Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porsche 911 Carrera 4 czy Nissan GT-R?

Featured Replies

Napisano

Ktory z tych dwoch byscie raczej wybrali i dlaczego?

GT-R jest znaczaco tanszy, ale na Porsche sa spore rabaty - realna cena transakcyjna jest podobna. Oba maja szesc cylindrow i naped na 4 kola. Porsche ma 345 KM, Nissan o 140 KM wiecej. Porsche ma siedmiobiegowy DSG, Nissan szesciobiegowy. Nissan ma w cenie nawigacje, w Porsche trzeba doplacic za nia jakby byla ze zlota.

Jestem ciekaw ktory z tych dwoch Wam sie bardziej podoba?

Napisano

Mi bardziej Nissan, nigdy nie byłem miłośnikiem porsche i nigdy nawet mi się te samochody jakoś bardzo nie podobały

Napisano

> Jestem ciekaw ktory z tych dwoch Wam sie bardziej podoba?

Nigdy nie bylem fanem porshe. Poza tym w USA jezdzi tego duzo i za wyjatkiem oznaczen nie roznia sie niczym. Wiekszosc porshe wyglada tak samo i to od ladnych kilkunastu lat. Nissan to moj faworyt ot taki cichy czarny kon z Japoni.

Mieszkajac w USA wybralbym uzywane Ferrari F430 cabrio.

Napisano

Zdecydowanie Nissan

Porsche mi jakoś nie podchodzą, conajwyżej jakiś ciekawy klasyk

Nissan ma w sobie to coś i jest dość unikatowy w porównaniu z Prosiakami, które wszystkie wyglądają podobnie i jeździ ich pełno

A poza tym, Nyska to zdecydowanie lepsiejsza baza do dalszych modyfikacji zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mieszkajac w USA wybralbym uzywane Ferrari F430 cabrio.

Kompletnie inny zakres cen. GT-R i 911 sa w okolicach $85K, najtansze F430 (coupe) to conajmniej $160K.

Napisano

> Ktory z tych dwoch byscie raczej wybrali i dlaczego?

> GT-R jest znaczaco tanszy, ale na Porsche sa spore rabaty - realna cena transakcyjna jest podobna.

> Oba maja szesc cylindrow i naped na 4 kola. Porsche ma 345 KM, Nissan o 140 KM wiecej. Porsche

> ma siedmiobiegowy DSG, Nissan szesciobiegowy. Nissan ma w cenie nawigacje, w Porsche trzeba

> doplacic za nia jakby byla ze zlota.

Jesli naprawde lubisz jezdzic to tylko Nissan. Podstawowe Porsche jest swietne ale tylko dla kogos przesiadajacego sie z czegos slabszego. Natomiast GTR to juz autentyczny supercar.

Napisano

> GT-R jest znaczaco tanszy, ale na Porsche sa spore rabaty - realna cena transakcyjna jest podobna.

> Oba maja szesc cylindrow i naped na 4 kola. Porsche ma 345 KM, Nissan o 140 KM wiecej. Porsche

> ma siedmiobiegowy DSG, Nissan szesciobiegowy. Nissan ma w cenie nawigacje, w Porsche trzeba

Od kiedy Porsche używa skrzyń z DSG z VW ?? ZTCW mają swoje PDK ( Porsche Doppelkupplung ). Ja bym wybrał Porsche.

Napisano

> A poza tym, Nyska to zdecydowanie lepsiejsza baza do dalszych modyfikacji

A czy kolega słyszał że Nissan to bardzo ciężki temat do tuningu? I zapewne bardzo drogi. Wątpię by był ktokolwiek w Polsce kto by potrafił cokolwiek grzebnąć w jego komputerach tak by auta nie zwalić. Chyba ze masz na myśli wydechy i jakieś tam szpoilery sick.gif

Jak dla mnie to tylko GT-R

Porsche do wyglądu 911 już przez lata nas przyzwyczaiło ale za to Nissan to food.gif

Tak naprawdę TO oba atua to całkowicie inne konstrukcje.

V6 kontra B6

Silnik z przodu kontra silnik z tyłu

GT-R Może i w środku jest gorszej jakości niż Porsche ale ja bym to przełknął zeby.GIF

Napisano

> A czy kolega słyszał że Nissan to bardzo ciężki temat do tuningu? I zapewne bardzo drogi. Wątpię by

> był ktokolwiek w Polsce kto by potrafił cokolwiek grzebnąć w jego komputerach tak by auta nie

> zwalić.

4Turbo robi nowe GTR-y. Mają nawet upgrade skrzyni biegów. VTG chyba też coś tam dłubie.

KLIKK!!

Napisano

Musiałbym zapytać żony. Tobie też radzę. Nie wiadomo na jaki Ci pozwoli hahaha.gif

Ponieważ to poważny kącik to wracam do tematu

Porsche jest ładniejsze i bardziej trendy.

Kupiłbym Porsche.

Napisano

> A czy kolega słyszał że Nissan to bardzo ciężki temat do tuningu?

tak? hehe.gif no to odsyłam chociażby do majowego wydania TopGear

>I zapewne bardzo drogi.

jeśli Cię stać na to auto, to są to dla Ciebie drobne zlosnik.gif

>Wątpię by

> był ktokolwiek w Polsce kto by potrafił cokolwiek grzebnąć w jego komputerach tak by auta nie

> zwalić.

A czy gdzieś jest napisane, że mówimy o polskich realiach?

Proszę Cię, porównujemy ze sobą dwa auta, które w Polsce spotkasz rzadziej niż niekręcony licznik w samochodzie od handlarza grinser006.gif

> Chyba ze masz na myśli wydechy i jakieś tam szpoilery

sorry, ale teraz chyba próbujesz mnie obrazić

Napisano

mi się podobało Porshe ale odkąd mój ogrodnik kupił swojej córce takie ... wolę Nissana ...

Napisano

> tak? no to odsyłam chociażby do majowego wydania TopGear

Mam tan numer i tam jest ewidentnie napisane ze Ciąglę jest to ciężki temat do tuningi i byle kto sie tego nie podejmie. Tylko i wyłącznie zapaleńcy z odpowiednim sprzetem i odpowiednimi umiejetnosciami

> jeśli Cię stać na to auto, to są to dla Ciebie drobne

Naprawde? Czyli jak kogoś stać na takie auto to od razu jest bogaczem i stać go na wszystko tak? sick.gif

> A czy gdzieś jest napisane, że mówimy o polskich realiach?

Ja opisuje Polskie realia bo takie znam. Nie znam rynku USA ani tym podobnych

> Proszę Cię, porównujemy ze sobą dwa auta, które w Polsce spotkasz rzadziej niż niekręcony licznik w

> samochodzie od handlarza

U mnie po Wsi jeden juz jezdzi a 2 to tylko kwetia czasu. Także nie sądzę iż jest to aż tak rzadki model. Porsche nie ma chyba żadnego (Nowego)

> sorry, ale teraz chyba próbujesz mnie obrazić

Nie mam na celu obrazania kogokolwiek moimi postami. 20.GIF

Napisano

> Kompletnie inny zakres cen. GT-R i 911 sa w okolicach $85K, najtansze F430 (coupe) to conajmniej

> $160K.

Uzywane? IMHO okolice $ 110tys mozna znalesc uzywane z low milage ok.gif. Poczekalbym rok odlozyl i kupil ferrari ok.gif

Napisano
  • Autor

> Uzywane? IMHO okolice $ 110tys mozna znalesc uzywane z low milage .

Za $110K mozesz conajwyzej znalesc F360 a i te beda dosc stare.

Napisano

Ktory mi sie bardziej podoba? Gallardo. hehe.gif

Ktory bym kupil? Nie bylem jeszcze na jezdzie probnej. 270751858-jezyk.gif

Mieszkajac na stale w Stanach na pewno amerykanskie V8 lub V10. ok.gif

Napisano

dla mnie taki wybór to czysta abstrakcja, ale jak juz bym mial wskazac palcem to wybieram GT-R skromny.gif

Napisano

GT-R. Nawet przez chwilę o nim myślałem jak dolar był po 2 złote.

Napisano

Bez dwóch zdań GTR który jest dla mnie ideałem samochodu sportowego i spełnieniem marzeń co do posiadania takiego auta.

Brałbym białego lub ew. czerwonego. cool.gif

ale biały będzie lepszy-w środku poprosze czerwoną alcantarę. yay.giflove.gif

Napisano

GTR, chyba ze penis ponizej sredniej karjowej, wtedy Porsche wink.gif

A tak powaznie - zabierz dzieciom kieszonkowe i zbieraj na Ferrari ok.gif

Napisano

> A czy kolega słyszał że Nissan to bardzo ciężki temat do tuningu? I zapewne bardzo drogi. Wątpię by

> zwalić. Chyba ze masz na myśli wydechy i jakieś tam szpoilery

> Jak dla mnie to tylko GT-R

> Porsche do wyglądu 911 już przez lata nas przyzwyczaiło ale za to Nissan to

> Tak naprawdę TO oba atua to całkowicie inne konstrukcje.

> V6 kontra B6

> Silnik z przodu kontra silnik z tyłu

> GT-R Może i w środku jest gorszej jakości niż Porsche ale ja bym to przełknął

http://www.amsperformance.com/cart/AMS-GT-R-R35-SR-Packages.html albo switzer, cena ? a myslisz jaka bedzie cena za modzenie prosiaka? gtr daje wieksze mozliwosci

w stanach i modzenie gtr'a małym w małym paluszku jaki tylko setup sobie zazyczysz wink.gif

Napisano

> Chyba sie zle wyrazilem - chodzilo mi o to ze oba maja te dwusprzeglowe sekwencyjne:

> http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_clutch_transmission

Koledze pewnie chodzilo o nasza narodowa tendencje, ze VW, jako "kultowa marka", jest dawca nazw wlasnych dla rozwiazan stosowanych przez innych. Nazewnictwo szczegolnie ulubione przez handlarzy.

I tak diesel to TDI, automatyczna klima to climatronic, czujniki parkowania to parktronic, kontrola stablinosci toru jazdy to ESP a skrzynia dwusprzeglowa to DSG grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Koledze pewnie chodzilo o nasza narodowa tendencje

Dokladnie tak.

Napisano

Jak ja bym chciał mieć takie dylematy grinser006.gif a tak serio to bierz to co Ci się bardziej podoba 20.GIF. Na nasze polskie realia nie wydaję mi sie żeby zbyt wielu motokącikowiczów miało realne możliwości komentarza i oceny obu aut. Jak zapytasz czy brać Nowego Logana czy starszego focusa to już jakieś teorie można snuć a tak to tylko kwestia marzeń przeciętnego AKowca 20.GIF

Napisano

Mieszkając w Stanach kupiłbym jakiegoś amerykańskiego muscle car z V8 pod maską który w przeciwieństwie do wyżej wymienionych ma dusze.

Jeśli miałbym już wybierać pomiędzy Porsche 911 a GT-R.... hm...niemiecki shit czy japoński shit...? Kwestia jeszcze do czego miałby służyc ten samochód...? Generalnie wybrałbym chyba Nissana. Chyba że chcesz się tym lansować to wtedy chyba jednak wybrałbym Porsche bo jest uważane ze bardziej prestiżowe.

Napisano

GTR'a

a co do modyfikacji to w AMS'ie zrobia Ci je kompleksowo zlosnik.gif

nowka sztuka zostala oddana przez jednego z zapalencow . Wiecej na Racing Forum LINK 1

i 1000 konny GTR LINK 2

Napisano

zależy co lubisz. Dwa zupełnie ine auta.

Po pierwsze, jeśli lubisz kosole i zabawy, to poczujesz się w gtr jak w domu grinser006.gifok.gif

po drugie, jak już to porsche C4 S silnik do 3.8 litra rozwiercony, więcej mocy, lepsza zabawka ok.gif

Napisano

Facet który co rano przywozi mi mleko prosto od krowy jeździ właśnie GT-Rem, poleca bo jest na tyle szybki, że dociera jeszcze ciepłe. Natomiast dostawca pizzy jeżdżący Porsche już 2 razy przywiózł zimną...

Napisano

> Facet który co rano przywozi mi mleko prosto od krowy jeździ właśnie GT-Rem, poleca bo jest na tyle

> szybki, że dociera jeszcze ciepłe. Natomiast dostawca pizzy jeżdżący Porsche już 2 razy

> przywiózł zimną...

dokładnie ... tak samo u mnie jest tyle że córka ogrodnika przyjeżdża Porshe i jest też zimna ...

Napisano

> dokładnie ... tak samo u mnie jest tyle że córka ogrodnika przyjeżdża Porshe i jest też zimna ...

to dlatego, że nie żyje

Napisano

GT-R waytogo.gif

bo to coś innego niż porsche ma ten pazur... smile.gif

Napisano

A ja wole prosiaka.

To, że wygląd się prawie nie zmienia to zaleta, a nie wada.

Dla mnie GT-R to taki "wynalazek", nie do końca mi się podoba zewnętrznie.

Oczywiście wolałbym wersje prosiaka GT3, albo lepiej GT2 zlosnik.gif

Napisano

jak chcesz swirowac na dzielnicy to Porsche... zawsze bylem fanem marki, cenie ich za szacunek do tradycji... ale w pewnym momencie wyobrazenie siebie w tym aucie - to nie to...

Nissan za to to "tylko" nissan. a jest to auto genialnie zaprojektowane - nie znalazlem w sieci zadnego testu ani recenzji - ktora by krytykowala ten samochod za caloksztalt...

czyli ja: tylko nissan - bo fun z jazdy znaczy wiecej niz znaczek na klapie smile.gif

Napisano

> czyli ja: tylko nissan - bo fun z jazdy znaczy wiecej niz znaczek na klapie

był test na niemieckim dsfie, wyszło, że nissan i porsche super (nie pamiętam która wersja porsche. Poza tym, peło jest porówań na youtube.

Ogólnie na nissana nic powiedzieć nie mogę, bo nie jeździłem, za to porsche C4S jest po prostu niesamowite serduszka.gif dobrze, że mogę się nim raz na czas nacieszyć 270635636-JUMP2.gif

Napisano

Obym kiedyś miał taki dylemat hehe.gifhehe.gif

Zdecydowanie 911 ...... i tak w stanach zaraz policial.gifbanned.gif za prędkść ..... to nie Polska hehe.gif

Przypomnij mi za przekroczenie prędkości o ile mil/h lub km/h trafiasz za kratki niewiem.gif

Napisano

> Za $110K mozesz conajwyzej znalesc F360 a i te beda dosc stare.

360 nie porywa w porownaniu do F430 ale to i tak Ferrari a nie jakis Helmut. W takim razie zostaje nissan ok.gif

Napisano
  • Autor

> 360 nie porywa w porownaniu do F430

Glownym problemem F360 jest podobno pasek rozrzadu ktory trzeba dosc czesto zmieniac (kilkanascie tys. km) i ktorego wymiana kosztuje fortune. F430 ma lancuszek.

Napisano
  • Autor

> Obym kiedyś miał taki dylemat

> Zdecydowanie 911 ...... i tak w stanach zaraz za prędkść ..... to nie Polska

> Przypomnij mi za przekroczenie prędkości o ile mil/h lub km/h trafiasz za kratki

Wiesz, jezdze raczej dynamicznie i (choc wstyd sie przyznac) nie do konca zgodnie z przepisami. I w ciagu kilkunastu lat zaplacilem jeden mandat w USA. A w Polsce zdarzaly mi sie 2-3 miesiecznie. Wiec mam powazne podejrzenia ze wlasnie miejscem gdzie sobie poszalec nie mozna jest Polska.

Napisano
  • Autor

> Nissan za to to "tylko" nissan. a jest to auto genialnie zaprojektowane - nie znalazlem w sieci

> zadnego testu ani recenzji - ktora by krytykowala ten samochod za caloksztalt...

No wlasnie - we wszystkich testach zachwycaja sie tym Nissanem. Takze w tych dlugodystansowych - nic sie nie psuje, wszystko dziala jak trzeba. A czytalem ostatnio dlugodystanoswy Porsche i mieli kilka napraw gwarancyjnych. Czytalem takze dlugodystansowy Audi R8 i ten samochod sie psuje jak siedem nieszczesc. A ze moim priorytetem jest niezawodnosc to jakos sklaniam sie ku Nissanowi.

Napisano

> No wlasnie - we wszystkich testach zachwycaja sie tym Nissanem. Takze w tych dlugodystansowych -

> nic sie nie psuje, wszystko dziala jak trzeba. A czytalem ostatnio dlugodystanoswy Porsche i

> mieli kilka napraw gwarancyjnych. Czytalem takze dlugodystansowy Audi R8 i ten samochod sie

> psuje jak siedem nieszczesc. A ze moim priorytetem jest niezawodnosc to jakos sklaniam sie ku

> Nissanowi.

no bez przesady... jestem wielkim fanem GT-Ra (od czasów skyline), jestem także fanem 911...

takiego auta nie kupuje sie dla niezawodnosci... bo nikt by wtedy nie kupil lambo ani ferrari.

to auto to osiagi i styl... niezawodnosc w samochodzie za 400 tys PLN? detal

Napisano
  • Autor

> takiego auta nie kupuje sie dla niezawodnosci... bo nikt by wtedy nie kupil lambo ani ferrari.

Mam inne zdanie. Od samochodu oczekuje zeby mnie dowozil z punktu A do punktu B bez odwiedzania punktu S (serwis) samodzielnie czy tez na lawecie. Niezaleznie od tego czy kupuje pojazd za $10K czy za $100K.

> to auto to osiagi i styl... niezawodnosc w samochodzie za 400 tys PLN? detal

Za 400 tys. PLN to on bedzie jak zlotowka bedzie dalej spadac. Na razie znalazlem rocznego GT-R'a z 4000 mil na liczniku w pieknym, bialym kolorze za $63K a dealer jest sklonny do negocjacji.

Napisano

> Mam inne zdanie. Od samochodu oczekuje zeby mnie dowozil z punktu A do punktu B bez odwiedzania

> punktu S (serwis) samodzielnie czy tez na lawecie. Niezaleznie od tego czy kupuje pojazd za

> $10K czy za $100K.

no ok... kazdy ma swoje zdanie. ale z Twoich wypowiedzi auto "zawodne" to totalna padaka... mercedes - beeeee... bo wyborcza cos opisala... jak auto nie jest w pierwszej 10 niezawodnosci to uznajesz ze nie dojedziesz nim do celu... troche to przesadzone.

a prawda jest taka ze statystyki usterkowosci najlepszych aut wg np dekry to 2-5 na tysiąc z usterką w pierwszej 10... na drugim koncu skali sa auta gdzie 30-100 aut na tysiac ma usterke... to nadal jest przyzwoity poziom...

natomiast tutaj to mowimy wogole o autach, ktorym daleko od opinii usterkowych...

> Za 400 tys. PLN to on bedzie jak zlotowka bedzie dalej spadac. Na razie znalazlem rocznego GT-R'a z

> 4000 mil na liczniku w pieknym, bialym kolorze za $63K a dealer jest sklonny do negocjacji.

super... ale ja podaje cene w polsce w salonie - nie interesuje mnie przy tym kurs i cena w tym barbarzynskim kraju smile.gif

Napisano
  • Autor

> no ok... kazdy ma swoje zdanie. ale z Twoich wypowiedzi auto "zawodne" to totalna padaka...

To nie do konca jest tak. Zawsze istnieje szansa trafienia na jakis trefny egzemplarz. Tyle ze niektorym firmom te trefne egzemplarze wychodza czesciej niz innym. Wytlumacze Ci na przykladzie Lexusa IS i BMW 3. Moze sie tak zdarzyc ze kupisz oba i w BMW sie nic nie zepsuje a w Lexusie bedziesz mial jedna lub dwie naprawy gwarancyjne przez trzy lata. Ale szanse na to ze trafisz na IS'a ktory bedzie Ci sie rozpadal w rekach sa zerowe. Natomiast z BMW jest tak ze zdarzaja sie takie egzemplarze. Statystycznie okazuje sie ze BMW nie jest znaczaco gorsze jakosciowo od Lexusa, ale to nie dlatego ze kazdy ich samochod psuje sie troszke bardziej, ale dlatego ze jakas czesc ich samochodow psuje sie bardzo. Rozumiesz teraz moja niechec do tej marki? Poniewaz ja juz wielokrotnie sie przekonalem ze jezeli w sklepie jest 10 jablek to ja zawsze kupie to jednyne, nadgryzione, wiec wole nie ryzykowac kupowania czegos co moze sie okazac zawodne.

Napisano

> Glownym problemem F360 jest podobno pasek rozrzadu ktory trzeba dosc czesto zmieniac (kilkanascie

> tys. km) i ktorego wymiana kosztuje fortune. F430 ma lancuszek.

Dla mnie wiekszym problemem bylby srednio przyjemny srodek.

Napisano
  • Autor

> Dla mnie wiekszym problemem bylby srednio przyjemny srodek.

F430 tez nie jest jakies przepiekne w srodku. Zreszta Ferrari odpada z uwagi na cene - egzemplarze w interesujacym mnie zakresie cenowym sa kilkunastoletnie a kupowanie kilkunastoletniego Ferrari w celu uzytkowania a nie kolekcjonowania to moim zdaniem zbrodnia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.