Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uroki kupowania samochodu.

Featured Replies

Napisano

Bo już się pogubiłem!

Chłopak zapytał, dostał odpowiedź i finito. Po grzyba ta dyskusja? Na HP można dywagować do woli o zusach i srusach! Tutaj wolałbym mniej lub bardziej merytoryczną dyskusję ale o motoryzacji!

Może jakiś mod by się tym zajął?

Napisano

> albo "ciekawe czy dojadę"

> HanYs

NIeee.

"Jest zajebista, pcha się całkiem lekko" ;-)

Napisano

> NIeee.

> "Jest zajebista, pcha się całkiem lekko" ;-)

oj tam, zgredy jesteście i tyla yay.gifhahaha.gif

a co do pchania to nie ma mowy, w 1 osobę to może pół metra zlosnik.gif

Napisano

> oj tam, zgredy jesteście i tyla

Znaczy co, nie uwzględniliśmy, że ma ogrzewaną tylną szybę ? :-)

Napisano

> Znaczy co, nie uwzględniliśmy, że ma ogrzewaną tylną szybę ? :-)

baaa i to nie byle jak, dmuchawa zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> Nie, wyłącznie z powodu kosztów. Większość modeli Audi powstaje na bazie tych samych komponentów co

> skoda, czy seat, czy też VW. Koszty stworzenia odrębnego modelu byłyby ogromne.

z tego co pamietam to taki A8 nie mial odpowiednika w gamie VAG.dopiero na jego podstawie powstal phaeton.

Napisano

> teoria ciekawa ... nie zapominaj że sporo Audi ma napęd na 4 koła

> zresztą

ale nieliczne tylko zrobione w sposób porządny.

Napisano

> może nie do końca ...

> ale ... na pewno skonstruowanie auta tylko RWD nie jest tak kosmicznie trudne jak przedstawia to

> kolega

a gdzie ja pisałem, że jest to trudne? Jest to bardzo proste, kiedyś tylko tak się konstruowało samochody. Problem w tym, że w dobie masowej produkcji okazało się, że FWD jest tańsze, a mało kto dostrzega różnicę (bo ją widać wyraźnie dopiero przy większych mocach).

Napisano

> Pistacjowym kombi na rope

> Ten kolor to mieta, ignorancie

niestety prawdę napisał daltonie rotfl.gif

a tak na poważnie, jak już wczesniej ktos napisał wszystko powyżej 2 litrów w PL jest jak rodzynki w serniku wink.gif

jeżeli koszta dla Ciebie nie stanowią problemu to jedź za Odrę i poszukaj sobie czegos sam, wieksza szansa, że cos dobrego trafisz.

Byle jakiego handlarza zapytaj się czemu nie przyprowadzi Tobie nic powyżej 2 litry-spojrzy jak na idiotę i powie, że ponad 18% akcyzy czyni interes nieopłacalnym dal niego jak i dla Ciebie. Żeby mu się kalkulowało musi tanio kupic czyli kupi "gruz", "zylc" i jak to jeszcze zwał. Po ci Ci problem zamiast radochy z jazdy?

Ten durne barany sztywno trzymają się tej granicy pojemności jak pijak latarni- lepiej zwieźć starego paśca co Euro II ledwo trzyma niż większy silnik co Euro III i Euro IV spełnia screwy.gif

Pomysl nad własnym importem Kuba ok.gif

Napisano

> a gdzie ja pisałem, że jest to trudne? Jest to bardzo proste, kiedyś tylko tak się konstruowało

> samochody. Problem w tym, że w dobie masowej produkcji okazało się, że FWD jest tańsze, a mało

> kto dostrzega różnicę (bo ją widać wyraźnie dopiero przy większych mocach).

Quote:

> chyba nie myslisz,ze audi nie produkuje A6 z tylnym napedem z powodu trudnosci technicznych

Nie, wyłącznie z powodu kosztów. Większość modeli Audi powstaje na bazie tych samych komponentów co skoda, czy seat, czy też VW. Koszty stworzenia odrębnego modelu byłyby ogromne.

wiesz .... szkoda mi jakoś się rozpisywać nt. interpretacji tego co napisałeś smirk.gif

Napisano
  • Autor

> Pomysl nad własnym importem Kuba

Teraz wszyscy wiedza jak mam na imie. Zostalem zdekonspirowany zlosnik.gifhehe.gif

A tak powaznie, poszukam, rozejrze sie za 330i...

Jesli nic sie nie znajdzie to zostane przy 530d, tylko trzeba bedzie dodac kilka koni i niutonow. skromny.gif

Napisano

> Pistacjowym kombi na rope

> Ten kolor to mieta, ignorancie

Twoje BMW ma kolor pistacjowy ? Masakra facepalm.gif Chyba tylko Lanos "landryna" jest bardziej obciachowy zlosnik.gif

Napisano

> Cieszę się nie posiadając takich dylematów jak Ty

> Dla mnie 50 tyś zł = kupno nowego samochód (nawet jak miałbym dołożyć)

> I nie miewam problemu z tym żeby powiedzieć "Cześć jeżdżę Hyundaiem"

W takim razie ja tez sie cieszę, choc takie dylematy, jaki kupic za 50 tysiecy samochod uzywany, chcialbym miec hehe.gif . Bylyby takie inne od moich codziennych trosk hehe.gif.

Gdybym mial luzne 50 tysiakow do wydania na uzywke, i za Chiny Ludowe czy za Tajwan zlosnik.gif, nie chciałbym kupic nowej padaki zlosnik.gif, to na pewno pomyślał bym o Volvo V50 Kombi, mozna te wyrwac za tyle a dokladniej za 49.900,- zlosnik.gif Volvo XC70 -> ło, tutaj! zlosnik.gif

Napisano

> Twoje BMW ma kolor pistacjowy ? Masakra Chyba tylko Lanos "landryna" jest bardziej obciachowy

Masz linka do czegoś takiego, w sensie koloru? Zaciekawił mnie ten odcień zlosnik.gif

Napisano

> Masz linka do czegoś takiego, w sensie koloru? Zaciekawił mnie ten odcień

Niestety nie (zarowno do Lanosa "landryny" jak i BMW), ale mozesz wejsc na galerie IKL, moze jest tam takie auto (z tego co pamietam Tomirek takie mial).

Napisano
  • Autor

> Masz linka do czegoś takiego, w sensie koloru? Zaciekawił mnie ten odcień

0533-o.jpg

Na dole, pierwsza za ciagnikiem siodlowym.

Wyglada jak srebrny/blekit/mietowy - w zaleznosci od swiatla i punktu widzenia.

Troche do pistacji brakuje zlosnik.gif

4a8cb0a061782fefbd3f4ebc5.jpg

Daewoo pistacja wyglada zdecydowanie inaczej. zlosnik.gif

Napisano

> Byl, ale wtedy pytalem chyba.

> Teraz juz wiem, ze jest ciezko

> Jeste volvofobem chyba

buuu wink.gifa mozna zdziwic co poniektórych w beemach 330i wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.