Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

głośniki

Featured Replies

Napisano

Co do wdzięczności stilo to podzielam ta opinie ... chociaż jest obdarzony moim zdaniem tez paroma wadami .. np lubi przesadzać z basem cool.gif

Napisano

no to fakt, auto ma niski rezonans, więc basiku jest sporo i trzeba zdrowo nakombinować żeby brzmiał poprawnie smile.gif ale nic nie jest niemożliwe, sędziowie IASCA w Sinsheim dali mi 14/15 za subwoofer i dopisali EXTREME GOOD przy subwooferze i przy ocenie sceny dźwiękowej gdzie dostałem 15/15 ok.gif

a mimo tego ja ciągle odczuwam niedosyt i szukam głośnika albo kilku które spełnią moje wymagania zlosnik.gif

Napisano

Te głośniki są chyba identyczne jek ty tylnie hmm.gif

281512224-stilo5D.jpg

ok.gif

post-110575-14352497890257_thumb.jpg

Napisano

> Te głośniki są chyba identyczne jek ty tylnie

chyba tak - dzięki

nie mam jeszcze pewności co do głębokości na jakąmoże mieć ten głośnik (nowy) żeby wlazł...

Napisano

Kiedyś ... musimy się spotkać i porównać stilonki ....

Nakład pracy w Twoim samochodzie jest ogromny (przejrzałem zdjęcia na stronce )..respect

Moj system jest bardziej skromny .. poszedłem w stronę minimalizmu ....

zresztą ...nie wazne czy Iasca czy emma ... wazne ze fajnie gra ...

http://www.emmanet.com/download/ResultsHerning2007.pdf

kat . exp unlimited

Napisano

Sunsiad czy my się kiedyś doczekamy jakiejś foto relacji, czy coś cfaniaczek.gif

Albo jakiś pokaz w realu, może hmm.gif

P.S.Gromowładnych, przepraszam, że to o tym "mówię" ok.gif

20.GIF

Napisano
  • Autor

że tak laicko spytam, czemu nie podjedziesz np. do "nie dla idiotów" mediamarkt, wejdziesz do działu audio, gdzie są głośniki i sprzęt do aut i spytasz pracownika, czy może w systemie sprawdzić, jakie głośniki wchodzą do tyłu w stilo? niewiem.gif

Napisano

>i spytasz pracownika, czy może w systemie

> sprawdzić, jakie głośniki wchodzą do tyłu w stilo?

a no z takiego prostego powodu że ilekroć chcę tam coś kupić i próbuję zadać jakieś"mądre" pytanie na temat interesującego mnie sprzętu o okazuje się że pan (czyt.:jełop) który dzisiaj stoi na lodówkach a jutro na cyfrówkach zazwyczaj nie odróznia watt od volt . Nie spotkałem sie jeszcze przez tyle leat żeby ktokolwiek z nich wiedział co sprzedaje - może to tylko taki mój pech . Pozostaje mi wówczas spisac sybole i heya GOOGLE! yikes.gif

Napisano

Trudno pytać o szczegóły dot. sprzętu np. Audio kogoś, kto wcześniej pewnie sprzedawał buty...

Napisano
  • Autor

koledzy, ale ja nie mówię, o tym, żeby takiego inteligenta spytać, ma on tylko być na tyle inteligentny, aby kliknął dwa razy mychą w odpowiednie miejsce w swoim programie i wyskoczy mu jakie głośniki pasują do danego modelu auta waytogo.gif

Napisano

> on tylko być na tyle inteligentny, aby kliknął dwa razy mychą w

> odpowiednie miejsce

musiało by mu się chcieć zeby.GIF

a z tym zawsze jest problem...

Napisano

Witam!

Jakiś czas temu pytałem w tym temacie o zestaw głośników jaki polecilibyście na przód. Wśród wielu podpowiedzi, za które wszystkim dzięki, padł m.in. zestaw SIGNAT H16+T5+C2. Zdecydowałem się ostatecznie na zakup tego właśnie zestawu oraz pierścieni dystansowych z mdf-u. W najbliższych dniach mam zamiar ten zestaw zamontować i stąd proszę o kilka praktycznych porad tj:

1. Czy wymienić kable prowadzące od radia do seryjnych głośników na... no właśnie ewentualnie jakie? Czy przy tak niewyszukanym jednak zestawie, ma to jakikolwiek sens?

2. Czy zastosować matę wygłuszającą na elementy blaszane wewnątrz drzwi itd, itp.

Podpowiem, że zestaw będzie współpracował z seryjnym radiem i nie będzie- przynajmniej na razie- podłączony przez wzmacniacz.

Nie mam również jakichś szczególnie "wyczulonych uszu", po prostu chcę poprawić lekko brzmienie w aucie. Dlatego interesują mnie szczególnie podpowiedzi typowo praktyczne, nie zaś fantasmagorie wink.gif

Z góry dzięki za konstruktywne rozwiązania smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

No i po wymianie !

Nowe głosniki zostały wbite w fabryczne dystanse po wypruciu z nich oryginalnych głosników

Moc RMS: 50 W

Skuteczność: 91 dB

Moc muzyczna: 100 W

Pasmo przenoszenia: 30-4000Hz

Efekt nadspodziewanie dobrze - wrażenie jakby była tuba w bagażniku - Głęboki Basik sympatycznie masuje lędźwie grinser006.gifPojawił się natomiast inny problem , o któym z resztą wspominaliście : wytłumienie . Przy dobrze zbasowanym kawałku pojawjają się takie wibracje , że zaczynają brzęczeć plastiki w różnych miejscach auta . Wytłumienie drzwi spowoduje że przestaną brzęczeć... tylko drzwi , bedę więc musiał pomysleć także i innych elementach wnętrza hmm.gif

Napisano

No to witamy w,, umcyk,umcyk club" hehe.gifok.gif

Napisano

> , bedę więc musiał pomysleć także i innych elementach wnętrza

Ja do swojego wepchałem już 8 mat bitumicznych 50x50 cm + 1 rolka bitumicznej izolacji do dachu 15 metrów na 15cm + mata filcowa o gr. 1,5 cm i wymiarach 2 metry x 3 metry .... i jeszcze nie mam dosyć hehe.gifsciana.gifscrewy.gif

Napisano

To ile taraz pali Ci padaka ? icon_eek.gif

Napisano

> Ja do swojego wepchałem już 8 mat bitumicznych

Nie czuć asfaltem w środku grinser006.gif

Napisano

> To ile taraz pali Ci padaka ?

Ciągle tyle samo.... momentu ci unas dostatek a i z mocą dalemy radę

Wygłuszenie w Pegocie 307 wazy 145 kg

Napisano

> Ciągle tyle samo.... momentu ci unas dostatek a i z mocą dalemy radę

No to pozazdrościć ! wink.gif20.GIF

Napisano

no a ile taka mata waży ? nie nasiaka to wilgocią ? palacz.gif

Napisano

Zestaw on board!

Efekt zgodny z oczekiwanym...i jeszcze trochę shocked.gif

Auto rzeczywiście ma sporo "ukrytych" walorów akustycznych. Polecam wymianę seryjnych głośników wszystkim tym, którzy jeszcze się zastanawiają. WARTO!

Btw, "dzięki" za pomoc...

Napisano

> Zestaw on board!

to ile masz tera głośników ? dwa tweed. + dwa sub. zamiast oryginalnych 6-ciu ?

Napisano

Zestaw SIGNAT zamontowałem z przodu. Ogólnie naprawdę bardzo dobry zestaw w relacji cena/jakość. Midwoofer'y dzięki zastosowanym w zestawie filtrom (zwrotnica), mają bardzo przyjemne, dynamiczne brzmienie. Tweeter'y "przenoszą" pasmo bardzo miękko. Walory całości odczuwa się zwłaszcza przy odtwarzaniu muzyki z gatunku: rock, pop ect. Tył, jak na razie, pozostał seryjny ponieważ akustycznie seryjne głośniki z tyłu " dają" sobie radę (regulacja FADER wskazana). W przyszłości pomyślę o ich ewent. wymianie. Podpowiedzi - na jakie - mile widziane wink.gif

Pzdr!

07112008002gd6.th.jpg

• 2 lata później...
Napisano

> Zestaw SIGNAT zamontowałem z przodu. Ogólnie naprawdę bardzo dobry zestaw w relacji cena/jakość.

> Midwoofer'y dzięki zastosowanym w zestawie filtrom (zwrotnica), mają bardzo przyjemne,

> dynamiczne brzmienie. Tweeter'y "przenoszą" pasmo bardzo miękko. Walory całości odczuwa się

> zwłaszcza przy odtwarzaniu muzyki z gatunku: rock, pop ect. Tył, jak na razie, pozostał

> seryjny ponieważ akustycznie seryjne głośniki z tyłu " dają" sobie radę (regulacja FADER

> wskazana). W przyszłości pomyślę o ich ewent. wymianie. Podpowiedzi - na jakie - mile widziane

> Pzdr!

Witam,

odkopuję temat, jakie głośniki na tył do tego zestawu Signata ?

pozdrawiam,

Napisano

jak już temat odgrzebany to zapytam, w którym miejscu wstawić zwrotnice?

zaraz za radyjkiem?

Napisano

Jak temat audio to ja zapytam o radio duzo kombinacji ze zmiany kaseciaka na cos innego ?

Napisano

> im bliżej głośnika tym lepiej

a bardziej konkretnie? chodzi mi o instalację w stilo, w którym miejscu, które kabelki itd..

Napisano

w tym Ci nie pomogę bo nie zakładałem zwrotnicy u siebie, ale gdzieś tam ją chyba wciśniesz np koło tej puszki do sterowania szybami, po prostu taka jest zasada że montujemy ją możliwie jak najbliżej głośnika

Napisano

> Zestaw on board!

> Efekt zgodny z oczekiwanym...i jeszcze trochę

> Auto rzeczywiście ma sporo "ukrytych" walorów akustycznych.

Witam,

A ja mam takie pytanie czy przeciętny Kowalski usłyszy róznice między serią a tym systemem SIGNAT ???

Szczerze mówiąc nie jestem fanem basu i tego łobudu łubudu a raczej interesuje mnie czysty dźwięk tzn bas nie jest zły ale w seri przy np techniawie drażni mnie to ...

Czy taki zestaw będzie dobry do moich wymagań i jaki jest koszt założenia takiego zestawu bo trzeba cała tapicerke z drzwi oraz szybę wyciągnąć wiec wolałbym tego nie dotykać - bo co ja dotkne to spierdzielę ... wpysk.gif

Napisano

Witam,

jak już ktoś pisał wcześniej w tym wątku, lepiej mieć dobre nagłośnienie z przodu, tył olać. Wzmacniacz ma cztery kanały, to może lepiej połączyć każdy z głośników przednich pod osobny kanał ? Mamy wtedy możliwie najlepsze rozwiązanie, tylko zwrotnice trzeba by przerobić tak aby miała dwie pary wejść zamiast jednego.

Robił to już ktoś ?

pozdrawiam,

Napisano

mówisz o podłączeniu seryjnych głośników?

Napisano

> mówisz o podłączeniu seryjnych głośników?

wszystko jedno w sumie, chodzi mi o to aby wysokotonowe podpiąć np.: do 1 i 2 kanału wzmacniacza a nisko/średnio tonowe do 3 i 4 kanału. Faderem można by wtedy regulować również proporcje wysokie/niskie. Nie mamy wtedy tylko muzyczki z tyłu.

pozdrawiam,

• 2 tygodnie później...
Napisano

A tak gwoli wtrącenia. Byłem ostatni ze swoim Stilo w zakładzie specjalizującym się w car audio zapytac co by można zmienić, poprawić. Pierwsze co usłyszałem to to, że konieczna jest wymiana radia, bo te fabryczne mają bardzo małą moc. Nie chodziło mi oczywiście o jakieś hiper mega napierdzielania i to powiedziałem gościowi. Ale 1. Radio, co do głośników to mówił, że nie ma wielkiej tragedii, ale wymiana głośników na lepsze ma sens przy lepszym źródle. Tak sobie wtrąciłem. O wygłuszaniu nie było mowy, bo nie o to mi chodziło.

Napisano

radyjko wymieniłem na :

http://www.peiying.pl/content_pl/py9903

i chce dać te głośniczki do przodu myśle ze radio powinno dać rade:

http://www.peiying.pl/glosnik/py_ay620ca1

plus te dystanse

http://sprzedajemy.pl/dystanse-mdf-fiat-stilo-croma-ii-bravo-ii-dystans,84029

co sądzicie o tym bo rozumiem że żadnych 2 i 3 drożnych glośników nie dawać

Pozdrawiam

Napisano

W moim aucie. od 2 lat juz "montuje" zestaw który na razie jest w...szafie na strychu, Panowie i Panie aż żal;)

wzmacniacz audison lrx 5600

głośniki przód focal

skrzynia infinity z serii kappa.

Wszystko właściwie mam , poza wygłuszeniem i chyba chęciami zmontowac do mojego wozidełka.

Ale szczerze mówiąc nie monotwałem ze względu na potrzebną przestrzeń ładunkową w aucie, i chyba sprzęcik będzie zmontowany już w innym pojeździe...

W kazdym razie... Jesli chodzi o głosniki na przód, jesli ktoś chce wydac ok 450 zł, to polecam Focal, o wzmacniaczu nie mówie nic ponieważ to już kwestia portfela.

Jesli chodzi o skrzynkę- Kappa śwetnie masuje plecy, daje czysty dźwięk, miękki i długi bas. Chyba że ktoś szuka sprzętu do DB Drag;) to polecam innej marki...

> radyjko wymieniłem na :

> http://www.peiying.pl/content_pl/py9903

> i chce dać te głośniczki do przodu myśle ze radio powinno dać rade:

> http://www.peiying.pl/glosnik/py_ay620ca1

> plus te dystanse

> http://sprzedajemy.pl/dystanse-mdf-fiat-stilo-croma-ii-bravo-ii-dystans,84029

> co sądzicie o tym bo rozumiem że żadnych 2 i 3 drożnych glośników nie dawać

> Pozdrawiam

• 2 miesiące później...
Napisano

> Witam!

> Jakiś czas temu pytałem w tym temacie o zestaw głośników jaki polecilibyście na przód. Wśród wielu

> podpowiedzi, za które wszystkim dzięki, padł m.in. zestaw SIGNAT H16+T5+C2

Witam,

Nie wiem czy zle szukam ale nie umiem znalesc tego zestawu na allegro - pomoże ktoś ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.