Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawsze wchodzilo 32/33 l a dzisaj 40!!!

Featured Replies

Napisano

Nie czekałem przy kolesiu jak tankowal i w kasie dowiedzialem sie ze weszło 40 l gdzie zawsze na pusty zbiornik wchodzilo ok 32/33. Czy to moze byc wina jakiegos zaworu w aucie czy raczej proby oszustwa?

Napisano

> Nie czekałem przy kolesiu jak tankowal

Widziałem raz jak pracownik stacji tak zapiął pistolet, że podczas tankowania gaz tryskał wesoło wokół zderzaka. Gość nie zorientował się i dopiero po mojej uwadze, szybko poprawił mocowanie.

Napisano

Jak najbardziej może to być wina wielozaworu w butli. Jeśli nie odbije, dystrybutor naleje gazu "do pełna" a nie do 80% pojemności butli.

Napisano

> Jak najbardziej może to być wina wielozaworu w butli. Jeśli nie odbije, dystrybutor naleje gazu "do

> pełna" a nie do 80% pojemności butli.

A to nie jest tak, ze nalewa do 80% bo pozostale 20% LPG zawsze w butli zostaje?

Napisano

> A to nie jest tak, ze nalewa do 80% bo pozostale 20% LPG zawsze w butli zostaje?

Nie zostaje nic. Te 20% wolnego daje wielozawór. Jeśli się zatnie to możesz tankować do pełna. Mnie do butli 42l weszło kiedyś 43l. To dopiero ciekawostka.

Napisano

Temat omawiany z dwa razy w roku.

Napisano

W sobote do butli 42l - 32.5 wchodziło na maksa jak juz nie chciał jechać na gazie, zatankowałem 33l, a jeszcze spokojnie mógłbym pojeździć na tym co było w butli...

Pozdrawiam

Napisano

> Jak najbardziej może to być wina wielozaworu w butli. Jeśli nie odbije, dystrybutor naleje gazu "do

> pełna" a nie do 80% pojemności butli.

do pełna nie naleje 270751858-jezyk.gif

dystrybutor też ma swoje możliwości, pewnie sporo zależy od pompy, ale mnie dość często nie odbijał zawór, a gazu wcale nie wchodziło wiele więcej - licznik się zatrzymywał a pompa "wyła"

Napisano

> do pełna nie naleje

> dystrybutor też ma swoje możliwości, pewnie sporo zależy od pompy, ale mnie dość często nie odbijał

> zawór, a gazu wcale nie wchodziło wiele więcej - licznik się zatrzymywał a pompa "wyła"

A kumaty gościu na stacji widząc że gaz nabija się coraz wolniej (wręcz się zatrzymuje tankowanie) wyłącza dystrybutor. Mi też parę razy zawór nie odbił i nigdy do 42 l butli nie weszło mi więcej jak 37 l.

Napisano

> A kumaty gościu na stacji widząc że gaz nabija się coraz wolniej (wręcz się zatrzymuje tankowanie)

> wyłącza dystrybutor. Mi też parę razy zawór nie odbił i nigdy do 42 l butli nie weszło mi

> więcej jak 37 l.

waytogo.gif słychać wyraźnie jak pompa się męczy, a dystrybutor zwalnia

mnie do butli 34L nie weszło więcej jak 32L

Napisano

> Nie czekałem przy kolesiu jak tankowal i w kasie dowiedzialem sie ze weszło 40 l gdzie zawsze na

> pusty zbiornik wchodzilo ok 32/33. Czy to moze byc wina jakiegos zaworu w aucie czy raczej

> proby oszustwa?

pozniej wielozawor jak zacznie pracowac jak nalezy - wypusci nadmiar gazu w eter...

tankuj nie do pelna i juz

Napisano

> pozniej wielozawor jak zacznie pracowac jak nalezy - wypusci nadmiar gazu w eter...

Tzn - gdzie? Do bagaznika? Czy tez jest jakies ujscie bezpieczenstwa gdzie indziej?

Napisano

> Tzn - gdzie? Do bagaznika? Czy tez jest jakies ujscie bezpieczenstwa gdzie indziej?

na spód gdzie powinna być dziura...dla tego z góry butla ma szczelną pokrywkę.

Napisano

> na spód gdzie powinna być dziura...dla tego z góry butla ma szczelną pokrywkę.

Zawsze cos tam jednak do auta moze wleciec:) Zadne przeciez od dolu nie jest gazoszczelne....

Napisano

Tak bywa. Zacznij się martwić dopiero jak Ci zatankuje tak jak mi jakiś czas temu... grinser006.gif

lpg.jpg

By glaca, shot with 5130c-2 at 2009-11-07

Napisano

> Tak bywa. Zacznij się martwić dopiero jak Ci zatankuje tak jak mi jakiś czas temu...

Wazne ze cie skasowali tylko na 50PLN:)

Napisano

Zaworu, albo raczej pływaka. U mnie też czasami do butli 35 l wchodzi 43 l, a czasami 30 l.

• 2 miesiące później...
Napisano

a gdy do butli 41 litrow zawsze wchodzi 37, a nagle juz 3 tankowanie z rzędu wchodzi 16 litrów ?

czy można jakos w tym wielozaworze samemu pogrzebac czy tylko do gaziarza ?

Napisano

> do pełna nie naleje

Ja mam butle 60L i czasem nie odbija, ale nigdy wiecej niz 52 nie weszło.

Napisano
  • Autor

No i tylko raz mi weszło te 40l tak to max 32.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.