Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ozdabianie uniaczka :D

Featured Replies

Napisano

przyszła wiosna i chcę jakoś poprawić wizualizacje mojego fiacika...

z tąd pytanie, gdzie kupić bądź jak zrobić takie czerwone listwy co są np, w Uno turbo czy CC i SC sporting w zderzakach, macie jakieś pomysły ?? (zdjęcia mile widziane)

Przeglądnąłem internet, ale wszystkie listwy to chromowane, led-owe itp...

Napisano

> przyszła wiosna i chcę jakoś poprawić wizualizacje mojego fiacika...

> z tąd pytanie, gdzie kupić bądź jak zrobić takie czerwone listwy co są np, w Uno turbo czy CC i SC

> sporting w zderzakach, macie jakieś pomysły ?? (zdjęcia mile widziane)

> Przeglądnąłem internet, ale wszystkie listwy to chromowane, led-owe itp...

Też jestem ciekaw i również chciałbym się dowiedzieć ;D

Napisano

> przyszła wiosna i chcę jakoś poprawić wizualizacje mojego fiacika...

> z tąd pytanie, gdzie kupić bądź jak zrobić takie czerwone listwy co są np, w Uno turbo czy CC i SC

> sporting w zderzakach, macie jakieś pomysły ?? (zdjęcia mile widziane)

> Przeglądnąłem internet, ale wszystkie listwy to chromowane, led-owe itp...

Ja w zeszłym roku jakoś w czerwcu pomalowałem sobie farbą czerwoną takie paski i się nie zmazują. I według mnie fajnie to wygląda zlosnik.gif

Napisano

> Ja w zeszłym roku jakoś w czerwcu pomalowałem sobie farbą czerwoną takie paski i się nie zmazują. I

> według mnie fajnie to wygląda

A czy mógł byś wrzucić foto jak to wygląda?

Może i ja bym sie szarpnął na jakieś paski cool.gif

Napisano
  • Autor

tak, wiem jak to wygląda...i taki efekt właśnie chciałbym uzyskać...

tylko z kąd taką taśmę zdobyć...

może jakiś link do sklepu z takimi gadżetami ???

Napisano

> tak, wiem jak to wygląda...i taki efekt właśnie chciałbym uzyskać...

> tylko z kąd taką taśmę zdobyć...

> może jakiś link do sklepu z takimi gadżetami ???

kombinuj bo towar nieosiągalny, chyba że na niemieckim albo angielskim ebayu czasem jest za bardzo dużo złota sick.gif

Napisano

> kombinuj bo towar nieosiągalny, chyba że na niemieckim albo angielskim ebayu czasem jest za bardzo

> dużo złota

Kupowanie oryginalnych jest bez sensu, bo to drogie, a i dostać ciężko. Ot wystarczy kupić coś, co będzie miało czerwony kolor, będzie długie i wąskie i będzie można przykleić w tym wgłębieniu w zderzaku grinser006.gif Potrzeba jedynie trochę wyobraźni waytogo.gif Kolega gajoss zrobił sobie coś takiego z jakiejś taśmy, ale niech lepiej sam się wypowie. Ewentualnie można pofatygować się do jakiejś firmy oklejającej auta, na pewno by takie coś zrobili ok.gif

Napisano

kurna! skąd i stąd się pisze! angryfire.gif

za ortografię powinny być bany

kup sobie czerwoną taśmę odpowiedniej szerokości w sklepie z artykułami poligraficznymi i godzinka pracy zmieni auto wedle uznania

Napisano

> kurna! skąd i stąd się pisze!

> za ortografię powinny być bany

> kup sobie czerwoną taśmę odpowiedniej szerokości w sklepie z artykułami poligraficznymi i godzinka

> pracy zmieni auto wedle uznania

Może być czerwona taśma izolacyjna czy się będzie odklejać?

Napisano

Czerwona folia do reklam, arkusz chyba 1x1.5m koszt około 7-8zł. Trzyma się po zimie i myciu myjką ciśnieniową idealnie.

Napisano

> Może być czerwona taśma izolacyjna czy się będzie odklejać?

Hmm... Myślę że trochę popada, trochę brudu i się odklei.

Może na szrocie dało by się coś dopasować?

Napisano
  • Autor

Właśnie problem polega na tym, że w Rzeszowie jak pytałem po poligraficznych/papierniczych za taką taśma, to były ale albo b. wąskie 2-3mm albo szerokie powyżej 5 cm, a rowek w zderzaku ma ok 5-6mm... i to były taśmy które raczej by do wyklejanek papierowych się nadawały a nie na starcie pogodowe (deszcz, brud, słońce) 24/7.

Myślałem o obklejeniu taśmą papierową, i pomalowaniu farbą olejną, ale jak by zaczęła odłazić to poprawki by były kłopotliwe...a taśma, bzzzzyk i ściągnięta

...hmmmm...

jak by ktoś z was gdzieś znalazł przypadkiem na allegro, w sklepie albo gdzieś coś jak, taką taśme ozdobną samochodową jak ta tylko czerwoną...będę wdzięczny za info.

Napisano

> Właśnie problem polega na tym, że w Rzeszowie jak pytałem po poligraicznych/papierniczych za taką

> taśma, to były ale albo b. wąskie 2-3mm albo szerokie powyżej 5 cm, a rowek w zderzaku ma ok

> 5-6mm... i to były taśmy które raczej by do wyklejanek papierowych się nadawały a nie na

> starcie pogodowe (deszcz, brud, słońce) 24/7.

> Myślałem o obklejeniu taśmą papierową, i pomalowaniu farbą olejną, ale jak by zaczęła odłazić to

> poprawki by były kłopotliwe...a taśma, bzzzzyk i ściągnięta

> ...hmmmm...

> jak by ktoś z was gdzieś znalazł przypadkiem na allegro, w sklepie albo gdzieś coś jak, taką taśme

> ozdobną samochodową jak ta tylko czerwoną...będę wdzięczny za info.

A co myślicie o takiej taśmie? nr aukcji:

numer 964528227

Napisano
  • Autor

hmmm tylko to jest liniowa i ten klej który jest na niej, nie wiem czy wytrzyma, to jest raczej taka chwilówka do tworzenia "tribali" i nie wiadomo czy nie będzie blaknąć, dlatego bardziej obstawiam taką listwę (link w poprzednim moim poście) tylko żeby czerwoną znaleźć, i wtedy rozciąć ją wzdłuż, klej silikonowy i cacy...

ale jak ktoś ma zrobione to tego typu taśmą Variant, to czekam na opinie...bardzo sie przydadzą.

Napisano

> kurna! skąd i stąd się pisze!

> za ortografię powinny być bany

> kup sobie czerwoną taśmę odpowiedniej szerokości w sklepie z artykułami poligraficznymi i godzinka

> pracy zmieni auto wedle uznania

Przy tej ilosci bledow ortograficznych nie musi nic kupowac, wystaczy, ze wykorzysta ten czerwony pasek co mu te bledy podkresla. Niech go tylko w koncu zauwazy 270751858-jezyk.gif.

Napisano
  • Autor

> Przy tej ilosci bledow ortograficznych nie musi nic kupowac, wystaczy, ze wykorzysta ten czerwony

> pasek co mu te bledy podkresla. Niech go tylko w koncu zauwazy .

kolego SPAVATCH

pisz nickiem do kogo piszesz, jeśli coś Ci nie odpowiada w danej osobie i jak nie masz nic do powiedzenia w sprawie tego tematu to go nie zaśmiecaj...

a tak przy okazji: naucz się i zapamiętaj po prawej stronie od spacji masz taki magiczny guziczek ALT tworzy on polskie znaki...

pozdrawiam

Napisano

> kolego SPAVATCH

> pisz nickiem do kogo piszesz, jeśli coś Ci nie odpowiada w danej osobie i jak nie masz nic do

> powiedzenia w sprawie tego tematu to go nie zaśmiecaj...

Pisze dokladnie do tej osoby, do ktorej nalezy, gdyz od odpowiadam na jej post. O zadnym nietakcie nie moze byc mowy, gdyz nie robie tego za plecami, a jawnie i w obecnosci zainteresowanego. Zas kolega swiezak piekli sie o to, ze ktos smial zwrocic uwage na bledy, ktore popelnia piszac na forum.

> a tak przy okazji: naucz się i zapamiętaj po prawej stronie od spacji masz taki magiczny guziczek

> ALT tworzy on polskie znaki...

Szanuje osoby korzystajace z przegladarek niewyswietlajacych polskich znakow diakrytycznych.

Napisano

offtopic.gif

Wróćmy do czerwonych listew na zderzaki, może by tak napisać do tego od LV-10, jeśli są producentem, może by się udało uzgodnić takie o szerokości podstawy 6 mm ?

Napisano
  • Autor

pisałem też do jakieś firmy, która sprzedaje takie listwy i mimo naprawdę dużego wyboru odpisali mi, że mają:niebieskie, czarne, zielone i chromowane...ale nie mają czerwonych frown.gif(((...

pozostanie pewnie kombinowanie z tymi taśmami liniowymi, tylko przydało by się je chyba na silikonie przyklejać... albo kupić czarną liswę gumową http://www.moto-mix.pl/produkt/listwa-rantowa-sal-117.htm zamocować na sylikonie i pomalować czerwonym chlorokauczukiem, albo inną elastyczną farbą ( tylko czy chlorokauczuk nie porobi wżerów w gumie ??)

a co do poprzedniego posta (spavatch)

ja takich osób nie szanuje, bo to świadczy tylko i wyłącznie o ich niezaradności zmiany na taką która je posiada..jest dziesiątki jak nie setki innych przeglądarek, które mają polskie znaki...

i nie krytykuj osób które popełniają błędy, bo często literówki wpadają przez szybkie pisanie, a błędy ortograficzne przez dysleksję... a tak pozatym to nie wiem jaką ty masz przeglądarkę, że wyświetla Ci błędy w pisowni ( sprawdziłem na firefox, opera, safari, crazy, IE, sea monkey, i kilku innych, dodatkowo sprawdzałem na linux, mac osx i windows i żadna nie podkreślała mi błędów pisowni) ale ok...może takie są... bow.gif

Napisano

> (....)

> a co do poprzedniego posta (spavatch)

> ja takich osób nie szanuje, bo to świadczy tylko i wyłącznie o ich niezaradności zmiany na taką

> która je posiada..jest dziesiątki jak nie setki innych przeglądarek, które mają polskie

> znaki...

> i nie krytykuj osób które popełniają błędy, bo często literówki wpadają przez szybkie pisanie, a

> błędy ortograficzne przez dysleksję... a tak pozatym to nie wiem jaką ty masz przeglądarkę, że

> wyświetla Ci błędy w pisowni ( sprawdziłem na firefox, opera, safari, crazy, IE, sea monkey, i

> kilku innych, dodatkowo sprawdzałem na linux, mac osx i windows i żadna nie podkreślała mi

> błędów pisowni) ale ok...może takie są...

w firefoxie włącz opcje "sprawdzaj pisownie"

dla mnie niezaradnymi są Ci Ci do dysleksją tłumaczą swoje błędy.

Za moich czasów nie było tłumaczeń, niektórzy potrafili się po prostu bardziej postarać i im też jakoś zaczęło wychodzić pisanie

A literówki - owszem od czasu do czasu mogą się każdemu zdarzyć.

Poza tym zanim się wciśnie "dalej" warto sprawdzić co się napisało.

pozdr

Napisano

> Wróćmy do czerwonych listew na zderzaki, może by tak napisać do tego od LV-10, jeśli są

> producentem, może by się udało uzgodnić takie o szerokości podstawy 6 mm ?

Ja zrobiłem swoje "listewki" z gumowego węża, który jest izolacją w kablach rozruchowych. Jeden komplet w markecie kosztował chyba koło 11 zł. Kupiłem dwa komplety kabli i dwa czerwone poszły na zderzaki, a dwa czarne zostały 270751858-jezyk.gif (można sobie okleić czerwoną izolacją paski przy krokodylkach jednego z nich).

Wybrałem kable pasujące grubością w przetłoczenia, wydłubałem miedź ze środka, porobiłem dziury w zderzakach i ponaciągałem mocno (końce kabli są od środka zagięte w literę C i mocno zaciśnięte małymi opaskami skręcanymi).

Wszystko pasuje super, trzyma się OK - problem jest w tym, że mocno płowieje. Jednego roku robiłem tylny zderzak w następnym sezonie przedni i ten tylny zdążył wypłowieć. Teraz zastanawiam się czym ufarbować ten pasek oslabiony.gif .

283591491-zdes1.jpg

283591500-zdes2.jpg

283591509-zdes3.jpg

post-30143-1435250728013_thumb.jpg

Napisano

> Kupcie to:

> http://allegro.pl/item966430727_a_listwa_chrom_6_mm_paczka_8_metrow_tylko_25z.html

> Wsadźcie do tego:

> http://allegro.pl/item942285960_rura_koszulka_termokurczliwa_9_5mm_4_kolory_od_ss.html

> i przyklejcie na kleju do szyb.

A gdyby tą listwę potraktować przed naklejeniem jakimś czerwonym sprayem? Myślicie, że mogłoby zdać egzamin? Poza tym 8m to chyba by wystarczyło na dwa auta?

Napisano
  • Autor

listwy chromowanej bym nie malował, bo trzeba było by ją najpierw zmatowić, i też nie wiadomo czy nie będzię odpryskiwać, bo zderzak mimo wszystko jest z plastiku (elastyczny) i troszke pracuje, a farba w spray-u, sztywna...

ale opcja z tym wężykiem do osmozy wodnej...hmmm ciekawy pomysł ok.gifok.gifok.gif , i wydaje mi się że godny rozpatrzenia, nawet jak by zaczął płowieć, to cena nie jest duża, żeby go ściągnąć i wymienić... od jutra zaczynam poszukiwania po sklepach...

Napisano

> A czy mógł byś wrzucić foto jak to wygląda?

> Może i ja bym sie szarpnął na jakieś paski

Zdjęcie poglądowe jak to u mnie wygląda:

f01fa885c92a07fcm.jpg

grinser006.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.