie

> okazalo, ze 1,2 l oszukuje

pogadaj z Miskiemhahaha.gif MPS tez oszkuje - HiLux tez 0.5lidea.gif... Mnie chodzilo ze w jazda po miescie spaa ok 9l ale od pon do piatek to bedzie powiedzmy 10grinser006.gif

> tylko troche

odebrales sobie na podlokietnikuhahaha.gif

> U nas tych 10 to moze i w promieniu 300km nie ma .

ale i rynek mniej waznygrinser006.gif

> Chociaz w Niemczech bylem tydzien temu, przez kilka dni i widzialem

> tylko jednego starego Legacy, za to na parkingu pod sklepem

> (niemieckie) dziecko do mnie podeszlo i zapytalo, ze co to za

> marka bo fajny samochod . Do czego to doszlo

pad.gifech dobre czasy sie konczabuu.gif

post-1538-14352491796793_thumb.jpg

Napisano

Hej OZI. Fajny test, mniej fajne auto =( Zmnienilo sie na duzo gorsze.

Szkoda, ze nie wiedzialem, ze bedziesz mial okazje pojezdzic - poprosilbym cie o zdjecie Forka obok jakiegos znanego auta w Europie (najlepiej starego Forka), by porownac rozmiary i proporcje - chce miec jako takie pojecie, jak to sie zmienilo. Mam wrazenie, ze niestety w kierunku Outlandera (wielka kupa z ogromnym pampersem na d...).

Sprobuj zrobic takie zdjecia, jak bedziesz testowal 2.5XT. Jesli mozesz, to zrob oprocz testow drogowych (dasz rade zrobic test przyspieszenia z g-techiem? wink.gif ), testy terenowe - najlepiej w blocku ;-) Obawiam sie, ze brak LSD w tylnym dyfrze moze bardzo pogorszych wlasciwosci.

Napisano

> nie odsylasz ze sie auta pozbyles? Wtedy daja sobie spokoj bo szkoda

> $$$ na marketing...

to chyba, nowy wlascieciel robi, po to jest nawet koperta dolaczona hmm.gif

> wiekszosc jest o zamianie 100kW na 200kW ... Czyli raczej ciezko.

> Nie wiesz ze Subaru sie nie psuja?

Tak, tak wiem grinser006.gif, 3 miejsce w rankingu bezawaryjnosci TUV ok.gif

> nie mam. Przestan mnie dobijac

No to jest przynjaneij jedna rzecz ktora jest u mnie, a u Ciebie nie ma grinser006.gif

> ciekawe -IMVHO to te same siedzenia ... chociaz moze maja regulacje

> w wiekszej ilosci

To nei sa te same siedzenia, i te elektryczne sa wygodniejsze. Mnie szczegolnie wkurzaja trzy rzeczy:.1. Skokowa regulacja kata pochylenia oparcia angryfire.gif, 2. Kiepska podpora ledzwiowa, 3. Slabe trzymanie/podparcie ud. W wersji elektrycznej czesc podudowa jest regulowana, u mnie nie.

> strona pasazera o tu

wpysk.gif kierowcy nie pasazera grinser006.gif

Dzieki, za fote, u mnie w tym miejscu jest zaslepka, chociaz myslalem, iz na dole powinno byc gniazdo, a u Ciebie tez w tym miejscu widze zaslepke, ciekawe na co hmm.gif.

BTW, wczoraj ten plastik (kieszonke) co jest na fotce widoczny po prawej wyrwalem, chcialiem sie dowiedzic, czy sie go wyjmuje i juz teraz wiem, ze nie tak, latwo bo sie zatrzaski polamaly tongue.gifgrinser006.gif a gasnica, ktora chcialem tam wpasowac i tak nie weszla tongue.gif

> ..chociaz ja uwazam ze stare rozwiazanie jest o wieeeeele lepsze...

> IMHO kwestia przyzwyczajenia

byc moze te starsze rozwiazanie jest wygodniejsze, dzis sie troche tym bawilem w trasie, bo go w sobote naprawilem dopiero tongue.gif

> ma dziwny ksztalt.. IMHO jest plytki... popatrz ze linia okien jest

> dosc nisko

> jak sie plany nie zmienia ...

> Nie jest to priority 1 wg nie go ale Subaru Oz prze zeby dostac

> diesel.... TO by pozwolilo im przekroczyc magiczna licznbe

> 50,000 w sprzedazy na rok jesli by Forester i Impreza sie nie

> sprzedawaly jak trzeba... 89,898 nowych aut sprzedanych za

> Feb-2008 - Subaru:

> -Forester runout na stary model polowa tego co zwykle 601 sztuk

> (34.4% spadek)

> -Impreza 18.4% w gore ( a tak sie new design mial nie podobac

> analogicznie do 02-2007) 1,225 sztuk

> -Liberty 728 sztuk

> -Outback 553 sztuk

> -Trubeca 264 sztuk

> Czyli jesli nawet Forester wroci w tym miesiecu do swojej noramlnej

> sprzadazy 1,000 - 1,200 sztuk to i tak ci daje 46-48 k aut

> rocznie ... Wiec IMHO diesel dalb im dodatkowo 200 sztuk ... bo

> nikt oprocz VW w autach osobowych nie ma diesel. (nie mowie o EU

> Pug, Citroen, bo to nie jest masowka do jezzenia)....

czyli jednak i u was pra na diesla grinser006.gifok.gif

> wypluj te slowa

eetam, moj juz od przeszlo tygodnia jest napedzany ekologicznym paliwem, baa nawet juz pierwsze check enginy z racji LPG zaliczylem grinser006.gif. No a z turbo nie jest juz tak prosto wysterowac podobno, choc nikt nie mowi ze sie nie da grinser006.gif

> nie no zgoda;] ... ale cena tz spadla

Tak, ale stracil cos, dla czego wiele osob go kupowalo tongue.gif, co nie znaczy ze nie jest fajny a do tego jak piszesz tanszy ok.gif

> [...]

> raczej nie Byl ten czerwony concept i byl frameless

bo to concept byl ..

> nie znam PL odpowiednikow zawieszenia ale...

> Teraz: double wishbone suspension

chyba chodzi o dwa trójkątne wahacze poprzeczne

> Dawniej: transverse links & coil spring

wahacze poprzeczne hmm.gif & sprezyna srubowa

Pytanie jak sie to bedzie sprawowac, te poprzednie mialy bardzo dobre opinie z eksploatacji na naszych dziurawych drogach ok.gif

> wez mi to prztlumacz na PL to sie doszkole

> pogadaj z Miskiem MPS tez oszkuje - HiLux tez 0.5l... Mnie chodzilo

> ze w jazda po miescie spaa ok 9l ale od pon do piatek to bedzie

> powiedzmy 10

chcialbym zeby w tygodniu mi tyle palil albo inaczej .. o tyle wiecej grinser006.gif, dzis na trasie lyknal mi 11,6l, ale za to LPG wink.gif

> odebrales sobie na podlokietniku

> ale i rynek mniej wazny

pewnie tak, bylem w szoku jak zobaczylem ile serwisow i salonow Subaru jest np w takiej Szwajcarii icon_eek.gif

> ech dobre czasy sie koncza

zalezy jak patrzec ..

Napisano

> chyba chodzi o dwa trójkątne wahacze poprzeczne

> wahacze poprzeczne & sprezyna srubowa

> Pytanie jak sie to bedzie sprawowac, te poprzednie mialy bardzo dobre

> opinie z eksploatacji na naszych dziurawych drogach

Z tego, co wiem, to pierwsze opinie juz sa (z Imprezy nowej i zdaje sie rowniez Tribeci) - do d...

Napisano
  • Autor

> to chyba, nowy wlascieciel robi, po to jest nawet koperta dolaczona

001.gif... hmmzlosnik.gif fakt ale ja delikatnie mowie f*** offzlosnik.gif ... bo sprzedalem auto nie chce junk mailidea.gif...

> Tak, tak wiem , 3 miejsce w rankingu bezawaryjnosci TUV

to byl sarcasm zlosnik.gif... Fakt ze sie nie psuja oprocz pompy wodnejhahaha.gif ...

> No to jest przynjaneij jedna rzecz ktora jest u mnie, a u Ciebie nie

> ma

... alez .... alez buu.gif to jest niesprawiedliwefoch.gif ... Ja sie tak nie bawiepiaskownica.gif

> To nei sa te same siedzenia, [...]

no patrzhmm.gif zawsze sie czlowiek uczy001.gif.. Myslalem ze sa idiotycznie takie samehmm.gif

> Dzieki, za fote, u mnie w tym miejscu jest zaslepka, chociaz

> myslalem, iz na dole powinno byc gniazdo, a u Ciebie tez w tym

> miejscu widze zaslepke, ciekawe na co .

na nastepne $96 hahaha.gif... Mozesz zamowic jedno 12V albo 2 x 12Vzlosnik.gif.... - 2 chyba kosztuja $156idea.gif.... ale nie widze wiekszego sensu chyba ze jezdzisz na campingideia.gif

> BTW, wczoraj ten plastik ([...] [...] zatrzaski polamaly [..]

hahaha.gifhahaha.gif psuj033102bebe_1_prv.gifz_lol1.gifhahaha.gif - to za to ze ja nie mam deski do prasowania z tylufoch.gif ...

> byc moze te starsze rozwiazanie jest wygodniejsze[...]

IMVHO kwestia przyzwyczajenia - jak tak masz od x lat a tu ci nagle przyciski do kierownicy daja to sie ciezko przestawicidea.gif

> czyli jednak i u was pra na diesla

nie pra tylko experymentujazlosnik.gif ... Ja ci diesel nie kupiefoch.gif i tyle ... Teraz 85% ludu mysli jak jazlosnik.gif ... wiec jednak diesel ma szanse na te 15%... Ze by sie rynek zmienil to Holden/Ford/ Toyota musza lokalne auta z diesel robicidea.gif...

W osobowych Toyota nie ma zadnego dieselwaytogo.gif, Holden zadnegowaytogo.gif, Ford sprowadza Mondeo ... i mowie ci przejezdzalem kiedys kolo depot ... stoja setkiiiiiiiiiiiiihmm.gif - nikt tego nie kupujehmm.gif... Kazdy woli Mazda/Honda/Subaru kupic ... a nie diesel Mondeozlosnik.gif... Z reszta psychologiawazniak.gif. Dzis ULP po ok $1.30 , diesel $1.45zlosnik.gif...

> eetam, moj juz od przeszlo tygodnia jest napedzany ekologicznym [...]

jak nie znosze LPG niektorzy sadze ze tedy powinnismy isc.. bo LPG do dla Oz odpadhahaha.gif...

> Tak, ale stracil cos, dla czego wiele osob go kupowalo , co nie

> znaczy ze nie jest fajny a do tego jak piszesz tanszy

dyskutowalismy o tym dzis...hmm.gif Ktos z pracy wzial lease na Forester... i zaczalem go dzis draznic ze przepacilzlosnik.gif... ale powiedzial ze specjalnie bo chcial stara bude...foch.gif

> bo to concept byl ..

rant.gif

> chyba chodzi o dwa trójkątne wahacze poprzeczne

ok.gif

> wahacze poprzeczne & sprezyna srubowa

ok.gif

> Pytanie jak sie to bedzie sprawowac, te poprzednie mialy bardzo dobre

> opinie z eksploatacji na naszych dziurawych drogach

no ale sa tez inni odbiorcyzlosnik.gif

> chcialbym zeby w tygodniu mi tyle palil albo inaczej .. o tyle wiecej

> , dzis na trasie lyknal mi 11,6l, ale za to LPG

hmm.gifLPG jest mniej kaloryczny...hmm.gif

[...]> zalezy jak patrzec ..

no dobra poprawka - juz sie skonczylyzlosnik.gif

OT: popatrz na privaidea.gif

Napisano
  • Autor

> Hej OZI. Fajny test, mniej fajne auto =( Zmnienilo sie na duzo

> gorsze.

tu sie zgadzamybuu.gif... Moze nie na gorsze bo wiele rzeczy poprawili al auto stracilo charakterbuu.gif

[...] Forka obok jakiegos znanego auta w

> Europie (najlepiej starego Forka), by porownac rozmiary i

> proporcje - chce miec jako takie pojecie, jak to sie zmienilo.

> Mam wrazenie, ze niestety w kierunku Outlandera (wielka kupa z

> ogromnym pampersem na d...).

jak sie da to zrobiehmm.gif za starym watpliwe bo nie wiele zostalo.. ale jest IMHO identyczy jak Outlander001.gif

[...]testy terenowe - najlepiej w

> blocku ;-)

nie no XT ublocic zona.gifzlosnik.gif? nono.gif

Napisano

20.GIF

Siema OZI !

Kurde, fakt-test jest wypas-pełne profi.

Pracujesz w jakimś czasopismie motoryzacyjnym w tej Australii czy u dilera samochodowego ?? icon_rolleyes.gif

Wolę czytać Twoje testy niż kupowac gazety w kiosku grinser006.gif

P.S. zarąbistyu ten biały pickup serduszka.gif270635636-JUMP2.gif

jak bmasz jeszcze jakies foty takich bryk na kompie to zarzuć tu byśmy zobaczyli jakie tam konkret furaki śmigają zeby.GIF

Napisano
  • Autor

[...]

> Pracujesz w jakimś czasopismie motoryzacyjnym w tej Australii czy u

> dilera samochodowego ??

nie staryzlosnik.gif ...

> Wolę czytać Twoje testy niż kupowac gazety w kiosku

$8.95 proszezlosnik.gif

> P.S. zarąbistyu ten biały pickup

> jak bmasz jeszcze jakies foty takich bryk na kompie to zarzuć tu

> byśmy zobaczyli jakie tam konkret furaki śmigają

tego czolgajacego sie czy innehmm.gif?

Napisano

> > tego czolgajacego sie czy inne?

chodzi mnie właśnie o te czołgające zeby.GIF

Napisano

marka ratuje ten model...

równie dobrze mógło być to cherry z szanghaju...

niedługo koreańczycy zaczną się nabijać z japońskiego dizajnu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.