Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uzywanie hamulca recznego...

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> I nie stresuje cię fakt, że gdyby nie ten twój ręczny, to co najmniej o jedno auto więcej zdążyłoby

> przejechać za tobą?

nie stresuje, ponieważ robię to w tempie szybszym niż nie jeden kierowca, który trzyma na zwykłym noge i zorientuje sie, że juz od 5 sekund pali sie zielone... jestem pewny za swoje ruchy.

Napisano

> nie stresuje, ponieważ robię to w tempie szybszym niż nie jeden kierowca, który trzyma na zwykłym

> noge i zorientuje sie, że juz od 5 sekund pali sie zielone... jestem pewny za swoje ruchy.

To masz równocześnie wrzucony bieg, czy jak tego cudu dokonujesz?

Napisano
  • Autor

> To masz równocześnie wrzucony bieg, czy jak tego cudu dokonujesz?

z tego co wiem to przed zielonym pali sie żółte... a poza tym po trasie którą znam na pamięć znam też cykl świateł i mogę ruszyć już nawet na żółtym

Napisano

> Ale mnie wiesz jeszcze nikt nie wyprzedził jak w trasie na końcu zatoru jakiegokolwiek włączyłem

> awaryjne

ale przed chwila byla mowa o miescie, czyz nie?

Napisano

> Zawsze mnie interesowało dlaczego w Polsce tak uczą - dzięki.

> Dla informacji: jeśli ruszysz pod górkę z pomocą ręcznego na egzaminie w Szwecji - to nie zdasz

Jakieś szczegóły? Co jest nie tak? cfaniaczek.gif

Napisano

> Jakieś szczegóły? Co jest nie tak?

Full amatorka, brak koordynacji i wuczycia sprzęgła wink.gif.

Napisano

> I nie stresuje cię fakt, że gdyby nie ten twój ręczny, to co najmniej o jedno auto więcej zdążyłoby

> przejechać za tobą?

A co to ma współnego?

Trza dać w palnik i tyle, to nie ręczny powoduje opóźniony start.

Poza tym rażą mnie nocą czerwone światła egoistycznych kierowców...

Jak sie nie kula to nie używam żadnego, bo i po co?

Napisano

> się, że przy próbie ruszenia z zasadniczego samochód się stoczy i i uderzy w poprzedzający.

Że co? icon_eek.gif

Przeca to w tym samym kierunku, co za róznica czy do przodu rusze z gazem czy sę ztocze... hehe.gif

Napisano

> Full amatorka, brak koordynacji i wuczycia sprzęgła .

Taa, jak się jeździ jednym autem to może, ale w różnych autach różnie sprzęgło "bierze".

Mi generalnie wystarczyc 2-3 razy ruszyć "nowym" autem, aby się zaadaptować, no ale akurat wtedy może sięprzytrafić podjazd wink.gif

Spróbuj ruszyć WRC jak taki kozak wink.gif

Napisano

> Że co?

> Przeca to w tym samym kierunku, co za róznica czy do przodu rusze z gazem czy sę ztocze...

Mowa o ruszaniu pod górkę...

Napisano

> Spróbuj ruszyć WRC jak taki kozak

Odcinka + strzał ze sprzęgła i każdy ruszy hehe.gif.

Napisano

> Odcinka + strzał ze sprzęgła i każdy ruszy .

Hahaha!

Napisano

> A Ty kiedyś w jakąś trase to wyjechałeś ?

a co ma trasa do stania w mieście na awaryjnych ?

Napisano

> Hahaha!

Huhuhu!

Hihihi!

Hehehe!

Hohoho!

facepalm.gif

Wiemy, że w Ameryce powszechne jest używanie wyrazów dźwiękonaśladowczych, zwłaszcza murzyńscy raperzy się w tym lubują, ale na forum motoryzacyjnym mógłbyś sobie to podarować.

Napisano

> Huhuhu!

> Hihihi!

> Hehehe!

> Hohoho!

> Wiemy, że w Ameryce powszechne jest używanie wyrazów dźwiękonaśladowczych, zwłaszcza murzyńscy

> raperzy się w tym lubują, ale na forum motoryzacyjnym mógłbyś sobie to podarować.

Rozśmieszył mnie twój tekst o tym że każdym samochodem można ruszyć w ten sposób. Przypomniałem sobie jak "szczurek" z Top Gear próbował właśnie tak ruszyć pojazdem F1 i jak mu to nie szło...

Napisano

> Rozśmieszył mnie twój tekst o tym że każdym samochodem można ruszyć w ten sposób. Przypomniałem

> sobie jak "szczurek" z Top Gear próbował właśnie tak ruszyć pojazdem F1 i jak mu to nie

> szło...

A co ma F1 do WRC???

Napisano

> Odcinka + strzał ze sprzęgła i każdy ruszy .

Szczególnie ASB rotfl.gif

Napisano

> i wtedy wszyscy nadjeżdżający zaczynają kombinować jak Cię wyprzedzić, skoro Ci się auto popsuło...

Wystarczy mieć wgląd w lusterko i w momencie, gdy auto za tobą już zwalnia / dotacza się do ciebie, wyłączyć awaryjne ok.gif

Napisano

> przejechać za tobą?

Nie było to do mnie, ale się wypowiem.

Nie, bo wystarczy obserwować sytuację, a nie tępo wpatrywać się w sygnalizator, albo światła stopu auta poprzedzającego ok.gif

Napisano

> To głupi mit, współczesna miejska legenda.

> W ruchu miejskim nigdy nie będziesz miał tak rozgrzanych hamulców, żeby to brać pod uwagę.

Może i mit, ale mi tu raczej chodziło o mocniejsze hamowanie i przytrzymywanie wciśniętego pedału. Może i tarcz nie pokrzywi, ale miejscowe podgrzanie postępuje.

PS: Jestem przewrażliwiony, bo dopiero co po wymianie pokrzywionych tarcz...

Napisano

> ale przed chwila byla mowa o miescie, czyz nie?

A to w mieście nie ma "nagłych" zatorów ? Zapraszam na al. Jerozolimskie. Zwłaszcza późnym wieczorem jak jadąc dosyć szybko jak na miasto po wiaduktach nagle stoisz ok.gif

Napisano

A Ciebie fakt, że Twoje światła stop olśniewają (w nocy)tego który stoi za Tobą. I, że minie parę sekund zanim "odzyska" wzrok (akomodacja)?

Tak jest bezpieczniej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.