Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypalone światła przeciwmgielne

Featured Replies

Napisano

Czy tylko u mnie wypaliła się farba dookoła żarówek w światłach przeciwmgielnych? Ciekawostka jak dla mnie, bo samochód ma niecałe 3 lata, a tutaj taki babol zeby.GIF.

Edit:

Wygląda to tak jak na zdjęciu.

284422788-przeciwmgielne.jpg

Napisano

> Czy tylko u mnie wypaliła się farba dookoła żarówek w halogenach? Ciekawostka jak dla mnie, bo

> samochód ma niecałe 3 lata, a tutaj taki babol .

chodzi Ci o przeciwmgielne?

Napisano

> Sorry, myślałem o czymś innym . Tak - przeciwmgielne.

ciekawe, możesz zrobić zdjęcie tego wypalenia?

Napisano

> Jasne, zaraz cyknę .

uuu, faktycznie głupio to wygląda. Masz jeszcze gwarancję? Jeśli tak to powinni wymienić bez problemów. A żarówki w tych światłach masz oryginalne czy zmieniałeś kiedyś?

Napisano
  • Autor

> uuu, faktycznie głupio to wygląda. Masz jeszcze gwarancję? Jeśli tak to powinni wymienić bez

> problemów. A żarówki w tych światłach masz oryginalne czy zmieniałeś kiedyś?

Ja nic nie ruszałem, nie wiem jednak co robił poprzedni właściciel. W ASO dowiedzialem sie, że pierwszy właściciel pojawił się z tym problemem po 1,5 roku i Fiat spuścił i jego i mnie na drzewo, twierdząc że nic nie mogą zrobić w trzecim roku.

Dla uściślenia powiem, że oba przeciwmgielne wyglądają tak samo.

Pojadę do innego serwisu smile.gif.

Napisano

jak to nic nie mogą zrobić? To jest jakaś ewidentna wada. Powinieneś walczyć o wymianę. Masz napisane w GW, że w trzecim roku gwarancją nie są objęte światła przeciwmgielne? Ja bym walczył o wymianę. Można nawet pokusić się o interwencję w FAP, bo imho powinno to być wymienione na gwarancji.

Napisano
  • Autor

> jak to nic nie mogą zrobić? To jest jakaś ewidentna wada. Powinieneś walczyć o wymianę. Masz

> napisane w GW, że w trzecim roku gwarancją nie są objęte światła przeciwmgielne? Ja bym

> walczył o wymianę. Można nawet pokusić się o interwencję w FAP, bo imho powinno to być

> wymienione na gwarancji.

Niestety nie miałem jeszcze czasu drążyć tematu gwarancji dogłębnie, ale zrobię to tylko w najbliższej wolnej chwili. FAP mi nie pomoże niestety, bo ewentualnym gwarantem jest w moim wypadku Fiat Ireland.

Napisano

> Niestety nie miałem jeszcze czasu drążyć tematu gwarancji dogłębnie, ale zrobię to tylko w

> najbliższej wolnej chwili. FAP mi nie pomoże niestety, bo ewentualnym gwarantem jest w moim

> wypadku Fiat Ireland.

dlaczego? Nie ma GW międzynarodowej ?

Napisano

> dlaczego? Nie ma GW międzynarodowej ?

moze jest, tylko kolega pewnie siedzi ze swoim NB w IRL smile.gif

no chyba ze jezdzi 'anglikiem' po polsce zeby.GIF

Napisano

> dlaczego? Nie ma GW międzynarodowej ?

jesli dali 3 rok jako promo to gw tylko w kraju zakupu pewno

Napisano

> Czy tylko u mnie wypaliła się farba dookoła żarówek w światłach przeciwmgielnych? Ciekawostka jak

> dla mnie, bo samochód ma niecałe 3 lata, a tutaj taki babol .

> Edit:

> Wygląda to tak jak na zdjęciu.

Na stronie 170/171 w instrukcji do NB masz typy żarówek jakie powinne być w światłach przeciwmgielnych ( i innych, razem z obrazkami jak która wygląda).

I porównując to na zdjęciu zamieszczonym przez ciebie i to co w instrukcji to wygląda mi na to że założyłeś nieodpowiednie żarówki spineyes.gif

Napisano

Coś mi tu nie pasuje....

Tam pewnie powinna być żarówka H-7 55 Watowa a to co widzę to pewnie wynik wsadzenia żarówki 100 Watowej - typowe objawy wink.gif

Napisano

> Coś mi tu nie pasuje....

> Tam pewnie powinna być żarówka H-7 55 Watowa a to co widzę to pewnie wynik wsadzenia żarówki 100

> Watowej - typowe objawy

H11 siedzi w tych p.m

Napisano

> Na stronie 170/171 w instrukcji do NB masz typy żarówek jakie powinne być w światłach

> przeciwmgielnych ( i innych, razem z obrazkami jak która wygląda).

> I porównując to na zdjęciu zamieszczonym przez ciebie i to co w instrukcji to wygląda mi na to że

> założyłeś nieodpowiednie żarówki

nie do końca tak może być...

bo np według instrukcji światła mijania to rysunek D typ H1

a jak popatrzysz na te rysunki to rys. D na pewno nie wygląda jak H1 prędzej jak H7/H11 a rys. E to jest H1 grinser006.gif

a H11 jest bardziej podobna do rys. D

cały fiat spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> nie do końca tak może być...

> bo np według instrukcji światła mijania to rysunek D typ H1

> a jak popatrzysz na te rysunki to rys. D na pewno nie wygląda jak H1 prędzej jak H7/H11 a rys. E to

> jest H1

> a H11 jest bardziej podobna do rys. D

> cały fiat

Słusznie, nie pomyślałem o tym, że żarówki mogą mieć zbyt wysoką moc. W sumie jak będę miał chwilę to po prostu wyjmę jedną i zobaczę o co tam chodzi.

Napisano
  • Autor
Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że poprzedni właściciel jeździł cały czas z włączonymi przeciwmgielnymi (typowa praktyka w IRL) i świeciły mu za słabo. W ramach braku zajęcia wrzucił sobie mocniejsze żarówki i stało się to co się stało.
Napisano

U mnie zaczyna robić się to samo. Autko posiadam 18 m-cy. Dodam że żarówek nie zmieniałem, ani nie jeździłem na halogenach (używane tylko podczas doświetlania). Wygląda to na wadę materiału. We wtorek ASO - zobaczymy co powiedzą.

Napisano

> U mnie zaczyna robić się to samo. Autko posiadam 18 m-cy. Dodam że żarówek nie zmieniałem, ani nie

> jeździłem na halogenach (używane tylko podczas doświetlania). Wygląda to na wadę materiału. We

> wtorek ASO - zobaczymy co powiedzą.

Aż dzisiaj sprawdziłem przy świetle dziennym. U mnie nic takiego na razie się nie dzieje i mam nadzieję, że tak zostanie, bo auto już po 3 letniej gwarancji.

Napisano

> U mnie zaczyna robić się to samo.

A może za cząsto skręcacie.... to doświetlenie zakrętów jest realizowane przez te przeciwmgielne, prawda....

Macie to właczone wink.gif

Napisano

> U mnie niestety nie ma opcji wyłączenia tego doświetlania.

no ale to chyba nic nie zmienia- takie cos nie powinno sie dziać...

z którego roku masz auto?

Napisano

Raczej nie można wyłączyć doświetlania,przynajmiej nic nie ma o tym w instrukcji,ani w opcjach.

Napisano

> Raczej nie można wyłączyć doświetlania,przynajmiej nic nie ma o tym w instrukcji,ani w opcjach.

W nowszych wersjach mozna z pomiomu komputera samemu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.