Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vito z otomoto ... czyli KZAK

Featured Replies

Napisano

j.w. kolega mnie męczy żeby z nim jutro jechać oglądać to VITo

http://otomoto.pl/mercedes-vito-T1733802.html

godzi się z tym że szansa dobrego zakupu to jakieś 1/10 ...

może wiecie coś co ... nt. takich samochodów ( akurat o mercedesach nie mam dużej wiedzy )

pomijam już żartobliwy przebieg ... oczywiście widział że to wolnossak ( to akurat zaleta )

Napisano

> j.w. kolega mnie męczy żeby z nim jutro jechać oglądać to VITo

> http://otomoto.pl/mercedes-vito-T1733802.html

> godzi się z tym że szansa dobrego zakupu to jakieś 1/10 ...

> może wiecie coś co ... nt. takich samochodów ( akurat o mercedesach nie mam dużej wiedzy )

> pomijam już żartobliwy przebieg ... oczywiście widział że to wolnossak ( to akurat zaleta )

Ze zdjęć to nie ma się do czgo przyczepić.

Przebieg jest typowo niemiecki "niepaląca staruszka tylko do kościoła"

Silnik jest rewelacyjny to nawet jak ma nalot *3 to jeszcze polata.

Dziwne, że ma navi a nie ma radia.

Zastrzegam, że to opinia brata, który ma w firmie tylko takie "miejskie" samochody (silnik).

A ogólnie to samochód jak samochód.

Zależy od kierowcy, dróg, przestrzegania reżimów technologicznych.

Jeżdzi i nie jest zbyt awaryjny. (zawias z czasem stuka ale to norma na naszych "ałtobanch")

Napisano

Przebieg faktycznie smieszny jak na dostawczaka.

Zerknijcie moze na przednie blotniki, bo mi sie wydahe, ze maja lekko inny odcien.

Ale ze zdjec ciezko to wywrozyc, wiec zorganizujcie miernik i powodzenia, bo mysle ze sie przyda zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Przebieg faktycznie smieszny jak na dostawczaka.

> Zerknijcie moze na przednie blotniki, bo mi sie wydahe, ze maja lekko inny odcien.

> Ale ze zdjec ciezko to wywrozyc, wiec zorganizujcie miernik i powodzenia, bo mysle ze sie przyda

jade z miernikiem bo nie znam stylu malowania merców ...

ale generalnie strata czasu ... 300 kilometrów sick.gif ale odmówić nie mam jak ... bo pojedzie sam i kupi oslabiony.gif

Napisano

> jade z miernikiem bo nie znam stylu malowania merców ...

> ale generalnie strata czasu ... 300 kilometrów ale odmówić nie mam jak ... bo pojedzie sam i

> kupi

To moze na przyszlosc zasugeruj, zeby szukal blizej bo szkoda czasu.

Juz sam fakt, ze to komis to nie wrozy nic dobrego sick.gif

Napisano

> Juz sam fakt, ze to komis to nie wrozy nic dobrego

Kupiłem lat temu sporo dobre Tipo w komisie na Modlińskiej.

Niezłe pieniądze i prawdziwy przebieg (182000km 1.4benzyna) 1994 kupiony 2001)

Bez problemowo woził mnie 3 lata i jego największa wada to katastrofalne platiki we wnętrzu (rzygać się chce jak se przypomne jakie były w dotyku)

Ale to OT.

Bardzo przepraszam. blagam.gif

Napisano

> j.w. kolega mnie męczy żeby z nim jutro jechać oglądać to VITo

> http://otomoto.pl/mercedes-vito-T1733802.html

> godzi się z tym że szansa dobrego zakupu to jakieś 1/10 ...

> może wiecie coś co ... nt. takich samochodów ( akurat o mercedesach nie mam dużej wiedzy )

> pomijam już żartobliwy przebieg ... oczywiście widział że to wolnossak ( to akurat zaleta )

hmmm mercedes vito. Obadaj rdze. kolega miał dwa vita i w jednym to tylną klape i maske i drzwi 2 razy malowali

Napisano

ciekawe sa te kolka przy rozsowanych drzwiach i na klapie z tylu. Miejsce na plomby celne czy co? albo moze dodatkowe zamki?

Napisano

Witam

5-letni Mercedes CDI z przebiegiem tylko 101kkm ? pad.gif

zwróć uwagę, że auto jest komisowe, podpicowane, brak dodatkowych foto wnętrza, kierownica jest już obszyta skórą....

wg mnie to przebieg x3 lub nawet x4

przecież takie auta np. w Niemczech mogą robić rocznie nawet po 200kkm, a silniki CDI już nie są takie trwałe jak stare klekoty, także zastanów się....

jakiś tekst

Napisano

> Witam

> 5-letni Mercedes CDI z przebiegiem tylko 101kkm ?

> zwróć uwagę, że auto jest komisowe, podpicowane, brak dodatkowych foto wnętrza, kierownica jest już

> obszyta skórą....

> wg mnie to przebieg x3 lub nawet x4

Znam opowiesc o bodaj trzyletnim Vito z przebiegiem oczywiscie komisowym (96.800 czy jak wyzej 103.200), realnie 700 kkm

Napisano

To jest dostawczy samochód. On musi pracować - > czyli wozić, przewozić i bóg wie co jeszcze, zwłaszcza po autobanach, bo tak jest szybciej. Na przebieg w tym przypadku raczej bym nie patrzył. Ale niestety cena jest uzależniona od przebiegu auta. angryfire.gif .

Tak więc dostawczaki nie służą do jazdy do kościoła. nt. Komisow. Ja już dawno temu się z nich wyleczyłem.

Napisano

> To jest dostawczy samochód. On musi pracować - Tak więc dostawczaki nie służą do jazdy do kościoła.

Zdarzają się wyjątki potwierdzające regułę zlosnik.gif Mamy w firmie Transita rocznik 2005 (od nowości) z przebiegiem ~60 kkm. Po prostu dostawczak jest potrzebny a kursuje w 95% po mieście pomiędzy magazynem a siedzibą główną firmy. Miałby jeszcze mniej gdyby nie to, że szefostwo nie robi problemów i można go bez problemu wykorzystywać prywatnie z czego korzystamy w razie potrzeby ok.gif

Napisano

Przebieg dość mały. Sprawdź czy nie ma nigdzie rdzy. Jeszcze silnik i skrzynie biegów, bo z tego co słyszałem z pewnym źródeł dość często się sypie.

Napisano

BTW, napisz z ciekawosci jak wygladalo to auto zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> BTW, napisz z ciekawosci jak wygladalo to auto

chyba na szczęście nie będę miał doświadczenia w tej kwestii ... pracuję nad tym żeby go wogóle odpuścił

Napisano

ostatnio w Holandi widziałem takiego Vito z 2006 roku. Woził ludzi do oddalonego o 15 km lotniska. Przebieg 564kkm smile.gif Może i ten Twój ma 100 kkm ale realnie to sprawdż jego stan a nie licznik wink.gif

Napisano

> Przebieg faktycznie smieszny jak na dostawczaka.

> Zerknijcie moze na przednie blotniki, bo mi sie wydahe, ze maja lekko inny odcien.

> Ale ze zdjec ciezko to wywrozyc, wiec zorganizujcie miernik i powodzenia, bo mysle ze sie przyda

Nie wiem czy pospolity miernik na magnes wystarczy ale coś mi sie kojarzy że te merce maja przednie błotniki plastikowe. No i widziałem już w czterolatku wychodzące małe ogniska rdzy wychodzące na tylnej klapie i w miejscu gdzie dach styka się z bocznymi blachami. I przy przebiegu 130kkm dwa razy wymieniana podpora wału. Kłopoty z zamkami w drzwiach (dwa razy wymieniony prawy), otwierająca się sama szyba od kierowcy (i wypadające przyciski od jej otwierania) i jeszcze parę pieródł o których mówił kumpel (bo ma takie auto w firmie) a których już nie kojarzę a były (są) dla niego upierdliwe.

Napisano

Macie vin przecież...to już połowa sukcesu.

Napisano

nie wiem czy aktualne jeszcze ale sprawdziłem to auto w bazie danych i :

produkcja 14.09.2004, pierwsza rejestracja w 12.04.2005,

odnośnie jakiś napraw to gwarancyjnych to nic strasznego się nie działo na gwarancji, samochód był kupiony pod wynajem CharterWay(auto zastępcze), ostatni zanotowany przebieg to 49,169 w 06.07.2007.

Napisano
  • Autor

> nie wiem czy aktualne jeszcze ale sprawdziłem to auto w bazie danych i :

> produkcja 14.09.2004, pierwsza rejestracja w 12.04.2005,

> odnośnie jakiś napraw to gwarancyjnych to nic strasznego się nie działo na gwarancji, samochód był

> kupiony pod wynajem CharterWay(auto zastępcze), ostatni zanotowany przebieg to 49,169 w

> 06.07.2007.

dzięki bardzo , temat odpuszczony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.