Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przejechała po kursancie

Featured Replies

Napisano

jakiś tekst

Dzięki bardzo za takie przygody...

ps. Ciekawe jak odbywały się szkolenia przed wyjazdem na miasto hmm.gif

Napisano

> ps. Ciekawe jak odbywały się szkolenia przed wyjazdem na miasto

Pewnie jak w wiekszości szkół nauki jazdy- 16 godzin po placu kręcąc ósemki a potem dwa wyjazdy na miasto icon_rolleyes.gif

Napisano

> jakiś tekst

> Dzięki bardzo za takie przygody...

> ps. Ciekawe jak odbywały się szkolenia przed wyjazdem na miasto

Medal ma zawsze dwie strony - nie znamy całego przebiegu akcji, może jechała bardzo blisko za nim... może robiła make-up, rozmawiała przez telefon a może po prostu NIE UMIE JEŹDZIĆ sciana.gif

Tak czy inaczej, widziałem ostatnio filmik jak huligan (nie w Polsce) skoczył na maskę i szybą stojącego na skrzyżowaniu matiza a kolo ruszył ostro, przewiózł parę metrów delikwenta na masce, nabrał prędkości po czym ten się zsunął przed zderzak i został przejechany aż matiz wyskoczył w górę jak na skoczni sciana.gifsciana.gifsciana.gif

Masakra - nie mogłem na to patrzeć, nie podam linku.

Napisano

> Pewnie jak w wiekszości szkół nauki jazdy- 16 godzin po placu kręcąc ósemki a potem dwa wyjazdy na

> miasto

niestety tak to wyglada, system szkolenia to totalne dno sick.gif

Napisano
  • Autor

> Medal ma zawsze dwie strony - nie znamy całego przebiegu akcji

Wiesz, ja jeździłem z instruktorem na plecach (znaczy za plecaka/pasażera robił) - jak się patrzę na inne szkoły jazdy, to z reguły auto z instruktorem jedzie _za_ kursantem.

Jak dla mnie, to ewidentnie instruktorzy dali d...

Napisano

> Wiesz, ja jeździłem z instruktorem na plecach (znaczy za plecaka/pasażera robił) - jak się patrzę

> na inne szkoły jazdy, to z reguły auto z instruktorem jedzie _za_ kursantem.

> Jak dla mnie, to ewidentnie instruktorzy dali d...

ja jak robilem instruktor jechal przede mna yarisem, a za nim 1 lub 2 motorki, zero komunikacji miedzy osobami no.gif

Napisano
  • Autor

> ja jak robilem instruktor jechal przede mna yarisem, a za nim 1 lub 2 motorki, zero komunikacji

> miedzy osobami

icon_eek.gif

Kurde... A już parę razy czytałem, "idź do najtańszej szkoły, jeździć nauczysz się później"...

Dziękuję, postoję... Ja dalej będę ludzi kierował do Promotora i Kulika...

Napisano

Za mało info, żeby cokolwiek powiedzieć - instruktor "plecak" też by pewnie niewiele pomógł.

Napisano

Ja na kursie wyjeździłem 2 godziny z obowiązkowych 10 (14 lat temu) i ani razu nie byłem na mieście. Nie chodziłem na kursy, bo mieli starą WSKę i łańcuch ciągle spadał.

Napisano

> Kurde... A już parę razy czytałem, "idź do najtańszej szkoły, jeździć nauczysz się później"...

> Dziękuję, postoję... Ja dalej będę ludzi kierował do Promotora i Kulika...

no niestety to jest masakra, nie byla to najtansza szkola, ale wybralem ja tylko dlatego, ze robili blyskawiczny kurs teorii. Gdybym wczesniej na 2oo nie jezdzil, poza osemkami i ruszaniem pod gorke nic innego bym nie umial no.gif

Napisano

na skoczni

> Masakra - nie mogłem na to patrzeć, nie podam linku.

było tutaj skromny.gif

Napisano

> Tak czy inaczej, widziałem ostatnio filmik jak huligan (nie w Polsce) skoczył na maskę i szybą

> stojącego na skrzyżowaniu matiza a kolo ruszył ostro, przewiózł parę metrów delikwenta na

> masce, nabrał prędkości po czym ten się zsunął przed zderzak i został przejechany aż matiz

> wyskoczył w górę jak na skoczni

> Masakra - nie mogłem na to patrzeć, nie podam linku.

Napisano

> Ja na kursie wyjeździłem 2 godziny z obowiązkowych 10 (14 lat temu) i ani razu nie byłem na

> mieście. Nie chodziłem na kursy, bo mieli starą WSKę i łańcuch ciągle spadał.

W '93 nie wyjeździłem ani godziny na kursie 270751858-jezyk.gif. Nie mieli jeszcze moto hehe.gif. Jako, że jeździłem na 2oo już w wieku 8 lat, a w ruchu pewnie gdzieś od 12-13, to podpisali papier i poszedłem zdać egzamin. I zdałem zlosnik.gif

Napisano

> W '93 nie wyjeździłem ani godziny na kursie . Nie mieli jeszcze moto . Jako, że jeździłem na 2oo

> już w wieku 8 lat, a w ruchu pewnie gdzieś od 12-13, to podpisali papier i poszedłem zdać

> egzamin. I zdałem

Ja podobnie - tyle że 2 lata później.

Ale wtedy jeszcze funkcjonowąło coś takiego, jak egzamin eksternistyczny.

Napisano

> Ja podobnie - tyle że 2 lata później.

> Ale wtedy jeszcze funkcjonowąło coś takiego, jak egzamin eksternistyczny.

Nie korzystałem z tego trybu. Jakież było moje zdziwienie, gdy po zaliczeniu jazdy autem na placu, zaliczyłem ósemki na WSK 125 wink.gif i pojechałem na miasto autem. Pan egzaminator powiedział, że plac moto zaliczony ok.gif, myślę sobie, plac autem też, jeszcze wrócić tylko z miasta samochodem i mam PJ kat. A+B w kieszeni. Wróciłem, mówią "pozytywnie", to ja swój plecaczek w rękę i dziękuję, do widzenia, takie tam....a on do mnie - Haaalo, gdzie....wróc!!!

icon_eek.gif OCB?

A moto po mieście?

icon_eek.gif

Akurat jakoś tuż przez moim egzaminem wprowadzono jazdę moto po mieście na egzaminy. Dostałem odblaskową kamizelkę, orzeszka na łeb, słuchawkę w ucho i zmaltretowaną Wiesię.....i w drogę zlosnik.gif. Egzaminator z radiostacją jechał za mną autem. Ale dałem radę ok.gifwink.gif

Napisano

> Kurde... A już parę razy czytałem, "idź do najtańszej szkoły, jeździć nauczysz się później"...

> Dziękuję, postoję... Ja dalej będę ludzi kierował do Promotora i Kulika...

e tam, ważne żeby instruktor jechał za tobą w aucie, wtedy może Cie zasłonić samochodem, a jak będzie z tobą na moto siedział to może być 1 trup więcej

Napisano

Tez miałem egzamin z przygodami - już kiedyś pisałem, więc tak w skrócie. Ósemki wską, bo woschod nie miał przedniego hampla i nie działały kierunki. rotfl.gif "Miasto" jednak woschod, bo wska odmówiła posłuszeństwa i nie chciała zagadać. rotfl.gif

Trasa zupełnie "nie_egzaminacyjna", bo objechałem ośrodek dookoła (cztery skręty w prawo hehe.gif) - ze względu na brak "migaczy" i hamulca. No i poszło za I razem. winner.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Tez miałem egzamin z przygodami - już kiedyś pisałem, więc tak w skrócie. Ósemki wską, bo woschod

> nie miał przedniego hampla i nie działały kierunki. "Miasto" jednak woschod, bo wska

> odmówiła posłuszeństwa i nie chciała zagadać.

> Trasa zupełnie "nie_egzaminacyjna", bo objechałem ośrodek dookoła (cztery skręty w prawo ) - ze

> względu na brak "migaczy" i hamulca. No i poszło za I razem.

pfffff..."moja" WSK miała migacze - pytam, można używać? Jeżeli działają, to tak zlosnik.gif. Nie działały....machałem łapami zlosnik.gif

Napisano

> Zmarł niestety...

swieca.giffrown.gif

Napisano

U mnie w mieście, jeden OSK ma "zajebistą" metodę szkolenia motocyklistów.

Na początku placyk - wiadomo, a później w miasto i w tym momencie zaczynają się schody.

Motocykl jest puszczony przodem, a za nim jedzie KURSANT w samochodzie z instruktorem.

no.gif

Napisano

> U mnie w mieście, jeden OSK ma "zajebistą" metodę szkolenia motocyklistów.

> Na początku placyk - wiadomo, a później w miasto i w tym momencie zaczynają się schody.

> Motocykl jest puszczony przodem, a za nim jedzie KURSANT w samochodzie z instruktorem.

zglosic do osoby ktora prowadzi nadzor nad osrodkami szkolenia...

Napisano
  • Autor

> zglosic do osoby ktora prowadzi nadzor nad osrodkami szkolenia...

Teraz to wystarczy do drogówki podpier...lić. Po tym wypadku mają się wziąć za sprawdzanie OSKów ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Tak czy inaczej, widziałem ostatnio filmik jak huligan (nie w Polsce) skoczył na maskę i szybą

> stojącego na skrzyżowaniu matiza a kolo ruszył ostro, przewiózł parę metrów delikwenta na

> masce, nabrał prędkości po czym ten się zsunął przed zderzak i został przejechany aż matiz

> wyskoczył w górę jak na skoczni

Mi to trochę inaczej wyglądało... z filmu wydawało mi się że ten kierowca Matiza to chyba jakiś lekko nietrzeźwy był a ten gość to specjalnie skoczył mu na szybę ... szkoda że nie ma całego filmu z zajścia bo wygląda jakby coś wczesniej było (jakas bijatyka pomiędzy kierowcą i "huliganem"

Napisano

> Mi to trochę inaczej wyglądało... z filmu wydawało mi się że ten kierowca Matiza to chyba jakiś

> lekko nietrzeźwy był a ten gość to specjalnie skoczył mu na szybę ... szkoda że nie ma całego

> filmu z zajścia bo wygląda jakby coś wczesniej było (jakas bijatyka pomiędzy kierowcą i

> "huliganem"

Bo ja wiem, ten chuligan był taki beztroski i uśmiechnięty jak wskakiwał....

Napisano

> Pewnie jak w wiekszości szkół nauki jazdy- 16 godzin po placu kręcąc ósemki a potem dwa wyjazdy na

> miasto

widze, ze nie tylko ja zrobilem kilkadziesiat km na 8. Po 60km ciaglej jazdy 8, pozegnalem sie, uregulowalem rachunek i zostawilem szkole w diably.

Napisano

> Zmarł niestety...

Na szczęście żyje i ma się dobrze.

Napisano

> Na szczęście żyje i ma się dobrze.

Mógłbyś rozjaśnić, bo usunęli www z info o śmierci.

Napisano

> Mógłbyś rozjaśnić, bo usunęli www z info o śmierci.

Taka informacja (rzekomo potwierdzona) widnieje na forum motocyklistow.

Napisano

> Bo ja wiem, ten chuligan był taki beztroski i uśmiechnięty jak wskakiwał....

było na HP więcej tego filmu, tego chłopka z matiza troszkę poobijali na ulicy poza autem, jak wskoczył do samochodu to już byleby zwiać

Napisano

> było na HP więcej tego filmu, tego chłopka z matiza troszkę poobijali na ulicy poza autem, jak

> wskoczył do samochodu to już byleby zwiać

No to misiek zlekceważył "siłę matiza" najwyraźniej cfaniaczek.gif

Napisano

> U mnie w mieście, jeden OSK ma "zajebistą" metodę szkolenia motocyklistów.

> Na początku placyk - wiadomo, a później w miasto i w tym momencie zaczynają się schody.

> Motocykl jest puszczony przodem, a za nim jedzie KURSANT w samochodzie z instruktorem.

Jezeli potepiasz taka metode to moze podzielisz sie z nami wiedza na temat wlasciwego szkolenia i moze podasz ta jedyna i idealna metod.

> zglosic do osoby ktora prowadzi nadzor nad osrodkami szkolenia...

i ? ? ?

> Teraz to wystarczy do drogówki podpier...lić. Po tym wypadku mają się wziąć za sprawdzanie OSKów

Jakie bedsa tego konbsekwencje ?

Blondynusia jadac za motocyklista widziala co sie dzieje, ze kursant ma problemy, postanowila go wiec ominac, ze skutkiem jaki znamy.

wink.gif

Napisano

> Jezeli potepiasz taka metode to moze podzielisz sie z nami wiedza na temat wlasciwego szkolenia i

> moze podasz ta jedyna i idealna metod.

Za motorem ma jechać sam instruktor i ma się skupić na motocykliście a nie na kursancie prowadzącym auto. Chyba ze kursanci płacą połowę ceny za kurs biglaugh.gif

Napisano

> Za motorem ma jechać sam instruktor i ma się skupić na motocykliście a nie na kursancie prowadzącym

> auto. Chyba ze kursanci płacą połowę ceny za kurs

masz racje, koncowke troche przeoczylem, po prostu wyszedlem z zalozenia, ze to oczywiste.

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.