Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto do 15k?

Featured Replies

Napisano

Co polecicie, czym się zainteresować? Co warto, a co nie za tą cenę?

Kryterium: mało pali i przede wszystkim bezpieczny.

Z powodu choroby przy wypadku chciałbym mieć jakiekolwiek szanse przeżycia ok.gif

Temat pewnie już był wałkowany, ale może jakieś nowe opinie się pojawią.

Napisano

> Co polecicie, czym się zainteresować? Co warto, a co nie za tą cenę?

> Kryterium: mało pali i przede wszystkim bezpieczny.

> Z powodu choroby przy wypadku chciałbym mieć jakiekolwiek szanse przeżycia

> Temat pewnie już był wałkowany, ale może jakieś nowe opinie się pojawią.

Świetne pytanie. Ja proponuję to:

C11487715_1.jpg

3 tyś - więc za pozostałą kasę robisz dobre audio ok.gif

EDIT: doczytałem, że ma mało palić - pewnie instalacja LPG rozwiąze problem zlosnik.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

nie kumam tego zdania zlosnik.gif

Napisano

> od dziadka?

koniecznie z reichu. bez tego się nie liczy zeby.GIF

Napisano

> Abdiel ma problemy z kręgosłupem.

ok, prażę wink.gif

Napisano

> koniecznie z reichu. bez tego się nie liczy

no to bedzie cieżo...

ale pewnie na allegro jeszcze trafi się jakaś super okazja za pół darmo. Słowo klucz przy szukaniu auta "igiełka" lub też "sztuka nófka panie"

Napisano

> od dziadka?

ale co? duże, bezpieczne auto. 1.9 90KM pali śmieszne ilości gnojówki - za 15kpln można taki znaleźć smile.gif

Napisano
  • Autor

> Abdiel ma problemy z kręgosłupem.

I z krzepliwością krwi jeszcze niestety (hemofilia)

Chyba nikt mi nie poradzi na poważnie hmm.gif

Napisano

Jeśli przeżyjesz bez klimatyzacji to znajomy przymierza się do sprzedaży Ocatvia I 1.9TDI 90KM, pierwszy właściciel, regularnie serwisowany w ASO, auto 100% bezwypadkowe, niestety ostatnio jego brat otarł się o wrota garażu i pojawiło się trochę rys z prawej strony, ale to w niczym nie przeszkadza.

Jak coś to wal na priv.

Pozdrawiam BAS

ps. Auto oczywiście z Łodzi.

Napisano

> Jeśli przeżyjesz bez klimatyzacji to znajomy przymierza się do sprzedaży Ocatvia I 1.9TDI 90KM,

> pierwszy właściciel, regularnie serwisowany w ASO, auto 100% bezwypadkowe, niestety ostatnio

> jego brat otarł się o wrota garażu i pojawiło się trochę rys z prawej strony, ale to w niczym

> nie przeszkadza.

> Jak coś to wal na priv.

> Pozdrawiam BAS

> ps. Auto oczywiście z Łodzi.

szkoda ze bez klimy bo sam bym byl zainteresowany takim wozidlem

a jesli mozna wiedziec to ktory rocznik i ewentualnie jakas cena ?

Napisano

Że tak wyskoczę, może Stilo 1,2 +lpg do 15kpln kupisz spokojnie,

duży zakres bezpieczeństwa i z klimą będzie, a podejrzewam,

że i na lpg jeszcze wystarczy waytogo.gif

no chyba, że ma być prędsze to 1,6 16v lub jakiegoś jtd 115KM skromny.gif

Napisano

> Że tak wyskoczę, może Stilo 1,2 +lpg do 15kpln kupisz spokojnie,

Stilo 1,2 ?? sciana.gif

2,4 Abarth nie jedzie a co dopiero 1,2 hehe.gif

Napisano

> Stilo 1,2 ??

> 2,4 Abarth nie jedzie a co dopiero 1,2

Przepraszam, a czy autor napisał, że "ma robić szau i urwać doopę" hmm.gif

ma być bezpieczne i oszczędne do 15kpln facepalm.gif

zawsze może poszukać jakiegoś MB W126 SEL jakiś tekst , który spełni wszystkie warunki, poza oszczędnością skromny.gif

Z grupy VAG doradzał nie będę grinser006.gif

Napisano

> Przepraszam, a czy autor napisał, że "ma robić szau i urwać doopę"

> ma być bezpieczne i oszczędne do 15kpln

Ale bezpieczenstwo to nie tylko poduszki i systemy. To tez mozliwosc w miare rozsadnego przyspieszania i wyprzedzania.

Napisano

> Ale bezpieczenstwo to nie tylko poduszki i systemy. To tez mozliwosc w miare rozsadnego

> przyspieszania i wyprzedzania.

Jak również i konstrukcja samego pojazdu, myślisz, że taka Octa 1 będzie bezpieczniejsza od takiego Stilo hmm.gif

Jeśli piszemy o odskakiwaniu, to na pewno 1,9 tidiaj 90KM w Octavi czy Pasku B5 przed FL

zbierze się o wiele lepiej niż np. 1,6 benzyna lub 1,9 jtd 115KM w Stilo hmm.gifrotfl.gif

oczywiście piszemy o pełnej serii legendarnego tidiaj, a nie o magicznych właściwościach wymiany czipsów grinser006.gif

Napisano

Z uwagi na to że 15 tys. na nowoczesną konstrukcję nie wystarczy, to sugerował bym coś starszego ale wyższej klasy - coś w rodzaju Audi A6, Volvo 7, BMW 5, Mercedes E...

Przeżyłem poważny wypadek w Mercedesie 124 bez obrażeń zagrażających życiu, kręgosłup nietknięty. Z drugiej strony przy hemofilii każdy uraz jest niebezpieczny i chyba żaden nawet najnowszy samochód nie da gwarancji bezpieczeństwa...

Napisano

> Jak również i konstrukcja samego pojazdu, myślisz, że taka Octa 1 będzie bezpieczniejsza od takiego

> Stilo

> Jeśli piszemy o odskakiwaniu, to na pewno 1,9 tidiaj 90KM w Octavi czy Pasku B5 przed FL

> zbierze się o wiele lepiej niż np. 1,6 benzyna lub 1,9 jtd 115KM w Stilo

> oczywiście piszemy o pełnej serii legendarnego tidiaj, a nie o magicznych właściwościach wymiany

> czipsów

Ale o czym Ty mowisz? Ja mowie ze 1,2 nie jest bezpieczne bo nie przyspiesza a ty mi udowadniasz ze 115km w Stilo bedzie szybsze niz 90Km w Octavi facepalm.gif

Napisano

> Ale o czym Ty mowisz? Ja mowie ze 1,2 nie jest bezpieczne bo nie przyspiesza a ty mi udowadniasz ze

> 115km w Stilo bedzie szybsze niz 90Km w Octavi

chwyciłeś jeden, najsłabszy, z 3 silników wymienionych przeze mnie do dyskusji facepalm.gif

1,2 podałem również jako jednostkę oszczędną, bo to też był wymóg postawiony przez autora tematu waytogo.gif

Napisano

> chwyciłeś jeden, najsłabszy, z 3 silników wymienionych przeze mnie do dyskusji

> 1,2 podałem również jako jednostkę oszczędną, bo to też był wymóg postawiony przez autora tematu

No przyczepilem sie do tej jednostki bo jest beznadziejna (w tym aucie oczywiscie). To co jak wymienisz kilka silnikow to nie moge sie wypowaidac na temat jednego z nich zlosnik.gif

Napisano

> No przyczepilem sie do tej jednostki bo jest beznadziejna (w tym aucie oczywiscie). To co jak

> wymienisz kilka silnikow to nie moge sie wypowaidac na temat jednego z nich

nie no, oczywiście możesz, ja tego nie zabraniam 20.GIF

o to chodzi, żeby wymienić się opiniami waytogo.gif

Napisano

> szkoda ze bez klimy bo sam bym byl zainteresowany takim wozidlem

> a jesli mozna wiedziec to ktory rocznik i ewentualnie jakas cena ?

1998 lub 1999(dokładnie nie pamiętam). Mówił tylko, że zbiera się do wydrukowania kartki i przyklejenia na szybę. Co do ceny to nie znam ja będziesz zainteresowany to podam Ci tel. na priv.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Volvo V40. Auto jak na wyposażenie/wielkość i komfort duzo tansze niz porownywalne sztrucle z reichu spod znaku nurkującej jaskółki.

Mialem - polecam. Wartosc/kasa rewelacja. Jest tego sporo w tej cenie, silników do wyboru. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli przeżyjesz bez klimatyzacji to znajomy przymierza się do sprzedaży Ocatvia I 1.9TDI 90KM,

> pierwszy właściciel, regularnie serwisowany w ASO, auto 100% bezwypadkowe, niestety ostatnio

> jego brat otarł się o wrota garażu i pojawiło się trochę rys z prawej strony, ale to w niczym

> nie przeszkadza.

> Jak coś to wal na priv.

> Pozdrawiam BAS

> ps. Auto oczywiście z Łodzi.

A podesłałbyś mi jakieś dokładne info smile.gif?

Napisano
  • Autor

> Że tak wyskoczę, może Stilo 1,2 +lpg do 15kpln kupisz spokojnie,

> duży zakres bezpieczeństwa i z klimą będzie, a podejrzewam,

> że i na lpg jeszcze wystarczy

> no chyba, że ma być prędsze to 1,6 16v lub jakiegoś jtd 115KM

Poszukam sobie na otomoto jak wyglądają ceny.

Może tylko silnik faktycznie trochę większy bym dał.

Teraz mam astrę 1.6, miałem kupić 1.4 ale na AK mi kiedyś odradzono i dobrze, bo nie raz wyszedłem przez to z tarapatów.

Nie wiesz może jak technicznie sprawuje się Stilo? Znaczy chodzi o awaryjność? Dzięki 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Z uwagi na to że 15 tys. na nowoczesną konstrukcję nie wystarczy, to sugerował bym coś starszego

> ale wyższej klasy - coś w rodzaju Audi A6, Volvo 7, BMW 5, Mercedes E...

> Przeżyłem poważny wypadek w Mercedesie 124 bez obrażeń zagrażających życiu, kręgosłup nietknięty. Z

> drugiej strony przy hemofilii każdy uraz jest niebezpieczny i chyba żaden nawet najnowszy

> samochód nie da gwarancji bezpieczeństwa...

Właśnie ostatnio mój kuzyn miał wypadek, auto było niezbyt dobre i przez to nie przeżył (też hemofilik). Od tamtego czasu natchnęło mnie właśnie, ze jednak może warto zainwestować w coś co chociaż trochę zapewni mi szanse przeżycia.

Astra niby zła nie jest, ale swoje latka już ma.

Bmw I merce pewnie będą palić jak smoki.

Ale poczytam i poszukam, thx!

Napisano

> Astra niby zła nie jest, ale swoje latka już ma.

To może AII...? hmm.gif

W budżecie pewnie by coś znalazł przyzwoitego. ok.gif

Napisano

> Nie wiesz może jak technicznie sprawuje się Stilo? Znaczy chodzi o awaryjność?

Mam stilo 1.6, nie jest to rakieta, ale bardzo przyjemne autko smile.gif

Co do awaryjności to trzeba pilnować akumulatora bo jak kiepski akumulator to cała elektronika wariuje i zaczyna się komedia. Co do zawieszenia to chyba nie wymyślona jeszcze trwałego zawieszenia na nasze drogi.

Tu więcej.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Volvo V40. Auto jak na wyposażenie/wielkość i komfort duzo tansze niz porownywalne sztrucle z

> reichu spod znaku nurkującej jaskółki.

> Mialem - polecam. Wartosc/kasa rewelacja. Jest tego sporo w tej cenie, silników do wyboru.

Ten model tez sprawdzę smile.gif

20.GIF

Jak z awaryjnością?

Napisano
  • Autor

> To może AII...?

> W budżecie pewnie by coś znalazł przyzwoitego.

A może i to myśl smile.gif

Tylko jak patrzyłem wczoraj na otomoto to nie znalazłem nic ciekawego niestety, ale popatrzę smile.gif

Napisano
  • Autor

> Mam stilo 1.6, nie jest to rakieta, ale bardzo przyjemne autko

> Co do awaryjności to trzeba pilnować akumulatora bo jak kiepski akumulator to cała elektronika

> wariuje i zaczyna się komedia. Co do zawieszenia to chyba nie wymyślona jeszcze trwałego

> zawieszenia na nasze drogi.

> Tu więcej.

> Pozdrawiam BAS

Super, fajny art, bardzo się przyda!

Napisano

> Astra niby zła nie jest, ale swoje latka już ma.

Jeśli masz astrę F, to jak dla mnie naturalnym następcą jest astra G. Wg. mnie to najlepszy wybór w kategorii ok. 15 kpln.

Bezpieczeństwo starych mercedesów czy bmw jest mityczne - jak poszukasz to znajdziesz w necie crash testy dużych ("bezpiecznych") starych samochodów w konfrontacji z nowoczesnymi maluchami - nowoczesne maluchy wypadają lepiej.

Dawniej nie było ENCAP, więc nie było aż takiej presji na bezpieczeństwo, poza tym auto które ma kilkanaście lat, nie jest już tak sztywne i wytrzymałe jak nowe - więc wiek tu ma duże znaczenie.

Astra II ma 4 gwiazdki w ENCAP link

Dla porównania - BMW serii 3, model 97 - 1 gwiazdka i 1 przekreślona (poważne niebezpieczeństwo utraty życia) link

Mercedes C, model 97 - 2 gwiazdki - link

Napisano
  • Autor

> Jeśli masz astrę F, to jak dla mnie naturalnym następcą jest astra G. Wg. mnie to najlepszy wybór w

> kategorii ok. 15 kpln.

> Bezpieczeństwo starych mercedesów czy bmw jest mityczne - jak poszukasz to znajdziesz w necie crash

> testy dużych ("bezpiecznych") starych samochodów w konfrontacji z nowoczesnymi maluchami -

> nowoczesne maluchy wypadają lepiej.

> Dawniej nie było ENCAP, więc nie było aż takiej presji na bezpieczeństwo, poza tym auto które ma

> kilkanaście lat, nie jest już tak sztywne i wytrzymałe jak nowe - więc wiek tu ma duże

> znaczenie.

> Astra II ma 4 gwiazdki w ENCAP link

> Dla porównania - BMW serii 3, model 97 - 1 gwiazdka i 1 przekreślona (poważne niebezpieczeństwo

> utraty życia) link

> Mercedes C, model 97 - 2 gwiazdki - link

A Volvo, już nawet opinię na priv dostałem, że polecane wink.gif?

Już mi w takim razie obrzydziłeś merca i bmw 20.GIF

Poszukam tego co polecacie ok.gif

Napisano

> A Volvo, już nawet opinię na priv dostałem, że polecane ?

S/V 40 - 4 gwiazdki, więc jak astra II.

Tyle, że astra popularniejsza, co się przekłada na tańsze i łatwiej dostępne części zamienne i powszechniejszą wiedzę o tym aucie.

Nie znam niezadowolonych użytkowników astry II.

Napisano

> A Volvo, już nawet opinię na priv dostałem, że polecane ?

> Już mi w takim razie obrzydziłeś merca i bmw

> Poszukam tego co polecacie

Zastanów się również nad Saabem 9 3.

Również bezpieczny samochód, świetnie wyposażony, w dobrej cenie.

Jak ma byc ekonomia to 2,0 + lpg lub diesel.

Napisano

> Ten model tez sprawdzę

> Jak z awaryjnością?

z awaryjnoscia w ok 10-12 letnim aucie (po budzecie wnioskuje) to juz temat konkretnego egzemplarza. volvo nie słynie ze specjalnej niezawodnosci, ale tez nie jest jakos ponad przecietnie awaryjne - jest silne forum modelu S40/V40 - jest wielu zadowolonych wlascicieli.

silniki to zalezy od egzemplarza: albo volvo, albo renault albo mitsubishi smile.gif tazdy pewnie ma jakies swoje slabsze punkty do sprawdzenia.

tylne zawieszenie to colt. Przod nie pamietam smile.gif ale czesci latwodostepne i duzo zamiennikow.

Napisano

> silniki to zalezy od egzemplarza: albo volvo, albo renault albo mitsubishi

A jakie to motory ma z Mitsubishi ?? hmm.gif

Napisano

> tylne zawieszenie to colt. Przod nie pamietam ale czesci latwodostepne i duzo zamiennikow.

Podwozie Carismy

Napisano

> A jakie to motory ma z Mitsubishi ??

1,8 GDI

Napisano

> Zastanów się również nad Saabem 9 3.

Fantastyczne autko, ale nie dla każdego - saaba albo się uznaje za piękne auto, albo za paskudę.

> Jak ma byc ekonomia to 2,0 + lpg lub diesel.

Na Boga, nie - gazownia albo diesel w saabie to kastrowanie ogiera-championa.

Prawdziwy saab to tylko turbobenzyna - najlepiej w wersji aero.

Napisano

> Fantastyczne autko, ale nie dla każdego - saaba albo się uznaje za piękne auto, albo za paskudę.

> Na Boga, nie - gazownia albo diesel w saabie to kastrowanie ogiera-championa.

> Prawdziwy saab to tylko turbobenzyna - najlepiej w wersji aero.

Kolego zapoznaj się z wątkiem od początku cool.gif

Napisano

> Fantastyczne autko, ale nie dla każdego - saaba albo się uznaje za piękne auto, albo za paskudę.

> Na Boga, nie - gazownia albo diesel w saabie to kastrowanie ogiera-championa.

> Prawdziwy saab to tylko turbobenzyna - najlepiej w wersji aero.

Przecież to Opel

Napisano

> A Łopel to zły i brzydki samochód

Nie "zły i brzydki", tylko mozna kupić "oryginalnego" opla z młodszego rocznika. ok.gif

Napisano

> A Łopel to zły i brzydki samochód

Nie, ale porównywanie czegoś co jest w zasadzie Oplem Vectra B (+zlepkiem kilku innych) do "ogiera-championa"

to jak przebrać York'a za Charta i powiedzieć, że to pies myśliwski

Napisano

> Nie "zły i brzydki", tylko mozna kupić "oryginalnego" opla z młodszego rocznika.

można, ale saab jest lepiej wykończony i ma stacyjkę w tunelu grinser006.gif

Napisano

> Nie "zły i brzydki", tylko mozna kupić "oryginalnego" opla z młodszego rocznika.

Nie dośc, że młodszy, to bezpieczniejszy, szybszy i lepiej wyposażony ....... i oryginał a nie podróba waytogo.gif

Napisano

> Nie, ale porównywanie czegoś co jest w zasadzie Oplem Vectra B

Miałem przyjemność kilka razy przejechać się saab-em (9-5 aero) - może to i opel, może pozlepiany z różnych modeli - ale mam to gdzieś. To wygląda jak saab, jeździ jak saab, i daje przyjemność z jazdy saab-em.

Właśnie dlatego saab nie jest dla każdego - jeśli ktoś widzi w nim pozlepiane kawałki opla, to nie widzi w tym saab-a i saab nie jest dla niego. Lepiej niech kupi "oryginał".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.