Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To ja się pochwalę ...

Featured Replies

Napisano

Naszym (moim i kącikowego kolegi Swiko) kanciakiem rok 1986. Kupiony w konkretnym celu - start w "rajdzie" złombol zlosnik.gif

DSC_6044-2.jpg

Przez tydzień zrobiliśmy nim 4500 km. Dotarliśmy do Stambułu bez żadnych problemów. Kanciak okazał się wyjątkowo wygodny, jedynie hałas przy wyższych prędkościach rzędu 90 - 100 kmh hehe.gif dawał nam nieco popalić.

Po drodze zaliczyliśmy min. trasę Transfogarską w Rumunii. Wjazd na ponad 2000 m n.p.m. też nie wywarł na kanciaku większego wrażenia palacz.gif

DSC_6173.jpg

Nie wypowiadam się za moich towarzyszy podróży, ale ja od tego momentu zakochałem się w klasykach. Nawet biję się z myślami co by nie zamienić mojej rajdówki na jakiegoś youngtimera ... zlosnik.gif

DSC_6530.JPG

więcej zdjęć na www.inrustwetrust.bloog.pl

Napisano

Korzystając z twojego wątku dorzucę kilka fotek drugiego autokącikowego auta na Złombolu - Mechanicznej Pomarańczy palacz.gif

Tutaj na zdjęciu z Polonezem z Oławy, którego holowaliśmy 10 km - ale ciekawie bo na sznurku pokonali granicę węgiersko-rumuńską. Miny celników - bezcenne !

284298425-untitled.JPG

Momentami jechaliśmy większą ekipą

284298425-untitled1.JPG

Auto sprawowało się bez zarzutów - silnik dawał z siebie wszystko...

284298425-untitled2.JPG

284298425-untitled3.JPG

W powrotnej drodze zakopaliśmy się na plaży w Bułgarii po tym jak chcieliśmy wjechać do Morza Czarnego...

284298425-untitled4.JPG

284298425-untitled5.JPG

post-14422-14352510128458_thumb.jpg

Napisano

> Korzystając z twojego wątku dorzucę kilka fotek drugiego autokącikowego auta na Złombolu -

> Mechanicznej Pomarańczy

> [image]http://tard.jalbum.net/Złombol%202010%20-%20Mechaniczna%[/image]

nie widzę zdjęć

Napisano

Czy ten kredens jest zasilany CNG czy to tylko reklama? wink.gif

Napisano

> Nie wypowiadam się za moich towarzyszy podróży, ale ja od tego momentu zakochałem się w klasykach.

> Nawet biję się z myślami co by nie zamienić mojej rajdówki na jakiegoś youngtimera ...

Oczywiście grinser006.gifok.gif Żadne współczesne auto nie zapewni takich emocji i wrażeń jak właśnie tego typu klasyki. Tym bardziej, że te Złombolowe auta pochodzą z krajów, gdzie przemysł motoryzacyjny był bardzo ograniczony i powstałe w ten sposób auta mają mnóstwo wad i w porównaniu do zachodnich równolatków wypadają blado. Ale co z tego... palacz.gifgrinser006.gif

Napisano

> Korzystając z twojego wątku dorzucę kilka fotek drugiego autokącikowego auta na Złombolu -

> EDIT: nie wiem dlaczego nie widać fotek

> Jakiś mod może do tego zajrzeć ?

Jak ja próbuję wstawiać to działają niewiem.gif Może prościej będzie umieścić link do albumu ok.gif

Napisano

Wiadomość skasowana przez Tomo

Napisano

> To wrzuć je do swojego poprzedniego posta

A które chcesz, bo ich jest tyle, że nie wiem co wybrać grinser006.gif

Napisano

> EDIT: nie wiem dlaczego nie widać fotek

> Jakiś mod może do tego zajrzeć ?

Jakies linki są ale otwierając je bezpośrednio z pozycji przeglądarki wyskakuje "błąd kodowania zawartości" niewiem.gif

http://tard.jalbum.net/Złombol%202010%20-%20Mechaniczna%20Pomarańcza/#slides/IMG_0227.JPG

Napisano
  • Autor

> Tutaj na zdjęciu z Polonezem z Oławy, którego holowaliśmy 10 km - ale ciekawie bo na sznurku

> pokonali granicę węgiersko-rumuńską. Miny celników - bezcenne !

Ten polonez caro jakoś wyjątkowo awaryjny był. Chłopaki na kempingu w Turcji wymieniali w nim krzyżak na wale napędowym zlosnik.gif

Napisano

czy ktoś pisałbyś się na coś takiego:

w przyszłe wakacje. Pytam 100% powaznie. zlosnik.gif

Napisano

> Ten polonez caro jakoś wyjątkowo awaryjny był. Chłopaki na kempingu w Turcji wymieniali w nim

> krzyżak na wale napędowym

Kompletnie nie byli przygotowani...

Pomagaliśmy im na parkingu knajpy za pierwszym kempingiem - w rezultacie jazdę drugiego dnia zaczęliśmy praktycznie od 14, w rezultacie czego na kemping do Calimanesti dotarliśmy o 1 w nocy...

Pompa nie podawała paliwa - straciliśmy kupę czasu na grzebanie. Ponieważ mieli instalację LPG, ale pustą Pomarańcza dociągnęła ich na stację LPG (ale już w Rumunii) i dalszą część trasy pokonali na samym LPG...

Pogubiliśmy sie w Cluj-Napoca i potem już jechaliśmy do końca dnia sami, dopiero jakies 50 km przed Calimanesti złapaliśmy się na radiu ze złombolowymi furami...

Napisano

> czy ktoś pisałbyś się na coś takiego:

> w przyszłe wakacje. Pytam 100% powaznie.

Jest duża szansa, że przyszłoroczny Złombol będzie we wschodnim kierunku palacz.gif

A ten wyjazd co zapodałeś też fajny - przypomina jazdę chłopaków z Poznania Ładą 2105 kupioną za 700 PLN nad Bajkał i do Mongolii ok.gif

http://jarekmic.republika.pl/

Napisano

Masz lade? Masz k... lade? rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

A inni musieliby kupic cfaniak.gif

Napisano

> Masz lade? Masz k... lade?

> A inni musieliby kupic

Konikowych Ladacznic to szkoda na taką wyprawę...

Ja mogę mieć tą granatową ze zdjęć ok.gif

Napisano

> Masz lade? Masz k... lade?

> A inni musieliby kupic

ja tez bym kupił, ale nie tzw "klasyka" tylko Samarę, idealnie by się nadała na wyprawę na jakihś oponkach M+T. Zawias ma nie do zarżnięcia zlosnik.gif

wyprawę zorganizowałbym na zasadzie dojechać, sprzedać auto, wrócić samolotem zlosnik.gif

Napisano

> ja tez bym kupił, ale nie tzw "klasyka" tylko Samarę, idealnie by się nadała na wyprawę na jakihś

> oponkach M+T. Zawias ma nie do zarżnięcia

> wyprawę zorganizowałbym na zasadzie dojechać, sprzedać auto, wrócić samolotem

bez sensu, ja wole wrocic tym czy wyjezdzam, ale CCS chyba juz kolejnej wyprawy nie pojade 270751858-jezyk.gif

Napisano

Fajny kancik smile.gif

gratuluję

Napisano

> bez sensu, ja wole wrocic tym czy wyjezdzam, ale CCS chyba juz kolejnej wyprawy nie pojade

odpowiadasz czasem na privy? skromny.gif

(sorry za OT)

Napisano
  • Autor

o kurde hardcore boje_sie.gif

patrząc na ich drogi to chyba wolałbym je pokonywać Nivą zlosnik.gif

Napisano

> bez sensu, ja wole wrocic tym czy wyjezdzam, ale CCS chyba juz kolejnej wyprawy nie pojade

jak się CCS zepsuje w polach na syberii to umrzesz z głodu zlosnik.gif

Napisano

> jak się CCS zepsuje w polach na syberii to umrzesz z głodu

A ladzianke to zjesz po kawalku, czy jak? cfaniaczek.gif

Napisano

> A ladzianke to zjesz po kawalku, czy jak?

ładzianke to kazdy tam naprawi i ma pół tony czesci w stodole zlosnik.gif

Napisano

> jak się CCS zepsuje w polach na syberii to umrzesz z głodu

Sejak jest prostszy w budowie od ladzianki.

Napisano

> Sejak jest prostszy w budowie od ladzianki.

I jak w tym CCS kamień na szutrze rozwali przednią szybe to w każdej wsi go kupisz hehe.gif

Podobnie z pogiętymi felgami i innymi rzeczami...

Napisano

> I jak w tym CCS kamień na szutrze rozwali przednią szybe to w każdej wsi go kupisz

> Podobnie z pogiętymi felgami i innymi rzeczami...

felgi akurat od ladzianki powinny pasowac... zlosnik.gif

Napisano

> felgi akurat od ladzianki powinny pasowac...

Dobra - może żeby zakończyć dyskusję. Do jeżdżenia po Wschodzie Łada jest najlepsza, bo najlepsza jest dostępność części i naprawi ją każdy mechanik w ichniejszym przykołchozowym POM-ie devil.gif

http://jarekmic.republika.pl/

Napisano

> Dobra - może żeby zakończyć dyskusję. Do jeżdżenia po Wschodzie Łada jest najlepsza, bo najlepsza

> jest dostępność części i naprawi ją każdy mechanik w ichniejszym przykołchozowym POM-ie

i ma pancerne zawieszenia zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.