Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissana GT-R vs Bugatti Veyron

Featured Replies

Napisano

bugatti jeszcze nie widzialem ale nismo w tamtym tygodniu na miescie , tez biale serce.gifok.gif

Napisano

> co najmniej 700 KM vs. 1001 KM

Nissan wolny prze okrutnie hehe.gif

Napisano

> co najmniej 700 KM vs. 1001 KM

czy mi się zdaje czy tam w pewnym momencie jest pokazane Bugatti i Nissan z "trzeciego" auta jak łapią się z "rolki"(2:28min. filmu) i tam oba samochodziki tak średnio odchodzą temu z którego jest to kręcone....więc ciekawe co to za autko oink.giffood.gif

Napisano

Czy dobrze widzę, że w Bugatti spoiler pomaga przy hamowaniu bo podnosi się na pionowo shocked.gifyikes.gif - Ruskie to siem bawiom waytogo.gif

Napisano

> Czy dobrze widzę, że w Bugatti spoiler pomaga przy hamowaniu bo podnosi się na pionowo - Ruskie

> to siem bawiom

tak jest to system wspomagania hamulców ok.gif

Napisano

> bugatti jeszcze nie widzialem ale nismo w tamtym tygodniu na miescie , tez biale

Zapraszm do Wrocławia mamy Dwa zeby.GIF A tak na serio fajnie sie odpycha Bugatti.

Napisano

> czy mi się zdaje czy tam w pewnym momencie jest pokazane Bugatti i Nissan z "trzeciego" auta jak

> łapią się z "rolki"(2:28min. filmu) i tam oba samochodziki tak średnio odchodzą temu z którego

> jest to kręcone....więc ciekawe co to za autko

Seicento po swapie biglaugh.gif

Napisano

> czy mi się zdaje czy tam w pewnym momencie jest pokazane Bugatti i Nissan z "trzeciego" auta jak

> łapią się z "rolki"(2:28min. filmu) i tam oba samochodziki tak średnio odchodzą temu z którego

> jest to kręcone....więc ciekawe co to za autko

GT-R zlosnik.gif

sa na tym filmie 3 grinser006.gif

Napisano

> Ten bialy costam jedzie

coś nie coś ale zawsze mogłoby być prędsze zlosnik.gif

Napisano

Bak 100 litrów spalanie w mieście około 40 wiec przy ostrej jeździe z 70 wiec bak starcza na jakieś 100-150km ekonomicznie ok.gif

Napisano

> To chyba rosyjskie rejestracje

Dokładnie tak

1:56 M3 robi robote ok.gif

Napisano

> Czy dobrze widzę, że w Bugatti spoiler pomaga przy hamowaniu bo podnosi się na pionowo - Ruskie

> to siem bawiom

Spoiler ma dociskać tył żeby toto stabilnie jechało

Napisano

> Dokładnie tak

> 1:56 M3 robi robote

Audi wciska hamulec,widzisz więc sie nie podniecaj.

Napisano

> Audi wciska hamulec,widzisz więc sie nie podniecaj.

Widać Ciebie nie ruszają takie samochody

przykro mi zlosnik.gif

Napisano

> Spoiler ma dociskać tył żeby toto stabilnie jechało

Też, ale w tym samochodzie pełni też rolę hamulca aerodynamicznego cool.gif

Napisano

> Bak 100 litrów spalanie w mieście około 40 wiec przy ostrej jeździe z 70 wiec bak starcza na jakieś

> 100-150km ekonomicznie

Nie przesadzaj. Wątpię, by można było uzyskać spalanie większe niż 40/100 w mieście przy ostrej jeździe. Nie mówimy tu o kręceniu się po parkingu na pierwszym biegu.

Napisano

> Nie przesadzaj. Wątpię, by można było uzyskać spalanie większe niż 40/100 w mieście przy ostrej

> jeździe. Nie mówimy tu o kręceniu się po parkingu na pierwszym biegu.

takie jest http://pl.wikipedia.org/wiki/Bugatti_Veyron

Napisano

> Nie przesadzaj. Wątpię, by można było uzyskać spalanie większe niż 40/100 w mieście przy ostrej

16 cylindrow trzeba nakarmic grinser006.gif

Napisano

Skoda Superb 3,6 - jazda w miescie bez korkow, odcinek 20km, średnie spalanie 39l/100km. Testowałem osobiscie, wiec mysle ze 40l da sie zrobić i to przy spokojnej jezdzie biglaugh.gif

Napisano

> Skoda Superb 3,6 - jazda w miescie bez korkow, odcinek 20km, średnie spalanie 39l/100km. Testowałem

> osobiscie, wiec mysle ze 40l da sie zrobić i to przy spokojnej jezdzie

Audi 4,2 V8 280 KM, jazda po Gdańsku w godzinach 17-19, a więc średnio zakorkowanym, często z butem w podłodze i spalanie wyszło 26/100. Testowane osobiście, wynik z tankowania, nie z komputera.

Jeżeli Veyron jest wstanie zużyć 15/100 w trasie jadąc przepisowo, to jadąc przepisowo w mieście zużyje dwa razy tyle i z tym mogę się zgodzić, ale warunek, że oprócz I i II biegu będzie używał też III i IV biegu i nie przekroczy 70 km/h. Dołożyć do tego "zawsze pierwszy na światłach" i spalanie skoczy do max 40/100.

Kolega Szyba napisał coś o 70/100, tyle zużywają bolidy F1, czy auta WRC, a jakoś nie wyobrażam sobie jazdy w mieście podobnej do tempa Loeba na odcinku specjalnym, lub Kubicy na GP Monaco.

Mi chodzi o jazdę dynamiczną, a nie kręcenie bączków na parkingu.

Napisano

No tak ale jeżeli auto w godzinach wieczornych będzie tak jak na filmikach testowane od 0 do 300km/h czy cały czas 0-100km/h no to spalanie napewno będzie ciut większe niż 40litrów. Wiadomo jeżeli używane normalnie w mieście spalanie będzie w normie.

• 1 miesiąc później...
Napisano

A to ja przy Veyronie, ja zobaczyłem go to nie sądziłem że jest on aż tak przeogrony. Ogólnie zauwazyć można było ogrom stylistyczny i wątpie że ktokolwiek przeszedł by obok niego obojętnie - mimo tego, że ja nie lubię stajni VW to zadziwił mnie ten samochód.

283965580-DSC02113.jpg

post-137495-14352508934772_thumb.jpg

Napisano

> A to ja przy Veyronie, ja zobaczyłem go to nie sądziłem że jest on aż tak przeogrony. Ogólnie

> zauwazyć można było ogrom stylistyczny i wątpie że ktokolwiek przeszedł by obok niego

> obojętnie - mimo tego, że ja nie lubię stajni VW to zadziwił mnie ten samochód.

Trochę OT. Zawsze zastanawiało mnie po co ludzie robią sobie zdjęcia przy "super" samochodach? Fotka do chwalenia się znajomym, że stało się przy Bugatti Veyron, na NK, Facebook? Coś dłuższe się robi z tego powodu? Pytam z ciekawości bo nigdy nie kumałem tego powszechnego fotografowania się przy autach lub motorach.

Napisano

Stałeś kiedyś przy takim aucie ? raczej nie, prawdopodobnie może nie staniesz, i tak jak kolega napisał, to jest pamiatka, że przy takim pojeździe się stało, widziało, ogladało. Że za kilkadziesiąt lat, kiedy już to auto zostanie wycofane z produkcji będę mógł powiedzieć, tak, wiem widziałem, sliczne. "O to w tym chodzi, aby ując klasyke i ją uwiecznić"

Napisano

> Stałeś kiedyś przy takim aucie ?

Kolega spad jest z Wrocławia, a właśnie we Wrocławiu jest jedyne zarejestrowane w Polsce Bugatti Veyron. Tak więc domniemywam, że stał.

Napisano

> Stałeś kiedyś przy takim aucie ?

Stałem, jechałem za, wyprzedzałem, omijałem. Auto fajne, ale fotki nie muszę sobie przy nim robić. Nawet wiem jaką składkę za ubezpieczenie gość zapłacił i gdzie się ubezpieczył (dowiedziałem się przypadkowo na szkoleniu).

Napisano

> Kolega spad jest z Wrocławia, a właśnie we Wrocławiu jest jedyne zarejestrowane w Polsce Bugatti

> Veyron. Tak więc domniemywam, że stał.

I szacun dla posiadacza Veyrona z Wrocka, że jeździ na normalnych tablicach rejestracyjnych a nie jakieś indywidualne D1 VIP; DO BUZI; D1 BLONDI, etc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.