Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porsche 911 Carrera 4 czy Nissan GT-R?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> A ile u Ciebie kosztuje nowy GT-R?

Cos w okolicach $77K chyba. Jak byl $ za 2 PLN to wychodzilo 150K PLN smile.gif

Napisano

> To nie do konca jest tak. Zawsze istnieje szansa trafienia na jakis trefny egzemplarz. Tyle ze

Nie wiem jak tam w USA, ale w Europie widziałem BMW serii 1 i 3 w czołówce aut bezawaryjnych. Wielokrotnie, w bardzo wielu rankingach na miejscach w pierwszej piątce.

Napisano

> To nie do konca jest tak. Zawsze istnieje szansa trafienia na jakis trefny egzemplarz. Tyle ze

> niektorym firmom te trefne egzemplarze wychodza czesciej niz innym. Wytlumacze Ci na

> przykladzie Lexusa IS i BMW 3. Moze sie tak zdarzyc ze kupisz oba i w BMW sie nic nie zepsuje

> a w Lexusie bedziesz mial jedna lub dwie naprawy gwarancyjne przez trzy lata. Ale szanse na to

> ze trafisz na IS'a ktory bedzie Ci sie rozpadal w rekach sa zerowe. Natomiast z BMW jest tak

> ze zdarzaja sie takie egzemplarze. Statystycznie okazuje sie ze BMW nie jest znaczaco gorsze

> jakosciowo od Lexusa, ale to nie dlatego ze kazdy ich samochod psuje sie troszke bardziej, ale

> dlatego ze jakas czesc ich samochodow psuje sie bardzo. Rozumiesz teraz moja niechec do tej

> marki? Poniewaz ja juz wielokrotnie sie przekonalem ze jezeli w sklepie jest 10 jablek to ja

> zawsze kupie to jednyne, nadgryzione, wiec wole nie ryzykowac kupowania czegos co moze sie

> okazac zawodne.

no to wytlumaczyles rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif a moze bys obejrzal jablko przed zakupem?

wole zeby mi sie BMW rozpadlo (chociaz to malo prawdopodobne) na postoju niz siedziec w aucie z permanentnie wcisnietym do dechy gazem i automatem (vel Toyota) smile.gif z jednego ekstremum w drugie?

przeciez wszystkie testy niezawodnosci dziela sie na usterki male, srednie i duze wg przebiegu/wieku... i jakos nie slyszalem o rozpadajacych sie autach (nie licząc chinskich produkcji).

porsche 911 od lat jest w czolowce niezawodnosci... nissan jest na rynku tym modelem ile? 2-3 lata? nikt tak naprawde nie wie jak sie zachowa, a testy dlugodystansowe sa czesto tendencyjnie napisane.

ale ok... dyskusja z Toba to zawsze fajna zabawa, jak odbijanie pilki o sciane...

podsumujmy:

z wymienionej tu listy "supersamochodów" kupisz nissana GT-R, bo... jest "niezawodny"?

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif30.GIF30.GIFscrewy.gifscrewy.gif

Napisano

> F430 tez nie jest jakies przepiekne w srodku. Zreszta Ferrari odpada z uwagi na cene - egzemplarze

> w interesujacym mnie zakresie cenowym sa kilkunastoletnie a kupowanie kilkunastoletniego

> Ferrari w celu uzytkowania a nie kolekcjonowania to moim zdaniem zbrodnia.

Jezeli to mialbybyc samochod na codzien. To infiniti, 370z, lub ekstremalnie to gt-r.

Bedziesz na tor jezdzil? Osobiscie jezdzilem infinity coupe i na amerykankie warunki to super ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak tam w USA, ale w Europie widziałem BMW serii 1 i 3 w czołówce aut bezawaryjnych.

2009_dependability_01.gif

2010vdschart57466565753.jpg

Jak widac BMW spada...

Napisano

> Jak widac BMW spada...

1/ Porsche jest pierwsze

2/ BMW liczbowo sie poprawilo - tylko jakas tam srednia wzrosla. czyli kiepawo z wnioskiem

Napisano

> 1/ Porsche jest pierwsze

> 2/ BMW liczbowo sie poprawilo - tylko jakas tam srednia wzrosla. czyli kiepawo z wnioskiem

W Europie jest raczej trochę inaczej Obserwuję rankingi od ok 3 lat pod kątem BMW, wcześniej widziałem w czołówce tylko jedynkę, od ok roku coraz częściej trójkę.

przykład

2009 ADAC

Napisano

> W Europie jest raczej trochę inaczej Obserwuję rankingi od ok 3 lat pod kątem BMW, wcześniej

> widziałem w czołówce tylko jedynkę, od ok roku coraz częściej trójkę.

ale gdzież kolega Marek bedzie bral pod uwage statystyki z prowincji smile.gif

BTW. co to wogole za liczby - 165 problemow na 100 aut? wkleil jakies watpliwej jakosci statystyki bez zadnego komentarza nt metodologii badan, sposobu zbierania danych itp.

Napisano

nie dość że zarabia 10mln ojro to jeszcze fure za darmo dostał........ rotfl.gif

Napisano

> Wiesz, jezdze raczej dynamicznie i (choc wstyd sie przyznac) nie do konca zgodnie z przepisami. I w > ciagu kilkunastu lat zaplacilem jeden mandat w USA. A w Polsce zdarzaly mi sie 2-3

> miesiecznie. Wiec mam powazne podejrzenia ze wlasnie miejscem gdzie sobie poszalec nie mozna jest Polska.

jak dziecko, a radia to nie laska kupic??

Napisano

> Jakbyś tyle zarabiał, też by Ci dawali ...

> A biednemu wiatr w oczy

no wlasnie

poza tym, zeby on tylko fure za darmo mial...

w firmach jest tak samo, im ktos wiecej zarabia tym mniej musi wydawac bo samochod sluzbowy, mieszkanie sluzbowe, lanczyki z klientami etc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.