Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy wozicie koło zapasowe w autku?

Featured Replies

Napisano

Czy wozicie koło zapasowe w autku,bo tak się zastanawiam czy warto a jak złapiecie gumę to czym się ratujecie?

Napisano

zawsze w bagażniku leży...

wyjęte było kilka razy...

by przewieźć paczki z meblami, i alumy do wulkanizatora zeby.GIF

Napisano

> Czy wozicie koło zapasowe w autku,bo tak się zastanawiam czy warto a jak złapiecie gumę to czym się

> ratujecie?

jakoś nawet mi do głowy nie przyszło, żeby je na stałe wyciągnąć

Napisano

> Czy wozicie koło zapasowe w autku,bo tak się zastanawiam czy warto a jak złapiecie gumę to czym się

> ratujecie?

Cały czas mam w bagażniku (mimo gazu w "kole") i w czasie 3 lat przydał się zapas 4 razy.

Szczerze po to jest "zapas" by był i nie wierz w żadne "koła zapasowe w sprayu".

Napisano

> ratujecie?

zawsze leży z tyłu

Napisano

Przez 3 lata i 60kkm przydał się raz. I dosłownie jest to dojazdówka. Nawet na suchym potrafiło tył zarzucać, na mokrym to już prawie jak na lodzie grinser006.gif Ba, jak na zakręcie pies na asfalt nasika to jego już rzuca palacz.gif Do jazdy się nie nadaje w żadnym przypadku.

Napisano

> jest to dojazdówka. Nawet na suchym potrafiło tył

> zarzucać, na mokrym to już prawie jak na lodzie Ba, jak na zakręcie pies na asfalt nasika to

> jego już rzuca Do jazdy się nie nadaje w żadnym przypadku.

Bo służy do dojechania do najbliższego wulkanizatora z prędkością 50-80km/h a nie 160km/h po bardzo krętym OeSie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Tak, pierwszego dnia jak odebrałem autko, po przejechaniu max 30km pierwszy raz się przydało i bynajmniej nie jeździłem po jakiś dziurach a głównie po łódzkim odcinku E75.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Bo służy do dojechania do najbliższego wulkanizatora z prędkością 50-80km/h a nie 160km/h po bardzo

> krętym OeSie.

> Pozdrawiam BAS

Paaanie, przy 60km/h strach w oczach icon_eek.gif Każdy km/h to zabawa z ogniem palacz.gif

Napisano

Wożę, zajmuje pół bagażnika - mam LPG, nigdy się nie przydała 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ratujecie?

Wożę.

Przydało się wczoraj biglaugh.gif

Wentyl szlag trafił i o 5.30 rano musiałem zapas wrzucać.

Napisano

Jest dojazdówka i nawet niedawno sprawdzałem w niej ciśnienie smile.gif

Napisano

Wożę dojazdówkę, obecnie za siedzeniem, bo w bagażniku wózek. W ubiegłym roku musiałem użyć po złapaniu gwoździa. Pierwszy raz od 97 roku była przykręcona na auto.

Napisano

> Paaanie, przy 60km/h strach w oczach Każdy km/h to zabawa z ogniem

A tam. Przejechałem na dojazdówce odcinek kilkudziesięciu kilometrów z normalnymi prędkościami z jakimi zazwyczaj się poruszam (80-100km/h) i jakoś nie było wielkiej tragedii w prowadzeniu.

Ja nie mam LPG więc nie ma problemu. Jak się jeździ w koło komina to można się obejść, ale w trasach "w nieznane" nie wyobrażam sobie jechać bez zapasu.

Napisano

Witam!

Wożę zawsze. W ciągu pierwszych 7 lat przydało się jeden raz, a w ciągu kolejnych 6 ani razu.

Pozdrawiam

C.Z, Brava 1.4S, P-ń

Napisano

Ja kupiłem jakieś cudo w puszce, mające robić za koło zapasowe. Na razie jeszcze się nie przydało ani razu. Często potrzebuję całego bagażnika, a że mam gaz, to dojazdówkę zostawiłem w domu. W końcu, żeby móc skorzystać z dojazdówki, trzeba w niej też wymieniać opony, bo mogą się rozsypać ze starości. A jak mi się opona rozwali, to do najbliższego wulkanizatora dojadę.

Napisano

> Ja kupiłem jakieś cudo w puszce, mające robić za koło zapasowe. Na razie jeszcze się nie przydało

> ani razu. Często potrzebuję całego bagażnika, a że mam gaz, to dojazdówkę zostawiłem w domu. W

> końcu, żeby móc skorzystać z dojazdówki, trzeba w niej też wymieniać opony, bo mogą się

> rozsypać ze starości. A jak mi się opona rozwali, to do najbliższego wulkanizatora dojadę.

Hehe znajdź wulkanizatora który taniej niż nowa opona będzie się bawił a oponką "załataną" dojazdówką w sprayu to będziesz miał straszne szczęście.

Napisano

Ja wożę, ale się zastanawiam czy nie przestać.

Mam AutoPomoc w PZU więc mnie w razie czego do wulanizacji doholują albo z kółkiem pojadą i przywiozą (no chyba, ze ciemna noc będzie) oslabiony.gif

Napisano

> ratujecie?

Ja jakoś tak beztrosko jeżdzę bez frown.gif

Tylko na dłuższe trasy, wczasy...

Ale po tej sondzie to chyba muszę się zastanowić...

Napisano

Woziłem przez ponad 4 lata (80kkm) - nie przydało się ani razu, więc zostawiłem je w garażu brawo.gif. Od przeszło roku po "okolicy" jeżdżę beztrosko bez zapasu. Same plusy - niższe spalanie, padaka szybciej się odpycha itd zlosnik.gif

Napisano

Dziwne pytanie. A jaki masz problem, żeby wozić koło zapasowe ?

Podejrzewam, że ja mam diesla i stąd ta moja beztroska w temacie walającego się koła po bagażniku.

Pzdr

Napisano

W

> końcu, żeby móc skorzystać z dojazdówki, trzeba w niej też wymieniać opony, bo mogą się

> rozsypać ze starości.

Wożę. Ktoś wymieniał oponę w zapasowym? Zastanawiam się, czy trzeba. W końcu ma już tyle lat, co dwa komplety zwykłych.

Napisano

> ratujecie?

wożę dojazdówkę ok.gif odkąd kupiłem Bravo (listopad 2009r.) przydało się 2-3 razy w tym przedwczoraj jak wpadłem w dziurę 2 kołami po prawej stronie z czego jedna opona powiedziała papa a drugą wybuliło ale nie puściła zbytnio powietrza zeby.GIF wczoraj zakupiłem 2 sztuki nowych oponek i dojazdówka schowana spowrotem do bagażnika...

a przy okazji takie pytanko: da radę w tą dziurę wrzucić jakieś normalne koło na 14" lub 15" feldze stalowej? czy tylko dojazdówka??

Napisano

przez 13 lat jak wożę dupsko różnymi wozidłami tylko raz złapałem gumę! Jakieś dwa miesiące temu 270751858-jezyk.gif Jako że była to stara zimówka na dobiciu razem z felgą to nawet nie wyjąłem rezerwy zeby.GIF Dojechałem tak na stację dobiłem na kompresorze i pojechałem do garażu po letnie laczki i zmieniłem wink.gif Także mogę powiedzieć że jeszcze nigdy nie skorzystałem z rezerwy ale zawsze ją wożę.

Napisano

ja 2 miechy temu ja zmieniłem na dojazdówkę bo mi powietrze zeszło to miałem małe zdziwko gdy się okazało że dojazdówka też dentka ;p ale na niej dojechałem 1,5km do wulkanizatora - co prawda ją pokrzywiło i prawie zagotowało tak się z niej dymiło - teraz po klepaniu trzyma powietrze (póki co 270751858-jezyk.gif ) zeby.GIF

Napisano

> ratujecie?

Tak woże i wozic polecam. Przestałem wozić po założeniu gazu bo przez 6 lat mojej przygody z motoryzacją przed założeniem gazu nie mialem nigdy gumy. No i oczywiście zaraz jak wyjąłem koło miałem gumę.... -gwoźdź, Kłopot w tym że akurat spreju nie mialem bo skrzynkę narzędziową z samochodu wyjąłem poprzedniego dnia:). Po 6 miesiącach - następna guma- tym razem i sprej by nie pomógl - rozrarcie boczne na skutek najechania na krawęznik ze zbyt dużą prędkością - moja wina. Odtąd woże koło...

Jedynie kiedy nie woże to jak jadę na wakacje i miejsca w bagazniku brak.... - liczę że spray mnie poratuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.