Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POBIEDA ...

Featured Replies

Napisano

j.w.

jakiś tekst

jak byście ocenili taki egzemplarz ...

niby dokładając plus minus 30...40 tyś. plnów wchodzi się w posiadanie mega fajnego autka biglaugh.gif

Napisano

> j.w.

> jakiś tekst

> jak byście ocenili taki egzemplarz ...

> niby dokładając plus minus 30...40 tyś. plnów wchodzi się w posiadanie mega fajnego autka

Jedz na Ukraine wyrwiesz taka za grosze.

Napisano

> Jedz na Ukraine wyrwiesz taka za grosze.

dokładnie, ceny na a...gro są chore

Napisano

> j.w.

> jakiś tekst

> niby dokładając plus minus 30...40 tyś. plnów wchodzi się w posiadanie mega fajnego autka

Ładnych parę tysięcy będziesz do przodu jak pojedziesz sobie sam na wschód i taki wóz przytaszczysz w własnym zakresie.

Napisano

Znacie może ukraińskie giełdy typu otomoto??

Napisano

> j.w.

> jakiś tekst

Gotowy do rejestracji - ciekawe, czy jest przegląd hehe.gif

Napisano

Jest rowniez do sprzedania sama maska cena 500 zł

zlosnik.gif

Napisano

> Ładnych parę tysięcy będziesz do przodu jak pojedziesz sobie sam na wschód i taki wóz przytaszczysz

> w własnym zakresie.

jak już jechac na wschód to po coś fajniejszego no czajka albo ZIM zlosnik.gif

Napisano

> jak już jechac na wschód to po coś fajniejszego no czajka albo ZIM

Bite

Napisano

> http://auto.ria.ua/auto_polonez_3350024.html

To jest dopiero fenomen.

Najpierw był Ford Falcon, potem tego Forda odgapili Rosjanie i zbudowali na jego bazie Pobiedę, następnie kazali nam produkować ją jako Warszawę, a Warszawa posłużyła jako dawca części podczas produkcji Nysy Żuka, troszeczkę części pomogło stworzyć Syrenę no i tego Tarpana, który posiada tą samą ramę co Żuk i Nysa tylko buda jest inna.

cool.gif

Napisano

> To jest dopiero fenomen.

> Najpierw był Ford Falcon, potem tego Forda odgapili Rosjanie i zbudowali na jego bazie Pobiedę,

> następnie kazali nam produkować ją jako Warszawę, a Warszawa posłużyła jako dawca części

> podczas produkcji Nysy Żuka, troszeczkę części pomogło stworzyć Syrenę no i tego Tarpana,

> który posiada tą samą ramę co Żuk i Nysa tylko buda jest inna.

A u nich stoi pod hasłem polonez rotfl.gif ale to i tak wszystko pikuś przy jego cenie icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Jedz na Ukraine wyrwiesz taka za grosze.

jakoś nie śpieszno mi ...

pogadam z zaprzyjaźnionymi Ukraińcami ... jak mi dotargają do granicy i przerzucą to pobawię się ...

ale sam napewno tam nie pojadę ... dla paru tysiaków palacz.gif

Napisano
  • Autor

> jak już jechac na wschód to po coś fajniejszego no czajka albo ZIM

akurat to bardziej mi sie podoba od czajki skromny.gif chyba że mowa o takiej

z4907285X.jpg

Napisano

> ale sam napewno tam nie pojadę ... dla paru tysiaków

nie za bardzo wiem czemu hmm.gif

Napisano
  • Autor

> nie za bardzo wiem czemu

bo po prostu nie czułbym się za pewnie skromny.gif i naprawdę nie interesuje mnie to że to stereotypy i tam jest całkiem wporzo ...

Napisano

> akurat to bardziej mi sie podoba od czajki

a widziałeś Czajkę na żywo postawioną przy jakimś innym pojeździe? zlosnik.gif

Siedziałeś w środku? zlosnik.gif

Wołga to Wołga a Czajka czy GAZ-12 ZIM to inna liga zlosnik.gif

Czego przy tym nie postawisz to wygląda na małe i biedne zlosnik.gif

inna sprawa że nawet bym się nie zastanawiał czy brać GAZ-20 czy GAZ-21. Wołga to auto bezawaryjne i zupełnie inaczej wykonane, szybsze, nadające się do częstej jazdy, Pabieda i Warszawa zaś to auta dobre jak ktoś lubi dużo naprawiać zlosnik.gif

Napisano

> bo po prostu nie czułbym się za pewnie i naprawdę nie interesuje mnie to że to stereotypy i tam

> jest całkiem wporzo ...

Ja jade w wkacje to Ci opowiem jak jest naprawde wink.gif

Napisano

> bo po prostu nie czułbym się za pewnie i naprawdę nie interesuje mnie to że to stereotypy i tam

tam jest prawdziwa wolność, wolności nie można się bać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a widziałeś Czajkę na żywo postawioną przy jakimś innym pojeździe?

> Siedziałeś w środku?

> Wołga to Wołga a Czajka czy GAZ-12 ZIM to inna liga

> Czego przy tym nie postawisz to wygląda na małe i biedne

> inna sprawa że nawet bym się nie zastanawiał czy brać GAZ-20 czy GAZ-21. Wołga to auto bezawaryjne

> i zupełnie inaczej wykonane, szybsze, nadające się do częstej jazdy, Pabieda i Warszawa zaś to

> auta dobra jak ktoś lubi dużo naprawiać

hmmm ... biorąc pod uwagę że Ty w lecie ( z tego co kojarzę ) normalnie eksploatujesz taki wóz ... to chyba mnie nie zrozumiałeś ..

ja chcę auto jako zabawkę , żeby było aaaauuuuaaaaał jak wyprowadze na przejażdżkę niedzielną ...

tras Lublin Gdańsk robić tym nie mam zamiaru ... chyba ze na lawecie za czymś współczesnym

Napisano
  • Autor

> Ja jade w wkacje to Ci opowiem jak jest naprawde

moja mama wybrała się " na zakupki " skończyło się zatrzymaniem w polu przez patrol i wydmuchaniem jakiejś chorej wartości na alkomacie. ..

kilkadziesiąt euro łapówki i się jedzie dalej ( czy kilkaset ... nie wiem )

nie bardzo mi się to podoba że tacy ludzie noszą broń icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> tam jest prawdziwa wolność, wolności nie można się bać

o ile wolność nie nosi broni ostrej ... to się jej nie boję wink.gif

Napisano

> moja mama wybrała się " na zakupki " skończyło się zatrzymaniem w polu przez patrol i wydmuchaniem

> jakiejś chorej wartości na alkomacie. ..

> kilkadziesiąt euro łapówki i się jedzie dalej ( czy kilkaset ... nie wiem )

> nie bardzo mi się to podoba że tacy ludzie noszą broń

A to podobno norma waytogo.gif

Napisano

> hmmm ... biorąc pod uwagę że Ty w lecie ( z tego co kojarzę ) normalnie eksploatujesz taki wóz ...

> to chyba mnie nie zrozumiałeś ..

normalnie - nienormalnie, nie jest to moje codzienne auto ale jeżdżę nim jak tylko się da bo to lubię zlosnik.gif

> ja chcę auto jako zabawkę , żeby było aaaauuuuaaaaał jak wyprowadze na przejażdżkę niedzielną ...

> tras Lublin Gdańsk robić tym nie mam zamiaru ... chyba ze na lawecie za czymś współczesnym

w charakterze auta na lawetę to każde będzie dobre zlosnik.gif

ja jednak zdecydowanie wolę jeździć niż naprawiać i lawetować do mechaników dlatego wziąłbym Wołgę zlosnik.gif

generalnie dużo zależy od tego jak mocnego chwycisz bakcyla biglaugh.gif

Napisano

> moja mama wybrała się " na zakupki " skończyło się zatrzymaniem w polu przez patrol i wydmuchaniem

jak sie jedzie na Ukrainę obowiązują pewne zasady:

1) nie jedziemy nowym autem - najlepiej jakimś starszym w stylu Laguna 1, Golf 2 czy Łada tak aby wtapiać się w tłum

2) nie pokazujemy że się boimy tj łamiemy przepisy tak jak oni

3) jeździmy w dzień bez świateł a w nocy na długich

zachowanie tych zasad skutkuje brakiem jakichkolwiek problemów z Milicją, byłem na Ukrainie kilkukrotnie i nikt mnie nawet nie zatrzymał nigdy skromny.gif

Napisano
  • Autor

> generalnie dużo zależy od tego jak mocnego chwycisz bakcyla

u mnie na pierwszym miejscu jest wygląd skromny.gif

ładny środek

mocny silnik

bezawaryjność jest na końcu oink.gif oczywiście w akceptowalnym poziomie zlosnik.gif

Napisano

Jest wporzo - jeśli masz jakiegoś "ichniejszego" przewodnika.

Sam - też nie zdecydowałbym się na wycieczkę w taki "Meksyk" sick.gifsick.gifsick.gif

Napisano

> u mnie na pierwszym miejscu jest wygląd

> ładny środek

> mocny silnik

> bezawaryjność jest na końcu oczywiście w akceptowalnym poziomie

dla mnie liczy się też swego rodzaju "unikalność"

GAZ-21 jest dużo mniej niż Warszaw wszelkiego rodzaju zlosnik.gif

a co do awaryjnosci to i tak wszystko wyjdzie w praniu, a jaki silnik chcesz wsadzać? Ja aktualnie jestem na etapie wrzucania 3.0 24V TD z W210 do Wołgi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> dla mnie liczy się też swego rodzaju "unikalność"

> GAZ-21 jest dużo mniej niż Warszaw wszelkiego rodzaju

> a co do awaryjnosci to i tak wszystko wyjdzie w praniu, a jaki silnik chcesz wsadzać? Ja aktualnie

> jestem na etapie wrzucania 3.0 24V TD z W210 do Wołgi

benzynowy to napewno , ale jaki ... to daleko jeszcze do tych rozważań ...

pomyślę jak będę mieć porządną budę ...

Napisano

> Jest wporzo - jeśli masz jakiegoś "ichniejszego" przewodnika.

> Sam - też nie zdecydowałbym się na wycieczkę w taki "Meksyk"

jedyna nieprzyjemność jaka mnie spotkała podczas wizyt na Ukrainie to represje ze strony naszych własnych celników - którzy podejrzewają że każdy kto jedzie na Ukrainę chce an 100% coś przemycić skromny.gif

Ukraińscy celnicy po miłej pogawędce pozwolili mi zaś skorzystać swego razu z kanału na ich przejściu żebym sobie sprawdził co mi stuka w zawieszeniu biglaugh.gif

Napisano

> kilkadziesiąt euro łapówki i się jedzie dalej ( czy kilkaset ... nie wiem )

> nie bardzo mi się to podoba że tacy ludzie noszą broń

Bez przesady. Osobowe jest mniej wykrywalne jak ciężarowe a i ciężarówką ekscesów nie było. Trzeba przestrzegać kilku zasad i finito. Co do łapówki to kilka euro i jazda. Na pewno nie kilkaset. Ja za całe 24tony kukurydzy największy mandat czyt. łapówkę zapłaciłem 50 hrywien zlosnik.gif

Napisano

> jedyna nieprzyjemność jaka mnie spotkała podczas wizyt na Ukrainie to represje ze strony naszych

> własnych celników - którzy podejrzewają że każdy kto jedzie na Ukrainę chce an 100% coś

> przemycić

> Ukraińscy celnicy po miłej pogawędce pozwolili mi zaś skorzystać swego razu z kanału na ich

> przejściu żebym sobie sprawdził co mi stuka w zawieszeniu

Dokadnie tak jest. Nasi bardziej nas trzepali niż ukraińcy no.gif

Napisano

> Dokadnie tak jest. Nasi bardziej nas trzepali niż ukraińcy

Ale nasi nie mają takiej fajnej czapki - budzącej respekt hehe.gifhehe.gif

Poza tym - celnicy to jedno, a "ogólny meksyk" panujący na Ukrainie to drugie.

Ja naprawdę byłem przerażony tym co tam zobaczyłem (mimo, że mnie to nie tyczyło - miałem "swojaka" za przewodnika) sick.gifsick.gifsick.gif

Napisano

> Ale nasi nie mają takiej fajnej czapki - budzącej respekt

Im w tych czapach na twarz deszcz nie kapie rotfl.gif

> Poza tym - celnicy to jedno, a "ogólny meksyk" panujący na Ukrainie to drugie.

> Ja naprawdę byłem przerażony tym co tam zobaczyłem (mimo, że mnie to nie tyczyło - miałem "swojaka"

> za przewodnika)

Nie jest tak źle. Trzeba uważać ale to wszędzie. Ja powiem że na Ukrainie czułem się bezpieczniej niż na Hiszpanii no.gif

Napisano

> Ja naprawdę byłem przerażony tym co tam zobaczyłem (mimo, że mnie to nie tyczyło - miałem "swojaka"

> za przewodnika)

ja myślę ze strach ma wielkie oczy hehe.gifzlosnik.gif - ja zwiedzałem dość dokładnie wiele miast i miasteczek łącznie z bazarami, barami przydrożnymi na zadupiach i nigdy nie było źle smirk.gif

co do "wyglądu" wsi i dróg - 15 lat temu u nas nie było wiele lepiej biglaugh.gif

w większości mieszkają tam normalni ludzie, a świrów nie brakuje nigdzie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.