Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test - Ford Falcon Ute XR6T i XR8

Featured Replies

Napisano

No i chyba decyzcja zapadlaniewiem.gif...

W sumie sam nie wiem czego chcehahaha.gif ... chyba przeksztalcilem sie w mulher.gif... ale ... generalnie wybor

byl miedzy najwiekszymi wrogamigrinser006.gif Toyota vs Ford vs Holden.

Toyota - coz zostac jeszcze rok, max dwa lata przy HiLux lub isc i znow kupic radosc z jazdy = V8zlosnik.gif ...

Toyota odpadla bo po prostu po za Land Cruiser V8 nie ma w ofercie. V6 sa swietnewaytogo.gif IMVHO 4.0l w polaczeniu z

5s auto daje jedna z najlepszych kombinacji jaka w zyciu mialemwaytogo.gif ... zostal wiec albo Holden, albo Ford.

Holden byl wiele razy prze ze mnie opisywany001.gif wiec nie bede znow ctr+c nastepnej wersji nadwoziaskromny.gif

-Ute.

Pozostal Ford. Jesli Ford to tylko Made in Oz skromny.gif, czyli tylko Falcon001.gif

Troche historiihmm.gif

Falcon FG wszedl do sprzedazy jako MY08 w maju tego roku. Ford Australia sprzedzil 4 lata pracy aby go stworzyc.

Ford nie lubi mowic ile go kosztowal R+D ale bylo to znacznie ponad $500 mil, czyli dokladnie 1/2 tego co Holden

wydal na Commodore VE. Od lat oba modele sa odwiecznymi wrogami. Dawniej podzial byl prostypalacz.gif - clo na auta

importowane bylo zaporowe wiec byles albo za Falcon albo za Commodorezlosnik.gif.

Dzis niestety rzeczywistosc jest innahmm.gif. Clo na auta wynosi od 0 do 10% w zaleznosci od kraju pochodzenia. Zmienny

krajobraz - global warming, ceny barylki oleju sprawily swoje. Dzis jest wielu graczy, ludzkie gusta sie zmianiaja.

10 lat temu Ford sprzedawal 6k Falcon na miesiac, Holden 7k Commodore. 001.gif. Dzis musimy to podzielic przez 1/2pad.gifbuu.gif

Falcon jest dla Ford Oz byc albo nie byc, przetrwac albo niebuu.gif, zeby sie zwrocil musi generowac min 3-4k sprzedazy

miesiecznie... jak narazie oscyluje w okolicach 3k na miesiac.

... a szkoda bo auto jest swietnewaytogo.gif...

Poprzednik

Falcon BF byl klepany do ok 02/2008. Potem byla sprzedaz zapasow i produkcja FG i robienie zapasow na wielka premiere

w maju.

Auto niektorym sie podobalo, niektorym nie ale robilo swoje. Przecietne autorodzinne dla przecietnego zjadacza chleba.001.gif

3 wersje nadwozia, 3 silniki juz nie pamietam ile wersji wyposazenia - ale troche tego bylo. Jak odszedl to nikt go nie

zalowal;]. Niedobitki stoja jeszcze u dealer-owhmm.gif...

154ux3.jpg

Falcon BA Ute

xr6tsi2.jpg

Falcon BF Sedan XR6 Turbo

...w koncu

nadeszla nowa eraIThankYou.gif ... Silniki sie praktycznie nie zmienily.

4.0l Inline dalej jest podstawowym/bazowym silnikiem. Powszechnie sie uwaza ze to jeden z lepszych silnikow jakie

sa produkowane na swiecie pod wzgledem komfortu. Barra 192 przeszla male modyfikacje i moc wzrosla o 5kW do 195kW czyli

dla nieumiejacych w kW;] = 265KM i 8Nm torque do 391 Nm @ 3250 rpm. Jesli uzyjemy banzyny 95 dostaniemy dodatkowe 3kWhmm.gif

Drugim silnikiem jest Barra 270T. Jak reklamuje go sam Ford "The most powerful I6 ever produced by Ford". Za dodatkowe $4k

czyli 7,821.46 PLN Poland Zlotych dostaniemy 270kW zywej mocy = 368KMuzbroj_zlo.gif. Nie znam sie na suszarkach ale dzis sie

dowiedzialem ze jest wyposazony w Garrett GT3540 turbocharger001.gif...

W koncu mamy to co ludzie tacy jak ja lubia najbardziejskromny.gif - Bossyay.gif V8. "Szef" 290 jak sam nazwa wskazuje ma moc

290kW = 395KMuzbroj_zlo.gif...

W przeciwienstwie do I6 ktory jest produkowany na miejscu, V8 przychodza w kawalkach z Ford NA i sa skladane na miejscu...

Wrazenia ...

Mialem V8 przez prawie tydzien, niestety I6 Turbo ze wzgledu na ceny benzyny staly sie tak popularne ze praktycznie dealer-zy wyrywali

je sobie.nono.gif. Jesli zamowimy Ford w specyfikacji jakiej chcemy i nie ma go nigdzie na placu to max bierze miesiac aby auto

zbudowac. Z I6 Turbo backlog jest na poziomie 3-4 miesiecy. ...

W koncu w poniedzialek dostalem telefon od dealeraok.gif - przyjedz - dostajemy XR6 Turbo w Ute. Bedziesz mogl porownac i zdecydowac sie..

Przyszla niedziela i poszlem sobie pojezdzicdrive.gif...

Zewnatrz ...

No wiec mamy przod - z wypukloscia na V8uzbroj_zlo.gif ... i mamy tylpalacz.gif...

63148457iu4.jpg

Duce - czyli zielona zaba to XR8, srebny to XR6

74433428xg2.jpg

Ten masywny przod musi sie podobacok.gif... ciekawe czy sie ktos nie zgodziniewiem.gif ...

dsc00336pf4.jpg

Wersja sedan XR6 - color: Octanefood.gif...

Powtorze sie poraz 1,000hmm.gif - o gustach sie nie dyskutujezlosnik.gif. IMVHO design Falcon FG jest jedna mocna stronawaytogo.gif

cimg3728oi8.jpg

3 zabojczeuzbroj_zlo.gif litery ....

Srodek

Po prostu jak wejdziemy do srodka - to Q i to dobra Q widac golym okiem. To sprawilo ze Holden Ute odpadlno.gif...

Popatrzmy na ta kierownicewaytogo.gif -

Tak dobrze wyprofilowanej, logicznej, ze wszystkim w jednym kierownicy jeszcze nie widzialem w zadnym aucieyay.gif. Miale juz 2 x Falcon

i wydawalo mi sie ze juz nic wiecej nie da sie zrobic ... oj ...jak bardzo sie mylilem001.gif...

Nawet nie chodzi oto ze mamy cruise, radio, blutooth, obsluge BC w jednym z logicznie rozplanowanymi funkcjami

(cos za bardzo mi to slowo FCUK przypminawink.gif), ale oto ze wystarczy dotknac tej kierownicy, poczuc ja270747800-sex.gif zeby sie zakochac.

jest mala, sportowa ale ... gruba waytogo.gif ...

14713655kr0.jpg

Wskazniki o niebieskim podswietlaniu nie zmienily sie bardzo ...hmm.gif

53191248ae7.jpg

W nocy sa czytelne i nie raza po oczach ale ... od kiedy kiedys przejechalem sie Saab brakuje mi w kazdym aucie night visionbuu.gif...

Miejsce dla kierowcy jest ... przytulnezlosnik.gif... Nie potrafie tego wytlumaczyc i nie wiem czy pix to oddadza ale

jestesmy po prostu otoczeni waytogo.gif przez panele, drzwii po jednej, tunel po drugiej...

dsc00337tj1.jpg

Jak popatrzymy na to pix ponizej i sprobujmy usiac w fotelu i miec lokiec w pozycji 90 stopni do klatki to ... wlasnie oto chodziwaytogo.gif...

Niektorych moze to chyba jednak przytlaczacniewiem.gif ... ale zajezdzajac dwa Falcony IMVHO jest to jedna z najbardziej wygodnych pozcycji do drive.gif

67955726dz9.jpg

Ute za siedzeniami ma ponad 250l powierzchni na jakies pierdoly... Jesli sie nie mylehahaha.gif to chyba tyle ile maja EU bagazniki w autachhahaha.gif...

Siedzenia - znowziew.gif nudne - powtorze sie. Nikt nie zrobil jeszcze lepszych siedzen niz mialem w Falcon ... Regulacja dla plecow w kazdej pozycji ...

nawet dla pasazera ...

dsc00341yd3.jpg

Wprawdzie sedan mnie nie interesujeskromny.gif... ale bagaznik miesci spokojnie dwa trupywaytogo.gif i wreszcie ktos ciekawie zagospodorawal przestrzen gdzie jest

zapasowa opona. Jest wglebienie, tapicerka zdeka cienkapalacz.gif ale zawsze mozna tam jakies luzne rzeczy powrzucac. IMHO dobry pomyslok.gif

dsc00335wx6.jpg

Tylne siedzenia sa na te dodatkowe 2 z 2+2 sa wygodne. Znow ktos dobrze odrobil lekcje ergonomii waytogo.gif i podlokietnik naprawde podpiera lokiec

na odpowiedniej wysokosci waytogo.gif ...a nie jak w niektorych autach ...

74ys5.jpg

Jeszcze jedno poswiadczenie Qwaytogo.gif ... Drzwii, odglos z jakim sie zamykaja, sa masywne i wystarczy popatrzyc jak sa zlozonewaytogo.gif...

61277686ya0.jpg

Skrzynia dobrze lezy w reku, manualem nie jezdzilem ale sie bawilemzlosnik.gif ... i skoki sa krotkie, palkahahaha.gif tez

92wh0.jpg

cimg3729bu4.jpg

Zeby nie bylo ze srodek jest bez wadzlosnik.gif ...

Noz ten A4 schowekhahaha.gif... Plastik w srodku cienkipad.gif ... Cokolwiek tam wlozymy to przy otwarciu wypadniezlosnik.gif... boki powinny byc wieksze...

90cz8.jpg

W ogole cos z tymu schowkami jest nie tak. Q plastiku i wykonczenia jest swietna, wszedzie gdzie sie popatrzymy ale jak nie musimy zagldac ... to widac ze

Ford probuje zaoszczedzic tam gdzie oczy nie widzanono.gif...

02fq7.jpg

... i mamy zderzenie dwoch swiatowhmm.gif. plastiku zewnetrznego ... milego w dotyku, dobrze wykonanego i tego wewnetrznego, dobrze tez spasowanego ale lapy precz!

Nie dotykacsick.gif

Wrazenia z jazdy

W sumie to miala byc decyzja - co wybrac Suszarke czy stary dobry V8...

Na pierwszy ogien poszedl XR6 Turbo... .Wow ... to auto jest naprawde szybkiewaytogo.gif. Nie bez powodu nazywany jest

"V8 assassin" - zabojca V8. NSW Higway Patrol przestawia swoja flote aby ok 30% stanowily wlasnie XR6T zamiast standarowego V8.

Wyglada ze swiat sportowych sedanow ma nowego krolawaytogo.gif. Auto jest naprawde szybkie001.gifwaytogo.gif ... 5sec od 0-100km/h. To wciska naprawde w siedzeniewaytogo.gifyay.gif...

Dla porownania Ford przeprowazal testy z ... BMW M3zlosnik.gif - 309kW z M3 i co ... auta szly leb w lebwaytogo.gif ... tylko ze M3 kosztuje 4 - 5 x wiecejhahaha.gif ...

Po prostu Ford Oz zdolal wyprodukowac sportowy statek rakietowyzlosnik.gifblush.gifki :... w polaczeniu z jedna z najlepszych skrzyn na swiecie - oj nie Ford tu nie oszczedzalwaytogo.gif -

6 speed ZF automatic ....

03gf7.jpg

80-120km/h ... w 3sec001.gif i katalogowo i prawie zmierzonehahaha.gif Po prostu popatrzylem na zegarekgrinser006.gif...

Wchodzenie w zakrety - coz Ute moglby lepszy ale DSC daje o sobie znac migajac swiatelkiemgrinser006.gif - ech sama przyjemnosc.

Pojechalem w poczna uliczke - zeby poczuc sie jak znow 18latek i spalic ciut gumywink.gif)... Napatoczyl sie HWY Patrol i bylo wooowbusted.gif...

Mysle - znwo jestem w klopotach .. ale wylazl, przylazgrinser006.gif i mowi " Sorry stary ze cie zatrzymalem - nic nie

zrobiles i wiem ze nie mam prawa ale chcialem tylko popatrzyc na auto, dostajemy za dwa tygodnie i nie moge sie doczekachahaha.gif"

Masz cos przeciwko jak popatrzehahaha.gif?

-Nie stary oczywscie ze nie. No i tym sposobem porownalismy obaj dobrze Commodore z Falcon... waytogo.gif

Cala ta radosc z jazdy waytogo.gif kosztuje nas .... 11.7l paliwazlosnik.gif - srednio oczywisciesmirk.gif

dsc00343iw6.jpg

Potem nadszedl XR8 yay.gif ...

Zaczniejmy od zlych rzeczynono.gif

Konsumpcja - wiekszapalacz.gif - srednio to ...

145zv3.jpg

... coz moze to sie wydaje dziwne ale auto jest wolniejsze od

14.5l czyli dodatkowe dwa cylindry w ukladzie V zamiast I i bez suszarki kosztuja nas 3.8l na 100kmhmm.gif. Przy dziesiejszej cenie benzyny ok $1.40 za litrhmm.gif

Policzmy ... 3.8l x $1.40 = 5.32 jesli moja matematyka w glowie jestok.gif... czyli kazde 100 km kosztuje nas ...10.4024 PLN Poland Zlotych wiecejhmm.gif...

Przyczyna - oprocz te co wyzej - silnik jest ciezszy, przod jest ciezszyhmm.gif. Niby to tylko 50kg ale podobno robi roznice001.gif ...

Auto jest... tez szybkie;] - 0-100km/h w 6secok.gif... 80-120 zajmuje katalogowo 0.7 sec wiecej niz suszarak , mierzaz znow moim zegarkiem jest to bardziej

jak 4sec ... ale Tyle mi wystarczyzlosnik.gif

1111ry6.jpg

No i ten pomrok silnikaserce.gif... to sie po prostu kochaok.gif. Ford popracowal nad systemem zwanym "semi-active muffler" czyli semi aktywny wydechgrinser006.gif.

Zawor przekierowuje gazy przy rpm wiekszej niz 2,800 co powoduje ze wydech jest glosniejszy, bardziej mocna nutahmm.gif,

oczywiscie to wszystko bez lamania prawa przy mniejszych Vhmm.gif, czyli jesli ktos oczekuje ze peis sasiada zacznie ujadac o sie rozczarujezlosnik.gif.

Ten dzwiek naprawde dobrze brzmii z zewnatrz ale wewnatrz, facet ktory zaplacil $38k za auto, nie odczuje zadnego wzrostu drzwieku.

Ci ktorzy oczekuja ze w srodku ze dostana dzwiek Aston Martin to sie rozczarujapalacz.gif...

Podsumowanie i ile ...

Jeszcze nie jestem przekonany na 100% - znam jedynie kolor - ten smieciarkowy, Octaneskromny.gif ... ale raczej zdecyduje sie na V8

Dlaczego?hmm.gif... Ano bo to juz chyba ostatnie lata V8 zanim @#$%^&* obscene-smiley-1021.gifobscene-smiley-1021.gif zieloni zawojuja nas

wszystkichpad.gif ...

Na szczescie Aussie sen tak szybko nie znikniezlosnik.gif. EU diesel zdechlbrawo.gif, te EU kosiarki tez umierajahahaha.gif ....

Wiec zostaje downsize do ok 3.5 do 4.0l z turbo i lecimy dalejok.gif ...

Oba auta sa w takiej samej cenie hmm.gif $38,490 = 75,261.08 PLN, dorzucimy $1k za 6 speed ZF auto, $400 za lakier + $600 za dwie boczne poduszki.

$1,100 za skore ... I mam to co chceskromny.gif..

teraz tylko zdecydowac jaki silnik i po klopociezlosnik.gif ...

Co mi sie najbardziej podoaba w tym auciehmm.gif? Szczegolowosc detali i wykonczenie ...

dsc00340fl8.jpg

Szkoda ze Ford Oz pepelnik jeden blad. Brak LHD dla Falcon. W USDM ida dwie fabryki ktore klepaly pick up na re-tooling, i beda produkowac EU Focus + EU Van.

Nieoficjalnie mowi sie ze nie jest jeszcze za pozno na LHD i wtedy "duzy rodzinny sedan" stal by sie autem globalnym... No coz zobaczymyzlosnik.gif

... a no i szkoda ze w EU nie sprzedjaa porzadnych sedanow za $34khahaha.gif.... 67,447.51 PLN

Napisano

Kolejny bardzo ładny samochód, ciekawe silniki, ale jedna poważna wada nie LHD i nie w PL sciana.gifzlosnik.gif

Napisano

Ładne autko, silnik niczego sobie. U nas chyba najtańsze w porównaniu to Opel Vectra OPC 2,8 BiTurbo 280 KM cfaniaczek.gif

Kosztuje ?? Chyba ze 130 k PLN wink.gif

Napisano
  • Autor

> Kolejny bardzo ładny samochód, ciekawe silniki, ale jedna poważna

> wada nie LHD i nie w PL

Widzisz - raczej do EU nie dojdziehmm.gif bo np Modeo 2.3l u mnie kosztuje $28,990 = 56,685.34 PLN a Falcon $34k, czyli z tego co sie orientuje to w EU Mondeo jest drozsze -ak wszystkie autazlosnik.gif ale ... Sytuacja FoMoCo zmienila sie dramatycznie od kiedy zdecydowano zeby zniknal program LHD dla Falcon.

Ford pracuje nad silnikami Diesel dla Falcon, I6 zostana zastapione V6 w 2010, co spowoduje ze jedna z Oz fabryk silnikow znikniebuu.gif.. ale globalizacja robi swoje czyli ostatnie zdanie nie zostalo powiedziane tym bardziej ze Falcon jest opracowany jako LHD wersjahmm.gif, kwestia produkcji... a Ford EU nie ma duzego sedana w oferciehmm.gif...

Napisano
  • Autor

[...] U nas chyba najtańsze w porównaniu

> to Opel Vectra OPC 2,8 BiTurbo 280 KM

tylko ze Vectra siedzi wymiarowo klase nizejhmm.gif u mnie to klasa MEDIUM jak Mondeo, a Falcon to klasa FAMILYhmm.gif ... no i ja tu o o kW piszezlosnik.gif a nie o KMsmirk.gif

> Kosztuje ?? Chyba ze 130 k PLN

a pol mozna kupiczlosnik.gif?

Napisano

> [...] U nas chyba najtańsze w porównaniu

> tylko ze Vectra siedzi wymiarowo klase nizej u mnie to klasa MEDIUM

> jak Mondeo, a Falcon to klasa FAMILY ... no i ja tu o o kW pisze

> a nie o KM

> a pol mozna kupic?

A sory, zapatrzyłem sie na 4,0 270751858-jezyk.gif

W takim razie nie ma kompletnie żadnego porównania nawet w mniejszej klasie z autem 2 x droższym hehe.gif

Pół?? hmm.gif

To chyba będzie Corsa rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> A sory, zapatrzyłem sie na 4,0

> W takim razie nie ma kompletnie żadnego porównania nawet w mniejszej

> klasie z autem 2 x droższym

Ford Mial Scorpio, hmm.gif, Opel mial Omegahmm.gif, czemu nic z tego nie zostalohmm.gif? Przeciez to sie chyba dosc dobrze sprzedawalo w ostatnich latach w EUniewiem.gif?

> Pół??

> To chyba będzie Corsa

chyba sobie ze mnei jaja robisz ze Corsa kosztuje ... 60k PLNhmm.gif?

Napisano

> Ford Mial Scorpio, , Opel mial Omega, czemu nic z tego nie zostalo?

> Przeciez to sie chyba dosc dobrze sprzedawalo w ostatnich latach

> w EU?

> chyba sobie ze mnei jaja robisz ze Corsa kosztuje ... 60k PLN?

Scorpio "wieloryb" przegral potyczke z Omega i dosc szybko skonczyli jego produkcje. Omege skonczyli produkowac dopiero w 2003r. ale w sumie tez nie rozumiem dlaczego, niemało tego jezdzi przeciez po Polsce, a byla to sporo tansza od BMW 5, A6, E-klase, alternatywa dla rodzinnego samochodu

Napisano

> chyba sobie ze mnei jaja robisz ze Corsa kosztuje ... 60k PLN?

według cennika Corsa kosztuje od 37 k PLN za 1.0 60 KM do 88 k PLN za 1.6 Turbo 190KM w wersji OPC zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Scorpio "wieloryb"

wielorybhmm.gif? Skad ten nickniewiem.gif?

przegral potyczke z Omega i dosc szybko skonczyli

> jego produkcje. Omege skonczyli produkowac dopiero w 2003r. ale

> w sumie tez nie rozumiem dlaczego, [...]

to jest na dwochzlosnik.gif

a byla to sporo tansza od BMW 5, A6, E-klase,

> alternatywa dla rodzinnego samochodu

SUV tez jest alternatywahmm.gif... CHoc w EU warunkach to niewiem.gif?

Napisano
  • Autor

> według cennika Corsa kosztuje od 37 k PLN za 1.0 60 KM do 88 k PLN za

> 1.6 Turbo 190KM w wersji OPC

Wowshocked.gif ... 88k PLnhmm.gif

Live rates at 2008.07.27 13:00:26 UTC

88,000.00 PLN = 44,984.14 AUD

2 x Astra i jeszcze mi $4k zostajehahaha.gif

Napisano

> A co to jest "Sensowne minimum wyposazenia"?

Klimatyzacja manualna i troche elektryki. No i silnik aby nie byl slaby. W najtanszych wersjach jest niecale 60KM.

Napisano

> A co to jest "Sensowne minimum wyposazenia"?

No właśnie jak kolega wyżej pisze ...

Te auta powoli zaczynają wychodzić z segmentu B. Wielkości dorastają do C prawie zlosnik.gif

I takie 60 KM na takie duże już teraz auto to naprawdę chyba tylko do jeżdżenia w korkach jest skromny.gif

A co jesteś zdziwiony cenami w PL wink.gif??

Teraz Dacia zaczyna podbijać rynek bo jest tania i to wszystko, nic poza tym, a w PL takie auta są niestety potrzebn,e dużo taxówkarzy śmiga na takich Loganach i jakoś im sie biznes kręci palacz.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie jak kolega wyżej pisze ...

> Te auta powoli zaczynają wychodzić z segmentu B. Wielkości dorastają

> do C prawie

czyli moje miejskiezlosnik.gif badz SMALLsmirk.gif

> I takie 60 KM na takie duże już teraz auto to naprawdę chyba tylko do

> jeżdżenia w korkach jest

nie bede draznil luduzlosnik.gif ale IMVHO to nie jezdzipalacz.gif ...

> A co jesteś zdziwiony cenami w PL ??

Moze zdziwiony to za mocne slowo hmm.gif ale np w klasie liliput az takich roznic sie nie spodziwalemhmm.gif. Nie zpaominaj ze np Holden Astra jest z EU z Bhmm.gif... czyli to auto musi przyplynac, musisz zaplacic lokalny podatek, a i ma 1.8l w najnizszej wersji i kosztuje $20kzlosnik.gif 39,129.43 PLN , czyli chyba 60-70% tego co w EUhmm.gif?

IMVHO to ynika z podatkow - jak juz wiele razy pisalem -dosajecie po d.palacz.gif

> Teraz Dacia zaczyna podbijać rynek bo jest tania i to wszystko, nic

> poza tym, a w PL takie auta są niestety potrzebn,e dużo

> taxówkarzy śmiga na takich Loganach i jakoś im sie biznes kręci

tia - nie widzialem na zywo ale przeciez to auto jest cholernie malehmm.gif ...

Napisano

No niestety, u nas teraz zaczynają dobrze zarabiać brokerzy ściągający nowe auta zza granicy. Dostajesz nowe auto w cenie ~70-80% tego co w PL, tylko lista wyposażenia może sie różnić bo standardy zza granicy

Astra jeśli chodzi o kasę to jest C. Produkowana obecnie w Gliwicach w PL jak i chyba w Turcji.

A logan to nie wielkie autko, ale na TAXI śmigają tylko MCV

logan_mcv_taxi_02.jpg

Do bagażnika dużo wejdzie i jak cos to 7 osób się zmieści, ledwo co, ale sie zmieści zlosnik.gif

EDIT:

A co do małego silniczka 60 KM, to może coś tam jeździ jak ma fajna krótką skrzynkę, jeździłem puntem 1,1 55Km i na 1 i 2 w mieście dawało rade na pusto, ale wyższy biegi to już tylko dla odważnych zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

[...], tylko lista wyposażenia może sie różnić bo

> standardy zza granicy

czyli wieksza zlosnik.gif, tak?

> Astra jeśli chodzi o kasę to jest C. Produkowana obecnie w Gliwicach

> w PL jak i chyba w Turcji.

Co Chmm.gif? Holden Astra jst Made in Belgiumfoch.gif ...

> A logan to nie wielkie autko, ale na TAXI śmigają tylko MCV

> Do bagażnika dużo wejdzie i jak cos to 7 osób się zmieści, ledwo co,

> ale sie zmieści

[...]

ciekawehmm.gif Przypomina mi to coraz bardziej Ameryke Pldnzlosnik.gif

Napisano

> [...], tylko lista wyposażenia może sie różnić bo

> czyli wieksza , tak?

Mniejsza większa ,zależy jak auto z niemiec, holndii to pewnie wieksza, gorzej jak z litwy, estonii zlosnik.gif

> Co C? Holden Astra jst Made in Belgium ...

> [...]

C - segment samochodu, klasa compact inaczej , może holden jest made in Belgium niewiem.gif

> ciekawe Przypomina mi to coraz bardziej Ameryke Pldn

Pochodzi z rumunii hehe.gif

Napisano

OZI jestes okrotny takie smakowite kaski nam pokazywac food.gif

Napisano

> roznic sie nie spodziwalem. Nie zpaominaj ze np Holden Astra

> jest z EU z B... czyli to auto musi przyplynac, musisz zaplacic

> lokalny podatek, a i ma 1.8l w najnizszej wersji i kosztuje $20k

> 39,129.43 PLN , czyli chyba 60-70% tego co w EU?

Ostatnio oglądałem Astry - najtańsza (silnik 1.4, 90KM) kosztuje 55tys.zł. sick.gif

Z tego co widzę w cenniku - 1.8 zaczyna się od 65 tys. zł pad.gif

Napisano

świetny test claps.gif

> Wersja sedan XR6 - color: Octane...

food.gif

.

> Wskazniki o niebieskim podswietlaniu nie zmienily sie bardzo ...

> W nocy sa czytelne i nie raza po oczach ale ... od kiedy kiedys

> przejechalem sie Saab brakuje mi w kazdym aucie night vision...

w większości aut jest przecież regulacja hmm.gif

> Miejsce dla kierowcy jest ... przytulne... Nie potrafie tego

> wytlumaczyc i nie wiem czy pix to oddadza ale

> jestesmy po prostu otoczeni przez panele, drzwii po jednej, tunel po

> drugiej...

też to lubię ok.gif

> Zeby nie bylo ze srodek jest bez wad ...

> Noz ten A4 schowek... Plastik w srodku cienki ... Cokolwiek tam

> wlozymy to przy otwarciu wypadnie... boki powinny byc wieksze...

> W ogole cos z tymu schowkami jest nie tak. Q plastiku i wykonczenia

> jest swietna, wszedzie gdzie sie popatrzymy ale jak nie musimy

> zagldac ... to widac ze

> Ford probuje zaoszczedzic tam gdzie oczy nie widza...

taki feler można przeżyć wink.gif

> Na pierwszy ogien poszedl XR6 Turbo... .Wow ... to auto jest naprawde

> szybkie. Nie bez powodu nazywany jest

> "V8 assassin" - zabojca V8.

szkoda,że nie występuje na rynku USDM buu.gif

> Napatoczyl sie HWY Patrol i bylo wooow...

> Mysle - znwo jestem w klopotach .. ale wylazl, przylaz i mowi " Sorry

> stary ze cie zatrzymalem - nic nie

> zrobiles i wiem ze nie mam prawa ale chcialem tylko popatrzyc na

> auto, dostajemy za dwa tygodnie i nie moge sie doczekac"

> Masz cos przeciwko jak popatrze?

zlosnik.gif policjant z ludzką twarzą to żadko spotykane w EU 893goodvibes.gif

> Potem nadszedl XR8 ...

> Dlaczego?... Ano bo to juz chyba ostatnie lata V8 zanim @#$%^&*

> zieloni zawojuja nas

> wszystkich ...

na to wygląda buu.gif

> Nieoficjalnie mowi sie ze nie jest jeszcze za pozno na LHD i wtedy

> "duzy rodzinny sedan" stal by sie autem globalnym... No coz

> zobaczymy

w USA Ford sprzedaje tylko Taurus FWD no.gifclown.gif

HanYs

Napisano

piękne autka. waytogo.gif tylko nie rozumiem, dlaczego tak się upierasz na V8 jeśli V6 jest szybsza, tańsza i chyba ogólnie lepsza 270751858-jezyk.gifhmm.gif

Napisano
  • Autor

> piękne autka. tylko nie rozumiem, dlaczego tak się upierasz na V8

> jeśli V6 jest szybsza,

tak 1 seczlosnik.gif

tańsza

nie oba sa w identycznej sugerowanej cenie detalicznej001.gif

i chyba ogólnie lepsza

a na jakiej podstawie tak sadziszhmm.gif?

Napisano

> Toyota odpadla bo po prostu po za Land Cruiser V8 nie ma w ofercie.

Zaraz, zaraz...w Europie mamy LC V8, a w Australii nie ma??? To chyba pierwszy taki przypadek w historii smile.gif

Napisano

1. sec. przy różnicy 5 a 6 to dużo 001.gif

2. duuuuuużo mniej pali 001.gif

3. mniej dociążony przód - lepsze prowadzenie hmm.gifIThankYou.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> w większości aut jest przecież regulacja

ale nic nie jest wstanie zastapic night vision001.gif

> też to lubię

nie znam innych aut ktore tak majahmm.gif -no moze Hummerhahaha.gifzlosnik.gif[...]

> policjant z ludzką twarzą to żadko spotykane w EU

bo w EU kazdy jest albo Herr, albo Panhahaha.gif a nie matehahaha.gif

> na to wygląda

ale my sie nie poddamy bez walkibokser.gifzlosnik.gif

> w USA Ford sprzedaje tylko Taurus FWD

ale Falcon jest RWDidea.gif

> HanYs

Ozizlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zaraz, zaraz...w Europie mamy LC V8, a w Australii nie ma??? To chyba

> pierwszy taki przypadek w historii

Alez ja napisalem POZAzlosnik.gif jak popatrzysz linijke wyzejhahaha.gifhahaha.gif. V8 jest oczywiscie i jest diesel V8 i oba ida jak swieze buleczkiwaytogo.gif

Napisano

> 1. sec. przy różnicy 5 a 6 to dużo

> 2. duuuuuużo mniej pali

> 3. mniej dociążony przód - lepsze prowadzenie

i przy Turbo moze byc lepszy rozklad momentu obrotowego .... chociaz przy tych pojemnosciach to juz malo istotne ........

Napisano
  • Autor

> 1. sec. przy różnicy 5 a 6 to dużo

no coz mnie nie robi roznicyzlosnik.gif 5 czy 6 nie ma dla mnie znaczeniahmm.gif

> 2. duuuuuużo mniej pali

fakt - ok.gif

> 3. mniej dociążony przód - lepsze prowadzenie

nie ma zadnej roznicyskromny.gif ...

V8 ma lepszy profilzlosnik.gif

60723284ci6.jpg

Napisano
  • Autor

> i przy Turbo moze byc lepszy rozklad momentu obrotowego .... chociaz

> przy tych pojemnosciach to juz malo istotne ........

ja to widze takpalacz.gif... Jak V8 robi 2,000rpm to suszarka przy takiej samej V zapierdziela jak szalonazlosnik.gif... Zgadniejmy co ma wieksza trwalaschmm.gif? ...ale moze sie myleniewiem.gif

Z tego samego powodu 4cylindrowe auta do nie dawna w ogole nie byly popularnehmm.gif...

Napisano

> Alez ja napisalem POZA jak popatrzysz linijke wyzej. V8 jest

> oczywiscie i jest diesel V8 i oba ida jak swieze buleczki

Heh, faktycznie. Jednak siedzenie w pracy ostro muli człowieka grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> wieloryb? Skad ten nick?

>

C5102160_2.jpg

no przypatrz sie biglaugh.gif

Napisano

> V8 ma lepszy profil

mache można zamienić grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Heh, faktycznie. Jednak siedzenie w pracy ostro muli człowieka

nawet ci moge powiedziec ilezlosnik.gif. W czerwcu sie sprzedalo:

757sztuk Pick up i CC

1,132 sztuk Wagon

Zaloze sie ze w PL tyle nawet w ciagu roku nie schodzihahaha.gif? Zgadlemcfaniaczek.gif?

Napisano
  • Autor

> mache można zamienić

Powaznie jakos mnie suszarka odstraszaniewiem.gif ... + to co napisalem ze to ostatnie tchnienie V8hmm.gif....

Napisano

> ja to widze tak... Jak V8 robi 2,000rpm to suszarka przy takiej samej

> V zapierdziela jak szalona... Zgadniejmy co ma wieksza trwalasc?

> ...ale moze sie myle

> Z tego samego powodu 4cylindrowe auta do nie dawna w ogole nie byly

> popularne...

nie sadze zeby to byla az taka roznica poza tym .... biore turbo

Napisano

> [...]

> ale nic nie jest wstanie zastapic night vision

fajny bajer ok.gif

saab-nite-470.jpg

> nie znam innych aut ktore tak maja -no moze Hummer[...]

np. Lexus

g_int14.jpg

> bo w EU kazdy jest albo Herr, albo Pan a nie mate

hehe.gifok.gif

> ale Falcon jest RWD

oczywiście , chciałem powiedzieć ,że w USA nie ma w ofercie Ford-a sedana RWD

HanYs

Napisano
  • Autor

> nie sadze zeby to byla az taka roznica poza tym .... biore turbo

Leff,

Uzasadnij dlaczego T-bohmm.gif. Ja wiem ze to glupio zabrzmizlosnik.gif - ale jakos Turbo do mnie nie przemawiahmm.gif. Ani nie ma dzwieku, ani niskich rpm, taka szybko toczaca sie suszarkahmm.gif...

Czyli de facto pytanie z mojej strony jakie widzisz zalety Turbozlosnik.gif? niewiem.gif oprocz tych wymienionych wczesniej - 3l paliwa i 1 sec mniej[hmm[

Napisano
  • Autor

> fajny bajer

IMVHo jeden z lepszych pomyslow w motoryzacjiwaytogo.gif - ciekawe czy dalo by sie cos takiego zrobic do kazdego autaniewiem.gifhmm.gif?

> np. Lexus

a widziszok.gif tego nie wiedzailemhmm.gif

> oczywiście , chciałem powiedzieć ,że w USA nie ma w ofercie Ford-a

> sedana RWD

Byl Crown Viczlosnik.gif

Napisano

> IMVHo jeden z lepszych pomyslow w motoryzacji - ciekawe czy dalo by

> sie cos takiego zrobic do kazdego auta?

> a widzisz tego nie wiedzailem

> Byl Crown Vic

Na czym to dokladnie polega ?

Napisano

> IMVHo jeden z lepszych pomyslow w motoryzacji - ciekawe czy dalo by

> sie cos takiego zrobic do kazdego auta?

Mi "night vision" kojarzy się z tym co daje Mercedes w S-klasie - czyli kamerą na podczerwień i ekranem za miast licznika km.

np.

http://cars.about.com/od/mercedesbenz/ig...0-night-vis.htm

Napisano

szkoda, ze u nas nie ma UTE. Strasznie mi sie ta linia nadwozia podoba. Pick up na nasze ulice jest zdecydowanei za duzy a ute byloby w sam raz. No i V8 food.gif

Napisano

> szkoda, ze u nas nie ma UTE. Strasznie mi sie ta linia nadwozia

> podoba. Pick up na nasze ulice jest zdecydowanei za duzy a ute

> byloby w sam raz.

błądzisz skromny.gif

zerknij w oferte Fiat-a grinser006.gif

Napisano

> Na czym to dokladnie polega ?

ściemniają Ci się zegary etc. wew. auta w nocy, żeby nie męczyć kierowcy waytogo.gif

Napisano

> ściemniają Ci się zegary etc. wew. auta w nocy, żeby nie męczyć

> kierowcy

Wow ! No to taki ficzer tylko manualny mialem w poldku. Zamontowanie wersji auto kosztowaloby mnie jakies 10 zeta pewnie...

Napisano

> Wow ! No to taki ficzer tylko manualny mialem w poldku. Zamontowanie

> wersji auto kosztowaloby mnie jakies 10 zeta pewnie...

a ściemniają Ci się zegary, czy cała deska? hmm.gif

Napisano

> a ściemniają Ci się zegary, czy cała deska?

Nie pamietam jak tam bylo, ale chyba zegary.

Napisano

> Nie pamietam jak tam bylo, ale chyba zegary.

Tak w ogole to to nie jest Night Vision tylko Night Panel. Gasnie chyba cale poswietlenie panelu srodkowego i wiekszosc zegarow, zostawiajac tylko czesc predkosciomierza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.