Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto małe/ekonomiczne/jako 1/na dobry początek do 8-10tyś

Featured Replies

Napisano

Witajcie cool.gif zwracam się do Was z ogromną prośbą o doradztwo/naprowadzenie nas(gównie dla serce.gif)na odpowiednią scieżkę w wyborze samochodu.

Jakie wymogi powinno spełnić auto?: Priorytetem będzie:

-silnik Pb+LPG/ON wolnossące

Kolejna cecha sama się nasówa na język - EKONOMICZNE

-WSPOMAGANIE KIEROWNICY

-KLIMA

-ubezpieczony i z przeglądem(najlepiej żeby jeszcze było aktualne na kolejne 3 kwartały/rok-na dobry początek)

-opony zimowe-tyż na db początek

Samochód typu hatchback wielkości Opla CorsyC/ VW Polo

-Fiaty i Daewoo odpadają bo się jej nie podobają. Choć na Punto namawiam jak i na Matiza grinser006.gif

Przebiegi to podejrzewam około 600km

Mile widziane oferty od Was oczywiście z woj. Śląskiego

Cudów nie oczekuję bo to głównie dla kobiety ma być więc wymogi zarzucone głównie przez nią skromny.gif

No to czekam na Wasze opinie cool.gif

Napisano

Jak cos znajdziesz to mnie tez zapisz ok.gif

Z takim wypasem za taka kase to ,moze fartem jakies aveo wyrwiesz...

Napisano

10letnie auto które nie będzie wymagało najmniejszego wkładu? icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> 10letnie auto które nie będzie wymagało najmniejszego wkładu?

Dobrze by nie stanęło na środku zadupia z powodu mega awarii i wydatku rzędu 1-2kzł

Napisano

> Dobrze by nie stanęło na środku zadupia z powodu mega awarii i wydatku rzędu 1-2kzł

jak nie wymienisz podstawowych rzeczy to tak może być

Napisano

moze saxo/106 lub ZX

Napisano

właściwie megane coupe zajechane też się kupi... ok.gif

dołożysz troche na początek i będziesz żałował że nie kupiłeś zadbanego na początku wink.gif

Napisano

Lancia Ypsilon wink.gif

Chcialem zapodac jakis link do ogloszenia, no ale walek... nic co potencjalnie mogloby mnie zainteresowac nie widze, same szroty... no.gif

Napisano

jump.gif

he he he

ciekaw jestem jak szybko kolega podniesie cenę by miec te bajery lub z nich zrezygnuje.

Rozumiem, że Fiat odpada no to zostaje cały szrot sprowadzony - 12 lat temu klima i wspomaganie to był rarytas a w takim wieku autka szukamy.

Ja polecałbym punto mój tatko sprzedał takowego 12 letniego za ok 6000 PLN - no ale nie miał klimy i wspomagania. Za to był 100 % sprawny 100% bezwypadkowy, bez mulher.gif - jeden właściciel i nie wymagał wkładu finansowego.

Sprzedał się szybko - na AK i nie był wystawiony na giełdę czy otomoto. Tam by poszedł pierwszego dnia.

Napisano

> Witajcie zwracam się do Was z ogromną prośbą o doradztwo/naprowadzenie nas(gównie dla )na

> odpowiednią scieżkę w wyborze samochodu.

> Jakie wymogi powinno spełnić auto?: Priorytetem będzie:

> -silnik Pb+LPG/ON wolnossące

> Kolejna cecha sama się nasówa na język - EKONOMICZNE

> -WSPOMAGANIE KIEROWNICY

> -KLIMA

> -ubezpieczony i z przeglądem(najlepiej żeby jeszcze było aktualne na kolejne 3 kwartały/rok-na

> dobry początek)

> -opony zimowe-tyż na db początek

> Samochód typu hatchback wielkości Opla CorsyC/ VW Polo

> -Fiaty i Daewoo odpadają bo się jej nie podobają. Choć na Punto namawiam jak i na Matiza

> Przebiegi to podejrzewam około 600km

> Mile widziane oferty od Was oczywiście z woj. Śląskiego

> Cudów nie oczekuję bo to głównie dla kobiety ma być więc wymogi zarzucone głównie przez nią

> No to czekam na Wasze opinie

Lancia Delta 1.6

Zaleznie od tego ile mocy trzeba polecam 1.6 8v jako opcje na mega ekonomiczny samochod. banalny serwis silnika, tanie czesci, latwe do zagazowania, niezniszczalne o ile dba sie o wymiany oleju i pilnuje jego stanu. Wada to brak mocy. Nie ma sie co spodziewac rakiety, chociaz w codziennej jezdzie tragedii nie ma.

Opcja jest 1.6 16v znany z innych modeli koncernu. Ponad 100 koni zapewnia niezla dynamike. Serwis kosztowniejszy.

Plusy:

-w wiekszosci wypadkow ladnie wyposazona (klima, elektryka, alcantara, centralny, alarm, wspomaganie ABS-4kanaly itd)

-brak problemow z korozja o ile samochod jest bezwypadkowy

-duzo miejsca. 4 dorosle osoby podrozouja wygodnie, bagaznik jest duzy a po zlozeniu tylnych foteli olbrzymi.

-niezle wykonanie auta

-dobre prowadzenie

-bezawaryjnosc (o ile sie dba)

Minusy:

-ergonomia wnetrza (troche bezsensownie rozmieszczone poleczki itp)

-specyficzna uroda

W razie czego moge udzielic chyba kazdej informacji na temat modeli 1.6 8v i 2.0 16v wink.gif

Napisano

W tych pieniadzach to bym chyba poszukal Corolle E11.

Moze bedzie miala wiecej niz 10 lat, ale to solidny samochod.

Co do podanych wymagan to mysle, ze trzeba by zwiekszyc budzet min 2-razy...

W przeciwnym razie trzeba niestety z czegos zrezygnowac zlosnik.gif

Napisano

> W tych pieniadzach to bym chyba poszukal Corolle E11.

> Moze bedzie miala wiecej niz 10 lat, ale to solidny samochod.

w tej cenei ciężko znaleźć porządny no.gif

Napisano
  • Autor

Tylko wytlumacz jej, że za taką kasę nie ma fajerwerków. Ona już chce Astrę II pad.gif a nawet puga 206 zolta.gif. Mało tego: uważa, że wybieram wg swoich widzi mi się a ja dokładnie szukam tego czego by chciała. Nie potrafi pojąć, że za taką kasę będzie kupa.

Może potraficie wróżyć ze zdjęć bo jutro ma zamiar jechać oglądać 206 : jakiś tekst .Ja natomiast mam na oku Lupo tyle, że nie za bardzo mi się te kolory widzą jakoś rózne odcienie dostrzegam na karoserii icon_rolleyes.gif: Lupo

punto

Wiedziałem, że tak będzie :zaczęło się od Corsy B, tigry a teraz to już astraII, corsa C, 206no nie pogadasz

Napisano

każdy z z przodu wygląda podejrzanie... ale puntek najlepiej wygląda jako całokształt bo czysta seria smile.gif

Napisano

> Tylko wytlumacz jej, że za taką kasę nie ma fajerwerków. Ona już chce Astrę II a nawet puga 206 .

Zrób co się da, jak się strucel rozleci to może pójdzie po rozum do głowy. Z kobieta jak z dzieckiem. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Znalazłem coś takiego clio narazie wstępnie oglądałem i całkiem pozytywnie, potargowałem się na 7.5kzł i wysępiłem opony zimowe żeby miała ...no ale przeca uważa, że to to są moje "widzi mi się" to nie chce a i jeszcze klimy jej brakuje pad.gif. To mówie, że jest coś fajnego to znowu wybrzydza eh niech sama kupi bo jak widzę jak mi pokazuje jakie się jej podobają i widze te zmęczone auta, powycierane tapicerki i siedzenia, jakieś pokrowce na kierownice i w ogóle taki szybki retusz byle by sprzedać to ręce opadają no a jej się to podoba love.gif , łyse opony, to jedynie co mi sie kojarzy, że to auto już mogło swojewysłużyć no ale ona jest ślepa i nie widzi tego chaja.gif

Mało tego sam wpakowałem się w kupę złomu i pozbyłem się tego to jednak sama woli się osobiście przekonać, że kupy sie nie rusza. Kupiło by się wróciło na Śląsk i było by wporządku.

No a co powiecie na te clio? hmm.gif

Napisano

> No a co powiecie na te clio?

Po zdjęciach to wróżenie z fusów...

Weź auto na warsztat, zapłać 200zł za gruntowne sprawdzenie silnika, zawieszenia i wypadkowości i jak zadbany to można brać...

Kolor odpowiedni dla mulher.gif - łatwy w naprawach bo nie metalik biglaugh.gif

Napisano

> No a co powiecie na te clio?

Badz bardziej stanowczy i pokaz serce.gif kto powinien nosic spodnie, Ty czy zona.gif, bo narazie zachowuje sie jak rozkapryszony dzieciak.

Napisano

> Badz bardziej stanowczy i pokaz kto powinien nosic spodnie, Ty czy , bo narazie zachowuje sie jak

> rozkapryszony dzieciak.

Popieram. W tych sprawach trzeba wziąć temat w swoje ręce (nawet kosztem focha), bo później laska będzie zadowolona przez tydzień, a jak zacznie się auto sypać to zadowolenie minie i za naprawy będziesz słono bulić. Nie dość, że będziesz miał lżejszy portfel to pewnie jeszcze mulher.gif będzie marudzić, że auto nie jeździ. Tłumaczeniem, że sama chciała pewnie załatwisz sobie samotne noce tylko hehe.gif

Napisano

ej no stary a ty co jestes, pzda czy facet z jajami wink.gif wyjasnij babonowi ze to co pokazuje to gówno i jak si enie zna to niech paszcze zamknie i słucha co mądrzejszy ma do powiedzenia. Jesli nadal pyskuje to mowisz - ok, kupuj na wlasna reke, nei ufasz fachowcowi - dasz zarobic warsztatowi tylko jesli uslysze marudzenie ze sie psuje to pójdziesz spac w tym samochodzie.

Czlowieku wink.gif weźże trzasnij ręka w stół a nei dajesz babie se po głowie jeździć nono.gif

Napisano

a i jeszcze - poka jej multiple w dieslu hahaha.gif zmiescisz sie w 10 tysiach zeby.GIF no i klima jest hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Badz bardziej stanowczy i pokaz kto powinien nosic spodnie, Ty czy , bo narazie zachowuje sie jak

No dokładnie sama nie wie czego chce angryfire.gif.

Teraz mi z puntem wyjechała no myślałem, że spadne z krzesła sciana.gifpad.gif

No jeszcze wcześniej robiła bee na te auto a teraz się spodobało. Odnoszę wrażenie, że kieruje się kolorem i pierdołami typu klima a właśnie to jest najgorsze bo jest "ślepa" i nie widzi jaka to kupa złomu angryfire.gif. To właśnie z powodu koloru spodobało się Punto-bo ciocia taki ma sick.gif

Gadać jej żeby ruszyła sie i nawet przeszła się po jakimś komisie posiedziała w paru modelach(byle by powiedziała - tak to jest auto dla mnie) i wiedziała by co szukać a tak lipa sick.gif.

Dość mocno nakłaniam ją na matiza w LPG z klima(choć nie wiem jak długo podziała sama klima,czy będzie szczelna itp).

Na już to miała kupić tigrę(mimo, że to składak i kupa szpachli)no to foch, że jej takie rzeczy gadam ale całe szczęście, że nie kupiła grinser006.gif

No jeszcze mi jakąś fieste pokazała Kyrie Eleison... pad.gifza 4500zł z dość okazałymi ogniskami rdzy w dodatku przemalowaną na inny odcień hahaha.gif.

Już mi focha zrobiła skromny.gif.

Co jak co niech kupuje różności do domu, ciuchy itd ale żeby chłopa nie posłuchać przy zakupie auta chaja.gifkara.gif

Napisano
  • Autor

rotfl.gif> a i jeszcze - poka jej multiple w dieslu zmiescisz sie w 10 tysiach no i klima jest

Hahaha rozwaliłeś mnie tym hahaha.gif. Specjalnie jej pokażę rotfl.gif

No i każdy się obejrzy tylko za autem czy za nią? clown.gif

Napisano
  • Autor

No i już wie, że jak kupi po swojemu to kupi wielką kupe(może akurat trafi na coś dobrego) bo takich naiwnych osób tylko szukają .

Napisano

Hyundai Atos - może nie wygląda, ale znajdziesz z klimą i ze wspomaganiem... czeka cię długie szukanie...

Auto wygląda niepozornie, natomiast trwałością i pakownością może zadziwić niejednego.

Napisano

> No dokładnie sama nie wie czego chce .

Poszukaj lepiej nowej mulher.gif , bo i tak na koniec będziesz poszkodowanycool.gif

Napisano

> Jak cos znajdziesz to mnie tez zapisz

> Z takim wypasem za taka kase to ,moze fartem jakies aveo wyrwiesz...

Z wypasem za taka cene można kupić auto:) Ja miałęm peugeota 306 1.6 w LPG za 7tys. Wyposażenie- klima, podgrzewane fotele, skórzana kierownica, el. szyby i lusterka, sensor deszczu, głośniki w półce tylnej (montowane tylko w bogatym wyposażeniu), wspomaganie, sterowanie radiem z kierownicy, dwie poduszki. Więc za taką cenę można kupić auto na wielkim wypasie:) Spalanie 11l gazu to wychodziło ok 20zł za 100km. Auto ma duzo miejsca w środku ale zbyt duże nie jest i wszędzie można się zmieścić. Jeśli 306 jest za duży to 1.6 pewnie też są z takim wyposażeniem (nie wiem na 100% bo się nigdy nim nie interesowałem). Ja na francuza nie narzekałem:)

Napisano

CLIO fajne ok.gif ale made in FR więc w takim wieku sypać się bedzie napewno...

tak jak koledzy piszą i Cię to tak rozśmieszyło - lepiej jechać multipla niż stać na poboczu w zimnym CLIO smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.