Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki wybrać Akumulator

Featured Replies

Napisano

Czy posiada ktoś może akumulator z poniżej zaprezentowanych ogólnie chcę kupić akumulator, nie wydać za dużo pieniędzy bo jak wiadomo idą Święta sciana.gif ale też taki abym za rok na nowo nie musiał wymieniać żeby przynajmniej te 3-4 lata pośmigał co mi radzicie ?

Pierwszy Akumulator

Drugi Akumulator

Trzeci Akumulator

czwarty akumulator

Piąty Akumulator

Napisano

mam nr 3. Od pół roku.

Jak narazie złego słowa powiedziec nie mogę. Drugi raz bym go również kupił.

Czwórka również jak najbardziej ok. to jest tańszy brand ZAP-a

Piąty to chyba największy noName z tych wszystkich

Napisano
  • Autor

a były jakieś niższe temperatury u ciebie, problemu z odpaleniem nie było confused.gif

Napisano

> Pierwszy Akumulator

Jeżeli Dublet to jeszcze ta stara marka, a nie już tylko nazwa, to polecam ten akumulator. Teraz jest tam Loxa , też tanie i dobre. Dublet to się nazywało przed przewałami, może powoli wracają do starej nazwy biglaugh.gif

Napisano

> ale też taki abym za rok na nowo nie musiał

> wymieniać żeby przynajmniej te 3-4 lata pośmigał co mi radzicie

> ?

Niestety z tych co podałeś to nie doradzę, ale na tej aukcji jest akumulator Banner sporo taniej jak na innych, nie mniej chyba powyżej budżetu jaki zakładałeś (sądząc po linkach). Mi właśnie padła 3 letnia Centra, zasięgnąłem opinii i ponoć te Banner'y nie są, złe.

Widzę, że jesteś z Dąbrowy Górniczej, wiesz może gdzie mogę dostać w D.G. takiego Bannera? a może Moll'a w dobrej cenie?

pzdr.

Napisano

> a były jakieś niższe temperatury u ciebie, problemu z odpaleniem nie

> było

teraz ma przyjść większy mróz, to się okaże.

Ale jak narazie aq pięknie odpala starego dieselka w astrze stojącej zwykle pod chmurką. Oby tak dalej

Napisano
  • Autor

> Widzę, że jesteś z Dąbrowy Górniczej, wiesz może gdzie mogę dostać w

> D.G. takiego Bannera? a może Moll'a w dobrej cenie?

> pzdr.

Mi też padła Centra frown.gif a co do bannery niestety nie mam pojęcia hmm może ma Szegas koło Dworca PKP na Gołonogu ale to byś musiał zadzwonić

Napisano

> Mi też padła Centra a co do bannery niestety nie mam pojęcia hmm

> może ma Szegas koło Dworca PKP na Gołonogu ale to byś musiał

> zadzwonić

Ja właśnie zainteresowałem się tym akumulatorem, cena jak dla mnie jest do przyjęcia, sporo taniej od centry (nigdy więcej), a wiem gdzie to jest, bo byłem tam kupować olej silnikowy, w tym budynku mieści się kilka firm.

Akurat ten model jest dedykowany do mojego auta.

pzdr.

Napisano

Polecam NordStar (produkt ZAP Piastów). Kupiłem aku tej marki 60Ah na początku 2006r. Jeździł u mnie w Astrze, potem przełożyłem go do Golfa 3, a obecnie jeździ w Audi A6 1.8T u siostry i kręci bezproblemowo.

Jenoxa będę odradzał każdemu, nawet większemu wrogowi wink.gif

Napisano

Drugi używałem i mogę polecić ok.gif

Ewentualnie jeszcze 4 ZAP reszta to jakieś krzaki ! no.gif

Napisano

> Jenoxa będę odradzał każdemu, nawet większemu wrogowi

Jakieś niemiłe doświadczenia z tymi akumulatorami, czy tak dla zasady?

pzdr.

Napisano

> Jakieś niemiłe doświadczenia z tymi akumulatorami, czy tak dla

> zasady?

Padł krótko po zakupie

Napisano

> Padł krótko po zakupie

To miałeś pecha no.gif

Ja używałem 4 lata i jeszcze poszedł z autem do ludzi ! ok.gif

Napisano

Ja bym doradzał ZAPa, fabrycznie montowane w Lanosach wytrzymywały po 8lat, mój wytrzymał 7, ale żona z 5 razy zostawiła samochód na światłach zanim odmówił posłuszeństwa.

Napisano

Bierz cokolwiek, byle nie Centrę... Bo jeśli trafisz felerną (tak, jak ja) to okaże się, że akumulator jest sprawny, a to, że po nocy na mrozie nie odpala, to oznacza, że aku należy nosić na noc do domu (ktoś z kącika dostał taką odpowiedź). U mnie z kolei gęstość elektrolitu po pełnym naładowaniu aku (wtedy trzymiesięcznego !!!) odpowiadała gęstości aku naładowanego w połowie...

Napisano

> Bierz cokolwiek, byle nie Centrę... Bo jeśli trafisz felerną (tak,

> jak ja) to okaże się, że akumulator jest sprawny, a to, że po

> nocy na mrozie nie odpala, to oznacza, że aku należy nosić na

> noc do domu (ktoś z kącika dostał taką odpowiedź). U mnie z

> kolei gęstość elektrolitu po pełnym naładowaniu aku (wtedy

> trzymiesięcznego !!!) odpowiadała gęstości aku naładowanego w

> połowie...

a czy to się tyczy także centry futury bo mam nie taka stara i właśnie mam problemy zwłaszcza po nocy:(

i teraz zastanawiam sie na bosch'em S4

Napisano

> a czy to się tyczy także centry futury bo mam nie taka stara i

> właśnie mam problemy zwłaszcza po nocy:(

> i teraz zastanawiam sie na bosch'em S4

Każda Centra to zło 270751858-jezyk.gif Właśnie ze względu na podejście do klienta i "jakość" produktów. A jeśli chodzi o Futury, to pare osób wypowiadało się, że lubą padać po ~2latach.

Napisano

co do Centry to nie moge zlego slowa o niej powiedziec mialem 2 aku z tej firmy model Plus i w jednym aucie byl 5 lat ( pozniej auto zmienilo wlasciciela ale z tym samym akumulatorem ktory mnie nigdy nie zawiodl) w drugim aucie wytrzymal ponad 6 lat

w czerwcu tego roku zakupilem Bannera podobno dobre akumulatory robia i powiem ze auto kreci jak szalone

tylko niestety nie wiem czy tak dlugo wytrzyma bo niedawno dostal niezle w kosc przez awarie auta ale jestem pelen podziwu dla tej bateri ( po dlugim postoju auta zmuszony bylem niezle pokrecic rozrusznikiem i niestety Banner po kilku porzadnych probach odpalenia padl i poszedl do ladowania a z praktyki wiem ze jak juz auku chociaz z raz byl ladowany to bedzie padal coraz czesciej mam tylko nadzieje ze szlak go trafi zanim minie gwarancja smile.gif )

Napisano

To ciesz się, że trafiłeś na dobre egzemplarze, bo jakbyś trafił na gorsze (takie, jak mój) to mógłbyś zapomnieć o gwarancji - niestety serwis prezentuje poziom żenujący - nie dość, że rozpatrywanie gwarancji trwa 14 dni (ale oki, wolno im), to jeszcze aku naładowany do pełna (odłączony po tym, jak zaczyna się grzać) wraca z adnotacją - akumulator sprawny, ale nie naładowany do końca. A do serwisu poleciał po tym, jak gęstość elektrolitu wskazywała naładowanie aku w połowie (mimo, tego, że aku się grzał podczas ładowania).

Napisano

> Każda Centra to zło Właśnie ze względu na podejście do klienta i

> "jakość" produktów. A jeśli chodzi o Futury, to pare osób

> wypowiadało się, że lubą padać po ~2latach.

no futura ma 3 lata gdzieś i żeby już padła?

stary bosch silver wytrzymał 8 lat

Napisano

> Każda Centra to zło Właśnie ze względu na podejście do klienta i

> "jakość" produktów. A jeśli chodzi o Futury, to pare osób

> wypowiadało się, że lubą padać po ~2latach.

Co do podejścia to wina również jest użytkowników, np. ja dałem się zbyć jak młody pelikan, pojechałem tam gdzie kupiłem (Centra Futura), pan otworzył wieczka zmierzył gęstośc elektrolitu, nie była dobra ale w każdej celi zbliżona, panowie obciążyli prądem i trzymał napięcie na pewnym progu, stwierdzenie, że doładować (był tyle co od prostownika odłączony) i naturalne, zużycie, spadek mas czynnych.

No sorry ale skoro akumulator wytrzymuje topowy danej marki 3lata to wole kupić no name sporo tańszy.

Tydzień później podjechałem sprawdzić akumulator na testerze elektronicznym, po wprowadzeniu parametrów akumulatora, wszyło pojemność 98% prąd rozruchu ~290A i komunikat, Akumulator niesprawny (winno być 760A), szkoda, że tydzień po gwarancji.

Tak jak mówię dałem się zbyć jak młody pelikan, ale nigdy więcej, i nigdy więcej Centry.

pzdr.

Napisano

> no futura ma 3 lata gdzieś i żeby już padła?

> stary bosch silver wytrzymał 8 lat

mi 1 centra padła po chyba 3 latach, druga po 1 roku niedomaga, oczywiscie wg. serwisu akum jest ok. dostałem porade od serwisu ze skoro pada to na noc akum odpinac od auta...

szajs szajs i jeszcze raz szajs.

Napisano

> mi 1 centra padła po chyba 3 latach, druga po 1 roku niedomaga,

> oczywiscie wg. serwisu akum jest ok. dostałem porade od serwisu

> ze skoro pada to na noc akum odpinac od auta...

> szajs szajs i jeszcze raz szajs.

no dlatego jade jutro nowego boscha chyba OK bedzie smile.gif

Napisano

a ja dzisiaj nabylem future ok.gif poprzednia wytrwala 7 lat i dalej siedzi u mnie w aucie bo chce zobaczyc czy przetrwa nadchodzace mrozy zlosnik.gif takze zobaczymy czy na prawde centra zaczela robic lipne aku

Napisano

Idziesz do marketu, kupujesz najtanszy jaki jest i jezdzi i jezdzi i jezdzi. A jak sie zepsuje to kupujesz nowy taki podobny i nie szkoda Ci ze go szlag trafil

Napisano

> no dlatego jade jutro nowego boscha chyba OK bedzie

moim zdaniem Bosch to drogi i przereklamowany produkt ktory niestety nie ma juz takiej samej jakosci jak kiedys ( przegladajac opinie malo kto je poleca ) osobiscie wolalbym Centre Plus ( do tych zbajerowanych Futur ja tam nie mam przekonania proste zwykle najlepsze )

kiedys znalazlem taki artykul ( test akumulatorow) czy mozna sie na nim wzorowac nie wiem, ale mozna sobie zerknac:

http://www.tab-polska.pl/tab/15.pdf

Napisano

> Idziesz do marketu, kupujesz najtanszy jaki jest i jezdzi i jezdzi i

> jezdzi. A jak sie zepsuje to kupujesz nowy taki podobny i nie

> szkoda Ci ze go szlag trafil

Taki mam właśnie plan ok.gif

Napisano
  • Autor

Dlatego szukam jak najtańszego bo w tych marketach też te ceny są niekiedy z kosmosu jakieś no name w cenie Boscha albo centry smile.gif i dlatego szukam coś z okolic na allegro i siegłem dodatkowo języka tutaj aby konkretnego bubla nie kupić

Napisano

Quote:

Taki mam właśnie plan

Dzisiaj moje auto nie zapaliło, przy minus 10.

Poszedłem do roboty piechotą.

Po powrocie z roboty kupiłem w sklepie obok mojego domu nową Centrę Standard 55Ah za 203zł.

Życie zweryfikowało plany i kupiłem aku w sklepie motoryzacyjnym hehe.gif.

Napisano

> Quote:

> Taki mam właśnie plan

> Dzisiaj moje auto nie zapaliło, przy minus 10.

> Poszedłem do roboty piechotą.

> Po powrocie z roboty kupiłem w sklepie obok mojego domu nową Centrę

> Standard 55Ah za 203zł.

> Życie zweryfikowało plany i kupiłem aku w sklepie motoryzacyjnym .

to oczywiste jeśli masz dużo czasu i drugie auto, ew kogoś chętnego do dzwigania aku (w przypadku kobiety lub lichego gościa) to lejesz na te kilka zeta wiecej i kupujesz aku tam gdzie najbliżej.

Napisano

> i teraz zastanawiam sie na bosch'em S4

Z tej półki cenowej polecam Vartę. mam wersję siver-calcium i pomimo 6 lat odpala. Np dzisiaj na -14 mrozie odpaliła.

Napisano

> to oczywiste jeśli masz dużo czasu i drugie auto, ew kogoś chętnego

> do dzwigania aku (w przypadku kobiety lub lichego gościa) to

> lejesz na te kilka zeta wiecej i kupujesz aku tam gdzie

> najbliżej.

Ten sam aku w markecie kosztował 280zł hehe.gif

W sumie to go drogo nie kupiłem, a nie miałem ochoty przy -10*C chodzić po mieście i szukać oszczędności rzędu 5-10zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.