Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dolot

Featured Replies

Napisano

jaki dolot proponujecie do 1,1 na ostrym walku mam stozkowy filtr ale wiadomo ze nie jest profesjonalny. co sadzicie o węglarskim, lub gosc z allegro górny robi rozpórki i doloty?? a moze inne??

Napisano

Węglarskiego polecam, sam jeżdżę na takim. Na seryjnym 1.1 była różnica a przy jakiś innych modyfikacjach powinno być równie dobrze a nawet lepiej smile.gif

Napisano

> jaki dolot proponujecie do 1,1 na ostrym walku mam stozkowy filtr ale wiadomo ze nie jest

> profesjonalny. co sadzicie o węglarskim, lub gosc z allegro górny robi rozpórki i doloty?? a

> moze inne??

Mam od gornego i mam wrazenie ze jest lepiej niz na kopulce z 900. Chociaz inter i pare innych osob jak to zobaczyly to mowia ze mam sie tego pozbyc 270751858-jezyk.gif

Poczekam do hamowni i wtedy zrobi sie porownanie weglara z Irkiem ok.gif

Napisano

Osobiście proponuję dolot Noviteca food.gif

Mam taki u siebie i jestem z niego bardzo zadowolona biglaugh.gif

Napisano

irek robi ekstra doloty

Napisano

> irek robi ekstra doloty

Potwierdzam ok.gif O ile dobrze pamiętam to mam taki sam dolot jak CZUCZU i jestem zadowolony wink.gif

Napisano

> Potwierdzam O ile dobrze pamiętam to mam taki sam dolot jak CZUCZU i jestem zadowolony

ja jak dodalem rure dopieropoczulem powera

Napisano

> ja jak dodalem rure dopieropoczulem powera

Po zmianie z kibel dolotu na Irkowy pierwsze co zauważyłem to to, że auto ciszej pracuje hehe.gifbiglaugh.gif Potem mówi jedź przetestuj i faktycznie auto lepiej się wkręcało i nie miało już takiego "muła" ze startu...ale tak jak mówisz po założeniu rury efekt jest najbardziej odczuwalny smile.gif A powiedz mi dwie rzeczy...rurę dałeś większą niż stożek?Jak masz foto to zarzuć ok.gif A drugie takie ogólne to lepiej tą rurę zlikwidować na te deszczowe/śnieżne dni jeżeli auto użytkuję na co dzień?Czy zostawić i się nie martwić hmm.gif ?

Napisano

> Węglarskiego polecam, sam jeżdżę na takim. Na seryjnym 1.1 była różnica a przy jakiś innych

> modyfikacjach powinno być równie dobrze a nawet lepiej

weglarski robi dobre doloty do seryjnych motorow przy pomodzonych o niebo lepiej spisuje sie yankowy. a mozna tez zrobic samemu tylo trzeba sie zastanowic czy hce sie wiecej NM czy KM

Napisano

a powiedzcie mi jak sie skontaktować z tym irkiem który robi te doloty i jak ktoś ma to jaki jest tego koszt z góry dzięki za odp

Napisano

> Po zmianie z kibel dolotu na Irkowy pierwsze co zauważyłem to to, że auto ciszej pracuje Potem

> mówi jedź przetestuj i faktycznie auto lepiej się wkręcało i nie miało już takiego "muła" ze

> startu...ale tak jak mówisz po założeniu rury efekt jest najbardziej odczuwalny A powiedz mi

> dwie rzeczy...rurę dałeś większą niż stożek?Jak masz foto to zarzuć A drugie takie ogólne to

> lepiej tą rurę zlikwidować na te deszczowe/śnieżne dni jeżeli auto użytkuję na co dzień?Czy

> zostawić i się nie martwić ?

ja bym zostawił. teraz miałem rure z malucha ale w planach jest wiekszy stozek troche nizej i wiekszy nadmuch grinser006.gif

Napisano

cena ze stożkiem czy za sam dolot?

Napisano

> cena ze stożkiem czy za sam dolot?

Cały komplet ok.gif

Napisano

> ja bym zostawił

Właśnie się zastanawiam czy działa to jakkolwiek ujemnie na motor hmm.gif Ale póki co zostawię ok.gif

Napisano

> cena za dolot 300zł u gornego

Z tego co pamiętam Węglarski kosztuje 350.

Napisano

Siemanko smile.gif

Mam dolocik Yankowy i jutro mam zamiar do zapodać i takie pytanko:

Co robiliście z tą rurą wyłażącą z pokrywy zaworów (1.1 spi) i wchodącą do trumny (odma) ???? A i jeszcze pod spodem są dwa przewodziki podcisnieniowe to można je tak wywalić czy zaślepić aby nie ssało czego.

Pewnie było na forum ale qrde nie działa mi wyszukiwara frown.gif

To co z tymi rurkami ????

Pozdrówy !!!!!

Napisano

Odmę wywal na zewnątrz (najlepiej by znalazła swe ujście w jakimś zbiorniczku - butelce) za pomoca przewodu nasuniętego na na kruciec pokrywy głowicy. Cieńki przewód (smarowanie ośki przepustnicy) możesz se podarować, ale sam kruciec w korpusie zaślep, zeby nie łapał lewego wiatru ;-)

Napisano

Aha cool.gif

Spoko to odmę przedłużę i wywale na dół.

A tamte rureczki to zlikwiduję i zaślepię i git :-)

TNX smile.gif

Napisano

ja w 899 wąż od odmy uciąłem, nałożyłem szlauch i pod spod auta. Narazie zero jakichkolwiek kropel oleju.

Napisano

powie mi ktos jaka srednice ma otwor na wlot powietrza w kopolce z silnika 1,2 75hp bo w silniku 0,9 z seja ma 39mm wew.??

Napisano

> weglarski koszt 400 pytalem

Powiedz żeś z centomanii to jest zniżka ok.gif

Napisano

Od Kałuży też możesz kupić w normalnych pieniądzach. Działa i wygląda jak cała reszta ok.gif

• 5 miesięcy później...
Napisano

> Z tego co pamiętam Węglarski kosztuje 350.

a jakieś namiary na niego?

> Od Kałuży też możesz kupić w normalnych pieniądzach. Działa i wygląda jak cała reszta

A ile od niego kosztuje dolot? I jak się z nim skontaktować?

Napisano

> a jakieś namiary na niego?

> A ile od niego kosztuje dolot? I jak się z nim skontaktować?

Z Kałużą żeby się skontakwować, to tak jakbyś chciał ducha wywołać z fusów...

Napisano

> Odmę wywal na zewnątrz (najlepiej by znalazła swe ujście w jakimś zbiorniczku - butelce) za pomoca

> przewodu nasuniętego na na kruciec pokrywy głowicy. Cieńki przewód (smarowanie ośki

> przepustnicy) możesz se podarować, ale sam kruciec w korpusie zaślep, zeby nie łapał lewego

> wiatru ;-)

wywierć dziure w nowym dolocie, wklej na poxipol kruciec hydrauliczy i podłą cz to tego normalnie odmę bedziesz miał swiety spokuj a roboty z tym 15 minut.

estetyczniej to wygląda niż przypieta na tertytki butelka.

jak puscisz sobie odmę pod samochod to ci moze smierdziec olejem w srodku, no i bedzie kapac.

Napisano

> wywierć dziure w nowym dolocie, wklej na poxipol kruciec hydrauliczy i podłą cz to tego normalnie

> odmę bedziesz miał swiety spokuj a roboty z tym 15 minut.

> estetyczniej to wygląda niż przypieta na tertytki butelka.

> jak puscisz sobie odmę pod samochod to ci moze smierdziec olejem w srodku, no i bedzie kapac.

Ale chodzi przecie głównie o to, zeby motor nie ssał goracych oparów oleju (idea zimnego dolotu) albo co gorsza oleju, którym nierzadko silnik lubi rzygnąć w okolicach odcinki. Ztcw nawet w załączniku J jest określona pojemnosc butelki (bodaj 2l) do której ma spływac to co wyleci odmą. Estetyka to inna sprawa - mozna to zrobic ładnie wink.gif

Napisano

> a jakieś namiary na niego?

> A ile od niego kosztuje dolot? I jak się z nim skontaktować?

Węglarski ok.gif

Napisano

> Ale chodzi przecie głównie o to, zeby motor nie ssał goracych oparów oleju (idea zimnego dolotu)

> albo co gorsza oleju, którym nierzadko silnik lubi rzygnąć w okolicach odcinki. Ztcw nawet w

> załączniku J jest określona pojemnosc butelki (bodaj 2l) do której ma spływac to co wyleci

> odmą. Estetyka to inna sprawa - mozna to zrobic ładnie

szczerze powiem ,ze nie badalem nigdy jaka jest utrata mocy przy odmie w dolocie wiem tylko ,ze jest z tym swiety spokoj.

w dwoch rajdówkach tak mialem i było ok.

butelka jest zgodna z zal.j , zgodne tez są takie małe smieszne filterki ale nie wiem czy i jak to dziala.

Napisano

Spoko ok.gif

Naogladalem się troche zaolejonych przepustnic i mimo wszystko wole, zeby moja była czysta wink.gif

Pamiętam jak moja padlina byla strojona w polcarze. Zapięta w rolkach na hamowni. Wówczas miałem odmę wypuszczona pod auto, a ujscie było przed lewym kolem (bez butelki). Typ za długo trzymał go przed odcinką. Po chwili sru i półtora litra oleju poszło wezem w rolki. Sprzatania miał na reszte dnia hehe.gif

Gdyby zassał to motor, to miałbym kaboom 270751858-jezyk.gif

Pozdro

Napisano

Właśnie zastanawiam się co z dolotem zrobić w moim ccs auto będzie śmigało tylko imprezach,ostatnio po 8miesiącach w garażu autem wyjechałem bez żadnego filtra puszki i powiem ze dużo lepsze przyśpieszenie naprawdę odczuwalne strasznie zeby.GIF no więc jaki dolot panowie proponujecie ??

pozdrawiam

ADI

Napisano

> Właśnie zastanawiam się co z dolotem zrobić w moim ccs auto będzie śmigało tylko imprezach,ostatnio

> po 8miesiącach w garażu autem wyjechałem bez żadnego filtra puszki i powiem ze dużo lepsze

> przyśpieszenie naprawdę odczuwalne strasznie no więc jaki dolot panowie proponujecie ??

> pozdrawiam

> ADI

obstawiam ze mocy ani momentu z braku dolotu to mu nie przybyło. napewno zmienił sie wkres i mozliwe,ze dołem jechał mniej stąd wrazenie ze gora jest mocniejsza.

Napisano

> obstawiam ze mocy ani momentu z braku dolotu to mu nie przybyło. napewno zmienił sie wkres i

> mozliwe,ze dołem jechał mniej stąd wrazenie ze gora jest mocniejsza.

Co nie zmienia faktu ze lepiej chodzi smile.gif więc teraz sensowny dolot aby było si:)

Napisano

> Co nie zmienia faktu ze lepiej chodzi więc teraz sensowny dolot aby było si:)

czy lepiej chodzi?

napewno inaczej.

Napisano

A jaki bardziej polecacie?

Nie wiem jak to wygląda osiągowo ale jeśli chodzi o to który jest bardziej pancerny to chyba Węglarski bije Yankowego na głowę, z racji materiałów z których jest wykonany.

A jeśli chodzi o sprawy czysto mocowe?

Napisano

> obstawiam ze mocy ani momentu z braku dolotu to mu nie przybyło. napewno zmienił sie wkres i

> mozliwe,ze dołem jechał mniej stąd wrazenie ze gora jest mocniejsza.

W Kielcach śm,igają koledzy na 2 przepustnicach beż żadnych filtrów i dolotów.... Po prostu nadmuch przez wyciętą w masce dziurę. To robii dopiero robotę smile.gif

Napisano

> W Kielcach śm,igają koledzy na 2 przepustnicach beż żadnych filtrów i dolotów.... Po prostu nadmuch

> przez wyciętą w masce dziurę. To robii dopiero robotę

syf lecący do silnika, bezcenny

Napisano

> syf lecący do silnika, bezcenny

Niektórzy jak widać nie przejmują się tym

Napisano

> Niektórzy jak widać nie przejmują się tym

Ja wychodze też z takiego założenia że bez filtra moze być tylko bez przesady na asfalt albo jakiśtor jak najbardziej ale nie na szutrowe drogi gdzie pełno pyłu i innego syfu tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.