Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaroweczki Tungsram +90 % - warte kupienia ?

Featured Replies

Napisano

> czyli co.

> roczna zarowka +60% bedzie gorzej swiecila (slabiej itp) niz roczna

> zwykla zarowka ?

roczna Tungsram +60, lepiej świeci niż nova Narva, Bosma czy zwykła Tungsram sprawdzone wielokrotnie

Napisano

> roczna Tungsram +60, lepiej świeci niż nova Narva, Bosma czy zwykła

> Tungsram sprawdzone wielokrotnie

Potwierdzam. Ten Tungsram +60% w Lanosie i Nubirze swieci co najmniej rok.

Napisano
  • Autor

jak dobzre zrozumialem z innego watku to owe zaroweczki +60% dobrze swieca na suchej a takze mokrej powierchni drogi ? (tzn dobrze oswietlaja droge)

• 1 rok później...
Napisano

> Potwierdzam. Ten Tungsram +60% w Lanosie i Nubirze swieci co najmniej rok.

Odkopuje temat żarówek, z okazji takiej że mi się przepaliły zlosnik.gif

A więc tak. Miałem w lanosie Tungsramy Megalight +60% od października 2008 roku ok.gifzlosnik.gif. Jedna wczoraj padła zlosnik.gif. Jak dla mnie b. dobry wynik, żarówki dawały b. jasne światło zbliżone do białego, świeciły mocno, dobrze oświetlały pobocze, delikatnie z racji barwy ginęły na mokrym ( jak wszystkie).

Co polecacie... brać tungsramy tym razem +90% czy może Tungsramy bluish.. (sportlight) hmm.gif . Zastanawiam się nad tymi drugimi, ale z drugiej strony czy warto (troszeczkę droższe) takie fajne żarówki wyjeździć w dzień... sick.gif. Korcą mnie bluishe, ale ponoć +90 też są świetne wink.gif

pozdro 20.GIF

Napisano

> Co polecacie... brać tungsramy tym razem +90% czy może Tungsramy bluish.. (sportlight) .

miałem i jedne i drugie

bluish rzeczywiscie ładnie świeciły i wyglądały

o trwałości się nie wypowiadam, bo dwa tygodnie po założeniu rozbiłem auto

+90% założyłem w styczniu br.- wytrzymały 4 miesiące, wydaje mi się że świeciły lepiej niż bluish

Napisano

> miałem i jedne i drugie

> bluish rzeczywiscie ładnie świeciły i wyglądały

> o trwałości się nie wypowiadam, bo dwa tygodnie po założeniu rozbiłem auto

> +90% założyłem w styczniu br.- wytrzymały 4 miesiące, wydaje mi się że świeciły lepiej niż bluish

które miały bardziej białą barwe? zlosnik.gif

Napisano

> Odkopuje temat żarówek, z okazji takiej że mi się przepaliły

> A więc tak. Miałem w lanosie Tungsramy Megalight +60% od października 2008 roku . Jedna wczoraj

> padła . Jak dla mnie b. dobry wynik, żarówki dawały b. jasne światło zbliżone do białego,

> świeciły mocno, dobrze oświetlały pobocze, delikatnie z racji barwy ginęły na mokrym ( jak

> wszystkie).

> Co polecacie... brać tungsramy tym razem +90% czy może Tungsramy bluish.. (sportlight) .

> Zastanawiam się nad tymi drugimi, ale z drugiej strony czy warto (troszeczkę droższe) takie

> fajne żarówki wyjeździć w dzień... . Korcą mnie bluishe, ale ponoć +90 też są świetne

> pozdro

Miałem Tungsramy Sportlight +60. Po czterech (sic!) miesiącach przepalily się obie w odstępie ok 3 tygodni. Na razie mówię NIE Tungsramom. Ale fakt jest faktem, że std Philips +30% jest zauważalnie bardziej żółty od Tungsramów.

testowane auto to Mazda MPV oraz żarówki H4

Pozdro

Bartek

Napisano

> Co polecacie... brać tungsramy tym razem +90% czy może Tungsramy bluish.. (sportlight)

W Lanosie były +90% - pięknie to to świeciło ale padło po roku. Teraz są jakieś kaganki włożone, a jest dramat bo kupione nówki sztuki Tungs +90% gdzieś w domu wsiąkły.

Polecam Tungsram +90% H4

Analogiczne H7ki niestety już tak nie powalają. Następne będą H7 bluish.

Napisano

Kulam się od 3 miesięcy na +90 H1 i jakoś dramatycznie lepiej niż na normalnych Philips'ach to nie ma...w sumie to nawet nie porównywałem, bo świeca ok i to mi wystarczy.

Napisano

Bierz +90 świecą naprawdę biało a jak patrzysz pod kątem mają niebieską poświatę z warstwy niebieskiego filtra na żarówce. pub2.gif

Napisano

> Bierz +90 świecą naprawdę biało a jak patrzysz pod kątem mają niebieską poświatę z warstwy

> niebieskiego filtra na żarówce.

ok.gif

i chyba ciut tansze będą hmm.gif

zaraz obadam czy feuvert je ma zlosnik.gif

Napisano

Ja z racji posiadanego samochodu i genialnego dostępu do żarówek używam Philips H7 Nightguide, że niby dłuższa żywotność. Świecą świetnie, ale zobaczymy jak z długowiecznością smile.gif

Napisano

A jakieś białe H4 philips czy np jakieś marketowe aby dawały światło białe lub lekko niebieskie

Napisano

> A jakieś białe H4 philips czy np jakieś marketowe aby dawały światło białe lub lekko niebieskie

Philips nie wiem czy robi białe .Nawet Extreme+90% świecą na żółtawo.Ponoć daleko świecą. Osram NB+90% miałem H4 ,i bardzo dobrze oświetlają w nocy .bardzo dobry rozkład światła mają.Niektórzy maja fajna niebieskawą barwę w autach i dobrze przed autem świecą,Tylko nie wiem czy coś z Philisa blue vision czy podobnego.Ja mam Philips +30% są daremne grinser006.gif

Napisano

> Zastanawiam się nad tymi drugimi, ale z drugiej strony czy warto (troszeczkę droższe) takie

> fajne żarówki wyjeździć w dzień... . Korcą mnie bluishe, ale ponoć +90 też są świetne

> pozdro

A ja musiałem wymienić jeden z reflektorów (10 lat, uszkodzone mocowania wewnątrz klosza) i różnica jest kolosalna przy standardowych żarówkach. Obecnie mam wrażenie, że stary reflektor nie działa zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.