Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test: Chevrolet Camaro 3.6l V6 LT

Featured Replies

Napisano

> Jak działa to po co zmieniać? Żeby było gorzej?

NIe wiem, tak tylko zauważyłem, odpowiadałem na stwierdzenie, że zbieranina części. Jak widać dogłębne czyszczenie magazynów. zlosnik.gif

Napisano

> A obecne ich

> wcielenia myśle że są super kompromisem pomiędzy historia a teraźniejszością. Prawdziwe Muscle

> Car Just For Fun

Zgadzam się z Tobą w 100%. A moja niechęć do Camaro wynika pewnie z tego że na starość lubię bardziej wygodę i bezpieczeństwo (także to bierne - widoczność) niż szpan.

Napisano

> No właśnie. A jak mówię że mi 4.6L V8 z 350 KM pali poniżej 10'tki to nikt mi nie wierzy...

To też jeździsz jak emeryt? biglaugh.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> wiesz podejrzewam ze Focus lepiej jezdzi

Ale i tak- warto się przejechać legendą ok.gif

Napisano

> To też jeździsz jak emeryt?

To zależy od humoru i samochodu. SC 430 lubię sobie poszaleć bo jest krótki i fajnie się jeździ bokiem. GS 460 jest strasznie wielki i jazda bokiem daje zero frajdy + trzeba do niej mieć 2 pasy...

Napisano

> To pytanie bardziej do Hanys lub MarekF. Zaokraglajac powiedzmy ze $25 k za V6 czyli 70,798.47

> PLN - i to tak dla info

w mojej okolicy z manualną skrzynią i V6 kupisz już za $21k + podatek (10%)

mi się te auto podoba tylko z zewnątrz , nie kupił bym no.gifzlosnik.gif

HanYs

Napisano

> Czyli moja benyzna 91 = 87 w USA, ale ... przezto ze moja 91 zawiera 10% Ethanolu tak naprawde jest

> 94 EU - jesli to ma sens.

w USA też benzyny mają 10% ethanolu old.gif

HanYs

Napisano

> Ja mam takie pytanie, czy spalanie benzyny US 91oktan vs Europejskiej noPB 95oktan bedzie niemal

> identyczne czy mozes sie roznic i dlaczego? Chodzi mi bardziej roznice w tych paliwach...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Liczba_oktanowa

HanYs

Napisano

> w USA też benzyny mają 10% ethanolu

> HanYs

A dzis zaaprobowali 15% do samochodow 2007 i nowsze.

Napisano
  • Autor

> Spoko, wsiądziesz i okaże się że ciężko zarobione pieniądze lepiej zostawić w innym miejscu.[...]

Jak narazie najprawdopodobniej je wydam na inne auto ktore jest na zdjeciach w tym tesciewink.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A dzis zaaprobowali 15% do samochodow 2007 i nowsze.

E85 to przyszlosc a nie diesel. GM stawia na to. Od MY2011 wszystko co GM robi w Oz jest przystosowane do E85. Caltex - Chevron orzwija siec E85... Podejrzewam ze u ciebie stanie sie to samoidea.gif

Napisano
  • Autor

> Szczególnie panel sterowania lusterek pochodzi jeszcze od Opla Astra 1991 r.

Czyli dobre mialem wrazenie ze magazyny czysczazlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ale i tak- warto się przejechać legendą

Ale juz plastikowabuu.gif. Poluje na Mustang - tego oryginalnego. IMVHO to juz ostatni czas zeby to kupic....

Napisano
  • Autor

> w USA też benzyny mają 10% ethanolu

> HanYs

Czyli liczba oktanowa jest w zasadzie u nas wieksza niz w EUzlosnik.gif.... z tym ze ethanol jest mniej energetyczny czyli spala sie go wiecej. old.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie. A jak mówię że mi 4.6L V8 z 350 KM pali poniżej 10'tki to nikt mi nie wierzy...

ale ile razy juz mowilismy ze miasta US czy Oz sa inaczej zbudowane niz EUold.gif

Napisano
  • Autor

> rzutnik jest na dole,

> w BMW M5 też takie coś jest nie trzeba po to jechać do US&A

tylko ze za 1M5 mozna miec ich 5 w Camarozlosnik.gif

Napisano

> Jak narazie najprawdopodobniej je wydam na inne auto ktore jest na zdjeciach w tym tescie

yy...ciągle mowa o Camaro? smile.gif czy może o tej niebieskiej terenowej Toyocie wink.gif

Napisano

w przyszlym roku bedziesz mial wersje comfortable czy jak to sie za wielka woda nazywa bez dachu.

Napisano

> Jak narazie najprawdopodobniej je wydam na inne auto ktore jest na zdjeciach w tym tescie

IS?

Napisano
  • Autor

> yy...ciągle mowa o Camaro? czy może o tej niebieskiej terenowej Toyocie

teraz juz o " tej niebieskiej terenowej Toyocie"

2007-toyota-fj-cruiser-rubicon-trip-9-07-018.jpg

Napisano

> Nie FJ.. W koncu po 3 latach ... dostalismy

FJ to jedyny samochód terenowy który mógłbym mieć. Naprawdę udany model.

Napisano
  • Autor

> FJ to jedyny samochód terenowy który mógłbym mieć. Naprawdę udany model.

Jezdzilem tym w CA, i mimo znanych problemow jak rdzapad.gif jak i rowniez Tundra Problemsold.gifnono.gif czyli TMC sie do niczego nie przyznaje a potem recallzlosnik.gif to po poprawkach MY2011 jest to calkiem udane auto IMVHO.

Bazuje na land Cruiser Prado - albo jak wolisz Lexus GX470 - (UZJ120) wiec auto sprawdzone.

Jako ze "moj" dealer wiem jak jestem zainteresowany to dostalem juz zaproszenie na jazdy. Z info tez wiem ze Oz dostanie tylko jedna spec - 4.0l auto 4x4 z diff.... Jedyna nie znana wiadomosc to ... cenapalacz.gif - ale jako ze US-OZ $ sa w parity to nawet jesli musimy zaplacic 20-30 % wiecej niz US to nie sadze zeby byla zlahmm.gif

Napisano

> Szczególnie panel sterowania lusterek pochodzi jeszcze od Opla Astra 1991 r.

W Calibrze bylo juz w 89roku grinser006.gif. Niezle - 21 lat...

Napisano

> E85 to przyszlosc a nie diesel. GM stawia na to. Od MY2011 wszystko co GM robi w Oz jest

> przystosowane do E85. Caltex - Chevron orzwija siec E85... Podejrzewam ze u ciebie stanie sie

> to samo

Sorry, ale E85 to przeszłość.

Mówię ci to, z kraju w którym ma świra na punkcie ekologii i E85 obowiązkowo na każdej stacji od wielu lat.

Samo paliwo jest niby ekologiczne, ale zanieczyszcza powietrze o wiele bardziej bo spalanie jest co najmniej o 30% większe.

Poza tym sama produkcja etanolu jest słabo ekologiczna.

Napisano
  • Autor

> Sorry, ale E85 to przeszłość.

czyli wyglada ze US, Oz pojdzie calkowicie odwrotnie niz EUhmm.gif

> Mówię ci to, z kraju w którym ma świra na punkcie ekologii i E85 obowiązkowo na każdej stacji od

> wielu lat.

> Samo paliwo jest niby ekologiczne, ale zanieczyszcza powietrze o wiele bardziej bo spalanie jest co

> najmniej o 30% większe.

> Poza tym sama produkcja etanolu jest słabo ekologiczna.

z tym zgoda ale

1.patrza na koszt produkcji - ten jest w Oz nizszy

2. dostepnosc - mamy nieograniczona czczine cukrowa

3. odpowiednie wsparcie prawne

4. cena - na dzien dziesiejszy $0.90 za litr

5. Poparcie duzych sieci - Caltex-Chevron,

Napisano

>

> 2. dostepnosc - mamy nieograniczona czczine cukrowa

trzcinę zlosnik.gif

> 3. odpowiednie wsparcie prawne

> 4. cena - na dzien dziesiejszy $0.90 za litr

nie chcesz mne adoptowac ? zlosnik.gif

> 5. Poparcie duzych sieci - Caltex-Chevron,

Napisano

> nie chcesz mne adoptowac ?

Co Wy wszyscy z tym adoptowaniem???

P.S. W JuEsEju sprzedaż E85 kuleje - przede wszystkim dlatego że nie udało się osiągnąć ceny która rekompensowałaby zwiększone zużycie paliwa. Do tego USA produkuje etanol z kukurydzy a ta technologia jest niestety dużo bardziej kosztowna (także dla środowiska) niż z "czcziny" smile.gif cukrowej. A trzeci problem to kompletny brak poparcia dla tego paliwa u nie-amerykańskich producentów samochodów. Ani Honda ani Toyota ani Nissan nie produkują samochodów dostosowanych do tego.

Napisano

Jak ja choruje na takie cudeńko!!!! Najchętniej 6.2 L ale tym 3.6 też bym nie pogardził.

Napisano

> Ani Honda ani Toyota ani Nissan nie produkują samochodów dostosowanych

> do tego.

ciekawe kiedy się obudzą ,bo pojawia się coraz więcej modeli aut z nalepką Flexfuel

HanYs

Napisano
  • Autor

> ciekawe kiedy się obudzą ,bo pojawia się coraz więcej modeli aut z nalepką Flexfuel

IMVHO to zaskoczy. Cena zawsze bedzie wyznacznikiem zakupu - hmm.gif a skoro widac jakis alliance miedzy pewnymi producentami -GM i FoMoCo a pewnymi potentatami w paliwach - Chevron, Shellzlosnik.gif wiec mnie wyglada ze to "done deal"

Czyli sumujac wydaje mi sie ze TMC, Honda i inni moga przespac jak GM i Ford przespali Hybridold.gif

Napisano
  • Autor

> trzcinę

ok.gif

> nie chcesz mne adoptowac ?

ale to moze boleczlosnik.gifwink.gif

> > 5. Poparcie duzych sieci - Caltex-Chevron,

Napisano

> IMVHO to zaskoczy. Cena zawsze bedzie wyznacznikiem zakupu - a skoro widac jakis alliance miedzy

> pewnymi producentami -GM i FoMoCo a pewnymi potentatami w paliwach - Chevron, Shell wiec mnie

> wyglada ze to "done deal"

w zeszłym roku zanim kupiłem mojego pickup-a liczyłem spalanie E85 dla Toyoty Tundra V8 i nie bardzo to się opłacało , teraz różnica w cenie jest większa i wygląda to opłacalnie smile.gif

moim zdanim to zadziała ,bo nic nie musisz dopłacać żeby auto było FlexFuel

> Czyli sumujac wydaje mi sie ze TMC, Honda i inni moga przespac jak GM i Ford przespali Hybrid

no właśnie 270751858-jezyk.gif

do Mitsubishi Evo są nawet kit-y na E85 ,bo ma większy boost niż noPb devil.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> Co Wy wszyscy z tym adoptowaniem???

> P.S. W JuEsEju sprzedaż E85 kuleje - przede wszystkim dlatego że nie udało się osiągnąć ceny która

> rekompensowałaby zwiększone zużycie paliwa

ale jest lobby farmerowzlosnik.gif

. Do tego USA produkuje etanol z kukurydzy a ta

> technologia jest niestety dużo bardziej kosztowna (także dla środowiska) niż z "czcziny"

> cukrowej. A trzeci problem to kompletny brak poparcia dla tego paliwa u nie-amerykańskich

> producentów samochodów. Ani Honda ani Toyota ani Nissan nie produkują samochodów dostosowanych

> do tego.

ale nie zpaominaj ze TMC przyjechala z Prius to ani GM ani Ford tez nie robil Hybrid. Popatrz na Brasilyay.gif , popatrz EU ma technologie Diesel - ktora my generalnie mamy w kara.gif .... wiec jak sadze przy odpowiedniej cenie i prawnym poparciu to chwyci.

A jakos dziwnie FoMoCo i GM zaczely nagle produkowac wszystko albo E85 compatible albo E100 a Chevron jakos "dziwnie" zaczal to wszystko wspierac a u mnie rowniez jakos dziwnie wszystko nagle dostalo dotacje rzadu federalnego i wiekszosc stanowychzlosnik.gif ... wiecniewiem.gif jak nien teoriam spiskowaidea.gif

Wiem jedno ze jezeli E85 bedzie w okolicach $0.90 centow a normalna E91 bedzie w okolicach $1.10 -1.20 to to wystrzeliwaytogo.gif i chwyci klientowhmm.gif tym bardziej ze silnik dostajesz w standardzie w kazdym nowym aucie GM i Ford

Napisano
  • Autor

> w zeszłym roku zanim kupiłem mojego pickup-a liczyłem spalanie E85 dla Toyoty Tundra V8 i nie

> bardzo to się opłacało , teraz różnica w cenie jest większa i wygląda to opłacalnie

czli zrobiles dokladnie to samo co jazlosnik.gif .. Po za tym jest czynnik psychologiczny - placisz za litr xa nie x+20%zlosnik.gif. Lud nie patrzy czy spala 10l czy 14lzlosnik.gif - tak to jestzlosnik.gif

> moim zdanim to zadziała ,bo nic nie musisz dopłacać żeby auto było FlexFuel

dokladnie - nawet nowy ranger jest przystosowany nie tylko do E85 ale do E100old.gif

> no właśnie

> do Mitsubishi Evo są nawet kit-y na E85 ,bo ma większy boost niż noPb

Nie wiele ostatnio czytam o EU moto ale zdaje sie autoblog i AK tez pisal ze cena Diesel i benzyny ma sie z rownac.

Zobaczymy w jakim kierunku pojdzie EU wtedyhmm.gif

> HanYs

Napisano

> Nie wiele ostatnio czytam o EU moto ale zdaje sie autoblog i AK tez pisal ze cena Diesel i benzyny

> ma sie z rownac.

> Zobaczymy w jakim kierunku pojdzie EU wtedy

pewnie ogłoszą żałobę narodową ,bo sporo ludzi ma TeDikI icon_eek.gifzlosnik.gifwink.gif

HanYs

Napisano

> zdaje sie autoblog i AK tez pisal ze cena Diesel i benzyny

> ma sie z rownac.

> Zobaczymy w jakim kierunku pojdzie EU wtedy

Jaka jest różnica teraz, 10 groszy?

Na co zrównanie o te 10 marnych groszy miałaby wpłynąć? niewiem.gif

W Szwecji ceny są podobne od dawna, a był nawet okres kilka lat temu, że diesel był droższy.

Mimo to sprzedaż aut z dieslem od kilku lat rośnie jak nigdy wcześniej.

Bo nowe common rail mają miłą kulturę pracy, palą mało, a z filtrem cząsteczek nie są już tak groźne dla środowiska, ba, nawet niektóre są uznane za przyjazne dla środowiska!

Więc raczej nic się nie zmieni od wyrównania cen.

Napisano

> pewnie ogłoszą żałobę narodową ,bo sporo ludzi ma TeDikI

Nic bardziej mylnego, sprzedaż diesli w UE rośnie i to bardzo.

Napisano

> Jak ja choruje na takie cudeńko!!!! Najchętniej 6.2 L ale tym 3.6 też bym nie pogardził.

jesienią przyszłego roku maja byc dostepne w EU w tym i w PL.

kupisz sobie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.