Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki olej przy 100tys? *DELETED*

Featured Replies

Napisano

> zbliżam się do magicznej bariery, jaki polecacie olej przy 100tys w 1.1? może i wstyd się przyznać

> ale od nowości motor na selenii latał...

No to niech lata dalej.

Pomysły ze zmienianiem oleju na inny jedynie mogą mieć takie uzasadnienie że na aucie już Ci tak nie zależy i po prostu chcesz kupić coś tańszego.

Bo w magiczne właściwości olejów mineralnych że zaklejają dziury w silniku wink.gif to nie wierz.

Napisano

> zbliżam się do magicznej bariery, jaki polecacie olej przy 100tys w 1.1? może i wstyd się przyznać

Ja z ojcem we wszytkich fiatach jakie mieliśmy oprócz malucha zawsze laliśmy selenie i nigdy nie dolewaliśmy oleju między przeglądami. Więc nie wiem czemu kolega tak napisał cfaniaczek.gif

Napisano

Ja mam 225 tys jeżdziłem na lotosie syntetyku a od 2 lat mam castrola tez syntetyk 5W/40 (castrol tylko dlatego ze mam taniej) i jakos nic nie cieknie nie bierze itp dlatego uwazam że jak ci nie bierze to lej taki jaki lałes a przynajmniej tej samej klasy jesli nie chcesz seleni

Napisano

jak sto tysi przejechał na selenii bez awarii to ja bym lał dalej selenię waytogo.gif

Napisano

moj motor lata na shellu 5w40, zmieniam co 10000km

Napisano

Nie twórz magicznych barier-liczy się stan silnika i sposób ekploatacji ok.gif

100kkm na serię 1.1 to mało,jeżeli była właściwie eksploatowana ok.gif

Napisano

A co za różnica czy to 100tys, 20tys, czy 300tys? Jeśli silnik nie żre oleju, chodzi tak jak chodził to jaki jest sens zmiany oleju na inny? Lej ten co lałeś i po problemie.

No chyba że silnik już tak dobity że chcesz polatać tylko jakiś czas jeszcze przed remontem...

Napisano
  • Autor

> A co za różnica czy to 100tys, 20tys, czy 300tys? Jeśli silnik nie żre oleju, chodzi tak jak

> chodził to jaki jest sens zmiany oleju na inny? Lej ten co lałeś i po problemie.

> No chyba że silnik już tak dobity że chcesz polatać tylko jakiś czas jeszcze przed remontem...

motor chodzi jak pszczółka, zaczął coś od tamtej zimy stulecia klepać lekko dlatego pomyślałem że może wlać teraz półsyntetyk żeby było lepiej, a poza tym pomyślałem że może znalazłbym właśnie lepszy olej i tańszy nawet o 50zł od selenki ale jak mówicie że nie wlewać teraz innego to nie

Napisano

> motor chodzi jak pszczółka, zaczął coś od tamtej zimy stulecia klepać lekko dlatego pomyślałem że

> może wlać teraz półsyntetyk żeby było lepiej, a poza tym pomyślałem że może znalazłbym właśnie

> lepszy olej i tańszy nawet o 50zł od selenki ale jak mówicie że nie wlewać teraz innego to nie

wlewaj olej o tych samych parametrach nie musi być tego samego producenta. Zmiana oleju z syntetycznego na półsyntetyczny czy też mineralny nie ma żadnego sensu.

Napisano

ustawiałeś już luzy zaworowe...bo jak zaczyna klepać to już czas ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.