Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oceny - subarak

Featured Replies

Napisano

> Jeśli ktoś ma uwagi to proszę sti

Przepraszam że się wtrącam, ale czy taki już prawie 10-cio letni samochód jest wart prawie 50 tys. złotych? Kto i w jakim celu może być zainteresowany takim zakupem? Jaką wartość użytkowo-lansersko-inwestycyjną może miec takie auto? Jaki będzie dalszy spadek jego wartości w stosunku do czegokolwiek nowego kupionego za 50 tysięcy?

Napisano

> Przepraszam że się wtrącam, ale czy taki już prawie 10-cio letni samochód jest wart prawie 50 tys.

> złotych? Kto i w jakim celu może być zainteresowany takim zakupem? Jaką wartość

> użytkowo-lansersko-inwestycyjną może miec takie auto? Jaki będzie dalszy spadek jego wartości

> w stosunku do czegokolwiek nowego kupionego za 50 tysięcy?

Ja rowniez przepraszam ze sie wtracam, bo nie o tym ten watek. Ale - jakie to ma znaczenie jaki bedzie spadek wartosci? Kolega chce kupic Subaru to kupuje, czy to ma jakies znaczenie jaka ma to wartosc lub bedzie mialo? smile.gif

Napisano
  • Autor

Cena faktycznie wysoka jak za ten rocznik hmm.gif ale jest to cena wywoławcza.

Napisano

> Przepraszam że się wtrącam, ale czy taki już prawie 10-cio letni samochód jest wart prawie 50 tys.

> złotych?

Jak widac moze. Skoro sa sprzedajacy ktorzy wolaja to znaczy ze sa i kupujacy ktorzy sa gotowi tyle wydac. Sprawdz ceny zadbanych EVO.

>Kto i w jakim celu może być zainteresowany takim zakupem?

Przewaznie w celu jazdy tymze samochodem.

>Jaką wartość użytkowo-lansersko-inwestycyjną może miec takie auto?

Watpie abys znalazl samochod o podobnym stosunku osiagow i funu do ceny. Pod osiagi wliczaja sie rowniez mozliwosci poprawy tych osiagow.

>Jaki będzie dalszy spadek jego wartości

> w stosunku do czegokolwiek nowego kupionego za 50 tysięcy?

O ile auto bedzie dbane i doinwestowane to zadziwiajaco maly.

Napisano

a więc czekamy na wypowiedź naszego kolegi...nie powiem kogo, na 100% napisze cenne uwagi. dajesz dajesz

a tak ode mnie...cena może i wysoka ale później utrzymanie tego jeszcze wyższe

sam opis zawiera główne bolączki auta i niby ten model jest tego pozbawiony ale bywa z tym różnie

Napisano

>cena może i wysoka

O ile stan jest naprawde idealny to cena jest na calkiem normalnym poziomie - no moze minimalnie wyzsza niz to co sie normalnie placi.

Napisano

> to zle czy dobrze?

Nie wiem właśnie. Z jednej strony - korzystne ale jest i druga strona.

Napisano

piekne auto , zawsze mi sie podobalo ale cena chyba ciut za wysoka jak za ten rocznik , a i utrzymanie duzo bo to na luzie wciaga z 10 litrow rotfl.gif , ale do funu super auto. dziwne ze auto mialo juz 3 wlascicieli

Napisano

> piekne auto , zawsze mi sie podobalo ale cena chyba ciut za wysoka jak za ten rocznik , a i

> utrzymanie duzo bo to na luzie wciaga z 10 litrow,

Na luzie to ono wciaga 25l. Wystarczy je uzytkowac zgodnie z przeznaczeniem.

Utrzymanie samo w sobie tansze niz innych aut w tej "klasie". Przy czym nie ma wielkiego wyboru aut z tej klasy hehe.gif

> A ni i dziwne ze auto mialo juz 3 wlascicieli

Wytlumaczysz zatem dlaczego mialo 3 wlascicieli i o czym to swiadczy?

Napisano
  • Autor

> Poczekaj az cena spadnie jeszcze

> BTW - sprzedawca pracuje w serwisie blacharsko-lakierniczym http://www.flotcar.pl/

Gdyby doszło do kupna to i tak dałbym go najpierw na serwis Subaru i/lub rzeczoznawcę ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wytlumaczysz zatem dlaczego mialo 3 wlascicieli i o czym to swiadczy?

Zobacz ile ja miałem samochodów i wyciągnij wnioski grinser006.gif

Napisano

> Zobacz ile ja miałem samochodów i wyciągnij wnioski

Probuje i nie nasuwaja mi sie zadne. no moze jedynie takie, ze 10 letni samochod szukajacy 4 wlasciciela to nic dziwnego.

Napisano
  • Autor

> złotych?

Tu też drogi demo i z tego co widzę to lekkiego żywota nie miał grinser006.gif

Napisano

> Tu też drogi demo i z tego co widzę to lekkiego żywota nie miał

Ale buda ładniejsza. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ale buda ładniejsza.

Ładniejszy ale ten to już faktycznie dziesięciolatek

Napisano

> Ładniejszy ale ten to już faktycznie dziesięciolatek

Żeby jeszcze było tym gdzie pojeździć grinser006.gif. Bogaty kupi sobie lepsze auto, a biednego i tak nie będzie stać nawet na takie Subaru za 40 tys. Jednym słowem pat zlosnik.gif. Niebiebieska Nexia ze złotymi felgami wygląda podobnie, a kosztuje 10 jak nie 20 razy mniej grinser006.gif

Napisano

> Żeby jeszcze było tym gdzie pojeździć .

Jest.

>Bogaty kupi sobie lepsze auto, a biednego i tak nie będzie

> stać nawet na takie Subaru za 40 tys.

Troichu bzdurzysz. Sti czy Evo to specyficzne auta dla konkretnej grupy odbiorcow. Znam ludzi, ktorzy np na codzien poruszaja sie RS6 (wiesz, takie wygodne kombi gdzie mozna wrzucic foteliki dla dzieci) a do upalania maja Evo czy STI.

A moze po prostu nie mozesz pogodzic sie z tym, ze ktos jest w stanie wydac 50tys tylko dlatego, ze interesuja go osiagi a nie jakosc plastiku i miekkosc skory na fotelu?

>Jednym słowem pat . Niebiebieska Nexia ze złotymi

> felgami wygląda podobnie, a kosztuje 10 jak nie 20 razy mniej

Tak, tyle ze taka nexia ma sie do sti jak gopwno do czekolady. Niby podobne a jednak czuc roznice.

Napisano

> piekne auto , zawsze mi sie podobalo ale cena chyba ciut za wysoka jak za ten rocznik , a i

> utrzymanie duzo bo to na luzie wciaga z 10 litrow ,

Jak się rozważa zakup takiego auto, to spalanie powinno być na końcu pod względem kryteriów zakupu..

Napisano

> Jak się rozważa zakup takiego auto, to spalanie powinno być na końcu pod względem kryteriów

> zakupu..

Niektorzy tego nie zrozumieja. Dla sporej czesci kierowcy utrzymanie auta to paliwo. reszta to "awarie". Sie ma VW czy innego niemca to tych awarii nie ma i po 300tys km wymieniasz wreszcie uszczelke pod glowica czy inny pasek rozrzadu.

Ktos kto ma subaru i co roku oinwestuje sporo w serwis to przeciez osiol wyrzucajacy kase - tym bardziej, jesli nic sie nie zepsulo a on i tak wymienia czy jedzie do serwisu.

Napisano

jesli stan rzeczywisty jest zgodny z opisem to cena do zaakceptowania.

jaki przebieg bo to kluczowa sprawa w przypadku subaru TURBO?

Napisano

> A moze po prostu nie mozesz pogodzic sie z tym, ze ktos jest w stanie wydac 50tys tylko dlatego,

nie moze zlosnik.gif

swoja droga to znajomy kupil nowszego sti za takie pieniadze (jak ten pierwszy w temacie)

i takze autko doinwestowane i bezwypadkowe hmm.gif

Napisano

> złotych?

skoro pytasz to oznacza że to nie jesteś grupą docelową, dla Ciebie świat motoryzacji przygotował inne "atrakcje" za 50kzł zlosnik.gif

opel_agila_4.jpg

kia_ceed_3.jpg

i inne tym podobne "budki telefoniczne" zlosnik.gif

Napisano

> skoro pytasz to oznacza że to nie jesteś grupą docelową, dla Ciebie świat motoryzacji przygotował

> inne "atrakcje" za 50kzł

> i inne tym podobne "budki telefoniczne"

hehe.gifbrawo.gif Dobrze powiedziane.

Napisano

> doinwestowane

pytanie czy doinwestowanie polegalo na utrzymaniu stanu fabrycznego czy tuning....

bo jesli to drugie to tylko baaaaaaaaaaaaaaardzo profesjonalne zabiegi moga podniesc cene, kade inne tylko obniza

Napisano

> pytanie czy doinwestowanie polegalo na utrzymaniu stanu fabrycznego czy tuning....

> bo jesli to drugie to tylko baaaaaaaaaaaaaaardzo profesjonalne zabiegi moga podniesc cene, kade

> inne tylko obniza

Raczej to pierwsze. Wbrew pozorom oszczedzanie na serwisie czesto bardzo obniza wartosc i osiagi takiego samochodu.

Napisano
  • Autor

> Żeby jeszcze było tym gdzie pojeździć . Bogaty kupi sobie lepsze auto, a biednego i tak nie będzie

> stać nawet na takie Subaru za 40 tys. Jednym słowem pat . Niebiebieska Nexia ze złotymi

> felgami wygląda podobnie, a kosztuje 10 jak nie 20 razy mniej

Czy mi się wydaje czy masz jakiś problem? cfaniaczek.gif

Napisano

Popytaj na forum SIP (Subaru Import Polska), tam większość Subaraków z allegro/otomoto została przez użytkowników "prześwietlona", i do tego na forum teraz jest kilka STI do sprzedania (forumowe auta są często z pewnej ręki i z historią).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.