Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie Marki można po VINie w ASO/SERWISie sprawdzić -telefon

Featured Replies

Napisano

telefon... icznie , bo nie zawsze jest w pobliżu sprzedającego Aso /Serwis

Interesują mnie w szczegolnsci Marki

Audi, bmw, Mercedes, Lexus ( Toyota)

Czy vin Audi da sie sprawdzic w ASO vw, seat ,skoda ??

Jakie inne marki można na "odległość" sprawdzić ?

Mowa oczywiście o autkach ktore byly serwisowane w autoryzowanej stacji

pozdr

Napisano

Dziś chyba zdecydowaną mniejszość i to przy odrobinie dobrej woli pracownika ASO.

Trzeba liczyć na życzliwych. zlosnik.gif Pisałem tu kiedyś, że na forum Nissana jest gość, który sprawdza wszystkie VINy wrzucone do specjalnie założonego w tym celu wątku.

edit: VINy Nissanów rzecz jasna. zlosnik.gif

Napisano

> Dziś chyba zdecydowaną mniejszość i to przy odrobinie dobrej woli pracownika ASO.

> Trzeba liczyć na życzliwych. Pisałem tu kiedyś, że na forum Nissana jest gość, który sprawdza

> wszystkie VINy wrzucone do specjalnie założonego w tym celu wątku.

Niby sprawdza, ale za wiele sie niestety nie dowiesz.

Z ciekawosci podeslalem mu swoj numer VIN (samochod od poczatku serwisowany w ASO) a wszystko co dostalem to 2 wpisy z okresu gwarancji...

Pzdr,

Maciej

Napisano

Na kaciku Alfy jest kolega, ktory tez ma mozliwosc sprawdzic po VINie.

Maciej

Napisano

Moje auto jest sprowadzone z Francji.

Na klapie mam z tyłu naklejoną nazwę ASO, które prawdopodobnie serwisowało moje auto.

Jak myślicie czy jest sens pisać maila do tego aso z prośbą o jakieś info na temat wykonanych napraw?

Oczywiście musiałbym coś sklecić po francusku, gdyż jak wiem Francuzi nie są skłonni do nauki języków...

Napisano

> Może to kwestia tego, co ASO wpisuje do systemu.

Pewnie tak, ale wlasnie dlatego z ciekawosci mu podeslalem, zeby sie przekonac smile.gif

Napisano

Napisanie maila nic nie kosztuje przeciez.

Wyslij najwyzej Ci nic nie odpowiedza!

Napisano

> Napisanie maila nic nie kosztuje przeciez.

Mam też nr telefonu smile.gif

Napisano

> Zadzwoń i pogadaj

Wysłałem maila, za tydzień ew. pójdzie fax, zobaczymy czy w ogóle coś odpiszą, bo jakoś nie wierzę w to confused.gif

Napisano

> Toyota

Na telefon nie ale jak będziesz miał problem to pisz priv'a.

Napisano

W toyocie chcą obecności właściciela. Ale idzie się dogadać. Może nie dostaniesz nic czarno na białym ale zweryfikują np treść ogłoszenia (przebieg, bezwypadkowość, większe naprawy). Oczywiście raczej telefonicznie nie da rady.

Napisano

> Jakie inne marki można na "odległość" sprawdzić ?

> Mowa oczywiście o autkach ktore byly serwisowane w autoryzowanej stacji

Fiata możesz sprawdzić po nr VIN, zarówno zakupione i serwisowe w kraju jak i poza nim. Infolinia w Tychach jest pomocna w tej sprawie.

Napisano

Salon Peugeot w Krakowie nazywa się AZMOT. tam mi telefonicznie podawali przebiegi samochodów na podstawie VIN a jak się zjawiłem osobiście, ale bez auta, o które pytałem, to mi powiedzieli wszystko co chciałem wiedzieć.

Napisano

> Audi,

Teoretycznie nie udzielają takich informacji nawet osbiście jak się stawisz. Ale polecam stronę audiklub.pl i tam poszukać pomocy. Mnie się udało, 50 złotówek kosted. Nie wszystkie kraje były jednocześnie wpinane do systemu więc są np. kłopoty z "włochami".

Napisano

Telefonicznie całej historii ci nie podadzą. Kumpel był ostatnio zainteresowany renault espace zadzwonił do ASO i dostał odpowiedz ze taka usługa jest odpłatna. Gość na tyle był uprzejmy że powiedział jaki stan licznika miał na ostatnim przeglądzie 4 lata temu. Oczywiście był o 1/3 większy jak obecne wskazanie hehe.gif

Napisano

mogę Ci sprawdzić mercedesa ale tylko do końca gwarancji bo to jest w ogólnej bazie danych, wszelkie naprawy/serwisowanie po gwarancji są dostępne tylko w danego dilera u którego auto było serwisowane, bo te naprawy nie są wpisywane do ogólnej bazy.

Napisano

Ja polecam się jeśli chodzi o Forda.

Napisano

OPEL

W centrali po nr VIN podadzą kiedy i przy jakim przebiegu była ostatnia naprawa gwarancyjna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.