Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf V czy Bravo ?

Featured Replies

Napisano

Odwieczny problem - makaron czy nudziarz?

Fiat Bravo T-jet 150 koni - rok 2008 25kkm przebiegu

Vw Golf V Tsi 140 koni - rok 2007 50kkm przebiegu

W przypadku Bravo jest jeszcze rok gwarancji, Golf jej już nie ma.

Kto miał przyjemność jeździć jednym i drugim, by móc się wypowiedzieć na temat wrażeń z poruszania się nimi?

Najważniejszym chyba jest to, jak ma się jakość wnętrza i ogólnie wykonania Fiata w stosunku do VW?

Napisano

> Odwieczny problem - makaron czy nudziarz?

> Fiat Bravo T-jet 150 koni - rok 2008 25kkm przebiegu

> Vw Golf V Tsi 140 koni - rok 2007 50kkm przebiegu

> W przypadku Bravo jest jeszcze rok gwarancji, Golf jej już nie ma.

> Kto miał przyjemność jeździć jednym i drugim, by móc się wypowiedzieć na temat wrażeń z poruszania

> się nimi?

> Najważniejszym chyba jest to, jak ma się jakość wnętrza i ogólnie wykonania Fiata w stosunku do VW?

Jeździłem Bravo(nowym),ale w dieslu.Mogę więc się ustosunkować do tej wersji silnika.Pierdnięcie jest.Gorzej z kulturą pracy silnika.W środku głośno i czuć wibracje.Wykonanie wewnątrz bardzo mi się podoba.Ładne i estetyczne.Jeśli o to chodzi , w/g mnie Bravo na plus.Nie wiem jak Bravo w benzynie.

Co do Golfa V.Też jeździłem nowym.W wersji silnikowej 1.4 TSI.Wrażenie z jazdy pozytywne.Ładnie się zbiera.Wnętrze niebrzydkie.Po 15 tyś.turbina do wymiany w ramach gwarancji. yikes.gif

W/g mnie Bravo ma ładniejszy design.Zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz.

Co do zawieszenia, komfort chyba porównywalny.

Ale nie ładne co ładne, ale co się komu podoba. zlosnik.gif

Napisano

> Po 15 tyś.turbina do wymiany w ramach gwarancji.

W moim 530d zmienili turbo przy 10km przebiegu na gwarancji.

O czym to swiadczy ? O niczym.

Napisano

> W moim 530d zmienili turbo przy 10km przebiegu na gwarancji.

> O czym to swiadczy ? O niczym.

10km? Chyba o tym, że zostało zamontowane jako używane zużyte. No, chyba, że miałes na myśli 10kkm

Napisano

> Co do Golfa V.Też jeździłem nowym.W wersji silnikowej 1.4 TSI.Wrażenie z jazdy pozytywne.Ładnie się

> zbiera.Wnętrze niebrzydkie.Po 15 tyś.turbina do wymiany w ramach gwarancji.

Aż 15? W Bravo kumpla (swoją drogą zarejestrowanego na AK) padła nawet nie w połowie tego przebiegu.

Znaczy to tyle co i nic. Ot usterka.

Napisano

> Kto miał przyjemność jeździć jednym i drugim, by móc się wypowiedzieć na temat wrażeń z poruszania

> się nimi?

Ja mam taką przyjemność, ale niestety z innymi silnikami zlosnik.gif

Jeżeli byłbym użytkownikiem, któremu nie przeszkadzają takie rzeczy jak skrzypiące drzwi, głośno w środku, nieprecyzyjny i ciężko działający układ kierowniczy, baaarodzo drogie OC, wybrałbym golfa.

Jeżeli chciałbym mieć większą przyjemność z jazdy, ale liczyć się z czymś, czego się nie spodziewam, ale nie uneiruchamia mi to samochodu, wybrałbym bravo.

A jeszcze jako współużytkownik mazdy 2 małżonki, nie wybrałbym żadnego z powyższych, tylko wybrałbym mazdę 3 zlosnik.gif

Napisano

> O czym to swiadczy ?

O kiepskiej kontroli jakości...

Napisano

Bravo latałem i 120konnym i 150konnym, teraz latam służbowym w pracy ale 1,9mj 120koni. Golfem miałem przyjemność jechać ale 1,6benzyna o ile pamiętam z początku lat produkcji.

Osobiście na 98% kupiłbym bravo, 2% to tylko to że sąsiedzi powiedzieliby: ooo... ma VW a nie znowu fiata...

Na szczęście nie zwracam uwagi na to co mówią sąsiedzi i chyba po zimie bedą musieli pomyśleć: "ten znowu kupił sobie fiata" bo myśląc o nowym samochodzie w grę również wchodził golf, ale skupie się na kupnie ładnego bravo.

Napisano

> się nimi?

> Najważniejszym chyba jest to, jak ma się jakość wnętrza i ogólnie wykonania Fiata w stosunku do VW?

Stojąc przed takim wyborem wybrałbym... fiata. Silnik mniej skomplikowany i w razie 'W' znoszący lpg bez żadnego problemu. Doskonały system bluetooth-audio z funkcjami głosowymi po polsku baaardzo umila jazdę. Silnik ma świetne kopyto i o dziwo jest bardzo ekonomiczny. W mieście spalić nim 9 to żaden wyczyn. Znajomy jeździ golfem 6 1.4tsi i narzeka na wysokie spalanie (ponad 10litrów). Tutaj prócz silników w grę wchodzi kwestia pseudo prestiżu jak i samego upodobania do stylistyki. Ta środkowa konsola we fiacie skierowana w stronę kierowcy też jest miłym ukłonem.

Napisano

miałem Bravo r 2007 150KM t-jet. Jest ciągle w okolicy, więc wiem jak się sprawuje. A sprawuje się zasadniczo dobrze. Bez większych problemów. Dość wygodne, bardzo fajnie jeździ. Spalanie średnie ok 8-8,5 litra maksymalnie 10 minimalnie 4,5

Napisano

Cięzki wybór-jeździłem nowym Bravo i mi się podoba, nowym Golfem V nie jeździłem ale też bardzo mi się podoba....

odpowiedź brzmi: nie wiem hehe.gif obydwa są fajne

Napisano

> się nimi?

co to za silnik TSI 140KM? Ja znam 1.4 122KM i 1.4 160KM.

Poza tym sam stałem przed podobnym wyborem, tylko nowych egzemplarzy i słabszych silników. Ostatecznie wybrałem Bravo T-Jet 120KM zamiast Golfa V. Dlaczego? Bez konkretnego powodu. Bo prostu Bravo mi się bardziej spodobało jako całokształt smile.gif I dziś nie żałuję.

Patrząc obiektywnie to silniki TSI są bardziej oszczędne, za to T-Jet prostszy w konstrukcji. Serwis, ubezpieczenie Fiata będzie tańsze. Jest też mniej popularny wśród złodziei.

Co do wnętrza, to jest IMHO jedna z większych przewag Bravo nad Golfem: jest ładnie i przytulnie. Jeśli chodzi o jakość, to na gwarancji musieli mi poprawić mocowanie deski i plastików w kilku miejscach smile.gif

Tak czy inaczej dziś jakbym stał przed podobnym wyborem znów wybrałbym Fiata.

Napisano

> O kiepskiej kontroli jakości...

raczej o braku wiedzy użytkownika o obchodzeniu się z turbodoładowanym pojazdem

Napisano

> 10km? Chyba o tym, że zostało zamontowane jako używane zużyte. No, chyba, że miałes na myśli 10kkm

10km - nie 10kkm

Napisano

> raczej o braku wiedzy użytkownika o obchodzeniu się z turbodoładowanym pojazdem

Jaką wiedzę trzeba posiadać aby nie zepsuć nowej turbosprężarki w przeciągu 15 minut?

Napisano

> Jaką wiedzę trzeba posiadać aby nie zepsuć nowej turbosprężarki w przeciągu 15 minut?

nie kręcić do 6k+ z boostem na drodze 5km do pracy i na sam koniec gasić

Napisano

> nie kręcić do 6k+ z boostem na drodze 5km do pracy i na sam koniec gasić

Mowa jest o przebiegu równym DZIESIĘĆ KILOMETRÓW.

Napisano

> Mowa jest o przebiegu równym DZIESIĘĆ KILOMETRÓW.

na początku tych 10km nie mogła być sprawna

Napisano

> na początku tych 10km nie mogła być sprawna

przecież napisałem...

Napisano

Osobiscie wzialbym Bravo, jest to nowa konstrukcja ciekawa stylistycznie, a golf jest drogi nawet w utrzymaniu, jakosc VW sie juz skonczyla, i golf jest oklepany

Napisano

Pamiętaj, że Fiacina bardzo szybko traci na wartości. Na jak długo kupujesz auto?

Fiat z 2008 powinien już być dość tani, a z wcześniejszych roczników nie ma co brać (początki produkcji mogą kryć jakąś niespodziankę zeby.GIF))

Poszukaj coś z pewnego źródła, znajomi opylili 150km TJeta bo ... dużo palił i kupili Merca B classe diesla 1.6 w okolicach 100-110km.

Cuda się zdarzają smile.gif ale niestety zazwyczaj w rodzinie i pośród znajomych wink.gif

Wracają cdo meritum to Golfa w ogóle nie znam. A moja Fiacina mi się podoba. Dla przekory może napisze o minusach,

- kiepska ergonomia jeżeli chodzi o schowki, brak popielniczki, jak masz wersje z automat. klimą to nie masz gdzie papierów wyrzucać, chyba że do podłokietnika jak masz w tej wersji smile.gif Nie ma gdzie za bardzo schować butli z wodą etc...

- w wersji dynamic w klasycznych fotelach słabe trzymanie boczne jak w zakręt wejdziesz ostrzej

- z tyłu pasy nei są regulowane i idealnie przechodzą po szyi i obcierają skórę, strasznie mnie to wnerwiało i musiałem coś podkładać...

- tylny nawiew jest bezużyteczny jeśli chcesz mieszać zimne powietrze z klimy z odrobiną ciepłego (mam manuala) . Projektant tak zaprojektował (pod dzieci może?) że 90% ciepłego strumienia idzie na tył.

Z innych plusów:

+ Ja na przekór większości rajdowcom bardzo lubię wspomaganie City, na parkingu jedną ręką bez wysiłku mielę oponami w miejscu zlosnik.gif

+ duży bagażnik jak na hatchbacka

+ da się pojechać w długą podróż w 4 dorosłe osoby. Przy odpowiednim wyregulowania przednich foteli (zgodnie z zaleceniami) z tyłu jest miejsce.

+ opuszczane zagłówki z tyłu, niby pierdoła ale bardzo cenna zwłaszcza przy małej szybie tylnej Bravo.

+ klima (manualną mam) daje radę (oprócz permanentnego korka typu 5min w 1 miejscu bez ruchu..., cudów nie ma, ale coś tam nadal chłodzi)

+ duże i wygodne lusterka boczne

Napisano

Wybrałbym Golfa. Dlaczego? W podobnym czasie ze znajomym planowaliśmy zakup auta.

Ja kupiłem nowe Bravo 1.6 Multijet, znajomy używanego Golfa V 1.9 TDI z przebiegiem 150000 km.

Taka sama moc, zbliżony moment ale kultura pracy na korzyść Golfa. Z resztą wykonanie za podobne pieniądze w przypadku Fiata woła o pomstę do nieba. Plastiki tragiczne, tapicerka na drzwiach brudząca się niesamowicie. Pominę fakt nieświecenia żarówek podświetlenia nawiewów- po solidnym pier...nięciu zapalała się na jakiś czas. W zimie prawa noga mi mało nie zamarzała- skądś buchało zimnym powietrzem. I jeszcze jedno. Mimo, że szanuję samochody wnętrze mojego Bravko przy przebiegu 15kkm (amen w rowie) wyglądało podobnie jak Golf, z jednym małym ale- on miał już 170kkm i 4 lata.

icon_rolleyes.gif bierz Golfa mimo, że nie ma tak ładnej linii jak makaron.

Napisano

Mam z tym silnikiem wersja Sport z tego samego roku, były jeszcze Dynamic z tym silnikiem, ale wypas mniejszy.

Na Golfa nigdy bym go nie zamienił ze względu, że Bravo mi się podoba, a Golf nie zlosnik.gif

dsc03164resize.jpg

vw_golf_v_1_4_tsi__90kw___2003_B9K.JPG

288dd6c40bac.jpg

0502_06z%2B2005_Volkswagen_Golf_GTI%2BInterior_View_Steering_Wheel.jpg

Inna spraw, że Bravo kupiłem z duzym rabatem, więc nie miałem się nad czym zastanawiać.

Bez rabatów wybór nie byłby tak oczywisty i pewnie inne czynniki tez brałbym pod uwagę przy zakupie.

Osobiście jestem zadowolony, jeszcze nie stanał na drodze, z pierdółkami tez na razie nie mam jakichś problemów. Ale wiadomo, trzeba zrobić przynajmniej 100 kkm, aby stwierdzić czy jest ok czy nie ok

Napisano

> Ja kupiłem nowe Bravo 1.6 Multijet, znajomy używanego Golfa V 1.9 TDI z przebiegiem 150000 km.

> Taka sama moc, zbliżony moment ale kultura pracy na korzyść Golfa

ta sama moc czyli 105KM

porównujesz 1.6 16V do 1.9 8V chyba masz problem ze słuchem rotfl.gif

tego 105KM to ja słysze w garażu jak auto podjeżdża na podjazd

toć to kultury za grosz nie ma

dodatkowo wyciszenie wnętrza kiepskie no.gif

pozatym jakość materiałów również nie jest znakomita

Napisano

Z resztą wykonanie za podobne

> pieniądze w przypadku Fiata woła o pomstę do nieba. Plastiki tragiczne, tapicerka na drzwiach

> brudząca się niesamowicie.

Nie zauważyłem, może Ty w samochodzie obiady jesz, albo nie wiem co jeszcze zlosnik.gif

Pominę fakt nieświecenia żarówek podświetlenia nawiewów- po

> solidnym pier...nięciu zapalała się na jakiś czas.

Faktycznie to problem KAŻDEGO Bravo facepalm.gif

W zimie prawa noga mi mało nie zamarzała-

> skądś buchało zimnym powietrzem. I jeszcze jedno. Mimo, że szanuję samochody wnętrze mojego

> Bravko przy przebiegu 15kkm (amen w rowie) wyglądało podobnie jak Golf, z jednym małym ale- on

> miał już 170kkm i 4 lata.

Może miałeś to Bravo z Chin, podróbę kupiłeś znaczy się.

Moje wyglada jak nowe, i nie wiem co Ty robisz w samochodzie, że masz po takim przebiegu syf.

Nie twierdzę, że Bravo to cud malina, ale w porównaniu do Golfa nie wypada tak jak mówisz

> bierz Golfa mimo, że nie ma tak ładnej linii jak makaron.

Napisano

> Osobiscie wzialbym Bravo, jest to nowa konstrukcja ciekawa stylistycznie, a golf jest drogi nawet w

> utrzymaniu, jakosc VW sie juz skonczyla, i golf jest oklepany

Co jest drogiego w Golfie w utrzymaniu? Nawet jeśli są to kwoty delikatnie wyższe to znacznie rzadziej je wydajesz w przypadku Niemca- patrz mój post wyżej- Golf dalej jeździ i dopiero teraz przy przebiegu 200kkm trzeba dać forsę na rozrząd. Do tej pory absolutny spokój z wydatkami- 50kkm lania płynów i nic więcej. Bravo w przeciągu 15kkm kilka razy stało na serwisie m.in. z układem kierowniczym i zawieszeniem- na szczęście naprawy gwarancyjne ale i tak nie świadczące dobrze o jakości i nie wróżące niskich wydatków na przyszłość.

Napisano

A Refowi się turbo w tym złomie BMW wys...o i widzisz jakie te wszystkie BMW bez wyjątku to kupa facepalm.gif

Napisano

> Co jest drogiego w Golfie w utrzymaniu?

A jeżeli ten Golf ma kompresor, bezpośredni wtrysk to jak się odpukać sypnie będzie drożej.... A jak z tym zbieraniem się nagaru w silnikach z bezpośrednim wtryskiem? hmm.gif

POwiem jedno gdbym w dobrej cenie miał najmocniejszego TSI ze skrzynią DSG to bym bez namysłu dopłacił do Golfa (w granicach rozsądku...) Kolega z pracy ma Golfa VI z kompresorem TSI i DSG , jest wniebowzięty.

I na takie coś bym się skusił i zaryzykował clown.gif

Ja bym szukał czegoś w dobrym stanie i w dobrej cenie.

Napisano

Ocena tego jest rzeczą obiektywną.

Co do brudzących się obić drzwi- po deszczu (wychodząc z auta pada na nie) zostaje masę zacieków.

Problemów ze słuchem nie mam, z resztą dobra ta diagnoza rotfl.gif

Nie będę się tłumaczył koledze co robię w aucie ale Quasqai i GP po około 30kkm przebiegu w większości moim wykonaniu wyglądają

znacznie lepiej- śmiem nawet twierdzić, że jak nowe. Jak myślisz? Świnie karmiłem w Bravo?

Napisano

> A Refowi się turbo w tym złomie BMW wys...o i widzisz jakie te wszystkie BMW bez wyjątku to kupa

Myślę, że każdy argument jest dla ciebie do wyjęcia palacz.gif

Napisano

> Myślę, że każdy argument jest dla ciebie do wyjęcia

Mysle, ze przytaczanie awarii turbiny po przebiegu 15kkm jest malo powazne. Bo to musiala byc jakas wada fabryczna.

Albo rzeznik kierowca.

One way or another - to nie rzutuje na calosc samochodu oraz jego awaryjnosc bo jest to jednostkowy przypadek, a nie pedal gazu w toyotcie.

Napisano

> Taka sama moc, zbliżony moment ale kultura pracy na korzyść Golfa.

teoria, ze kultura pracy 1.9 TDI jest wyzsza od czegokolwiek jest bardzo smiala zlosnik.gif

no chyba, ze mamy inna definicje "kultury pracy"

Napisano

> teoria, ze kultura pracy 1.9 TDI jest wyzsza od czegokolwiek jest bardzo smiala

> no chyba, ze mamy inna definicje "kultury pracy"

Może doktorat napiszę grinser006.gif

To moja prywatna opinia ze śmiałością i odwagą nie mająca nic wspólnego cfaniak.gif

Napisano

> Ocena tego jest rzeczą obiektywną.

> Co do brudzących się obić drzwi- po deszczu (wychodząc z auta pada na nie) zostaje masę zacieków.

Wystarczy przetrzeć wilgotną szmatą i zacieków brak? Nie sprzątasz w samochodzie?

> Jak myślisz? Świnie karmiłem w Bravo?

Po Twoim opisie tak wnioskuję wink.gif

To ja muszę coś robić nie tak, że nadal wygląda w środku jak nowy zlosnik.gif

Napisano

> teoria, ze kultura pracy 1.9 TDI jest wyzsza od czegokolwiek jest bardzo smiala

> no chyba, ze mamy inna definicje "kultury pracy"

To dowodzi tylko jednego. To, że Gofer w Tedeiku od ssmana z Niemiec jest zawsze jak nowy to nie mit skromny.gif

Napisano

> co to za silnik TSI 140KM? Ja znam 1.4 122KM i 1.4 160KM.

W Golfie V był TSI 140KM, wersje 122 i 160 KM weszły bodajże dopiero w VI generacji ok.gif

Napisano

> Ja kupiłem nowe Bravo 1.6 Multijet, znajomy używanego Golfa V 1.9 TDI z przebiegiem 150000 km.

> Taka sama moc, zbliżony moment ale kultura pracy na korzyść Golfa.

Śmiała teza. Mnie po tym warkocie bolała głowa...

> Z resztą wykonanie za podobne

> pieniądze w przypadku Fiata woła o pomstę do nieba. Plastiki tragiczne, tapicerka na drzwiach

> brudząca się niesamowicie.(...)

> Bravko przy przebiegu 15kkm (amen w rowie) wyglądało podobnie jak Golf, z jednym małym ale- on

> miał już 170kkm i 4 lata.

Chciałbym zobaczyć tego golfa w Twoich rękach po 15kkm zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Z resztą wykonanie za podobne

> brudząca się niesamowicie.

icon_eek.gif

Albo ja kupiłem jakiegoś innego golfa (rocznik 2007 - nowy z salonu w wersji), albo Twój kumpel kupił jakąś super wypasioną wersję. Ja kupowałem już trochę wyższą wersję z radiem, 6 poduszkami i "ala chromem" i samochód jest plastikowy i nudny do bólu. Fakt, że jest to samochód służbowy i ja nim na codzień nie jeżdzę, więc mi to nie przeszkadza wink.gif

Prywatnie kupiłem bravo i chciałbym, by golf był wewnątrz tak wykończony jak bravo.

Napisano

> Albo ja kupiłem jakiegoś innego golfa (rocznik 2007 - nowy z salonu w wersji), albo Twój kumpel

> kupił jakąś super wypasioną wersję. Ja kupowałem już trochę wyższą wersję z radiem, 6

> poduszkami i "ala chromem" i samochód jest plastikowy i nudny do bólu. Fakt, że jest to

> samochód służbowy i ja nim na codzień nie jeżdzę, więc mi to nie przeszkadza

> Prywatnie kupiłem bravo i chciałbym, by golf był wewnątrz tak wykończony jak bravo.

Zwolenników niemieckiej technologii nie ma sensu przekonywać, zawsze będzie najwspanialsza, zawsze nawet wyklepana z przystanku będzie o wiele lepsza i bardziej prestiżowa niż Fiat. O ile sytuacja w miastach trochę się zmienia to w mniejszych miejscowościach technika motoryzacyjna inna niż niemiecka jest niedopuszczalna. Pozdrawiam normalnych na tym forum.

Napisano

> Albo ja kupiłem jakiegoś innego golfa (rocznik 2007 - nowy z salonu w wersji), albo Twój kumpel

> kupił jakąś super wypasioną wersję. Ja kupowałem już trochę wyższą wersję z radiem, 6

> poduszkami i "ala chromem" i samochód jest plastikowy i nudny do bólu. Fakt, że jest to

> samochód służbowy i ja nim na codzień nie jeżdzę, więc mi to nie przeszkadza

> Prywatnie kupiłem bravo i chciałbym, by golf był wewnątrz tak wykończony jak bravo.

Czekałem na twoja opinie smile.gif pamietam jak jakis czas temu wklejales foty podjazdu na ,ktorym staly Bravo i G V shocked.gif

Ja wiem jak wyglada G V 1.9TDI z 2007 po przebiegu 83kkm (auto od nowosci w PL jezdzone glownie w miescie) , zawieszenia juz w nim nie ma a dolewanie oleju po kazdej trasie to standard. A ten silnik to obok kultury pracy nawet nie stal hahaha.gif

Napisano

Czytając ten wątek już wiem dlaczego ten segment nazywa się segmentem fiata bravo 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Jeżeli byłbym użytkownikiem, któremu nie przeszkadzają takie rzeczy jak skrzypiące drzwi, głośno w

> środku, nieprecyzyjny i ciężko działający układ kierowniczy, baaarodzo drogie OC,

Chyba AC spineyes.gif

Co do układu kierowniczego... eh, szkoda słów... poczytaj testy, o tym jak sie prowadzi, o jego przyjemnej nadsterownosci, najlepszym wyniku w przeciwdziałaniu podmuchom bocznym etc... moze jezdziles jakims zgruzowanym golfem.

Napisano

> Chyba AC

> Co do układu kierowniczego... eh, szkoda słów... poczytaj testy, o tym jak sie prowadzi, o jego

> przyjemnej nadsterownosci, najlepszym wyniku w przeciwdziałaniu podmuchom bocznym etc... moze

> jezdziles jakims zgruzowanym golfem.

te testy to zapewne w niemieckich gazetach rotfl.gif

Napisano

> Chyba AC

Widzę ,ze wiesz lepiej od właściciela takiego pojazdu,

> Co do układu kierowniczego... eh, szkoda słów... poczytaj testy, o tym jak sie prowadzi, o jego

> przyjemnej nadsterownosci, najlepszym wyniku w przeciwdziałaniu podmuchom bocznym etc... moze

> jezdziles jakims zgruzowanym golfem.

Jarek kupił nowego z salonu hahaha.gif

Napisano

> te testy to zapewne w niemieckich gazetach

Nie jeździłem Fiatem, ale pamiętam, że szukając auta byłem bardzo (naprawdę bardzo) napalony na popularne koreańskie auto z tego samego segmentu. Po krótkiej jeździe testowej wyszedłem tak rozczarowany, że zacząłem się zastanawiać czy powinienem sprzedawać dotychczasowy samochód (12 lat, trochę wyższy segment).

Potem przejechałem się Golfem, którego nie brałem pod uwagę, bo niespecjalnie mi się podobał i... kupiłem Golfa.

Tym autem naprawdę dobrze się jeździ.

Napisano

Jak dla mnie oba te auta są lub mogą być ładne (w zależności od wersji i wyposażenia). Golfem V przejechałem podczas ostatnich wakacji ok 3kkm i muszę przyznać, że to jako zwolennik skośnookich byłem pozytywnie zaskoczony.

Niestety jak dla mnie ogromnym minusem obu tych aut jest nisko zawieszony przód. Wiem, że na 100 % prędzej czy później gdzieś bym nim zarył (co zresztą zdarzyło mi się w wypożyczonym Golfie)

Miałem też okazję pojeździć prawie nowym Golfem VI 1.4 TSI i też było fajnie. Ja jednak za podobną kasę wolałbym kupić 1-2 lata starsze auto, ale wyższej klasy. Najczęściej oferują one lepsze wyciszenie, większy komfort, większe bezpieczeństwo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.