Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

równie i równiejsi

Featured Replies

Napisano

czy ten "pan" nie powinien pozbyć się przypadkiem dowodu rejestracyjnego za brak numerkow z przodu .

Jakoś wk$%^& mnie akcje naszych federalnych wobec szarych obywateli bo to szyby za ciemne , bo to tłumik głośny a ten pajac się lasnuje i ma w dupie polskie prawo .

poniżej inna sztuka tej samej marki ex posła i widać że mozna zaczepić

Napisano

> czy ten "pan" nie powinien pozbyć się przypadkiem dowodu rejestracyjnego za brak numerkow z przodu

> .

> Jakoś wk$%^& mnie akcje naszych federalnych wobec szarych obywateli bo to szyby za ciemne , bo

> to tłumik głośny a ten pajac się lasnuje i ma w dupie polskie prawo .

> poniżej inna sztuka tej samej marki ex posła i widać że mozna zaczepić

zgłoś na policję

Napisano

Czy ja wiem ....

Warszawa mała nie jest smirk.gif

Ja ostatnio zgłosiłem Passata jadącego bez świateł w nocy i tablic, na słowo passat policjat się obudził od razu biglaugh.gif

Napisano

> czy ten "pan" nie powinien pozbyć się przypadkiem dowodu rejestracyjnego za brak numerkow z przodu

A czy każdy pojazd podlegający obowiązkowi rejestracji musi miec tablicę z przodu? Czy samochód osobowy musi?

Zajrzałem do rozporządzenia i tak na szybko nie znalazłem jednoznacznego potwierdzenia, że musi mieć z przodu tablicę rejestracyjną w takim przypadku jak opisywany, ale - jak wspomniałem - raczej pobieżnie przejrzałem przepis.

Napisano

> .

> Jakoś wk$%^& mnie akcje naszych federalnych wobec szarych obywateli bo to szyby za ciemne , bo

a to musisz najpierw zapytać u źródła czyli w niemieckim wydziale komunikacji ok.gif

Napisano

> A czy każdy pojazd podlegający obowiązkowi rejestracji musi miec tablicę z przodu? Czy samochód

> osobowy musi?

> Zajrzałem do rozporządzenia i tak na szybko nie znalazłem jednoznacznego potwierdzenia, że musi

> mieć z przodu tablicę rejestracyjną w takim przypadku jak opisywany, ale - jak wspomniałem -

> raczej pobieżnie przejrzałem przepis.

Quote:

Jeżeli pojazd nie ma specjalnego miejsca do umocowania tablic, to przednią i tylną tablicę umieszcza się w środku szerokości pojazdu, a gdyby to utrudniało jego eksploatowanie lub ograniczało widoczność tablicy - po lewej stronie pojazdu

Rozporządzenie Ministra Infrastruktury

z dnia 22 lipca 2002 r.

w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów.

(Dz. U. Nr 133, poz. 1123)

Napisano

> A czy każdy pojazd podlegający obowiązkowi rejestracji musi miec tablicę z przodu? Czy samochód

> osobowy musi?

Nawet jesli musi to zawsze mozna uzyskac zgode ministra transportu na odstepstwo od tego rozporzadzenia.

Chocby wlasnie z powodu, ze w konkretnym modelu nie ma miejsca na tablice z przodu.

Napisano

> .

Weź sprawy w swoje ręce i zadzwoń 997lub 112 ok.gif

Napisano

> Nawet jesli musi to zawsze mozna uzyskac zgode ministra transportu na odstepstwo od tego

> rozporzadzenia.

> Chocby wlasnie z powodu, ze w konkretnym modelu nie ma miejsca na tablice z przodu.

Misztal jakoś znalazł miejsce na tablice biglaugh.gif Chociaż ja bym nie miał serca wiercić zderzaka w Ferrari.

z7879220X,Piotr-Misztal-tez-wie--co-dobre--Postawil-na-czerwone.jpg

Napisano

> Misztal jakoś znalazł miejsce na tablice Chociaż ja bym nie miał serca wiercić zderzaka w

> Ferrari.

Zawsze możesz użyć taśmy dwustronnej lub silikonu... cool.gif

Napisano

> Quote:

> Jeżeli pojazd nie ma specjalnego miejsca do umocowania tablic, to przednią i tylną tablicę

> umieszcza się w środku szerokości pojazdu, a gdyby to utrudniało jego eksploatowanie lub

> ograniczało widoczność tablicy - po lewej stronie pojazdu

> Rozporządzenie Ministra Infrastruktury

> z dnia 22 lipca 2002 r.

> w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów.

> (Dz. U. Nr 133, poz. 1123)

Nie znam się na włoszczyźnie, ale któraś (większość/ wszyskie) Alfa ma tak zamontowaną tablicę

Napisano

> ... na słowo passat policjat się

> obudził od razu

Spał za kierownicą? hmm.gif

Napisano

> Spał za kierownicą?

obudził swój głos zaaa drugiej strony słuchawki zlosnik.gif

Napisano

> Misztal jakoś znalazł miejsce na tablice Chociaż ja bym nie miał serca wiercić zderzaka w

> Ferrari.

nie trzeba wiercic mozna ja ma mocna tasme 2 stronna przykleic ok.gif

Napisano

nie pamiętam gdzie to dokłądnie w polskim prawie pisze, ale obowiązkowa jest tylko tylna rejestracja, jeżeli budowa pojazdu uniemożliwia montaż z przodu (seryjne nieprzystosowanie, nietypowe zderzaki itp) to pojazd nie musi mieć jej z przodu

Napisano

> Chociaż ja bym nie miał serca wiercić zderzaka w Ferrari.

przecież to tylko samochód

Napisano

> przecież to tylko samochód

droższy niż 4 kąty zwykłych zjadaczy chleba ...ale tak .. to tylko samochód oink.gif

Napisano

> droższy niż 4 kąty zwykłych zjadaczy chleba ...ale tak .. to tylko samochód

w karoserii mialbym opory ale w zderzaku zawsze mozna zaklajstrowac i zamalowac zlosnik.gif

Napisano

> .

Po co ? przecież od razu każdy wie kto nim przyjechał smile.gifcfaniaczek.gif

Napisano

> nie pamiętam gdzie to dokłądnie w polskim prawie pisze, ale obowiązkowa jest tylko tylna

> rejestracja, jeżeli budowa pojazdu uniemożliwia montaż z przodu (seryjne nieprzystosowanie,

> nietypowe zderzaki itp) to pojazd nie musi mieć jej z przodu

W języku polskim stosujemy zapis "jest napisane" a nie "pisze".

Ale nie każdy musi być "sokołem" w ojczystym języku... wink.gif

PZDR

Napisano

> obudził swój głos zaaa drugiej strony słuchawki

Przepraszam, ale nie kumam

Napisano

> droższy niż 4 kąty zwykłych zjadaczy chleba ...ale tak .. to tylko samochód

4 katy wlascicieli takich aut sa znacznie drozsze wiec nad czym maja sie zastanawiac wiercac otwory pod tablice

Napisano

Nie to nie "tylko samochód". Toyota Corolla to "tylko samochód".

A tamto to Ferrari. Coś więcej niż "tylko samochód" wink.gif

Napisano

> Przepraszam, ale nie kumam

Policjant na dyżurce zaczął się interesować po tym jak usłyszał słowo passat, przed tym mówiąc ciemne auto bez świateł był mało zainteresowany, po słowie passat odżył i zaczął notować bacznie zlosnik.gif

Napisano

Dla mnie Ferrari to nie jest zwykły samochód.. to jednak jest Ferrari, kultowa maszynka do jazdy..ale to pewnie wynika z tego że mnie raczej nie będzie na niego stać.. A klejenie na taśmę jakoś średnio mi się podoba. Prędzej bym zamówił klejoną tablicę jak na Jagu z fotki (tylko czy ona jest legalna hmm.gif chyba nie ? niewiem.gif)

no.1jag.jpg

Napisano

> .

W tym kraju nie zlosnik.gif Istnieje publiczne przyzwolenie na takie i podobne praktyki, np. jazda z nieświecącym jednym reflektorem - "bo to xenon, a tego na drodze nie wymieni". I tak jeździ miesiąc, dwa...A jeśli mu policjant chce dowód za to zabrać to od razu dym na AK hehe.gif

Napisano

> 4 katy wlascicieli takich aut sa znacznie drozsze wiec nad czym maja sie zastanawiac wiercac otwory

> pod tablice

dla mnie byłoby to psucie wyglądu auta ... skoro projektant to tak zaprojektował ...

aaa śmiesznie by było jakby się okazało np. że po takim montazu tablicy i ostrzejszej jeździe cośtam nie wydala w aucie biglaugh.gif

Napisano

> no wlasnie

hmm nie qmam

to jest psucie wyglądu auta ok.gif

Napisano

Przecież w Polsce prawo jest tylko dla biednych. Przykłady można mnożyć.........

Napisano

> nie pamiętam gdzie to dokłądnie w polskim prawie pisze,

bo nigdzie nie ma tak durnego zapisu smirk.gif

>ale obowiązkowa jest tylko tylna

> rejestracja, jeżeli budowa pojazdu uniemożliwia montaż z przodu (seryjne nieprzystosowanie,

> nietypowe zderzaki itp) to pojazd nie musi mieć jej z przodu

bla bla bla

Quote:

Jeżeli pojazd nie ma specjalnego miejsca do umocowania tablic, to przednią i tylną tablicę umieszcza się w środku szerokości pojazdu, a gdyby to utrudniało jego eksploatowanie lub ograniczało widoczność tablicy - po lewej stronie pojazdu

--------------------------------------------------------------------------------

Rozporządzenie Ministra Infrastruktury

z dnia 22 lipca 2002 r.

w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów.

(Dz. U. Nr 133, poz. 1123)

Napisano

no coś ty

samochód to środek transportu

ferrari do przemieszczania się nie nadaje, jest małe, niskie, niewygodne, ciasne, głośne

ferrari ma całkowicie inne funkcje użytkowe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.