Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test: Chevrolet Camaro 3.6l V6 LT

Featured Replies

Napisano

Zycie plata figle - dopiero tydzien po powrocie z wycieczki Mustang tym razem z powrotem 14h do LA i to do pracypad.gif.

Coz - przynajmniej skresle jedno auto z mojej listyzlosnik.gif. Wybor padl na CAMAROyay.gif.

Niewiele osob wie ze Camaro tak naprawde nie jest od Yankspalacz.gif. Otoz Camaro to w opini wielu i IMVHO najladniejsze auto[...]pad.gif zaprojektowane przez Holden w Ozwinner.gif, najladniejsze auto ktore dostarczylismy na swiatowe rynki[...] a sami go nie mamypad.gifnono.gif. Oczywiscie design byl dzielem Sangyup Lee, ale mechanicznie jest to Holden. Czy tylko ja sadze ze dalej cos z GM jest nie w porzadkuscrewy.gif?

Byly 3 krotne obietnice GM ze Camaro bedzie wprowadzone na RHD rynki (Oz, SA, NZ, UK, Jap) ale jak narazie na obietnicach sie skonczylobuu.gif.

Popatrzmy na wyglad

Bezapelacyjnie jest to najladniejszy Holdenzlosnik.gif

62411380.jpg

Z przodu patrzy na nas rekinczacha.gif

64592197.jpg

90988661.jpg

Z boku - widac pletwy

88364677.jpg

42747943.jpg

89834021.jpg

24144542.jpg

Z tylu nawiazanie do historiiidea.gif

Popatrzmy na szczegolyidea.gif

idea.gif

29193058.jpg

Luis Chevy bylby chyba dumny z takiej wielkosci zlosnik.gif ...

24913528.jpg

[...] ale jak sie popatrzy na przedni zderzak to duma ustepuje - maaaaaasa plastiku facepalm.gif - caly przod jest Made in China.

Camaro nie do sie pomylic z niczym innym - bo nikt inny nie ma pletw.

Dla jednak ludzi ktorzy nie koniecznie interesuja sie moto dodano wielki napis: C A M A R O zlosnik.gif

74301496.jpg

Cel:drive.gif

Wiec dla kogo wlasciwie jest Camaro?hmm.gif?

Dla plebsuzlosnik.gif - otoz ludzie ktorzy podejrzewaja ze odbiorca Camaro ma swira na punkcie tuningu i wyciskaniu kazdego kW z auta sa w bledzienono.gif.

Ludzie z marketingu GM okreslili przecietnego odbiorce Camaro jako "life enthusiast" - dla ktorego styl, cena, i to co dostajemy za zarobione $$$ jest wazniejsze niz

ilosc kW i Nm. Polowa klintow Camaro bedzie mulher.gif. Co odroznia kupcow Camaro od "zwyklego" kupca auta jest chec wyroznienia sie z tlumu aut i wyrazenia osobowosci.

Mozemy zapomniec o V8. 60-70% sprzedazy Camaro przypada na V6 Camaro LT.

Po pytaniu czy moze byc czerwonyzlosnik.gif (odpowiedzialem z ze tak wink.gif) zasiadlem do nowej legendywinner.gif.

99695046.jpg

Najpierw popatrzylem na kierownice - hmm.gif Holden, Opel, Daewoo - zbieranina znajomych przyciskow z magazynow GMidea.gif.

30662384.jpg

Potem przypadkowo upadl iPhone i podnoszac go natchnalem sie na wlaczanie swiatel ON/OFF - a stary znajomy z Holden Cruzezlosnik.gif (Test MK)

111111m.jpg

vs Cruze

p2011185.jpg

Generalnie mimo ze mamy przed soba mase plastiku - ktore auto go dzis nie maniewiem.gif ... to wszystko jest nawiazaniem do oryginalu, do legendywaytogo.gif... Dotykanie pewnych elementow nie jest jednak najprzyjemniejszezlosnik.gif = tanie.

72372036.jpg

34879574.jpg

Najpierw to co mi sie nie podobalonono.gif - drzwii pad.gif. Odglosy jakie wydaja (zamkniecie), i jak je dotykamy nie daja zludzen ze auto jest masowka. Stylistycznie, styl stylem, ale dlaczego np nie uzyto metalu tylko plasticconfused.gif?

29246988.jpg

HVAC - design pokretel i wygoda obslugi jest IMVHO nie do pobiciawaytogo.gif. To powinnien byc wzor do nasladowania.

85282353.jpg

Oczywiscie w Camaro nie moze zabraknac tego - skromny.gif - ale znow to raczej nawiazanie do legendy niz jakies przydatne informacje dla "przecietnego" klienta.

39186546.jpg

Siedzenia bardzo wygodne z mozliwoscia regulacji w kazdem poziomie i szczegolnie nalezy je pochwalic za trzymanie plecowwaytogo.gif. Jednak nie sa tak wygodne jak np w Ford Falcon.

57400750.jpg

Siedzenia z tulu - podobnie jak i Mustang to raczej 2+2 - znow miejsca na nogi brakidea.gif + obawiam sie ze osoby o wzroscie powyzej 6' beda dotykaly dachu.

53795728.jpg

Bagaznik - jak dla mnie idealny. 1x Samsonite i laptop bag -- - na dwa nic pracy nic mi wiecej nie bylo potrzeba.Troche dziwi wyprofilowanie z lat 70-80tych gdzie zaladunek odbywal sie przez maly otwor - ale znow ze wzgledu na legende trzeba sie troche poswiecic.

64714301.jpg

56949341.jpg

Silnik

Podnoszac maske popatrzyl na mnie chyba najbardziej powszechy silnik na drogach Australii LLT V6 - montowany od lat w Holden. GM nie liczy juz na to ze V8 bedzie sukcesem Camaro.

Niestety czsy sie zmieniajabuu.gif i to zadanie powierzono 3.6l V6.- 227kW lub jak kto woli 307konikow. Wg GM auto powinno spalac 11.4l benzyny 91 w miescie i 6.9l HWY. Calosc daje

9.9l spalania sredniego. Z doswiadczenia wiem ze ta liczba nie jest klamliwawinner.gif i spalanie ponizej 10l na

codziennym jezdzeniu jest norma.

83573116.jpg

Podstawowe Camaro przychodzi z 6s manual - "moje" jest wyposazone w opcjonalny 6 stopniowy automatic Znow z powszechnych magazynow GM (tak tak ten sam co w Holden Commodoreold.gif)

Wrazenia z jazdy

Nie spedzilismie wiele czasu 2 dni i ok 300mil ale bardzo go polubilem.

Dlaczego?hmm.gif

Siadamy w dosc niskiej pozycji a przed soba mamy (zludzenie) duuuuuuza maske. Przypomina mi to wiele aut z lat 70 i mojego dziecinstwa - panuje zludzenie ze dalej mamy krazownika szosidea.gif. Zadny halas nie dochodzil do srodka jak np szum wiatru, halas opon czy nierwonosci drog. Pedzac po Freeways LA i lokalnych drogach naprawde auto jest doskonale wyciszone - a w polaczeniu z 245-watt Sirius Satellite Radio by Boston Acoustics daja naprawde optymalny system.

47321675.jpg

Wracaj z business lunch - wnetrze auta stalo sie naprawde przyjemnym miejscem na cicha konwersacje.waytogo.gif.

Pierwsza rzecz jaka rzuca sie w oczy to HID - IMVHO cos co znacznie poprawia bezpieczenstwon i powinno byc wyposazeniem kazdego autaidea.gif

81171685.jpg

Wszystkie najbardziej przydatne info jest dostepne bez odrywania oczu od drogi - V, rpm, bieg, kierunkowskazy, swiatla, etc.

18413671.jpg

17034818.jpg

Jak juz wspomnialem wczesniej designwaytogo.gif Zarowno Speedo, Tacho jak i 4 wskazniki (voltmeter, olej, olej skrzyni i temp) sa unikatowe i przypominaj stare modele Camaro.

69Camaro50Interior.JPG

Silnik niestety nic nadzwyczajnego ale do codziennego poruszania naprawde wystarcza, bedac jednoczesnie oszczednym.

Pod koniec srednie spalanie po jazdy praktycznie po miescie (wlaczajac freeways)to 10.74l

31186062.jpg

Jestem pod wrazeniem jaki ogromny skok w skrzyniach biegow dokonal GM. Naprawde bylo przyjewnie bawic sie paddle shifts w kierownicy i wsluchiwac sie w akustyke silnika.waytogo.gif. Wszystko to jest oczywiscie dostepne u mnie w domu .... szkoda tylko ze forma karoserii jest troche innabuu.gif

L-Holden-VE-Commodore-SS-V-Ute.jpg

Ile?hmm.gif

To pytanie bardziej do Hanys hmm.gif lub MarekF. Zaokraglajac powiedzmy ze $25 k za V6 czyli 70,798.47 PLN - i to tak dla infowink.gif

Osobiscie w dniu w ktorym GM wprowadzi do sprzedazy Camaro w Oz - ide i kupujewinner.gif ...

Text & ikonka_photo2.gif by Ozi

Napisano

> Cena jak zwykle zabija...

Tym bardziej tych Yanks nie kumam - fura za grosze, paliwo za grosze a oni jakies smieszne V6 kupuja shocked.gif

Napisano

Z zewnatrz piekny.

Ja mam takie pytanie, czy spalanie benzyny US 91oktan vs Europejskiej noPB 95oktan bedzie niemal identyczne czy mozes sie roznic i dlaczego? Chodzi mi bardziej roznice w tych paliwach...

Napisano
  • Autor

> Z zewnatrz piekny.

zlosnik.gif

> Ja mam takie pytanie, czy spalanie benzyny US 91oktan vs Europejskiej noPB 95oktan bedzie niemal

> identyczne czy mozes sie roznic i dlaczego?

Nie wiem co uzywaEU [....]

Chodzi mi bardziej roznice w tych paliwach...

[...] ale generalnie u mnie uzywa sie RON - Research Octane Number - jesli dobrze pamietam mierzy sie to w warunkach 600rpm - reszta dla chemika.

Druga miara MON (Motor Octane Number) chyba niewiem.gif jest uzywana w EU. - Ktos by to musial potwierdzic. Tu warunki testu sa troche inne 900rpm, inna temparatura chyba paliwo jest test podgrzewaneidea.gif. Liczba MON jest ok 10 punktow mmniejsza niz RON.

Do tego dochodzi AKI - Anti Knock Index -czyli (R+M)/2 czyli srednia RON i MON. USA, Canada uzywa wlasnie AKI - i wlasnie stad ze miedzy RON a MON jest ok 10 pkt roznicy liczba ta jest nizsza o ok 4-5 miedzy Oz a USA.

Czyli moja benyzna 91 = 87 w USA, ale ... przezto ze moja 91 zawiera 10% Ethanolu tak naprawde jest 94 EUzlosnik.gif - jesli to ma sens.

Czyli

Oz 91 = USA 87 = EU94

Oz 95 Premium = USA 91

jak jest z EU niewiem.gif....

Napisano

> Pierwsza rzecz jaka rzuca sie w oczy to HID

To się tylko odbija w szybie przedniej, czy może szyba ma ten wyświetlacz przezierny jakoś wkomponowany pomiędzy warstwy szkła?

> Zaokraglajac powiedzmy ze $25 k za V6 czyli 70,798.47 PLN - i to tak dla info

facepalm.gifzlosnik.gif

Napisano

> jak jest z EU ....

Generalnie tak, ze US 91 to w przyblizeniu nasze 95, a ich 93 to nasze 98.

Napisano

> To się tylko odbija w szybie przedniej, czy może szyba ma ten wyświetlacz przezierny jakoś

> wkomponowany pomiędzy warstwy szkła?

To jest odbicie, widać w desce wgłębienie w którym jest rzutnik.

Napisano

piękne auto - brakuje mi tu jeszcze jednego do porównania grinser006.gif

Cena oczywiście po prostu zabija facepalm.gif, jak już inni zauważyli.

Ktoś może policzyć, ile by kosztowało sprawdzenie takiego do Polski po wszystkich opłatach hmm.gif

Napisano

> piękne auto - brakuje mi tu jeszcze jednego do porównania

> Cena oczywiście po prostu zabija , jak już inni zauważyli.

> Ktoś może policzyć, ile by kosztowało sprawdzenie takiego do Polski po wszystkich opłatach

WYNIK >> CLENIE SAMOCHODU W NIEMCZECH

Obliczone kwoty dla powyższych danych:

WARTOŚĆ SAMOCHODU NA RACHUNKU: 25000 $$

CŁO (10%): 25000 (+ 10%) = 27500 $$

VAT (19%): 27500 (+ 19%) = 32725 $$

AKCYZA płatna w Poslce przed rejestarcją (bazując pojemności silnika - 18.6%): 31900 (+ 18.6% od kwoty:27500) = 37840 $$

SUMA CAŁKOWITA

(cena auta + cło + akcyza + vat): 37840 $$ = ~110.000 zł + ubezpieczenie + rejestracja

* Sorki za wielkie litery - skopiowane z USAAUTOSYSTEM

Napisano

Piekny serduszka.gif

juz nawet ten srodek bym przebolal... palacz.gif

Napisano

Zazdraszczam przejażdżki zlosnik.gif Jak zwykle- wspaniała relacja claps.gif

Napisano

> WYNIK Obliczone kwoty dla powyższych danych:

> * Sorki za wielkie litery - skopiowane z USAAUTOSYSTEM

oo super bow.gif, nawet po opłatach jest dość atrakcyjna cena waytogo.gif

Napisano

> To się tylko odbija w szybie przedniej, czy może szyba ma ten wyświetlacz przezierny jakoś

> wkomponowany pomiędzy warstwy szkła?

rzutnik jest na dole,

w BMW M5 też takie coś jest wink.gif nie trzeba po to jechać do US&A smile.gif

Napisano

> rzutnik jest na dole,

> w BMW M5 też takie coś jest nie trzeba po to jechać do US&A

10 lat temu mialem ten wynalazek w Ponitacu Grand Prix. Bardzo wygodne.

Napisano

Mi w czasie jazd probnych Camaro (pisalem o nich jakies 2 lata temu) przeszkadzal bardzo brak widocznosci - czulem sie jak w czolgu - malenkie szybki boczne, z przodu widac przede wszystkim garb na masce, do tylu nie widac nic. A ze musialem jezdzic po torze, miedzy slupkami, to bylo to bardzo frustrujace. Moze na ulicy jest lepiej, ale nikt by mnie nie zmusil do kupienia tego pojazdu.

Napisano

> Mi w czasie jazd probnych Camaro (pisalem o nich jakies 2 lata temu) przeszkadzal bardzo brak

> widocznosci - czulem sie jak w czolgu - malenkie szybki boczne, z przodu widac przede

> wszystkim garb na masce, do tylu nie widac nic. A ze musialem jezdzic po torze, miedzy

> slupkami, to bylo to bardzo frustrujace. Moze na ulicy jest lepiej, ale nikt by mnie nie

> zmusil do kupienia tego pojazdu.

Niektórym nawet tak garb zasłania widoczność, że nie dostrzegają policji zlosnik.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Niektórym nawet tak garb zasłania widoczność, że nie dostrzegają policji

> pozdrawiam,

> bromsky

po co oni nakladaja ta szmate na auto hmm.gif

Napisano

> pozdrawiam,

> bromsky

Mojej corce sie podoba, bo ogladala Transformers. Moim zdaniem o ile Mustang ma jeszcze jakies walory uzytkowe (cos widac przez okna, przyjemne wnetrze), o tyle Camaro to taki przerost formy nad trescia - niepraktyczny i niebezpieczny (z uwagi na brak widocznosci). Ale sprzedaja sie swietnie - widocznie wiele osob ogladalo Transformers...

Napisano

> po co oni nakladaja ta szmate na auto

żeby nie było dowodów, że było naprawiane i szybko przypłynie do pL jako nówka sztuka zlosnik.gif

Napisano

> żeby nie było dowodów, że było naprawiane i szybko przypłynie do pL jako nówka sztuka

o tym samym pomyslalem hehe.gif

Napisano

> po co oni nakladaja ta szmate na auto

Spytaj sie Ghandiego, on w koncu sprzedawal worki ukrycia.

P.S. To chyba plan filmu i cos komus nie wyszlo...

P.P.S ciekawe ze Tahoe ma tylko male zadrapania...

Napisano

> Tym bardziej tych Yanks nie kumam - fura za grosze, paliwo za grosze a oni jakies smieszne V6 kupuja

Oj tam zaraz grosze - znowu drożeje - mamy teraz tak $2.70 za galon zwykłej (Regular)

Napisano

> Pierwsza rzecz jaka rzuca sie w oczy to HID - IMVHO cos co znacznie poprawia bezpieczenstwon i

HID? a nie czasem HUD? (Head-Up Display) przyanjmniej w myśliwcach to się tak nazywa smile.gif

Napisano

> Mojej corce sie podoba, bo ogladala Transformers. Moim zdaniem o ile Mustang ma jeszcze jakies

> walory uzytkowe (cos widac przez okna, przyjemne wnetrze), o tyle Camaro to taki przerost

> formy nad trescia - niepraktyczny i niebezpieczny (z uwagi na brak widocznosci). Ale sprzedaja

> sie swietnie - widocznie wiele osob ogladalo Transformers...

Sprzedaje się świetnie bo jest świetny a że nie ma na masce znaczka Lexus to juz musisz Marku jakoś przeboleć wink.gif

A poważnie widziałem ostatnio takie Camaro w Łodzi i naprawde na żywo wygląda jeszcze lepiej niz na zdjęciach.

Napisano

Widać na filmie, że policja najpierw omijała korek pod prąd, przecięła podwójną ciągłą,

a potem wjechała na skrzyżonanie na czerwonym spineyes.gif Nie ma to jak kowboje facepalm.gif

284280375-fel.JPG

Widocznie wyciszenie Camaro jest tak dobre jak OZI pisał biglaugh.gif

post-9683-14352510042519_thumb.jpg

Napisano

> HID? a nie czasem HUD? (Head-Up Display) przyanjmniej w myśliwcach to się tak nazywa

Dokładnie. HID to High Intensity Discharge czyli xenony alien.gif

Napisano

> Oj tam zaraz grosze - znowu drożeje - mamy teraz tak $2.70 za galon zwykłej (Regular)

Czyli na złotówki wychodzi 2zł za litr, żyć nie umierać u mnie cena za litr 95 to 4.73zł beksa.gifangryfire.gifsciana.gifpad.gif

Napisano

> Czyli na złotówki wychodzi 2zł za litr,

Ale tu samochody palą dwa razy więcej czyli w sumie na jedno wychodzi.

Napisano

> Widać na filmie, że policja najpierw omijała korek pod prąd, przecięła podwójną ciągłą,

> a potem wjechała na skrzyżonanie na czerwonym Nie ma to jak kowboje

plan zdjeciowy filmu transformers facepalm.gif

Napisano

> Ale tu samochody palą dwa razy więcej czyli w sumie na jedno wychodzi.

Nie przesadzaj. OZIemu wyszło spalanie w Camaro 10,7 l.

Napisano

> plan zdjeciowy filmu transformers

Aaahaaaaaa grinser006.gifbiglaugh.gif

No ale jak przeczytasz opis pod fimem, to tego nie było w scenariuszu:

Quote:

This was not in the script or part of the movie.

Tym większe "brawa" dla kowbojów że na planie filmowym tak się popisali screwy.gif

Napisano

> Nie przesadzaj. OZIemu wyszło spalanie w Camaro 10,7 l.

Bo jeździł jak emeryt smile.gif

Napisano

I ludzie ważą dwa razy tyle wink.gif

Napisano

> Sprzedaje się świetnie bo jest świetny a że nie ma na masce znaczka Lexus to juz musisz Marku jakoś

> przeboleć

Moje zdanie o Lexusach i o tym dla kogo są możesz tutaj przeczytać:

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=284278369&page=0&vc=1

Napisano

> Czyli na złotówki wychodzi 2zł za litr, żyć nie umierać u mnie cena za litr 95 to 4.73zł

gdyby nasze paliwo mialo tyle podatkow co paliwo w USA tez by byla u nas benzyna po 2zl

Napisano

kto ci broni jezdzic seicento w USA zlosnik.gif

Napisano

> kto ci broni jezdzic seicento w USA

ciekawe czy sa jacyś szaleni i ekscentryczni posiadacze w usa którzy by mieli jakiegoś w miarę współczesnego fiata w posiadaniu grinser006.gif

Napisano

300 ps i 10l w mieście a moje padło ledwo 170 ps i 11l "z klimą" no.gif

Napisano

> 300 ps i 10l w mieście a moje padło ledwo 170 ps i 11l "z klimą"

No właśnie. A jak mówię że mi 4.6L V8 z 350 KM pali poniżej 10'tki to nikt mi nie wierzy...

Napisano
  • Autor

> HID? a nie czasem HUD? (Head-Up Display) przyanjmniej w myśliwcach to się tak nazywa

Roznice regionalnezlosnik.gif.

Masz racje ... ale wg GM to jest albo DID - Driver Information Display or HID - Head-Up Information Displayzlosnik.gif....

Napisano
  • Autor

> Mi w czasie jazd probnych Camaro (pisalem o nich jakies 2 lata temu) przeszkadzal bardzo brak

> widocznosci - czulem sie jak w czolgu - malenkie szybki boczne, z przodu widac przede

> wszystkim garb na masce, do tylu nie widac nic.

I tu calkowita zgodawaytogo.gif z tym ze widzisz jak dla mnie to jest cena jaka nalezy poniesc za drive.gif Camaro.

Powiedzmy sobie szczerze to auto nie jest inne od standardowego auta klasy Medium czy Family na drogach, zbudowane jest z tych samych plastikow, ma ten sam silnik -

4121125.jpg

Holden-SS-V-Calais-V_2-600-600x400.jpg

Holden_SeriesII_Calais_Int2_600-600x400.jpg

[...] ale co ma inne - to nawiazanie do legendy, to jak siedzisz, i to jak widziszidea.gif

A ze musialem jezdzic po torze, miedzy

> slupkami, to bylo to bardzo frustrujace. Moze na ulicy jest lepiej,

a widze ze GM daje wszedzie ten sam programme zeby zwabic klientowzlosnik.gif

ale nikt by mnie nie

> zmusil do kupienia tego pojazdu.

a ja dalej twierdze ze w momencie w ktorym sie to pojawi w sieci GM ide i kupie - skromny.gif...

Napisano
  • Autor

> Ta deska jest z twardego plastyku czy tylko tak wygląda?

nie tylko tak wygladazlosnik.gif - jest twardy ale tam gdzie go najwiecej dotykach270747800-sex.gifzlosnik.gif jest dosc przyjemny w dotyku. Drzwii jednak to facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Zazdraszczam przejażdżki Jak zwykle- wspaniała relacja

wiesz podejrzewam ze Focus lepiej jezdzizlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> piękne auto - brakuje mi tu jeszcze jednego do porównania

wiem o czym mysliszzlosnik.gif ale akurat nastepnym razem bedzie albo Corvette albo Merc GLK - tego nie mam w domu wiecdrive.gif

> Cena oczywiście po prostu zabija [...]

Cana wszystkiego w EU zabijazlosnik.gif - juz kiedys udowodnilem na HP ze nawet na puszce Coke was oszukujazlosnik.gif001.gif

Napisano

> a ja dalej twierdze ze w momencie w ktorym sie to pojawi w sieci GM ide i kupie - ...

Spoko, wsiądziesz i okaże się że ciężko zarobione pieniądze lepiej zostawić w innym miejscu. No chyba że będziesz macał wersję SS - tej daje się wybaczyć nawet widoczność. Albo Z28:

(6.2L V8, 556 KM).

Napisano

> Moje zdanie o Lexusach i o tym dla kogo są możesz tutaj przeczytać:

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=284278369&page=0&vc=1

No no coś pamiętam, że pisałeś w tym wątku że Lexus IS jest kobiecy smile.gif

Kiedyś pewnie nie raz dało się słyszeć ze Lexus to taka Toyota udająca Mercedesa ale dziś raczej nikt nie ma wątpliwości, że Lexus to marka luksusowa a przynajmniej takie ma aspiracje. Fakt faktem tylko że nie każdemu przypadnie do gustu ich designa ale to już inna kwestia. Mnie coprawda ich design nie przekonuje ale np taki LS akurat uważam że wygląda super (taki czołg:) )

W każdym razie fajnie że ta marka istnieje i jest napewno dobrą alternatywą dla niemieckiej czy choćby amerykańskiej konkurencji.

Co do Camaro, Mustang, Challenger - nie okłamujmy się te samochody nigdy nie aspirowały do aut luksusowych. Od samego początku były z założenia tanimi samochodami masowymi. A obecne ich wcielenia myśle że są super kompromisem pomiędzy historia a teraźniejszością. Prawdziwe Muscle Car Just For Fun smile.gif

Napisano

> Najpierw popatrzylem na kierownice - Holden, Opel, Daewoo - zbieranina znajomych przyciskow z

> magazynow GM.

Szczególnie panel sterowania lusterek pochodzi jeszcze od Opla Astra 1991 r. zlosnik.gif

3367.jpg

Napisano

> Szczególnie panel sterowania lusterek pochodzi jeszcze od Opla Astra 1991 r.

Jak działa to po co zmieniać? Żeby było gorzej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.