Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oglądaczy ze zdjęć focus

Featured Replies

Napisano

> co sądzicie o tym autku??

> http://otomoto.pl/ford-focus-1-6-tdci-110km-klima-C15531220.html

> Przebieg pomijam bo nierealny. Widzicie coś co dyskwalifuje autko?? Sprawa pilna bo szukamy foki

> dla siostry.

Wydaje mi się,że coś z prawym przodem było robione.

Jeżeli już na wstępie zakładasz, że przebieg nierealny to po co takiego oglądać? Nie lepiej innego znaleźć?

Napisano

> Przebieg pomijam bo nierealny. Widzicie coś co dyskwalifuje autko?? Sprawa pilna bo szukamy foki

> dla siostry.

ten plastik z wlacznikiem swiatel i regulacja ich wysokosci jest chyba od wersji angielskiej

Napisano

> Widzicie coś co dyskwalifuje autko??

Tak:

1 z komisu

2 poflotowy

3 zero opisu

4 biały

5 chyba za niska cena

Ja bym się nie pofatygował ogladac tego.

Napisano
  • Autor

> ten plastik z wlacznikiem swiatel i regulacja ich wysokosci jest chyba od wersji angielskiej

yyyy super

Napisano
  • Autor

dzieki czekamy dalej ale jak anglik to odpada

Napisano

> yyyy super

to tez moze tlumaczyc czemu dol deskirozdzielczej ma inny kolor niz schowek i plastik wokol drazka od skrzyni biegow

Napisano

> ten plastik z wlacznikiem swiatel i regulacja ich wysokosci jest chyba od wersji angielskiej

i dywaniki też hehe.gif

Napisano

> dzieki czekamy dalej ale jak anglik to odpada

przeciwgielne z tylu z prawej strony - jak w angliku, albo jak z anglika icon_rolleyes.gif

Napisano

> przeciwgielne z tylu z prawej strony - jak w angliku, albo jak z anglika

i wycieraczka odwrotnie zaparkowana - anglik jak nic zlosnik.gif

Napisano

> Po pierwsze bity przód prawa strona , po drugie ANGOL , --- szukaj dalej

Napisano

Faktycznie, że może to być anglik. Regulację wysokości fotela ma po stronie pasażera. Przy fotelu kierowcy chyba jej nie ma albo nie widać na tych fotkach...

Do tego tylne światła też są od anglika (przeciwmgielne i światło cofania są po przeciwnych stronach niż powinny być)

Napisano

> dla siostry.

Czemu przebieg nie realny?

86.000 to dużo czy mało wg Ciebie?

Ojciec ma a w Yarisie 59.000. Sampochód z 2003. Rodzice jeżdzą od 3 lat. Samochód miał 12.000km

Ja swoim robię 18kkmzy malo?

w 4 lata wychodzi 72kkm. wiec troszke mniej niz ta foka. Ojciec swoim poprzednim w 10 lat zrobił 340 kkm. Wiec rocznie wiecej niż ta foka. Wiec ocb?

Napisano

> Ojciec ma a w Yarisie 59.000. Sampochód z 2003. Rodzice jeżdzą od 3 lat. Samochód miał 12.000km

trochę chyba inna klasa yaris a foka?

idąc dalej tym tropem: w ave przez rok nastukałem 27 tysięcy, a wcale duzo nie jezdze; tej foce wychodzi 21,5 rocznie, więc jeszcze mniej - faktycznie jakoś się w ten przebieg wierzyć nie chce

szczególnie jeśli to auto poflotowe, a na to może wskazywać zarówno pojemność silnika, jak i kolor

Napisano

> Faktycznie, że może to być anglik. Regulację wysokości fotela ma po stronie pasażera.

moj ma regulacje wysokosci dla obu foteli.

Moze ten tez tak ma, tylko nie widac wajchy w fotelu kierowcy

> Do tego tylne światła też są od anglika (przeciwmgielne i światło cofania są po przeciwnych

> stronach niż powinny być)

faktycznie zlosnik.gif

chyba troche zbyt wiele poszlak wskazuje, ze to "anglik"

Napisano

Nie bronię tej foki bo widać że podpadziocha ale...

Ja robię jednym autem około 15-17 tyś km rocznie i drugim ja/żona jakieś 10 tyś. Teść robi około 30 tyś ale też na dwa samochody, szwagier z 15 tyś na dwa samochody. I jak nam uwierzą w przebieg?

Za to tatuś mój robi 30-40 tyś. jednym autem.

Wracając do foczki albo bita z każdej strony albo angol innych opcji nie ma - wg mnie oczywiście.

Napisano

A te auta co opisałeś były lub są z silnikiem diesla? Bo osoba, która kupuje samochód z silnikiem diesla na zachodzie nie będzie jeździć 15kkm na rok.

Napisano

> i wycieraczka odwrotnie zaparkowana - anglik jak nic

chodzi Ci o wycieraczke tylnej szyby?

jest w normalnym polozeniu

Napisano

> chodzi Ci o wycieraczke tylnej szyby?

> jest w normalnym polozeniu

Tak tylną. Powinna parkować za kierowcą, chociaż nie jest to jakoś nadzwyczajnie przestrzegane przez producentów aut. Pytanie czy wszystkie Focusy EU/EN mają tak samo, czy są symetryczne?

Pewniaki to tylne lampy, bo przeciwmgłowe musi być bliżej osi jezdni, a cofania przy krawężniku.

Napisano

> Nie bronię tej foki bo widać że podpadziocha ale...

powiem Ci, ze dla mnie tego typu przebiegi są zupełnie nierealne

nawet mieszkając w Warszawie, 10 min od centrum na lajcie przejeżdżałem około 100 km dziennie

co więcej do przebiegu ave nie liczą się wyjazdy za granicę i na zawody, czyli większość długich tras - od tego mamy właśnie diesel'a

Napisano

> Tak tylną. Powinna parkować za kierowcą, chociaż nie jest to jakoś nadzwyczajnie przestrzegane

> przez producentów aut.

no to w focusie chyba to nie dziala.

Glowy nie dam, ale w moim raczej polozenie spoczynkowe jest za pasazerem.

kilka ogloszen na szybko przejrzalem na mobile.de i tez widze, ze wycieraczka lezy po prawej stronie.

> Pewniaki to tylne lampy, bo przeciwmgłowe musi być bliżej osi jezdni, a cofania przy krawężniku.

ok, lampy na pewno sa angielskie

Napisano

> powiem Ci, ze dla mnie tego typu przebiegi są zupełnie nierealne

> nawet mieszkając w Warszawie, 10 min od centrum na lajcie przejeżdżałem około 100 km dziennie

Hm a co powiedzieć o tym... Do pracy mam jakieś 8-9 kilometrów, jezdze codziennie. Poza tym "w okół komina" tez się kręcę, do rodziców, do znajomych, na zakupy tu i tam. Od czasu ostatniej zmiany samochodu (2,5roku) zrobiłem... 36tyś... To co, jakiś podpadziocha jestem? Auto 2002rok ma w tej chwili 141tyś... A i nie jest dizlem zeby.GIF

Napisano

> A i nie jest dizlem

czyżby zdanie-klucz?

Napisano

> czyżby zdanie-klucz?

jak bym miał klekota to bym wcale więcej nie jeździł bo nie mam takiej potrzeby zeby.GIF Specjalnie mam robić co jakiś czas dalejie trasy i nabijać kilometrów zeby krzykacze mieli poparcie swojej teorii? Mój ojcieć ma kolejny samochod na ropę. Poprzedni Pug206 kupił jako nowy, sprzedał po trzech latach z przebiegiem około 45tyś. Sprzedał bo miał taki kaprys zeby.GIF Teraz ma kolejnego dizla, ale nie dla tego zeby robić sporo kilometrów tylko dla tego ze mu się podoba. GolfV, przebieg przez dwa lata 35tyś. Pewnie jak za dwa lata będzie go sprzedawał trzeba będzie licznik "cofnąć" do przodu bo nikt nie uwierzy w przebieg 70tyś w cztero letnim dizlu zeby.GIF

Wracając do sedna, chcę powiedzieć, ze nie każdy robi na siłę mnóstwo kilometrów, nie każdy cofa licznik.

Napisano

> czyżby zdanie-klucz?

nie, FIAT zeby.GIF Stoi więcej w serwisie niż jeździ zlosnik2.gif

Oczywiście żartowałem, jak do tej pory jest bezawaryjny smile.gif.. No moze nie, przez 2,5 roku musiałem naprawić jedną rzecz (nie liczę przepalonych żarówek i lampy którą stuknołem na parkingu), tylne łożysko hałasowało, wymieniłem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Wracając do sedna, chcę powiedzieć, ze nie każdy robi na siłę mnóstwo kilometrów, nie każdy cofa

> licznik.

oczywiście, że nie, ale tematem tego wątku jest prawdopodobnie-poflotowy-focus-diesel-w-wersji-kup-tanio-za granica-sprzedaj-po-normalnej-cenie-w-kraju, a nie co kto ma prywatnie i co z tym robi

Napisano

> Tak tylną. Powinna parkować za kierowcą, chociaż nie jest to jakoś nadzwyczajnie przestrzegane

> przez producentów aut. Pytanie czy wszystkie Focusy EU/EN mają tak samo, czy są symetryczne?

Tez mam w c-max wycieraczke po stronie pasazera zaparkowana.

A wylacznik swiatel rzeczywiscie jakby byl lustrzanym odbiciem tego co mam u siebie, hehe.

Napisano
  • Autor

> Fajny kant...

dziekuje wszystkim za opinie. teraz lecimy z peugeotem w takim razie.

Napisano

> Tez mam w c-max wycieraczke po stronie pasazera zaparkowana.

> A wylacznik swiatel rzeczywiscie jakby byl lustrzanym odbiciem tego co mam u siebie, hehe.

A po której stronie masz manetkę sterowania radiem?

Wydaje mi się że w naszych firmowych fokach jest po prawej stronie... hmm.gif

Napisano

> A po której stronie masz manetkę sterowania radiem?

> Wydaje mi się że w naszych firmowych fokach jest po prawej stronie...

nie, po lewej jest

Napisano

> nie, po lewej jest

Ok, to znaczy ze mi się wydawało... W moim prywatnym jest po prawej. grinser006.gif

Napisano

> nawet mieszkając w Warszawie, 10 min od centrum na lajcie przejeżdżałem około 100 km dziennie

no nie rob sobie jaj... do pracy mialem 26km w jedna strone i jezdzac po 3city, do pracy, z pracy, po drodze do sklepu, pozniej po dziewczyne, jeszcze pozniej po mame, do sklepu, odwiesc dziewczyne i wieczorem po piwo... naprawdze ciezko zrobic 80km dziennie...

auto- 2002r.. 114kkm przebiegu i nie diesel tylko na gaz-wiec tanio jest, ale nie ma gdzie jezdzic....

widze, ze na AK jest jak w D, do pracy 120km w jedna strone, do tego 35-40kkm rocznie, mimo, ze to nie jedno auto w rodzinie...

normalnie juz szkoda to czytac...

Napisano

> A po której stronie masz manetkę sterowania radiem?

Noooo lewą ręką się je obsługuje, więc po lewej!

Napisano

> no nie rob sobie jaj... do pracy mialem 26km w jedna strone i jezdzac po 3city, do pracy, z pracy,

> po drodze do sklepu, pozniej po dziewczyne, jeszcze pozniej po mame, do sklepu, odwiesc

> dziewczyne i wieczorem po piwo... naprawdze ciezko zrobic 80km dziennie...

no dokładnie, też mnie to zastanowiło. no ale w sumie koleżka nie napisał dokładnie gdzie to tak pomyka te 100km per day.

u mnie 13 do robo, potem z robo zachaczyć i odebrać młodego z zajęć, na chacie 18:40, więc już i tak nie ma kiedy gdzie jeździć. max 45km.

> auto- 2002r.. 114kkm przebiegu i nie diesel tylko na gaz-wiec tanio jest, ale nie ma gdzie

> jezdzic....

pewnie, nie ma jak gazownia. pod względem $$ to chyba jeszcze długo nic tańszego nie będzie.

> widze, ze na AK jest jak w D, do pracy 120km w jedna strone, do tego 35-40kkm rocznie, mimo, ze to

> nie jedno auto w rodzinie...

> normalnie juz szkoda to czytac...

: )

Napisano

> no dokładnie, też mnie to zastanowiło. no ale w sumie koleżka nie napisał dokładnie gdzie to tak

> pomyka te 100km per day.

np: Gocław - Okęcie - Łoś - Ursynów - Jelonki - Gocław

tak duzo jezdzenia? ile wychodzi?

nie wdając się w szczegóły po co tak, można opisać:

Gocław = dom

Łoś = przyjemność - np kochanka

Jelonki = praca

pozostałe punkty trasy można pominąć jako pośrednie/zmienne i nie wpływające na znaczną zmianę długości trasy. Oczywiście zamiast tego może być np Żoliborz (tam kolega ma restaurację, więc też w miarę stały punkt wycieczek) itd itp. serio te 100 km to taki problem?

z ciekawości sprawdziłem na targeo:

gocław -> łos = 34 km

łos -> jelonki = 37 km

jelonki -> gocław = 18 km

total = ca. 90 km

mój kolega codziennie dojeżdżał do Łosia z okolic Czosnowa - 69 km w jedną stronę (założmy, że moja kochanka była jego żoną ;-) )

serio się nie da? bo ja takich przykładów mam multum

co do 3city to w tym roku b. często tam bywałem i poza sporadycznymi przypadkami wszystko załatwiałem poruszając się al. Grunwaldzką - może więc porównanie miasta długiego z rozłożystym jest marnym pomysłem?

Dla porownania powierzchnie:

aglomeracji trójmiejskiej: 417 km^2

aglomeracji warszawskiej: 2213 km^2

Napisano

> Ok, to znaczy ze mi się wydawało... W moim prywatnym jest po prawej.

Czyli masz anglika wink.gif poka fotki a znajdziemy więcej angielskich śladów wink.gif

Co do wycieraczki według mnie jest prawidłowo. Fiesty mk6 również mają oryginalnie po stronie pasażera.

Napisano

> co do 3city to w tym roku b. często tam bywałem i poza sporadycznymi przypadkami wszystko

> załatwiałem poruszając się al. Grunwaldzką - może więc porównanie miasta długiego z

> rozłożystym jest marnym pomysłem?

> Dla porownania powierzchnie:

> aglomeracji trójmiejskiej: 417 km^2

> aglomeracji warszawskiej: 2213 km^2

porownales powierzchnie trojmiasta z aglomeracja warszawy, ktora nie dosc ze nie jest dokladnie zdefiniowana to siega 30 a wg innych zrodel do 50km od warszawy...

(wikipedia)

reasumujac... wspolczuje, ze musisz jezdzic po warszawce nie mogoc zalatwic wszystkiego "wokol komina"

Napisano

> reasumujac... wspolczuje, ze musisz jezdzic po warszawce nie mogoc zalatwic wszystkiego "wokol

> komina"

a mi z tym dobrze akurat smile.gif

co wiecej sasiedzi moich rodzicow i ci ostatni rowniez, ktorzy pobudowali sie w fajnym osiedlu ca. 40 km od PeKiNu tez nie narzekaja, a tez im wychodzi pod 100 dziennie sama trasa dom-Wawa-dom

i co? nadal sie nie da 100 dziennie wykrecic?

Napisano

ty to se lepiej kup jakiegoś parcha, albo "GRata" grinser006.gif

Napisano

> a mi z tym dobrze akurat

> co wiecej sasiedzi moich rodzicow i ci ostatni rowniez, ktorzy pobudowali sie w fajnym osiedlu ca.

> 40 km od PeKiNu tez nie narzekaja, a tez im wychodzi pod 100 dziennie sama trasa dom-Wawa-dom

> i co? nadal sie nie da 100 dziennie wykrecic?

mozna wiedziec jak to Ci się opłaca, zakładając ze ten Ave pali w miescie 9L benzyny/100?

Bo mi w prostym równaniu wychodzi, ze wydmuchujesz przez rurę co miesiąc minimalną krajową jeżdząc TYLKO po mieście.

Napisano

> mozna wiedziec jak to Ci się opłaca, zakładając ze ten Ave pali w miescie 9L benzyny/100?

> Bo mi w prostym równaniu wychodzi, ze wydmuchujesz przez rurę co miesiąc minimalną krajową jeżdząc

> TYLKO po mieście.

raczej 11 i tak: mniej więcej dobrze Ci wychodzi

tylko czy w porównaniu do innego auta - nawet palącego 5/100 diesela wyjdzie az tyle taniej? biorac pod uwage filtr cząstek stałych, dwumasy i inne ekstrasy? zresztą nie mam przekonania do ropniaków

a jak się opłaca? tak samo pewnie, jak niektórym opłaca się kupowanie ciuchów od Tommy'go, innym zegarków po 20 tysi, albo jeszcze innym hodowla jedwabników w mieszkaniu.

Napisano

> raczej 11 i tak: mniej więcej dobrze Ci wychodzi

> tylko czy w porównaniu do innego auta - nawet palącego 5/100 diesela wyjdzie az tyle taniej? biorac

> pod uwage filtr cząstek stałych, dwumasy i inne ekstrasy? zresztą nie mam przekonania do

> ropniaków

> a jak się opłaca? tak samo pewnie, jak niektórym opłaca się kupowanie ciuchów od Tommy'go, innym

> zegarków po 20 tysi, albo jeszcze innym hodowla jedwabników w mieszkaniu.

rozumiem, taki kaprys zlosnik.gif

Lubisz wydawać dużo ;-)

Nie jestem z tych, co to proponowaliby gazociąg do takiego auta (stać na AVE, stać na benzyne) ale przy takich dziennych przelotach zwłaszcza po mieście wybrałbym jakiegoś mniejszego benzyniaka, skoro tak diesli się boisz.

Napisano

> rozumiem, taki kaprys

> Lubisz wydawać dużo ;-)

wprost przeciwnie

> Nie jestem z tych, co to proponowaliby gazociąg do takiego auta (stać na AVE, stać na benzyne) ale

podobno się nie da, ale i tak bym nie chciał

> przy takich dziennych przelotach zwłaszcza po mieście wybrałbym jakiegoś mniejszego

> benzyniaka, skoro tak diesli się boisz.

nie wiem, czy ave 1,6 pali mniej smile.gif popychanie go przy rozpędzaniu może być dość uciążliwe 270751858-jezyk.gif tak serio to chciałem 1,8, ale wyszło jak wyszło 033102bebe_1_prv.gif

Napisano
  • Autor

> ty to se lepiej kup jakiegoś parcha, albo "GRata"

dla aśki to

Napisano

> nie wiem, czy ave 1,6 pali mniej popychanie go przy rozpędzaniu może być dość uciążliwe tak serio

> to chciałem 1,8, ale wyszło jak wyszło

miałem raczej na myśli "mniejszego benzyniaka" w sensie o klasę niżej z silnikiem np. 1.4

Nie ma siły, spali mniej minimum 2L. Zwłaszcza do miasta, gdzie załatwiasz jak piszesz masę spraw, to ja Ci współczuję jeżdżenia Avensisem, parkowania go.

Sam wspominasz o drugim aucie, na trasy. Nie potrafię zrozumieć czym się kierują ludzie tacy jak Ty, bo ani to ekonomia ani kaprys jak sam wspomniałeś.

nie traktuj tego złośliwie, bo tak nie jest, jedynie głośno myślę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.