Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Następna marka znika z rynku :(

Featured Replies

Napisano

Tym razem Mercury. W sumie to było do przewidzenia, bo mieli w ofercie cztery samochody, z czego jeden to kompletny anachronizm (Grand Marque) a pozostałe trzy to Fordy z inną naklejką.

1958%20Mercury%20Turnpike%20Cruiser.jpg

Napisano

Wielka szkoda. Żałuję bo przez 11 lat i prawie milion kilometrów jeden z niech nam dzielnie służył. Mimo przygód, zerwanej misce olejowej od skrzyni biegów, uszkodzenia jednego biegu, skasowania malucha w Wigilie(gość uderzył w ojca maluchem i wyskoczyl z awanturą że to dorobek całego jego zycia. Po kontakcie z tymi piankowymi zderzakami po prostu sie rozpadł) i czegoś jeszcze smile.gif

to ten pojazd

Napisano

> Tym razem Mercury.

się jeździło kiedyś Mercury Villagerem serduszka.gif i był wypaaaaas (zwłaszcza, że za benzynę płaciła firma zlosnik.gif) w stosunku do brata Nissana Questa, który też w fabryce jeździł

zwłaszcza wrażenie na mnie robił licznik

283838933-0.jpg

w stosunku do analogowego nissana

Napisano

> się jeździło kiedyś Mercury Villagerem i był wypaaaaas (zwłaszcza, że za benzynę płaciła firma ) w

> stosunku do brata Nissana Questa, który też w fabryce jeździł

> zwłaszcza wrażenie na mnie robił licznik

> w stosunku do analogowego nissana

O tak! to samo co u ojca. 3.0 180 KM ?

Super wóz!

W poprzednim poście wrzuciłem w link fote bo inaczej nie działa/.. IThankYou.gif

Napisano

> Tym razem Mercury. W sumie to było do przewidzenia, bo mieli w ofercie cztery samochody, z czego

> jeden to kompletny anachronizm (Grand Marque) a pozostałe trzy to Fordy z inną naklejką.

W Grandzie podobała mi się deska rozdzielcza buu.gifbuu.gif

Sam nawet wstawiałem tu zdjęcia. Ehh stary V8, stary automat i do tego auto na ramie buu.gif

Napisano

> Tym razem Mercury. W sumie to było do przewidzenia, bo mieli w ofercie cztery samochody, z czego

> jeden to kompletny anachronizm (Grand Marque) a pozostałe trzy to Fordy z inną naklejką.

Grand Marque to tez ford ale chyba Crown Victoria co?

Napisano

> a Saturn jeszcze istnieje?

> bo z amerykańców oni robili bardzo ciekawe auta

Saturn Astra ok.gif

saturn-astra.jpg

Saturn Aura ok.gif

Saturn-Aura.jpg

Czy ja wiem czy ciekawe niewiem.gif

Napisano

> się jeździło kiedyś Mercury Villagerem i był wypaaaaas (zwłaszcza, że za benzynę płaciła firma ) w

> stosunku do brata Nissana Questa, który też w fabryce jeździł

> zwłaszcza wrażenie na mnie robił licznik

> w stosunku do analogowego nissana

Tak mi się skojarzyło:

lcd_01.jpg

zlosnik.gif

Napisano

> Nadal fota nie działa.

To wrzucam jeszcze raz

DSC0271_ernewa.JPG

Kiepskie serwery ...

Napisano

Kiedyś to może była marka, ale teraz od dawna to tylko przeklejanie znaczków,

więc po co to komu?

Napisano

Kierownica Poloneza? zlosnik.gif A dokładnie to Tipo pewnie będzie?

Napisano

> Kiedyś to może była marka, ale teraz od dawna to tylko przeklejanie znaczków,

> więc po co to komu?

Ale zdajesz sobie sprawę, że spora część marek tak teraz wygląda? Mimo innego wyglądu to są często te same samochody.

Napisano

> Kierownica Poloneza? A dokładnie to Tipo pewnie będzie?

tak ok.gif

Napisano

> Kiedyś to może była marka, ale teraz od dawna to tylko przeklejanie znaczków,

> więc po co to komu?

Może i masz racje, ale jak już wczesniej ktoś napisał np. Mercury Villager -brat Nissana Questa, był samochodem dużo lepszej jakości. Wygodniejszy, mniej się psuł, no i te barwy, "znak firmowy villagera" to dwukolorowe nadwozie (przynajmniej duża większość była dwukolorowa) ...

Napisano

> Kierownica Poloneza? A dokładnie to Tipo pewnie będzie?

Tipo/Tempra.

Napisano

> Chyba jedyne auto jakie kojarzę i z nazwy i z wyglądu pod tą marką...

to odpowiednik explorera

Napisano

> tak

Swoją drogą - mieli kiedyś pomysły na to - Senator, Kadett z LCD to koniec lat '80, Tipo to ciut późniejsze czasy jak pamiętam? A od kilku lat znów pojawiają się zegary LCD (szczególnie w francuzach) i uważają że wymyślili taką super nowość. zlosnik.gif Tak samo jak obecne Citroeny VisioDrive czy jakoś tak - od kiedy jest oferowana taka szyba w AH GTC? zlosnik.gif

Napisano

> Tak mi się skojarzyło:

bardzo podobne zegary do kadeta GSI zeby.GIF

Napisano

> Swoją drogą - mieli kiedyś pomysły na to - Senator, Kadett z LCD to koniec lat '80, Tipo to ciut

> późniejsze czasy jak pamiętam? A od kilku lat znów pojawiają się zegary LCD (szczególnie w

> francuzach) i uważają że wymyślili taką super nowość. Tak samo jak obecne Citroeny VisioDrive

> czy jakoś tak - od kiedy jest oferowana taka szyba w AH GTC?

Ojciec miał i kadetta z 89r. i Tipo z 93 chyba i to w czasach kiedy jeszcze nie bylo innych. Tipo nam w 95r. ukradli, a kupiony był podobno kradziony. Jak sie odnalazł to ojciec sprzedał i znowu go ukradli 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ale zdajesz sobie sprawę, że spora część marek tak teraz wygląda?

> Mimo innego wyglądu to są często

> te same samochody.

Większość? To bardzo gruba przesada...

W przypadku np. Vauxhalla i Opla- owszem tak jest

ale np. Fiata 500 i Forda Ka mimo że mają większość tych samych podzespołów,

to już nie można powiedzieć że to takie same auta.

Potępiam wymianę jedynie znaczka, a tak właśnie ostatnio robił Mercury.

Saturn również - i też zbankrutował.

Napisano

> Tipo/Tempra.

tempra w wersji DGT miał trochę inną deskę ,

szkoda że fiat zarzucił optoelektroniczne wskaźniki , w nocy to genialnie wyglądało , co ciekawe przebiegu w digitalach praktycznie nie można było skorygować bez uszkodzenia układu ok.gif

Napisano

> Saturn Astra

> Saturn Aura

> Czy ja wiem czy ciekawe

ja myślę o takich , a nie o oplach z innymi znaczkami

95%20Saturn%20for%20Sale.JPG

strasznie fajne auto , wyróżnia się na tle amerykańskich dinozaurów z tamtych lat

Napisano

Amerykańskie auta są jak apple, jedne udają samochody, drugie komputery i telefony biglaugh.gif

To i to dla frajerów zlosnik.gif

Napisano

Pierwszy raz słyszę o istnieniu takiej marki. Myślę, że nikt w Polsce, ani nawet w Europie (a może i na całym świecie poza USA) płakał z tego powodu nie będzie.

Napisano

> Pierwszy raz słyszę o istnieniu takiej marki. Myślę, że nikt w Polsce, ani nawet w Europie (a może

> i na całym świecie poza USA) płakał z tego powodu nie będzie.

Mylisz się, mi jest żal tego bo jednak niby "podróbki" ale wiele lepsze od samochodów które podrabiały

Napisano

> Pierwszy raz słyszę o istnieniu takiej marki. Myślę, że nikt w Polsce, ani nawet w Europie (a może

- Nie ma takiego miasta - Lądyn! Jest Lądek, Lądek Zdrój, tak...

- Ale Londyn - miasto w Anglii.

- To co mi pan nic nie mówi?

Czasem warto wyjrzeć trochę dalej niż granice wsi, w której się mieszka wink.gif

Napisano

> Swoją drogą - mieli kiedyś pomysły na to - Senator, Kadett z LCD to koniec lat '80, Tipo to ciut

> późniejsze czasy jak pamiętam? A od kilku lat znów pojawiają się zegary LCD (szczególnie w

> francuzach) i uważają że wymyślili taką super nowość.

Poszukaj pod hasłem Citroen BX Digit (1985 r.), Renault 11 Electronic(digital)(1983 r.).

Napisano

Mysle, ze kazdy kto choc troche sie interesuje motoryzacja to zna te marke ok.gif

Napisano

> co ciekawe

> przebiegu w digitalach praktycznie nie można było

> skorygować bez uszkodzenia układu

zapewne hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.