Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

S55 AMG, warto było?

Featured Replies

Napisano

Powiedzcie mi Panowie i Panie, czy warto wg Was było kupować to właśnie auto?

jakiś tekst

Znajomy kupił i strasznie się upiera, że na "zrobienie" go nie wyda więcej jak 30 tyś złotych. Jak dla mnie może się to okazać skarbonka bez dna, tym bardziej, że dosyć mocno jest "przekoszona" no.gif

Wypowiedzcie się 893goodvibes.gif

Napisano

> Powiedzcie mi Panowie i Panie, czy warto wg Was było kupować to właśnie auto?

> jakiś tekst

> Znajomy kupił i strasznie się upiera, że na "zrobienie" go nie wyda więcej jak 30 tyś złotych. Jak

> dla mnie może się to okazać skarbonka bez dna, tym bardziej, że dosyć mocno jest "przekoszona"

> Wypowiedzcie się

przebieg ma kosmicznie niski, a kierownica wytarta jak po 730 k hehe.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> przebieg ma kosmicznie niski

> HanYs

Z resztą nie wiem czy kierownica jest z tego auta, ale na pewno nie ma przejechane tyle ile wskazuje licznik...Poza tym, naprawa chyba 5tys euro i to może być mało... confused.gif

Napisano

blacharka to nie wszytko skromny.gif

tego typu auta niestety wymagaja grubego portfela sciana.gif

Napisano

> Z resztą nie wiem czy kierownica jest z tego auta, ale na pewno nie ma przejechane tyle ile

> wskazuje licznik...Poza tym, naprawa chyba 5tys euro i to może być mało...

kierownica na pewno nie jest z tego auta, jest z S'ki z jasno-szarym wnętrzem. Na zdjęciach nie wygląda bardzo źle, ciekawy czy wszystko działa, czy zawieszenie jest ok-tam jest pneumatyka. S'ki miały ogólnie problem z elektryką, więc jak coś jest nie tak, to trzeba znaleźć dobrego elektryką.

W 2003r. był FL a to auto jest jeszcze z przed tego zabiegu i ja dla samego tego bym go nie kupił.

S'ki są bardzo ciche, a w tym boczki są uszkodzone, jak potem będzie coś skrzypieć... na zrobienie na handel pewnie wystarczy, ale dla siebie to już zależy ile pracy trzeba będzie włożyć.

Napisano
  • Autor

> Z przodu tez byl walony, Wystarczy spojrzeć na spasowanie maski, świateł itp

To samo zauważyłem, zdecydowanie jest źle spasowana, ale może to od uderzenia?

Napisano

> To samo zauważyłem, zdecydowanie jest źle spasowana, ale może to od uderzenia?

Ze zdjęc wnioskuje, że nadkole prawe na nie ruszone niewiem.gif. Generalnie dla mnie to te auto jest luksusowym złomem wink.gif

Napisano

Kwestia ceny zakupu uszkodzonych elementow. Pytanie zasadnicze, czy uszkodzony zostal slupek "B" ( miedzy dzwiami ) z tego co widze to dostal ! Wiec pytanie tylko jak mocno. Czesci do S- klasy nie beda w PL az takie drogie. Jezeli zalozymy, ze nie zostal przekoszony to w zaleznosci od warsztatu i kwalifikowanej roboty naprawa moze wyniesc ca. 10 000,- pln, nawet mniej Nawet z postawieniem go na prostownicy ). Kwestia finansow potrzebnych pozniej na utrzymanie tej fury.

Inna bajka, ze S - klasa po 7 - miu latach ma przejechane 70 000 km grinser006.gif

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ale przecież na tej stronie są fikcyjne aukcje - testowe.

To nie jest testowa aukcja tylko jakby archiwum allegro. To auto było wystawione, ale sprzedało się, wiem bo rozmawiałem z nowym właścicielem smile.gif

Napisano

> Wypowiedzcie się

Zrobienie to jedno , utrzymanie tego to drugie ok.gif

Napisano

> jakiś tekst

> Znajomy kupił i strasznie się upiera, że na "zrobienie" go nie wyda więcej jak 30 tyś złotych. Jak

> dla mnie może się to okazać skarbonka bez dna, tym bardziej, że dosyć mocno jest "przekoszona"

> Wypowiedzcie się

Czasem , oczami wyobrazni ... szukam sobie aut na Al....o

Gdybym zobaczyl to auto , to szybko bym zamkna strone , i szukal dalej ...

Napisano

>Poza tym, naprawa chyba 5tys euro i to może być mało...

W Niemczech to na pewno za malo zeby to auto naprawic.

Napisano

> kierownica z "anglika"

widać wystrzeliła poducha więc założono cokolwiek, byle by autem dało się jeździć.

Napisano

auto do zrobienia nie takie rzeczy nasi polscy magicy robili, ale bedzie rzezba jak nic w srodku zeby dopasowac poszycia drzwi wewnwetrzne i naprawic elektryke itp zeby.GIF imo jedyne co sluszne w tym aucie to silnik buda juz przestarzala jak stare A6 ble sick.gifzlosnik.gif

Napisano

> jakiś tekst

> Wypowiedzcie się

Wszyscy tutaj napisza ze nie warto itp. A wedlug mnie jak gosc koniecznie chcial S-klase i wyrwal tanio uszkodzona, zrobi sobie tanio nawet tak na 70% sprawnosci, tak zeby jezdzil, nie musi byc wszystko sprawne. I tanim kosztem bedzie sie wozil S-klasą ok.gif Od czasu do czasu cos mu padnie ale byc moze facet ma podejscie ze nie wszystko musi dzialac, chcial S-klase to wyrwal tanio, jakos go tam naprawi, no i ma ok.gif

Chyba ze gosc liczy ze zrobi to auto na 100% sprawnosci jak nowke z salonu, wtedy to inna sprawa screwy.gif , ale jak zdaje sobie sprawe z tego ze nigdy nie bedzie idealne i taki stan rzeczy akceptuje to jak najbardziej warto tanio kupic i tanio zrobic ok.gif Duzo ludzi jak kupuje auta powypadkowe z wystrzelonymi np. 6 poduchami to nigdy tych poduch tam nie zaklada itp i tanim kosztem maja fajne auta, fakt ze niesprawne, ale wożą sie tym na co w normalnej cenie by ich nie bylo stac ok.gif

Napisano

czyli typowy przyklad " zastaw sie a postaw sie, niech sasiad widzi ze mam S-klase" a to ze brakuje tam 6 poduch , noo przeciez tego juz nie widac rotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> i tanim kosztem maja

> fajne auta, fakt ze niesprawne, ale wożą sie tym na co w normalnej cenie by ich nie bylo stac

a jak coś się zepsuje co kosztuje majątek to chleb z margaryną i jakoś to będzie old.gif ale Merola S klasse ma hahaha.gif

zazdrość sąsiada nieoceniona zlosnik.gifclown.gif

HanYs

Napisano

> a jak coś się zepsuje co kosztuje majątek to chleb z margaryną i jakoś to będzie

No dokladnie tak, ale tak serio - co w tym zlego? Kupil S-klase na ktora go nie stac, ale wyrwal za pol ceny no to ma, cos mu padnie - to wiadomo kredyt na czesci i chleb suchy na sniadanie, ale jesli zdaje sobie z tego sprawe i mimo tego chce miec taki samochod, to w czym problem?

Napisano

> czyli typowy przyklad " zastaw sie a postaw sie, niech sasiad widzi ze mam S-klase" a to ze brakuje

> tam 6 poduch , noo przeciez tego juz nie widac

Tak, ale ja nie widze w tym problemu, wiem ze wiele osob tak robi. Gorzej jak ktos liczy ze za pol ceny kupi dobry samochod. Ale jesli zdaje sobie sprawe z tego ze kupuje auto niesprawne i nigdy nie bedzie sprawne, ale jemu to nie przeszkadza to wedlug mnie jest ok. Niektorzy jezdza z wystrzelonymi poduchami przez caly okres posiadania auta i co - tanio kupili to wiadomo ze poduch nie bedzie, trudno.

Napisano

> mimo tego chce miec taki samochod, to w czym problem?

swoje pieniądze może nawet w kiblu spuścić hehe.gif gorzej jeśli kogoś zabije takim autem ,bo "drutem powiąże" coś co nie powinno frown.gif

HanYs

Napisano

> jakiś tekst

> Wypowiedzcie się

Sam przebieg daje wiele do myślenia przy takim wieku auta. Zastanawiam się, czy jasiek kierowcy wystrzeliłby tylko przy uderzeniu bocznym. Coś mam wrażenie, że to co widać to dla zachęty do kupna a prawdziwy obraz po wypadku był trochę inny. Może się też okazać, że do wymiany będzie cała deska rozdzielcza, coś drzwiczki od schowka nie mogą się domknąć, czyżby otwór się zmniejszył w stosunku do drzwiczek? Auto sprzedaje zapewne jakiś handlarz patrząc na tło za zdjęciem. Coś nie wierzy mi się, że gość sam by nie zainwestował "małej" kasy, żeby pogonić później auto w całości za większy pieniądz.

Napisano

> Tak, ale ja nie widze w tym problemu, wiem ze wiele osob tak robi. Gorzej jak ktos liczy ze za pol

> ceny kupi dobry samochod. Ale jesli zdaje sobie sprawe z tego ze kupuje auto niesprawne i

> nigdy nie bedzie sprawne, ale jemu to nie przeszkadza to wedlug mnie jest ok. Niektorzy jezdza

> z wystrzelonymi poduchami przez caly okres posiadania auta i co - tanio kupili to wiadomo ze

> poduch nie bedzie, trudno.

co do poduch to duzo jest auto nowo sprzedawanych, ktore maja jedynie 2xAirBag...

Napisano

> Sam przebieg daje wiele do myślenia przy takim wieku auta. Zastanawiam się, czy jasiek kierowcy

> wystrzeliłby tylko przy uderzeniu bocznym. Coś mam wrażenie, że to co widać to dla zachęty do

> kupna a prawdziwy obraz po wypadku był trochę inny. Może się też okazać, że do wymiany będzie

> cała deska rozdzielcza, coś drzwiczki od schowka nie mogą się domknąć, czyżby otwór się

> zmniejszył w stosunku do drzwiczek? Auto sprzedaje zapewne jakiś handlarz patrząc na tło za

> zdjęciem.

ja to mam wrazenie, ze wiekszosc wrakow to jest czesciowo wyciagana i prostowana coby ladnie wygladalo i sie sprzedalo za niezly pieniadz...

> Coś nie wierzy mi się, że gość sam by nie zainwestował "małej" kasy, żeby pogonić

> później auto w całości za większy pieniądz.

no wlasnie, przeciez "naprawa to tylko 5.000 zl"

no chyba, ze jedno 0 umknelo

Napisano

> Wszyscy tutaj napisza ze nie warto itp. A wedlug mnie jak gosc koniecznie chcial S-klase i wyrwal

> tanio uszkodzona, zrobi sobie tanio nawet tak na 70% sprawnosci, tak zeby jezdzil, nie musi

> byc wszystko sprawne. I tanim kosztem bedzie sie wozil S-klasą Od czasu do czasu cos mu

> padnie ale byc moze facet ma podejscie ze nie wszystko musi dzialac, chcial S-klase to wyrwal

> tanio, jakos go tam naprawi, no i ma

no a pozniej ktos pojedzie obejrzec auto klasy wyzszej

a tu opony jakies dziwne i przod inny, tyl inny

paliwa na jazde tez nie ma, trzeba karnisterkiem dolewac

a jako rok produkcji wpisany rok modelowy wrrr.gif

itd itp

Napisano

> swoje pieniądze może nawet w kiblu spuścić gorzej jeśli kogoś zabije takim autem ,bo "drutem

> powiąże" coś co nie powinno

To fakt. Ale jesli zrobi silnik, zawieszenie i hamulce, a zaoszczedzi na zle spasowanej masce, wystrzelonych poduchach, desce rozdzielczej, padającej elektryce czy skrzypiących boczkach drzwi - to chyba nie bedzie zle ok.gif (zakladajac oczywiscie ze geometria jest ok i auto jedzie prosto i hamuje prosto)

Napisano

> To fakt. Ale jesli zrobi silnik, zawieszenie i hamulce, a zaoszczedzi na zle spasowanej masce,

> wystrzelonych poduchach, desce rozdzielczej, padającej elektryce czy skrzypiących boczkach

> drzwi - to chyba nie bedzie zle (zakladajac oczywiscie ze geometria jest ok i auto jedzie

> prosto i hamuje prosto)

To nadal będzie wrak.

Napisano

> Wszyscy tutaj napisza ze nie warto itp. A wedlug mnie jak gosc koniecznie chcial S-klase i wyrwal

> tanio uszkodzona, zrobi sobie tanio nawet tak na 70% sprawnosci, tak zeby jezdzil, nie musi

> byc wszystko sprawne. I tanim kosztem bedzie sie wozil S-klasą Od czasu do czasu cos mu

> padnie ale byc moze facet ma podejscie ze nie wszystko musi dzialac, chcial S-klase to wyrwal

> tanio, jakos go tam naprawi, no i ma

facepalm.gif

I opony se kupi jakies tam fajne uzywki , klocki i tarcze podpasuje od tico , amortyzatory przeciez nie musza dzialac wazne ,ze sa...

To jest wielkie mocne auto , zrobi na sztuke i kogos zabije bo hamulce padna albo kolo sie urwie bo robienie zawieszenia jest drogie no.gif

Napisano

> kierownica na pewno nie jest z tego auta, jest z S'ki z jasno-szarym wnętrzem. Na zdjęciach nie

> wygląda bardzo źle, ciekawy czy wszystko działa, czy zawieszenie jest ok-tam jest pneumatyka.

> S'ki miały ogólnie problem z elektryką, więc jak coś jest nie tak, to trzeba znaleźć dobrego

> elektryką.

> W 2003r. był FL a to auto jest jeszcze z przed tego zabiegu i ja dla samego tego bym go nie kupił.

> S'ki są bardzo ciche, a w tym boczki są uszkodzone, jak potem będzie coś skrzypieć... na zrobienie

> na handel pewnie wystarczy, ale dla siebie to już zależy ile pracy trzeba będzie włożyć.

miales okazje taka troche pojezdzic? nie koniecznie amg ale jakims cdi

Napisano

> I opony se kupi jakies tam fajne uzywki , klocki i tarcze podpasuje od tico , amortyzatory przeciez

> nie musza dzialac wazne ,ze sa...

> To jest wielkie mocne auto , zrobi na sztuke i kogos zabije bo hamulce padna albo kolo sie urwie bo

> robienie zawieszenia jest drogie

Nie przesadzaj, podajesz juz przyklady ekstremalne.

Napisano

> To fakt. Ale jesli zrobi silnik, zawieszenie i hamulce, a zaoszczedzi na zle spasowanej masce,

> wystrzelonych poduchach, desce rozdzielczej, padającej elektryce czy skrzypiących boczkach

> drzwi - to chyba nie bedzie zle (zakladajac oczywiscie ze geometria jest ok i auto jedzie

> prosto i hamuje prosto)

Czyli takie wybiórcze oszczędzanie cfaniaczek.gif

Napisano

> Nie przesadzaj, podajesz juz przyklady ekstremalne.

Ale jakie ekstremalne , stary uwierz mi ludzie potrafia jezdzic takimi parchami ,ze szczena opada do samej gleby - ale sa ladnie umyte no.gif

Napisano

> Czyli takie wybiórcze oszczędzanie

Da sie oszczedzac z glowa - czyli oszczedzic wlasnie na naprawach wyposazenia wewnatrz auta (dziury po airbagach, kierownica z innego auta, nie dzialajace elektryczne fotele czy szyby itp itd), to nie musi byc sprawne jesli ktos swiadomie kupuje auto za pol ceny, wazne zeby nie oszczedzac na tym co odpowiada za bezpieczenstwo jazdy, silnik, zawieszenie, hamulce, opony, to musi byc ok.

Napisano

> Da sie oszczedzac z glowa - czyli oszczedzic wlasnie na naprawach wyposazenia wewnatrz auta (dziury

> po airbagach, kierownica z innego auta, nie dzialajace elektryczne fotele czy szyby itp itd),

Byle by tylko nie przesadzić w g..zjadztwie.

Znam człowieka który kupując porsche zaczął kombinowac jakie felgi załozyć żeby opony były tańsze. Już nie pamiętam średnicy ale opony zakładał 185/60 zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

wazne zeby nie

> oszczedzac na tym co odpowiada za bezpieczenstwo jazdy, silnik, zawieszenie, hamulce, opony,

> to musi byc ok.

Mi tego tlumaczyc nie musisz ale uwazasz ,ze ktos jak oszczedza to nie bedzie oszczedzal na wszystkim ?

Najtanszy komplet opon do takiego merca to okolo 4kpln bo fabrycznie takie AMG stoi na 18stkach.

Tam sa inne hamulce , inne zawieszenie - to nie jest taksowkarskie W124.

Napisano

> Najtanszy komplet opon do takiego merca to okolo 4kpln bo fabrycznie takie AMG stoi na 18stkach.

Zmieniasz na felgi 15 i walisz opony 185/65/15 zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Od razu taniej...

Napisano

> Zmieniasz na felgi 15 i walisz opony 185/65/15

> Od razu taniej...

Odrazu z hamulcami tarcze od tico tansze hehe.gif

Napisano

> Da sie oszczedzac z glowa - czyli oszczedzic wlasnie na naprawach wyposazenia wewnatrz auta (dziury

> po airbagach, kierownica z innego auta, nie dzialajace elektryczne fotele czy szyby itp itd),

> to nie musi byc sprawne jesli ktos swiadomie kupuje auto za pol ceny, wazne zeby nie

> oszczedzac na tym co odpowiada za bezpieczenstwo jazdy, silnik, zawieszenie, hamulce, opony,

> to musi byc ok.

To nie jest oszczędzanie tylko jakieś dziadowanie. Nadal auto bliższe złomowi niż sprawny pojazd. Jak ktoś takie coś robi to powinni na przeglądzie technicznym (szkoda, że tego ni weryfikują) od razu wstawiać prosiaczka w DR i na złom.

Napisano

> Odrazu z hamulcami tarcze od tico tansze

Pracuje z człowiekiem który przez pare lat przyżywał audi A8 z jakims 4,2 litrowym silnikiem..

W końcu kupił okazyjnie włozył sporo w remonty i jeździ - a jaki szczęsliwy...

Ale teraz ciągle nie ma pieniędzy...

I ciągle płacze że zeszyty dziecom do szkoły drogo kosztują....

Napisano

> Odrazu z hamulcami tarcze od tico tansze

Ogladałem kiedyś chyba jakiegoś lexusa w którym właściel zaslepił przewód hamulcowy do jednego z przednich kół bo po stłuczce miał wyciek z zacisku a i tarcza była krzywa..... a tak zaoszczędził kupe kasy....A i tak wolno jeździ bo go na paliwo nie stać....

Napisano

ja mam kumpla ktory zlecil zrobienie swapa i innego kumpla ktory tego swapa robil. Jak wypadlo ze trzeba bylo kupic czesc za 30 zl to ten co robil swapa zostal oskarzony o to ze wlasnie pozbawil goscia jedzenia chleba przez tydzien rotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Ogladałem kiedyś chyba jakiegoś lexusa w którym właściel zaslepił przewód hamulcowy do jednego z

> przednich kół bo po stłuczce miał wyciek z zacisku a i tarcza była krzywa..... a tak

> zaoszczędził kupe kasy....A i tak wolno jeździ bo go na paliwo nie stać....

Zreszta apropos dziadowania to już kiedys opisywałem historię z czasów kiedy jeżdziłem na gazie (wchodzilo mi 60 litrów - wiec przy nalewaniu był czas na zamianę paru słów)

Czekała za mna okazała wypasiona terenówka - Jeep?(choć to nie ważne)

Wiec pokazując na to auto mówie do pompiarza "ciekawe jaki ma zbiornik bo miejsca w bagażniku pewnie ma sporo..."

A nalewający na to " nie wiem bo jeszcze nigdy nie nalewałem mu wiecej niż za 25 zł...." zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Gaz wtedy był gdzies tak po 1,8 zł/l.... zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

ups zamiast zedytować sam sobie odpowiedziałem... chyba czas spać...

Napisano

> Pracuje z człowiekiem który przez pare lat przyżywał audi A8 z jakims 4,2 litrowym silnikiem..

> W końcu kupił okazyjnie włozył sporo w remonty i jeździ - a jaki szczęsliwy...

> Ale teraz ciągle nie ma pieniędzy...

> I ciągle płacze że zeszyty dziecom do szkoły drogo kosztują....

Ale jak juz kolega Jay wspomnial ,ma A8 4.2 i jest lans ok.gif

Napisano

> Ogladałem kiedyś chyba jakiegoś lexusa w którym właściel zaslepił przewód hamulcowy do jednego z

> przednich kół bo po stłuczce miał wyciek z zacisku a i tarcza była krzywa..... a tak

> zaoszczędził kupe kasy....A i tak wolno jeździ bo go na paliwo nie stać....

I to jest masakra icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gifczerwona.gif

Napisano

> Zreszta apropos dziadowania to już kiedys opisywałem historię z czasów kiedy jeżdziłem na gazie

> (wchodzilo mi 60 litrów - wiec przy nalewaniu był czas na zamianę paru słów)

> Czekała za mna okazała wypasiona terenówka - Jeep?(choć to nie ważne)

> Wiec pokazując na to auto mówie do pompiarza "ciekawe jaki ma zbiornik bo miejsca w bagażniku

> pewnie ma sporo..."

> A nalewający na to " nie wiem bo jeszcze nigdy nie nalewałem mu wiecej niż za 25 zł...."

> Gaz wtedy był gdzies tak po 1,8 zł/l....

> ups zamiast zedytować sam sobie odpowiedziałem... chyba czas spać...

Powiem szczerze ,ze mnie zawsze szokuje jak pompiarze od gazu pytaja za ile lac...

Napisano

> Powiem szczerze ,ze mnie zawsze szokuje jak pompiarze od gazu pytaja za ile lac...

WIdocznie są przećwiczeni przez klientów.... zlosnik.gif

Napisano

> Ale jak juz kolega Jay wspomnial ,ma A8 4.2 i jest lans

Zeby nie bylo - nie pochwalam tego, ze ktos kupuje A8 i przez to oszczedza na dzieciach czerwona.gif

Ale jesli oszczedza tylko na sobie i np. kupuje to A8 mimo ze wie ze jak cos padnie to przez miesiac bedzie jadl suchy chleb (on, a nie jego dzieci ktore nie powinny miec z tym nic wspolnego) to moim zdaniem nie ma problemu ok.gif

Sam pewnie tak zrobie jak bede chcial kiedys kupic jakies auto na ktore mnie nie stac (moze w kryzysie wieku sredniego grinser006.gif), kupie cos dla zabawy, a potem kredyty na opony zimowe czy hamulce, ale coz, raz sie zyje hehe.gif o ile oczywiscie nikt inny przez moje fanaberie nie ucierpi smile.gif

Napisano

> WIdocznie są przećwiczeni przez klientów....

W sumie gaz ,tez tankuja Ci ,ktorych podwyzki nie obowiazuja 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.