Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vauxhall a Opel - czym sie roznia?

Featured Replies

Napisano

Pewny jesteś tej Vectry? Zdaje się, że na forum Vectry czytałem, że to nie takie proste. Może mi się pomyliło z C. zlosnik.gif

Napisano

> Pewny jesteś tej Vectry? Zdaje się, że na forum Vectry czytałem, że

> to nie takie proste. Może mi się pomyliło z C.

w VB sa otwory zaslepione, ktore trzeba tylko wyciac smile.gif, z C jest juz wiecej grzebania

Napisano

> moze ja sie wypowiem jako ze tam pracuje

> "klepiemy" Opla, Vauxhalla oraz Chevroleta (Opel Astra 3)

a kiedys nawet klepaliscie Holden Astra Classiczlosnik.gif ...

Napisano

Astrę II Classic mieliście? Daj foto. zlosnik.gif

Napisano

> Astrę II Classic mieliście? Daj foto.

Nie byly przez dlugi czashmm.gif. 2004 jesli dobrze pamietam chyba przez rokideia.gif.

Kiedy Holden kupil Daewoo zdecydowal sieczacha.gif zabic Daewoo jako marke w Ozuzbroj_zlo.gif.

Lacetti mialo wejsc jako tania opcja do walki z zalew KOR Hyundai, Kia, etc etc (ot ironia losu ze Lacetti jest tez Made in Koreazlosnik.gif). W kazdym razie dopoki sie sprawy aewoo nie uporzadkowaly i Daewoo lacetti stalo sie Holden Vivahahaha.gif jako rozwiazanie tymczasoweideia.gif postanowiono sprzedawac Astra TS (EU II) Made in Poland i Astra AH (III) Made in Belgium.

Powstal Holden Astra ClassicIThankYou.gif.... zlosnik.gif

Jeden silnik 1.8l 92kW, jedna wersja wyposazenia, dwie skrzynie manual i autohmm.gif z podzialem 1:9zlosnik.gif... Chyba - i tu moge sie mylic na kazde 100 sprzedanych sztuk 96-97 bylo automaticpalacz.gif...

Rekomendowana cena detaliczna w 2004/5 byla:

$18.990 = 39,729.28 PLN za manual

+$2k za automatic.

Wyposazenie z tego co moge odnalesc dzis to:

-airbags x 2, ABS, TC, Aircon, 15" alu, Blaupunkt z CD,full elektryka ... no ale to juz historiazlosnik.gif

Pict oficjalnezlosnik.gif:

102046_00mg.jpg

No i Livezlosnik.gif

lg_00009996_1.jpg

lg_U17677_2.jpg

lg_00009996_2.jpg

lg_U17677_7.jpg

lg_00009996_3.jpg

lg_00009996_4.jpg

lg_00009996_5.jpg

lg_00009996_6.jpg

lg_00009996_8.jpg

Napisano

A dużo tego się u Was kręci? Albo jak się nasza Vectra C sprzedaje u Was?

Napisano

> $18.990 = 39,729.28 PLN za manual

> +$2k za automatic.

> Wyposazenie z tego co moge odnalesc dzis to:

> -airbags x 2, ABS, TC, Aircon, 15" alu, Blaupunkt z CD,full

> elektryka ... no ale to juz historia

Ja za takiego golasa 1.6 84KM z 1p.p. i c.zamkiem, bez klimy, bez ABS, bez el. szyb, bez radia, bez alu dałem w 2002 r. 42000zł i się cieszyłem, ze fajnym wozem jeżdżę hahaha.gif

Napisano

> Ja za takiego golasa 1.6 84KM z 1p.p. i c.zamkiem, bez klimy, bez

> ABS, bez el. szyb, bez radia, bez alu dałem w 2002 r. 42000zł i

> się cieszyłem, ze fajnym wozem jeżdżę

wiesz ja dawno doszlem do wnisku ze te wszystkie auta jak sa gdzies wysylane to traca na wartoscizlosnik.gif .. Dziala w waszym przypadku, dziala w moim wypadku Holden Commodore >>> Pontiac G8 -15% w USA jak sie przez Pacific przejedziezlosnik.gif ...

BTW twoj byl Made in Poland?hmm.gif?

Napisano

> A dużo tego się u Was kręci?

tej wersji czy w ogole Astrahmm.gif?

EU II sie sprzedalo do 2004 ok 120 k sztukidea.gif ... (tak gdzies wyczytalem jak szukalem info o Classic dla ciebiezlosnik.gif). EU I - coz pojedyncze niedobitki jakies bylyzlosnik.gif pewnie ocenilbym na jakies 10 k sztukhmm.gif. Wtey to benzyna byla po 55-65 centow za litrzlosnik.gif wiec auta z takimi malymi silnikami jak 1.8l nie byly popularnezlosnik.gif . Mlodziez do szkoly tym jezdzila w zasadziezlosnik.gif ...

Astra AH - EU III sprzedaje sie takhmm.gif: (nowych sztuk Astra do rynek nowych sztuk aut w danym miesiacu)

-01/2008 - 1,380 sztuk - rynek 82,270

-02/3008 - 1,366 sztuk - do 89,898

-03/2008 - 1,040 sztuk - do 91,285

-04/2008 - 1,154 sztuk - 84,061 sztuk

Albo jak się nasza Vectra C sprzedaje u

> Was?

nie sprzedaje sie bo nie mazlosnik.gif. Holden Vectra (EU B) zostal zastapiony przez Holden Epicazlosnik.gif ... Na dobre to nie wyszlozlosnik.gif... ale do dzis znajdziesz nowa Vectra B z 2006zlosnik.gif stajaca gdzies u dealera - tez sie nie sprzedawalazlosnik.gif

No moze jedynie klient zyskalhmm.gif bo Epica ze wszystkim kosztuje tyle co dawniej ciut lepsza Vectrazlosnik.gif

lg_128326_1.jpg

lg_128326_5.jpg

Napisano

To EU II nieźle nawet się sprzedawała u Was, AIII gorzej znacznie idzie? zlosnik.gif A Epica zamiast Vectry C? No nie wiem czy to dobry pomysł, uważasz, że u Was lepsza jest Epica czy lepsza była by Vectra C? zlosnik.gif

Napisano

> wiesz ja dawno doszlem do wnisku ze te wszystkie auta jak sa gdzies

> wysylane to traca na wartosci .. Dziala w waszym przypadku,

> dziala w moim wypadku Holden Commodore

> BTW twoj byl Made in Poland??

Z Belgii, wtedy w Polsce jeszcze ich nie robili.

Napisano

> To EU II nieźle nawet się sprzedawała u Was, AIII gorzej znacznie

> idzie?

niehmm.gif III idzie jeszcze lepiej niz II. Daleko do Corolla ktora ma 4-5 k sprzedazy ale tak jak w US zmienia sie rynek. Po prostu dzis to nie jest nic zlego jezdzic malym autemhmm.gif. Silniki w okolicach 2.0l na miasto ci wystarcza w zupelnoscihmm.gif. Gorzej jak masz rodzine, tu z roku na rok segment SUV rosnie a tam dalej V6 krolujehmm.gif

A Epica zamiast Vectry C? No nie wiem czy to dobry

> pomysł, uważasz, że u Was lepsza jest Epica czy lepsza była by

> Vectra C?

Trzeba by ludzi od Ford zapytac.zlosnik.gif. Od 2011 Focus jako 3 model dolaczy do Falcon i Territory i bedzie klepany lokalnie, prawdopodobnie na rynki Asia-Pacific tez. Ford na kazdym kroku mowi ze Holden jest bezlosnik.gif bo sprowadza tu zacytuje pol oficjalne wypowiedzizlosnik.gif "koreanskie gowno"zlosnik.gif...a tymczasem Ford ma

-Fiesta - Made in Eu,

Focus - Made in South Africa,

Mondeo - Made in EU,

Falcon - Made in Oz

Territory- Made in Oz

Ranger - Made in Thailand

a GM-Holdenpalacz.gif

- Corsa zostala zastapiona przez Aveopad.gif - Made in Koreazlosnik.gif, ** w crash testnono.gif - konkurencja o najtansze auto na rynku z Kia Riozlosnik.gif,

- Astra Classic - czacha.gif - zastapiona przez Made in Korea Lacetti pod nazwa Holden Viva,

-Astra zostala - Made in Belgiumok.gif

-Vectra30.GIF - zastapiona przez Epica

-Commodore - Made in Oz

-Calais - Made in Oz

-Statesman/Caprice - Made in Oz

-Captiva- (nawet Opel jest z Korea) my dostajemy Made in Thailandzlosnik.gif - byla Korea,

-Rodeo - Made in Thailand

IMHO nie ma znaczenia czy jest Vectra czy Epicazlosnik.gif. I tak takie auta razem z Mondeo sie nie sprzedajapalacz.gif ... Ford odlapal duzy contract w tym miesacu na Mondeo bo auta stoja i sie nie sprzedajazlosnik.gif, tak jak kiedys Vectra, tak jak dzis Epicapalacz.gif....

Powiedz mi Subaru 2.5l osztuje 32 k zlosnik.gif, (67,990.89 PLN) podobnie jak Mazda 6, Honda Accord $30k ... Auta sa o wiele lepiej wykonane, maja ustanowiona pozycja... to co bys wybralzlosnik.gif? Mondeo - ktore ani nie jest rodzinne- bo za male, ani male - bo wieksze niz Focus ani nie ma zadnej historiii modeluhmm.gif?

Napisano

> Z Belgii, wtedy w Polsce jeszcze ich nie robili.

No to mozesz powiedzic ze miales "prawdziwego Holden-a"hahaha.gif

Napisano

Ale kombi Mondeo jest okej, dla rodziny, tak samo Vectra i to chyba nie zależnie od standardów? Dopiszmy do tego Accorda, Mazdę 6 i Subaru które są wymiarowo takie same, to co za różnica? Jedynie taka, że nie znam cen. zlosnik.gif

Napisano

> Ale kombi Mondeo

brakzlosnik.gif - Ford Australia dopiero mysli o import jesli Falcon nie bedzie robiony w SWidea.gif

jest okej, dla rodziny, tak samo Vectra i to chyba

> nie zależnie od standardów?

wieszzlosnik.gif Punkt siedzenia zalezy od punktu widzeniazlosnik.gif...

Powiem tak ideia.gif- poklocilismy sie pierwszego dnia jak malego zapakowalismy do auta bo w opinii nas OBU jest za malezlosnik.gif, wozek sie zmiescil, ale zakupy juz ledwo wlazlyzlosnik.gif ... Sprecyzujmy za malehmm.gif = za waskieidea.gif... Wiec zaczelo sie obwinianie kto skasowal zamowienie na CX-7zlosnik.gif.

Dopiszmy do tego Accorda, Mazdę 6 i

> Subaru które są wymiarowo takie same, to co za różnica?

roznicahmm.gif. Accord jest wiekszy (klasa Family/Large). Accord Euro jest wymiarowo podobnyhmm.gif (klasa Medium). Roznica jest taka ze czesc ludzi przesiada sie z aut duzych na takie ale ani Mondeo, ani vectra nie sa autami powiedzmy powszechnie znanymi - w takim slowa znaczeniu ze Mazda ma juz ktoras generacje, Accord ma juz tez ktores pokolenie, Australia jest 3 swiatowym rynkiem dla Subaru - sprzedaje sie wiecej niz w calej EUzlosnik.gif - a Mondeo coz jakis Ford import.hmm.gif. Wiec lud pojdzie i kupi znanehmm.gif

Jedynie

> taka, że nie znam cen.

Rekomendowane ceny detalicznepalacz.gif za najnizsze dostepne wersjeidea.gif

-Ford Mondeo 2.3l 118kW Automatic - $29,990 (62,841.74 PLN)

-Holden Epica 2.0l 105kW Automatic- $25,990 (54,444.69 PLN)

-Honda Accord 2.4l 133kW Automatic - $29,990 (62,841.74 PLN)

-Honda Accord Euro - nowy model od 07/2008 - ale ok $32k IMHO

-Mazda 6 2.5l 125kW Manual - $29,740 - (62,304.08 PLN)

-Subaru Liberty (EU Legacy) - 2.5l 127kW - Manual - $32,490 (68,033.94 PLN)

No i chyba tyle w tym segmenciehmm.gif ...

Jak sam widzisz konkurencja sprawia ze ceny sa prawie identyczne - ale ceny sa TYLKO sugerowanezlosnik.gif ...

Napisano

No fakt po cenach widzę, że tylko w zasadzie Epica jest co nieco tańsza, Mondeo za drogi na nowość. Może coś w tym jest, że wybiera lud samochody w jakiś sposób ugruntowane na rynku.

Napisano

[...] lud samochody w jakiś sposób ugruntowane na rynku.

no mulher.gif z tych brala tylko 2 pod uwageidea.gif... Mazda 6 i Subaru.

Napisano

Ty miałbyś trochę lepiej, bo z naszego forum znasz opinie o Mondeo i Epic'e i jakby były tańsze, to miałbyś szanse wybrać dobre auto za fajną kasę. waytogo.gif

Napisano

> .... Na dobre to nie wyszlo... ale do dzis

> znajdziesz nowa Vectra B z 2006 stajaca gdzies u dealera - tez

> sie nie sprzedawala

Vectra B z 2006 roku? To Wy jestescie jakis 3 swiat czy co? spineyes.gifzlosnik.gif

Napisano

> Vectra B z 2006 roku? To Wy jestescie jakis 3 swiat czy co?

czemuzlosnik.gif? Moja pomylkazlosnik.gif - 2005hahaha.gif...

Ten egzemplarz jezdzi tylko po kawe od 3 lathahaha.gif... u dealera. tak dobrze sie sprzedawalyzlosnik.gif. To byla polowa 2006 kiedy Holden mial prawie 5 k sztuk na placach..zlosnik.gif.Niedobitki sa gdzies do dzisgrinser006.gif

Release Year:2005

Price: Negatiable - Holden Clearance Centre

Make: HOLDEN

Kilometres: 5,510

Model: VECTRA

Body:HATCHBACK

Badge:CD

Colour:PANNACOTTA

Series:ZC MY2005

Interior:

Engine:2.2

Stock Number:312217

Transmission:Automatic

Registration:UNJ398

Fuel type:91

Dealer state: VIC

lg_R27120_1.jpg

lg_R27120_2.jpg

lg_R27120_3.jpg

Napisano

> Ty miałbyś trochę lepiej, bo z naszego forum znasz opinie o Mondeo i

> Epic'e i jakby były tańsze, to miałbyś szanse wybrać dobre auto

> za fajną kasę.

szczerze ani Epica ani Mondeo mnie nie interesowalyzlosnik.gif.Po za tym to auto zony i tak jak ona nie kupuje mi aut-raz juz kiedys na kanapie spalem przez 2 dnizlosnik.gif - tak jasie nie wtracam co ona kupujeskromny.gif. Wierz mi z punktu widzenia faceta grinser006.gif -tak jest bezpieczniejzlosnik.gif. Ja tylko ide i sie kloce o ceneskromny.gif - reszta to jej wybor bez mojego udzialuskromny.gif.

Ale bylo miedzy CX-7, Audi A3, i Subaru Liberty lub Outback. wybrala Liberty, wybrala kolor, wyposazenie ja zostalem tylko na negocjacje zaproszonyzlosnik.gif... i IMHO zrobila dobry wyborwaytogo.gif

Napisano

Ale to jest Vectra C przed liftem. zlosnik.gif

To jest Vectra B:

118191757131780239.jpg

Napisano

> Ale to jest Vectra C przed liftem.

> To jest Vectra B:

moja pomylkablagam.gif ... ale po 10 pieluchasz dzis jestem troche tego- gazem malego otumionyhahaha.gifpad.gif...

Masz oczywiscie racje EU C to Oz ZC

EU B to JBzlosnik.gif

EU A - nigdy nie bylozlosnik.gif

Napisano

Ale fajny silnik, fajne auto, co się nie sprzedaje? zlosnik.gif Generalnie po ile u Was taka używka? Bo może warto kupić zajeżdżonego trupa u nas, ściągnąć takie coś za grosze, złożyć 1 sztukę i jeździć? zlosnik.gif

Napisano

To jest stanowczo Vectra C i ja Ci mowie ty tych pieluch to juz dzis nie zmieniaj zlosnik.gif

Napisano

> Są inne normy produkcyjne dla innych marek? Tolerancje itepe?

z tetgo ci sie orientuje to nie

Napisano

> Ale fajny silnik, fajne auto, co się nie sprzedaje?

Bo - i choc czesto ja tych slow uzywamskromny.gif - to zacytujegrinser006.gif

"Podstawowa wersja 2.3l to ma silnik od kosiarki, ktory byc moze nadaje sie na EU warunki a nie na nasze. Nie sztuka zmienic badge z Opel na Holden, sztuka dostosowac silnik. Zrobili dobra robote z zawieszeniem i charakterystka skrzyni biegow a silnik zostawili - bydlakigrinser006.gif"

Generalnie po

> ile u Was taka używka?

Za ile ci dealer sprzeda zalezy od ciebiegrinser006.gif. Prywatnie - srednio wychodzi ok $15k - 31,376.83 PLN

280913705-123.jpg

Bo może warto kupić zajeżdżonego trupa u

> nas, ściągnąć takie coś za grosze, złożyć 1 sztukę i jeździć?

a kto by sie w takie cos bawilzlosnik.gif?

post-1538-14352494377668_thumb.jpg

Napisano

> To jest stanowczo Vectra C

alez ja ci wierzezlosnik.gif - nawet na slowocfaniaczek.gif ...

BTW -

6070522002mini1l.jpg

To juz sie u was w salonach pojawilohmm.gif?niewiem.gif??????

i ja Ci mowie ty tych pieluch to juz dzis

> nie zmieniaj

no nie tak jakbym mial wyborzlosnik.gif

Napisano

E nikt nie mówi o 2.3l, ja tu mówię o 3.2 V6, który był w wersji której dałeś fotki. zlosnik.gif

Napisano

> To juz sie u was w salonach pojawilo???????

Nie. Opel Insignia ma mieć premierę bodajże w lipcu na wystawie w Londynie.

Napisano

> E nikt nie mówi o 2.3l, ja tu mówię o 3.2 V6, który był w wersji

> której dałeś fotki.

no cozideia.gif Auto bylo dobre - kazdy pismak tak twierdzil przynajmniejgrinser006.gif ale cena byla taka jak lokalnie klepane V8nono.gif... Musialo lapki wylozyc i zdechnacgrinser006.gif ...

280914464-321.jpg

V6 w zasadzie nie wiele wiecejhmm.gif - $1-1.5k

post-1538-14352494382418_thumb.jpg

Napisano

> Nie. Opel Insignia ma mieć premierę bodajże w lipcu na wystawie w

> Londynie.

i my prawdopodobnie bedziemy go "klepac" zlosnik.gif

Napisano

> I będą ubiegać się o produkcję Astry IV

z nieoficjalnych pzrecieków wiem ze juz mamy w kieszeni kontrakt na Astre IV. Poza tym u nas powstaje kolejna linuia montazowa (produkcyjna) prawdopodobnie własnie pod nowa Astre

> Produkują teraz też nową Zafirę, Astrę III w wersji sedan

Opel Zafira, Opel Zafira OPC, Vauxhall Zafira, Opel Astra II i III, Vauxhall Astra III, Chevrolet Astra III

Napisano

> do kiedy?

tego narazie nie wiemy

>RHD wersja tez?

niedawno widzialem sladowe ilości tego na tasmie, pojedyńcze sztuki, teraz tylko LHD

Napisano

> z nieoficjalnych pzrecieków wiem ze juz mamy w kieszeni kontrakt na

> Astre IV. Poza tym u nas powstaje kolejna linuia montazowa

> (produkcyjna) prawdopodobnie własnie pod nowa Astre

> Opel Zafira, Opel Zafira OPC, Vauxhall Zafira, Opel Astra II i III,

> Vauxhall Astra III, Chevrolet Astra III

Ale z tego co widzę, najwięcej Zafiry

http://www.gm.com/europe/gm-europe/poland/local/figures-2007/

Napisano

Czyli zwyczajnie, przez produkcję w EU była za droga. Nie ma o czym dalej rozmawiać. zlosnik.gif Jakby był tańszy to i sprzedawał by się lepiej. waytogo.gif

Napisano

> Tak.

> I będą ubiegać się o produkcję Astry IV

> Produkują teraz też nową Zafirę, Astrę III w wersji sedan

hmm.gif Zafira - ciekawe- nie pamietam czy tak sie stalo czy nie ale GM mial ja robic w Rayong - Thailand. Tam "A" byla klepana min na rynek Oz. "B" chyba jest tylko w EU robionaconfused.gif

Napisano

> tego narazie nie wiemy

a jakie bylo pierwotne zalozeniehmm.gif?

> niedawno widzialem sladowe ilości tego na tasmie,

wiadomo na jaki rynekhmm.gif? Holden to to juz raczej nie byl;]

pojedyńcze sztuki,

> teraz tylko LHD

Napisano

> a jakie bylo pierwotne zalozenie?

nikt o tym narazie nie mówi,postaram sie czegos dowiedziec przy najbliższej okazji

Napisano

> [...] Chevrolet Astra III

> to na rynek RUS??

ok.gif

kraje wschodnie

Napisano

> Czyli zwyczajnie, przez produkcję w EU była za droga. Nie ma o czym

> dalej rozmawiać. Jakby był tańszy to i sprzedawał by się

> lepiej.

yyyzlosnik.gif Nie 033102bebe_1_prv.gif Jakos GM nie ma szczescia do tego co wy nazywacie klasa sredniahmm.gif. Po prostu GM = auto rodzinne = zakodowane od malego w glowie kazdego Aussiehmm.gif...

Widzisz Vectra- fakt popelnili bledy z cennikiem i Epica miala to naprawiczlosnik.gif...

No i mamu EPICA "pobila" w 05/2008 nastepny rekord sprzedazyhahaha.gif...

43 sztukihahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif ... to nawet Vectra w ostatnich dniach takich "rekordow" nie bilazlosnik.gif.

Nic dziwnego ze wiekszosc dealerow wypchnie Epica w cenie Corolla ponizej kosztow jak im na placu zalegazlosnik.gif....

Dla porownania w 05/2007 sprzedalo sie 480 sztuk - 10x wiecejhmm.gif - wtedy widocznie jeszcze byly jakies nadzieje ...

Co mnie ciekawi czy Holden wprowadzi Vectra/Aura z powrotem czy bedzie sie kurczowo KOR trzymalpalacz.gif...

Napisano

Może upchnie Insignia do Was, może to się będzie sprzedawało? Kurcze natomiast w ofercie Opla w EU brakuje czegoś ponad Vectrą i Signum(a to u Was w ogóle było?). Bo, bądźmy szczerzy, to nie jest klasa wyższa, tylko wciąż średnia tylko taka bardziej luksusowa.

Napisano

> Może upchnie Insignia do Was, może to się będzie sprzedawało? Kurcze

> natomiast w ofercie Opla w EU brakuje czegoś ponad Vectrą i

> Signum(a to u Was w ogóle było?). Bo, bądźmy szczerzy, to nie

> jest klasa wyższa, tylko wciąż średnia tylko taka bardziej

> luksusowa.

Brakuje po prostu Omegi grinser006.gif

Napisano

Dokładnie oslabiony.gif luksus za rozsądną cenę wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.