Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki hatchback do 30 tys

Featured Replies

Napisano

Witam, jako że absolutnie nienawidzę hachtbacków i innych malych samochodów potrzebuje waszej porady smile.gif

Siostra chce kupic wlasnie takie auto, marka i model dowolna, klasa B lub końpakt, wybór ogranicza jedynie cena, chce wydać max 30 tys

W gre wchodzi raczej używane auto, 1-3 lata, możecie coś zaproponować? Potrzebne jest bezawaryjne auto, w które przez dłuższy czas nie będzie trzeba inwestować wink.gif

Proszę o pomoc wink.gif Siostra jechała ostatnio Hondą City i była zadowolona więc mogą być podobne auta wink.gif

Napisano

> Witam, jako że absolutnie nienawidzę hachtbacków i innych malych samochodów potrzebuje waszej

> porady

> Siostra chce kupic wlasnie takie auto, marka i model dowolna, klasa B lub końpakt, wybór ogranicza

> jedynie cena, chce wydać max 30 tys

> W gre wchodzi raczej używane auto, 1-3 lata, możecie coś zaproponować? Potrzebne jest bezawaryjne

> auto, w które przez dłuższy czas nie będzie trzeba inwestować

> Proszę o pomoc Siostra jechała ostatnio Hondą City i była zadowolona więc mogą być podobne auta

City to nie hatchback. Jazz to hatchback.

Napisano
  • Autor

> City to nie hatchback. Jazz to hatchback.

Jeszcze rozróżniam hatchbacki od innych, chodziło mi bardziej o klasę, wielkość pojazdu... Siostrze po prostu podobał się komfort jazdy Hondą City, praca silnika, sprzęgła... I o podobnych parametrach szukam hatchbacka...

Napisano

> Jeszcze rozróżniam hatchbacki od innych, chodziło mi bardziej o klasę, wielkość pojazdu... Siostrze

> po prostu podobał się komfort jazdy Hondą City, praca silnika, sprzęgła... I o podobnych

> parametrach szukam hatchbacka...

No to jesli kupisz Jazza to dostaniesz dokladnie takie same parametry (ciut lepsze nawet bo lzejszy) w budzie HTB.

Napisano

lacetti... Welur, klima i dużo miejsca. Nie ma lepszego w tej cenie...

Napisano

> lacetti... Welur, klima i dużo miejsca. Nie ma lepszego w tej cenie...

mamy roczne lacetti w robocie z przebiegiem 15 tkm - sorki, ale już wolałem jeździć 6-cio letnią Borą z przebiegiem 350 tkm natłuczonym przez kilku kierowców....

Napisano

> mamy roczne lacetti w robocie z przebiegiem 15 tkm - sorki, ale już wolałem jeździć 6-cio letnią

> Borą z przebiegiem 350 tkm natłuczonym przez kilku kierowców....

zlosnik.gifok.gif

Napisano

> mamy roczne lacetti w robocie z przebiegiem 15 tkm - sorki, ale już wolałem jeździć 6-cio letnią

Dokladnie zlosnik.gif

Gdybym mial wydac 30tys i pozniej patrzec na ta kierownice i deske rozdzielcza to jednak dziekuje zlosnik.gif

Napisano

> Dokladnie

> Gdybym mial wydac 30tys i pozniej patrzec na ta kierownice i deske rozdzielcza to jednak dziekuje

Są gusta i guściki, ale co do kiery to zgoda, swoją obszyłem i jest milej zlosnik.gif

Napisano

Znajdź mi max trzyletnią borę za 30 tysięcy to może zrozumiem sens Twojej wypowiedzi...

Napisano

> Są gusta i guściki, ale co do kiery to zgoda, swoją obszyłem i jest milej

Czego chcieć od samochodu, który jako nowy kosztował 40 tysięcy? Nie każdy lubi jeździć wypierdzianym bestsellerem od Habiba spod Berlina...

Napisano

> Siostra chce kupic wlasnie takie auto, marka i model dowolna, klasa B lub końpakt, wybór ogranicza

> W gre wchodzi raczej używane auto, 1-3 lata, możecie coś zaproponować?

Może Opel?

EDIT: zdjęcie przykładowe, oferta jedna z wielu, jest w czym wybierać i spełnia kryteria ok.gif

Napisano

nowe punto classic?

nowe sandero?

może poszukac fabii?

z uzywek:

- astra G

g

- astra H

- pug 307 w benzynie

- bravo

- grande punto

- megane 2

Napisano

> Może Opel?

> EDIT: zdjęcie przykładowe, oferta jedna z wielu, jest w czym wybierać i spełnia kryteria

3-letnia H za 30tys? Chętnie wezmę taką w dobrym stanie...

Napisano

> 3-letnia H za 30tys? Chętnie wezmę taką w dobrym stanie...

W benzynie myślę że da radę znaleźć. Podstawową wersję dało się w salonie wyrwać za ok. 50-53k w 2006 (wtedy negocjowałem, ale i tak stanęło na zakupie Astry 2 Classic). Jak myślisz, ile taka Astra jest dziś warta? IMHO gdzieś koło 30k właśnie.

Napisano

> W benzynie myślę że da radę znaleźć. Podstawową wersję dało się w salonie wyrwać za ok. 50-53k w

> 2006 (wtedy negocjowałem, ale i tak stanęło na zakupie Astry 2 Classic). Jak myślisz, ile taka

> Astra jest dziś warta? IMHO gdzieś koło 30k właśnie.

chyba, że jakaś super okazja... W lecie przeszukiwałem Allegro w poszukiwaniu Astry H/Focusa II benzyny i za max 30tys. to raczej szukałem rocznika 2005, góra 2006. Ale fakt, odrzucałem podstawową benzynę i auta bez klimy...

Napisano

> chyba, że jakaś super okazja... W lecie przeszukiwałem Allegro w poszukiwaniu Astry H/Focusa II

> benzyny i za max 30tys. to raczej szukałem rocznika 2005, góra 2006. Ale fakt, odrzucałem

> podstawową benzynę i auta bez klimy...

Astrę G na potrzeby AC rocznik 2006 golas + klima wycenili na 23tysie.

Więc byłbym zdziwiony, gdyby była aż taka różnica utraty wartości między G i H. Zaraz sam popatrzę na Aledrogo...

EDIT: Trzymają cenę, ale kilka jest , może by się coś ciekawego udało wyhaczyć np. ten wygląda ciekawie IMHO, wart obejrzenia IRL.

Napisano

> Witam, jako że absolutnie nienawidzę hachtbacków i innych malych samochodów potrzebuje waszej

> porady

> W gre wchodzi raczej używane auto, 1-3 lata, możecie coś zaproponować? Potrzebne jest bezawaryjne

> auto, w które przez dłuższy czas nie będzie trzeba inwestować

> Proszę o pomoc Siostra jechała ostatnio Hondą City i była zadowolona więc mogą być podobne auta

ja a raczej moja serce.gif kupiła po wielu namowach Mazde 2 ...

auto wydawało by się drogie względem rozmiarów ale przyjechałem nią 400 km ... wrażenie jest poruszania się autem przynajmniej o rozmiar większym więc polecam ok.gifok.gifok.gif

mi udało się znaleźć egzemplarz bez napraw lakierniczych z maską do lakierowania ( jakieś wżery ) za 22900zł z 2007/08 r. 1.4 benzynka ( chciałem benzyne ) totalnie bezwypadek z Włoch 80 tys. km. przebiegu 5d skromny.gif

Napisano

> Astrę G na potrzeby AC rocznik 2006 golas + klima wycenili na 23tysie.

> Więc byłbym zdziwiony, gdyby była aż taka różnica utraty wartości między G i H. Zaraz sam popatrzę

> na Aledrogo...

> EDIT: Trzymają cenę, ale kilka jest , może by się coś ciekawego udało wyhaczyć np. ten wygląda

> ciekawie IMHO, wart obejrzenia IRL.

no rzeczywiście jest szansa na dorwanie takiej za 30 - ale łatwo nie będzie...

Napisano

> no rzeczywiście jest szansa na dorwanie takiej za 30 - ale łatwo nie będzie...

Sporo tych aut jest, cały czas myślę że jest możliwe dostanie sensownego w tej cenie, ale trzeba uważać na wypadkowe, powodziowe, białe kombi z dieslem itp.

Alternatywą jest nowa Tata na przykład taka , ale ja bym chyba jednak wolał Astrę używaną...

Napisano

le ja bym chyba jednak wolał Astrę używaną...

wiesz co .. .rzeźnia z tym licznikiem na środku bez skierowania go w stronę kierowcy rotfl.gif

jakby mi dali za darmo to nie pozwoliłbym tą puszką jeździć mojej serce.gif

Napisano

> le ja bym chyba jednak wolał Astrę używaną...

> wiesz co .. .rzeźnia z tym licznikiem na środku bez skierowania go w stronę kierowcy

> jakby mi dali za darmo to nie pozwoliłbym tą puszką jeździć mojej

Chciałbym zaznaczyć, że daleki jestem od polecania, chciaem jedynie ukazać inny punkt widzenia ok.gif jak zresztą wspomniałem w poprzednim poście doradzając poszukiwania jakiejś ładnej Astry jako w miarę bezproblemowego i sympatycznego htb do 30 tysi wink.gif

Napisano

> Sporo tych aut jest, cały czas myślę że jest możliwe dostanie sensownego w tej cenie, ale trzeba

> uważać na wypadkowe, powodziowe, białe kombi z dieslem itp.

> Alternatywą jest nowa Tata na przykład taka , ale ja bym chyba jednak wolał Astrę używaną...

Nie popadajmy w skrajności 270751858-jezyk.gif Ja nie twierdzę, że to zły samochód, więcej było to auto, które miało być następcą obecnego auta (no dobra, było na drugim miejscu po Focusie), ale wyraziłem zdecydowaną wątpliwość, czy da się w tej cenie dorwać niezajechany, niebity (za mocno) i nietopiony egzemplarz - ale może rzeczywiście to się uda ok.gif

Napisano

Jazz, Note, Modus i ..... będzie Pani zadowolooooooooooooona. :-)

Albo Micra jakaś.

Napisano
  • Autor

> Jazz, Note, Modus i ..... będzie Pani zadowolooooooooooooona. :-)

> Albo Micra jakaś.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi wink.gif Teraz wiem jakich aut szukać wink.gif

Napisano

> no rzeczywiście jest szansa na dorwanie takiej za 30 - ale łatwo nie będzie...

Ja już mam w zakładkach w Operze, tak często zaglądam grinser006.gif Astra G, rocznik 2007-2008, kombi, benzyna w cenie 22-25 tys. Heczbeki pewnie będą w podobnych cenach

Alledrogo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.