Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak pozbyć się smrodu papierosów z auta?

Featured Replies

Napisano

witajcie

kupiłem auto niestety poprzedni właściciel palił. Już smierdzi mniej ale nadal. Czym polecacie wyprać tapicerkę oraz resztę elementów we wnętrze żeby się tego smrodu pozbyć? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Ja dysponuje rękoma, odkurzaczem, oraz kilkoma PLN na zakup chemii do zrealizowania zadania odsyfiania wnętrza smile.gif

Napisano

Wydaje mi sie ze powinienes oddac auto do porzadnego prania tepicerki. Byle odkurzaczem i chemia za kilkadziesiat zlotych tego porzadnie nie zrobisz wink.gif

Zreszta tez wazne jak mocno napalone.

Jak chcesz robic sam zacznij od podsufitki wink.gif

Napisano

Ozon?

Ale jeśli już, to nie raz, a ze trzy razy trzeba by wyzozozozonować rotfl.gif

Napisano

kiedys widzialem taki preparat do auta ODOR STOP czy cos takiego. Psikalo sie tym tapicerke i smrod znikal. Na pewno dzialalo to na zapach siersci psa bo wiem, ze psikalismy tym w bagazniku w ktorym wlasnie podrozowal pies, moze i na fajki pomoze hmm.gif

Napisano

To powinno pomóc. Kwestia znalezienia punktu posiadającego takie urządzenie.

Napisano
  • Autor

> To powinno pomóc. Kwestia znalezienia punktu posiadającego takie urządzenie.

Cóż to jest? Wygląda zachęcająco, tzn efekt użycia tego wygląda zachęcająco smile.gif

Napisano

> Cóż to jest? Wygląda zachęcająco, tzn efekt użycia tego wygląda zachęcająco

przecież masz w tytule: Tornador Gun

wink.gif

Napisano

> Ceny powalają.... KLIK

pranie 1 samochodu to 100-150zł

pisać dalej?

Napisano

> pranie 1 samochodu to 100-150zł

> pisać dalej?

Mhm.

Ile razy w roku przeciętny Kowalski pierze cały swój samochód?

Jakiej ilości (koszty) środków czyszczących potrzeba do tego urządzenia przy jednym praniu?

Ile czasu/nerwów wyniesie cię jedno pranie?

Czy owe urządzonko jest wykonane solidnie (po jakim czasie można się spodziewać jego awarii)?

Sorry Winetou, ale wolę oddać auto fachowcom niż samemu rzeźbić z czyszczeniem.

Napisano

> Ceny powalają.... KLIK

Nie jest tak tragicznie KLIK ale i tak do użytku prywatnego zakup nieopłacalny

Napisano

> Sorry Winetou, ale wolę oddać auto fachowcom niż samemu rzeźbić z czyszczeniem.

Ale ten pistolet raczej jest dla 'fachowców'

Nie jest to Karcher ale jako ciekawostkę można sobie zafundować

chociaż... za 350zł (link wyżej) mógłbym sobie wstawić coś takiego do garażu hmm.gif

biorąc pod uwagę, że więcej się czasem wydaje w weekend na picie albo w miesiącu na fajki - to cena jest całkiem przystepna

Napisano

kiedys tez kupilem po wlascicielu palacym i po jakims czasie nie bylo sladu, zabiegi takie:

- dokladnie kilkakrotnie umyc popielniczke i okolice - jest to glowne miejsce smrodu

- jezdzic jakis czas z otwartymi szybami

- kupic zapach samochodowy

u mnie to wystarczylo, niczym nie pralem tapicerki

Napisano

> Ale ten pistolet raczej jest dla 'fachowców'

> Nie jest to Karcher ale jako ciekawostkę można sobie zafundować

> Nie jest tak tragicznie KLIK ale i tak do użytku prywatnego zakup nieopłacalny

Z tym się zgodzę ok.gif

Napisano

> chociaż... za 350zł (link wyżej) mógłbym sobie wstawić coś takiego do garażu

> biorąc pod uwagę, że więcej się czasem wydaje w weekend na picie albo w miesiącu na fajki - to cena

> jest całkiem przystepna

Kup ok.gif , podzielisz się z nami wrażeniami i może dzięki temu przekonasz do tego innych wink.gif

Napisano

> Kup , podzielisz się z nami wrażeniami i może dzięki temu przekonasz do tego innych

gdzieś tam doczytałem, że potrzebna jest sprężarka

Na chłopski rozum - chodzi o sprężarkę typu: myjka ciśnieniowa.

Podłączyć wąż z wodą, w pojemniku jest chemia, całość w odpowiednim połączeniu czyści mieszanką

Ale z ciekawości -nie chodzi przypadkiem o kompresor powietrzny? (brzmi głupio, ale ...może)

Napisano

> Nie jest tak tragicznie KLIK ale i tak do użytku prywatnego zakup nieopłacalny

I dołóż do tego koszt sprężarki podającej co najmniej 100 litrów powietrza na minutę.

Napisano

> I dołóż do tego koszt sprężarki podającej co najmniej 100 litrów powietrza na minutę.

I własny czas - w końcu jak widać to czyszczenie jest raczej dość powolne.

Napisano

> gdzieś tam doczytałem, że potrzebna jest sprężarka

> Na chłopski rozum - chodzi o sprężarkę typu: myjka ciśnieniowa.

> Podłączyć wąż z wodą, w pojemniku jest chemia, całość w odpowiednim połączeniu czyści mieszanką

> Ale z ciekawości -nie chodzi przypadkiem o kompresor powietrzny? (brzmi głupio, ale ...może)

Yyyy raczej sprężarka - kompresor

To ma zużycia 100l powietrza na minute, do puszki wlewasz gotowy roztwór do czyszczenia.

Quote:

# Zużycie powietrza 100 l/min.

# Ciśnienie zasilania optymalnie ok 8 bar.

Gdzie Wy chcecie znaleźć wodę pod ciśnieniem 8 atm hehe.gif

Napisano

> I własny czas - w końcu jak widać to czyszczenie jest raczej dość powolne.

Gdy człowiek jest młody, to przeważnie mało zarabia i inaczej ceni swój czas.

Napisano

> Gdy człowiek jest młody, to przeważnie mało zarabia i inaczej ceni swój czas.

Jeśli ktoś ma fanaberię kompleksowego czyszczenia auta raz w miesiącu, to urządzenie w sam raz dla niego grinser006.gif

Napisano

> I dołóż do tego koszt sprężarki podającej co najmniej 100 litrów powietrza na minutę.

Czyli sprzęt wyłącznie dla firm...

Napisano

> Czyli sprzęt wyłącznie dla firm...

a nie stać większości ludzi na zakup kompresora za 500-800 zł wink.gif??

Napisano

> a nie stać większości ludzi na zakup kompresora za 500-800 zł ??

Stać, tylko po co? Do większości prac garażowych wystarczy 25 litrowy. Kupować większy, zawsze żrący więcej prądu, tylko po to żeby go sporadycznie użyć to marnotrawstwo.

Napisano

> a nie stać większości ludzi na zakup kompresora za 500-800 zł ??

To ja jestem w mniejszości sob.gif

Napisano

> Stać, tylko po co? Do większości prac garażowych wystarczy 25 litrowy. Kupować większy, zawsze

> żrący więcej prądu, tylko po to żeby go sporadycznie użyć to marnotrawstwo.

Jak ktoś lubi to se kupi.

Ja mam firmowy u siebie chyba 30 litrów i na upartego powinno wystarczyć wink.gif

Napisano

> Yyyy raczej sprężarka - kompresor

> To ma zużycia 100l powietrza na minute, do puszki wlewasz gotowy roztwór do czyszczenia.

ok zlosnik.gif

> Gdzie Wy chcecie znaleźć wodę pod ciśnieniem 8 atm

Karcher /inna myjka ciśnieniowa hmm.gif

Napisano

> Gdy człowiek jest młody, to przeważnie mało zarabia i inaczej ceni swój czas.

Taj już O/T - trzeba też uważać żeby nie przesadzić w drugą stronę - koszę ostatnio trawę i podchodzi znajomy do mnie i mówi - czemu się tym męczysz, przecież to takie słabo płatne zajęcie, pewnie zarabiasz trzy razy tyle na godzinę, zapłać komuś niech skosi tą trawę. A ja na to że trawę koszę w czasie kiedy zarabiam $0 na godzinę bo nikt mi za nadgodziny nie płaci... Więc nie można zawsze liczyć wartości swojego czasu wg. tego ile zarabiamy jak pracujemy.

Napisano

Rok temu były jeszcze za niewiele ponad 300pln

Napisano

> Taj już O/T - trzeba też uważać żeby nie przesadzić w drugą stronę

Oczywiście, że tak.

> - koszę ostatnio trawę i

> podchodzi znajomy do mnie i mówi - czemu się tym męczysz, przecież to takie słabo płatne

> zajęcie, pewnie zarabiasz trzy razy tyle na godzinę, zapłać komuś niech skosi tą trawę. A ja

> na to że trawę koszę w czasie kiedy zarabiam $0 na godzinę bo nikt mi za nadgodziny nie

> płaci...

Ja wiele prac w ogrodzie i przy domu poza aspektem finansowym traktuję jako hobby wymuszające długie przebywanie na świeżym powietrzu, a nie za ekranami monitorów.

> Więc nie można zawsze liczyć wartości swojego czasu wg. tego ile zarabiamy jak

> pracujemy.

Zdecydowanie nie, bo inaczej będziemy biednymi bogatymi, którzy pieniądze będą tylko przez siebie przepuszczać "na wylot".

Poza tym do tego tańszego ogrodnika niewykluczone, że musiałbyś doliczyć straty ze szkód, jakich by Ci narobił. Tego lata, ponieważ moja młodsza sąsiadka, która dba o dom i robi przy nim nie gorzej, niż niejeden facet, wyjechała na wakacje, jej starsza siostra wynajęła lokalesa do koszenia trawnika. W biurze serce mi się krajało od huku, gdy co chwila wjeżdżał kosiarką w jakieś przeszkody i ją gasił. Po godzinie mam dzwonek do furtki - sąsiad, spojrzałbyś na kosiarkę? Bo nie daje się pociągnąć sznurek startera. Na szczęście powstrzymała pomagiera od prób na siłę bo albo by jego urwał, albo skręcił wał korbowy. No i co się okazało? Ta łajza nawet nie zajrzała pod kosiarkę i nóż był zablokowany pecyną mokrej trawy. I taki to pożytek. Nie mówię już o tym, że był nieźle pokiereszowany kontaktami z przeszkodami.

Napisano

> Rok temu były jeszcze za niewiele ponad 300pln

Czyżby większe zainteresowanie=większa cena? hmm.gif

Napisano

> kiedys tez kupilem po wlascicielu palacym i po jakims czasie nie bylo sladu, zabiegi takie:

> - dokladnie kilkakrotnie umyc popielniczke i okolice - jest to glowne miejsce smrodu

> - jezdzic jakis czas z otwartymi szybami

> - kupic zapach samochodowy

> u mnie to wystarczylo, niczym nie pralem tapicerki

ok.gif Ja tak samo zrobiłem, auto takie samo jak autora wątku. No może dodatkowo ze 2 razy baardzo dokładnie odkurzyłem wszystko, łącznie z podsufitką. Miesiąc, dwa i po smrodzie.

Teraz mam gorzej, bo ciągle woże małego psa, który mi tak uszlajał tył samochodu, że strach na to patrzeć... i wąchać też...

Napisano

> Teraz mam gorzej, bo ciągle woże małego psa, który mi tak uszlajał tył samochodu, że strach na to

> patrzeć... i wąchać też...

Ja w Uno muszę wywalić i uprać tylną kanapę, bo cały samochód mi zajeżdża witaminą B po leczeniu owczarki zlosnik.gif

Napisano

> To ja jestem w mniejszości

pewnie jesteś student, też to przerabiałem zlosnik.gif

Wejdziesz na obroty i sam zobaczysz że na dużo może starczyć, ale trzeba rozsądnie gospodarować wydatkami. No i nie mieć na stałe kobiety hehe.gif

Napisano

Nie wiem jak z zapachem papierosów, bo nigdy nie miałem auta, w którym palono.

W każdym razie - raz do roku robię "pełne" ozonowanie wnętrza samochodu - wszelkie niemiłe zapachy znikają, a w aucie pachnie nowością zlosnik.gif (pomimo, że ma kilkanaście lat icon_eek.gif )

Napisano
  • Autor

> W każdym razie - raz do roku robię "pełne" ozonowanie wnętrza samochodu - wszelkie niemiłe zapachy

> znikają, a w aucie pachnie nowością (pomimo, że ma kilkanaście lat )

ale chyba lepiej najpierw uprać tapicerkę a dopiero potem ozonowanie? Bo chyba ten smród znowu wyjdzie z tapicerki?

Napisano

> ale chyba lepiej najpierw uprać tapicerkę a dopiero potem ozonowanie? Bo chyba ten smród znowu

> wyjdzie z tapicerki?

Pewnie tak.

Jak pisałem - nigdy nie miałem auta po palaczu więc nie wiem dokładnie "z czego śmierdzi" zlosnik.gif

Ale pewnie gdybym ja próbował się pozbyć tego zapachu to wymieniłbym popielniczki na nowe, wyprał tapicerkę (w myjni), a później zgłosił się na ozonowanie.

Czy to jest poprawne - nie gwarantuję. To tylko moja skromna opinia nie poparta jakąkolwiek solidną wiedzą w omawianym zakresie, a jedynie szczątkowymi przebłyskami zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.