Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno Cruze

Featured Replies

Napisano

> A jaka to niewygoda jechać powyżej 2000 obrotów? Przecież dieslem nie jeździ poniżej 2000 rpm,

> ponieważ zakatujesz dwumasę i silnik też dostanie ostro po dupie. Rozumiem jakby kazali jechać

> przy 3500 rpm to można ponarzekać, ale 2000 rpm to normalna codzienna jazda.

Ja w korku (które to w miastach bywają prawie codziennie) nie potrafię jechać 20min powyżej 2000 rpm.Chodzi

o (najlepiej nie przerwaną) jazdę (pow.2000 rpm.)a nie trzymanie silnika (pow.2000 rpm) jadąc na 1ce czy 2ce czy stojąc.

Napisano

> (...)

> Nie wygodne jest to że jak się włączy to trzeba jechać około 20min powyżej 2000 obr.

> i najlepiej po autostradzie.(...)

Nie trzeba. Mi się nawet zdarzyło dojechać na miejsce, wyłączyć silnik i pójść sobie w trakcie takiego wypalania. Nie zrobiło to na nim żadnego wrażenia. Wypalił sobie do końca kiedy indziej.

Napisano

> Nie trzeba. Mi się nawet zdarzyło dojechać na miejsce, wyłączyć silnik i pójść sobie w trakcie

> takiego wypalania. Nie zrobiło to na nim żadnego wrażenia. Wypalił sobie do końca kiedy

> indziej.

Jak zrobimy tak raz czy dwa to nic się nie stanie. Gorzej jak przerwiemy dopalanie po raz kolejny - problemu murowane w zależności od auta.

Napisano

> Jak zrobimy tak raz czy dwa to nic się nie stanie. Gorzej jak przerwiemy dopalanie po raz kolejny -

> problemu murowane w zależności od auta.

Zakładając, że diesel nie jest eksploatowany tylko w mieście (kto kupuje diesla do miasta?) to prawdopodobieństwo wielokrotnego przerwania procesu jest znikome.

• 2 miesiące później...
Napisano

> Witam,dostałem 13 .maja

Toś szybko napisał... Jak wrażenia? Pewnie pozytywne skoro nie pisujesz zeby.GIF

Napisano

Car & Driver w najnowszym wydaniu ma dokladny test Cruze 1.4 T. Zacytuje tylko jedno zdanie z tego testu: " przyspieszenie - nie zauwazylismy"...

Napisano

> Car & Driver w najnowszym wydaniu ma dokladny test Cruze 1.4 T. Zacytuje tylko jedno zdanie z

> tego testu: " przyspieszenie - nie zauwazylismy"...

Znowu trolujesz. To nie USA i nie mamy chevroelta camaro pad.gif

Napisano

> Daj linka

http://www.caranddriver.com/reviews/car/10q4/2011_chevrolet_cruze_ltz-road_test

Quote:

Acceleration? Not that we noticed. Despite the hard-working turbo—which you feel and hear only as a subtle quickening at 3000 rpm in first gear—60 mph doesn’t manifest for 8.9 seconds. That’s barely acceptable, given that our eight “$18,000 Mileage Makers” [May 2008] averaged the same feat 0.6 second sooner. Adding to the lethargy is the Hydra-Matic 6T40, which is mapped to grab sixth in a kind of obsessive-compulsive anti-rpm disorder. Big throttle inputs are greeted with those exasperating “you really wanna do this?” waiting-room pauses. There’s no dithering the throttle in the Cruze. Your foot is basically planted eternally, and the engine consequently hangs at busy-buzzy revs, gear after gear, straining until it bangs off the 6500-rpm limiter.

Napisano

> Pewnie lepszym rozwiązaniem jest wonossące 1.8, a jeszcze lepszym byłoby 2.0

A ja sie napalilem na astre 1.4T 140KM to chyba ten sam silnik hmm.gif

Napisano

> A ja sie napalilem na astre 1.4T 140KM to chyba ten sam silnik

I mysle ze bedziesz zadowolony. Ocena silnika pochodzi z kraju, gdzie podstawa jest cos co ma ponad 2 litry pojemnosci

Napisano

> Nissan GT-R tez ma automat

Wiele szybkich aut ma, ale obawiam się, ze ten szewroletowy obniża osiągi rzeczonego wozu w sposób większy, niż można by to spotkać na przykład w Audi (DSG).

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Dzisiaj przez parę mil jechałem za Cruzem. Zwróciłem uwagę na widoczne (chociaż tylko trochę) elementy tylnego zawieszenia. Jeśli już macie Cruze'a - odpowiedzcie - czy to proste zawieszenie? Czy "daje radę"? Jak z jego hałaśliwością na "krótkich" nierównościach?

Dodam, że bardzo mi się ten Cruzik spodobał. Za $21,000.00 można dostać dobrze wyposażone auto, które dodatkowo można obsługiwać w pewnym zakresie z iPhone'a/Droid'a.

Napisano

> Dzisiaj przez parę mil jechałem za Cruzem. Zwróciłem uwagę na widoczne (chociaż tylko trochę)

> elementy tylnego zawieszenia. Jeśli już macie Cruze'a - odpowiedzcie - czy to proste

> zawieszenie? Czy "daje radę"? Jak z jego hałaśliwością na "krótkich" nierównościach?

Jak się zachowuje, to nie wiem, bo Cruze nie jeździłem, ale z tego, co słyszałem o Astrze J (to zamo zawieszenie), to jest w porządku.

Takie całkiem proste, to ono nie jest. Co prawda to belka skrętna, ale z układem poprzecznych drążków Watta.

Napisano

> Dzisiaj przez parę mil jechałem za Cruzem. Zwróciłem uwagę na widoczne (chociaż tylko trochę)

> elementy tylnego zawieszenia. Jeśli już macie Cruze'a - odpowiedzcie - czy to proste

> zawieszenie? Czy "daje radę"? Jak z jego hałaśliwością na "krótkich" nierównościach?

> Dodam, że bardzo mi się ten Cruzik spodobał. Za $21,000.00 można dostać dobrze wyposażone auto,

> które dodatkowo można obsługiwać w pewnym zakresie z iPhone'a/Droid'a.

To nie jest wielo wahacz ale IMO daje rade bez problemu. W porowaniu z ceedem/focusem jests bardziej miekkie. Ale szybkie zmiany pasow ruchu przy 160km/h nie robia na nim wrazenia.

Napisano

> To nie jest wielo wahacz ale IMO daje rade bez problemu. W porowaniu z ceedem/focusem jests

> bardziej miekkie. Ale szybkie zmiany pasow ruchu przy 160km/h nie robia na nim wrazenia.

Ja wam powiem po 18 marca, jak sie przejade swoim.

Napisano

> Ja wam powiem po 18 marca, jak sie przejade swoim.

aż tyle się czeka hmm.gifzakrecony.gif

Napisano

> aż tyle się czeka

Na Cuze'a z nowym silnikeim diesla (163KM) TAK. Zaczeto je produkowac dopiero pod koniec roku + 2 miesiace płyniecia statku.

slinka.gif

Napisano

> Jeśli już macie Cruze'a - odpowiedzcie - czy to proste

Jeżdżę cruzem (125 2,0 LS)od marca zeszłego roku.10000km przejechanych,zero problemów,za miesiąc pierwszy przegląd.

Co do zawieszenia super,nieźle trzyma się na zakrętach.Aczkolwiek jest to opinia bardzo relatywna bo tu gdzie

mieszkam nie ma dziur na drogach javascript:void(0).

Napisano

> Nie krakaj

Jak nie dotarł do mnie zamówiony na ebay'u w Korei model Lacetti, to kolega nabijał się ze mnie właśnie w ten sposób. hehe.gif

Napisano

> Jak nie dotarł do mnie zamówiony na ebay'u w Korei model Lacetti, to kolega nabijał się ze mnie

> właśnie w ten sposób.

przytul.gif

Napisano

> Na Cuze'a z nowym silnikeim diesla (163KM) TAK. Zaczeto je produkowac dopiero pod koniec roku + 2

> miesiace płyniecia statku.

Ja też czekam na dieselka 163 KM, tylko odbieram za jakiś tydzień, dwa. Udało mi się dorwać LS+Premium z 2010 roku

Napisano

> Ja też czekam na dieselka 163 KM, tylko odbieram za jakiś tydzień, dwa. Udało mi się dorwać

> LS+Premium z 2010 roku

A uzupełnisz profil?

Napisano

> A uzupełnisz profil?

Uzupełnię jak będę miał auto wink.gif

Napisano

> Uzupełnię jak będę miał auto

A

Zawód

Hobby

Miejscowość

Biografia

Numer ICQ

Samochód

Komunikator internetowy

mozna wczesniej, chociazby miejsce. Moze bede mial niedaleko do kolegi, ale bez miejsca to sie nie dowiem

Napisano

> Uzupełnię jak będę miał auto

cena food.gif ? gratisy? food.gif

Napisano

> mozna wczesniej, chociazby miejsce. Moze bede mial niedaleko do kolegi, ale bez miejsca to sie nie

> dowiem

A uchwyty do montazu siatki w bagazniku to on ma?

Napisano

Dzisiaj znowu się do Cruze'a przymierzałem (wersja 1LT ze zdalnym uruchamianiem, bluetooth, podgrzewaniem silnika i oczywiście z silnikiem 1.4 turbo z automatem). Cena $20,600.00.

Jestem w USA sam, więc takie auto by mi wystarczyło. Opłaty miesięczne miałbym podobne, a jeśli bym wziął w leasingu - mógłbym je odliczyć od kwoty do opodatkowania. To niby niewielka, ale jednak oszczędność.

Teraz się zastanawiam nad właśnie Cruze'm ewentualnie nad Malibu ale w leasingu i w podobnej wersji do tej, co posiadam (mam Malibu 1LT)

Napisano

> Dzisiaj znowu się do Cruze'a przymierzałem (wersja 1LT ze zdalnym uruchamianiem, bluetooth,

> podgrzewaniem silnika i oczywiście z silnikiem 1.4 turbo z automatem). Cena $20,600.00.

> Jestem w USA sam, więc takie auto by mi wystarczyło. Opłaty miesięczne miałbym podobne, a jeśli bym

> wziął w leasingu - mógłbym je odliczyć od kwoty do opodatkowania. To niby niewielka, ale

> jednak oszczędność.

> Teraz się zastanawiam nad właśnie Cruze'm ewentualnie nad Malibu ale w leasingu i w podobnej wersji

> do tej, co posiadam (mam Malibu 1LT)

Bierz Turbo. Jak sie bedziesz turlal to spalanie male a jak trzeba to i mocy pdo dostatkiem. Ja widzialem wiecej cruzow an bilboardach niz na zywo. Ale moze w Cali ich nie lubia hmm.gif W NY duzo wiecej. No i + ze nowe auto a nie Malibu ale w innej specyfikacji.

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Ja

> widzialem wiecej cruzow an bilboardach niz na zywo.

To teraz zobaczysz mojego - właśnie zamówiłem grinser006.gif

Napisano

> To teraz zobaczysz mojego - właśnie zamówiłem

To trzeba będzie zrobić spocik po zakupie zlosnik.gif

Długo się czeka?

Napisano

> To trzeba będzie zrobić spocik po zakupie

waytogo.gif

> Długo się czeka?

Stał w salonie. Wersja LS+ z pakietem Premium. Kwestia przelewu i rejestracji. Pewnie w przyszły weekend będę śmigał food.gif

Napisano

> Stał w salonie. Wersja LS+ z pakietem Premium. Kwestia przelewu i rejestracji. Pewnie w przyszły

> weekend będę śmigał

163KM?

Napisano

> Vectra 2.8 V6 T, Epica 2.0 R6 LT i kupujesz 124KM?

Jest jeszcze Yaris grinser006.gif

A na poważnie to żona Vectry, delikatnie mówiąc, nie lubi zona.gif 2.8 ciężko jechać żeby nie zap.... A jeszcze po wciśnięciu guzika SPORT... spineyes.gif

Napisano

> jeszcze po wciśnięciu guzika SPORT...

Boje sie, ze moze byc u mnie to samo. Nie naciskam przycisku sport, bo deska zaczyna swiecic na czerwono i moze wstapic we mnie diabel devil.gif

Napisano

> Boje sie, ze moze byc u mnie to samo.

Z pewnością palacz.gif

> Nie naciskam przycisku sport, bo deska zaczyna swiecic na

> czerwono i moze wstapic we mnie diabel

IDS przy ostrej jeździe świetnie działa + reakcja na gaz .... food.gif

..... zaraz nas przerzucą na kuncik łopla grinser006.gif

Napisano

> ..... zaraz nas przerzucą na kuncik łopla

Nie przerzuca. Kochaja nas tutaj. Co najwyzej dostaniemy kara.gif

Napisano

> Stał w salonie. Wersja LS+ z pakietem Premium. Kwestia przelewu i rejestracji. Pewnie w przyszły

> weekend będę śmigał

Odebrałem 893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.