Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tani samochód na zimowe szaleństwa

Featured Replies

Napisano

> swoja droga ciekawe dlaczego jeszcze nikt nie zaproponowal

> tico

> tak ostatnio czesto polecane autko przez AK

Może dlatego że nie ma tylniego napędu. Aczkolwiek niektórym ponoć to nie przeszkadza.

A na marginesie - dzisiaj mnie wyprzedził taki. Nie wiem jak nazwać jazdę Tico w środku miasta 100 przy gołoledzi. W każdym razie pozdrawiam kierownika i zapraszam do psychiatry. Zanim zabije siebie lub co gorsza kogoś. To tak poza tematem.

Napisano

> Może dlatego że nie ma tylniego napędu. Aczkolwiek niektórym ponoć to nie przeszkadza.

> A na marginesie - dzisiaj mnie wyprzedził taki. Nie wiem jak nazwać jazdę Tico w środku miasta 100

> przy gołoledzi. W każdym razie pozdrawiam kierownika i zapraszam do psychiatry. Zanim zabije

> siebie lub co gorsza kogoś. To tak poza tematem.

ale autor bral pod uwage przednio napedowke wiec ciekawe czego nikt nie rzucil hasla tico zlosnik.gif

Napisano

> Dobry znajomy taką ma. Wersja sprowadzona ze stanów. Ostatnio robił blacharkę. Progi, nadkola, itd.

> Niestety, oryginalne elementy blacharskie nie do dostania, albo cena zabija. Silnik 1.6 nie

> wiem ile kucy. Ale V-tec ma "wybite". Auto ma przejechane 180k mil. Napęd na tył nie działa.

> Tz. skończyły się jakieś podpory, krzyżaki czy coś jeszcze innego. Most leży w piwnicy i czeka

> na lepsze czasy. Naprawa, regeneracja, czy jakby to nazwać, z powodu braku części/ kosmicznych

> cen jest nie opłacalna. Silnik przy 160k mil robiona głowica. Zacinają się automatyczne

> podajniki pasów i w sumie tyle. Auto jeździ dalej jako FWD, z napędem zapiętym paliło podobno

> 12l w mieście

> Na piątce przy 140km/h jest ponad 5000 obrotów, a więc trasy odpadają.

To chyba te 180kmil to już po przekręceniu licznika? Albo amerykańskie takie specyficzne? ;-) Mój był japoński na rynek EU.

Katowany na co dzień do odcięcia nawet grama oleju nie brał.

Też miałem V-tec 125kucy. Palił 10l. przy ostrej jeździe a od 5krpm to dopiero zaczynał jechać. Jakby mu się turbina włączała ;-)

Obok CR-V najlepiej wspominam to autko.

Pozdrawiam.

Napisano

> To wybierz inną okolicę na urlop, proste

> Zresztą zapewniam że sporo osób w ten sposób tutaj spędza wolny czas.

Marcin, mówisz ze chcesz sie przyłączyć do drift teamu, na salmopolu? grinser006.gif

Napisano

Ja polecam Uaza/Nive, za 2 koła to będzie niezły szrot ale jeżdżący, myślę, że może dać więcej frajdy niż tylko latanie bokami w bmw

Napisano

> rover albo 2.0 dohc z zaspawanym mostem i nie będzie mu brakowało mocy

O, dobrze że przypomniałeś ok.gif Ładna też się nadaje, a i motor lepszy niż w FSO grinser006.gif No i jak się spodoba to też bardziej rozwojowe auto niż Polonez palacz.gif

Napisano
IMHO za 2tyś nie ma co się pchać w taką zabawę, albo przynajmniej inaczej rozumiemy zabawę. Jeżeli się bawić, to tak, żeby ta zabawa miała jakiś sens, a nie upalać po lesie totalnie zdezelowanym złomem, na seryjnym wydmuchanym zawiasie, na hamulcach, w których siła hamowania jest inna na każdym kole, na wypierdzianej kanapie, która z trzymaniem dupska ma niewiele wspólnego itd itp.
Napisano

> IMHO za 2tyś nie ma co się pchać w taką zabawę,

Jestem podobnego zdania, chociaż sam kupiłem "zabawkę" za 3500zł 100% sprawną technicznie, ale to był fart.

Dlatego lepiej poszukać w swojej okolicy, czegoś takiego

i za 2000zł już trochę można polatać, a nie trzeba ubezpieczać, kupować opon itp. itd.

Napisano
  • Autor

> To błąd że odrzucasz poloneza. Kolega do zabawy kupił sobie 1.4 16V i robi robotę (do tego kupił

> opony z kolcami - i tak ma dowód zabrany to mu nie zależy ). Zabawa jest przednia , a na

> kolcach na śniegu robi się naprawdę zacnie (wiadomo że nie wolno na tym w PL jeździć). Tanie i

> dobre urządzenie do zabawy, zaspawasz dyfer i jest już konkret driftowóz. Ew. e30/e36 z min.

> 2.0 R6 da całkiem dużą ilość frajdy.

Ale polonezem się jedzie jak by się na kanapie przed TV siedziało, bmw ma raczej trochę lepsze zawieszenie.

Po tym jak sprzedałem e36 325i brakuje mi trochę zimowej zabawy, a e30 zawsze mi się z wyglądu podobało, więc teraz najbardziej o nim myślę, najlepiej chyba z silnikiem 2.5 170KM hmm.gif

Ciekawe czy z nadwoziem kombi też by się tak dobrze nadawał jak sedan? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> E30 318 IS Coupe

Na allegro są całe dwa biglaugh.gif

Co nie świadczy o tym że w razie czego będzie łatwo o jakieś części.

Napisano
  • Autor

> PoRD i zdrowy rozsądek

Jak na razie nie spowodowałem żadnego wypadku ani stłuczki, mam dosyć wysoko rozwiniętą granicę strachu i ostrożności.

Napisano
  • Autor

> Zaspawać tył i powinno być tak:

A co to za silnik w niej siedzi ?

Sierry chyba dosyć sporo ważą hmm.gif

Napisano
  • Autor

> bez obrazy, kup sobie plejkę albo ixboxa i parę gier , na pewno też radocha będzie

Dzięki za tą drogocenną rade ale już mam xboxa 270751858-jezyk.gif

> za 2000zł to akurat zbyt wygórowana cena za złom, nawet nie wiadomo jakiej m-ki

> porzucenie tego dziadostwa w lesie kosztuje troche więcej niż 2 koła jak sie do Ciebie ktoś

> przypnie.

Co zrobi ?

> Co do kwesti co lepsze stare bmw czy jakiś poldek za te pieniądze to poldek zapewne będzie jeździł

> jeszcze tamto umierało a jak masz śnieg czy śliska nawierzchnię to produkt fso też da radę

> obrócić

Znam gościa który miał poldka 1.5 i jak z silnikiem rovera też mają być takie cuda to jednak podziękuję.

W sumie do e30 jest chyba nawet więcej części zamiennych, choć do poloneza są o wiele tańsze.

Na sierre jeszcze bym się skusił ale polonez w ogóle do mnie nie przemawia, nie takie zawieszenie i auto za ciężkie.

Napisano
  • Autor

> rover albo 2.0 dohc z zaspawanym mostem i nie będzie mu brakowało mocy

2,0 to raczej mało spotykany silnik a jak już to będzie bardzo stary więc z dwojga złego chyba lepiej już 1.4 z rovera ?

Choć nadal jestem na nie dla poloneza.

Jak na razie to najbardziej przemawia do mnie ten egzemplarz:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1349619162

tylko nie chce mi się jechać tak daleko, ale coś takiego właśnie dało by mi to czego szukam smile.gif

Napisano
  • Autor

> sierra fajna ale to swoisty "widowmaker" trudne autko

4x4 2.9 to na pewno frajda z jazdy, ale to pewnie taki rodzynek,

może ostatecznie 2.0 by się nadawało, bo jest ich chyba dosyć sporo, jak by zespawać dyfer i wyrzucić wszystko z środka to kto wie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> ale autor bral pod uwage przednio napedowke wiec ciekawe czego nikt nie rzucil hasla tico

Dlatego że jest to sprzęt dla doświadczonych drifterów, a nie tak hop siup sprzęt na początek nono.gif

Napisano
  • Autor

> Marcin, mówisz ze chcesz sie przyłączyć do drift teamu, na salmopolu?

Wiadomo, ale przecież polonezem tam nie pojadę zlosnik.gif

Za jakieś trzy zimy jak się już podszkolę cool.gif

Napisano
  • Autor

> Ja polecam Uaza/Nive, za 2 koła to będzie niezły szrot ale jeżdżący, myślę, że może dać więcej

> frajdy niż tylko latanie bokami w bmw

Najtańsze to ponad 3000 a nie przemawia to dla mnie tak jak latanie bokami w zakrętach, po prostu każdy lubi coś innego smile.gif

Napisano
  • Autor

> IMHO za 2tyś nie ma co się pchać w taką zabawę, albo przynajmniej inaczej rozumiemy zabawę. Jeżeli

> się bawić, to tak, żeby ta zabawa miała jakiś sens, a nie upalać po lesie totalnie

> zdezelowanym złomem, na seryjnym wydmuchanym zawiasie, na hamulcach, w których siła hamowania

> jest inna na każdym kole, na wypierdzianej kanapie, która z trzymaniem dupska ma niewiele

> wspólnego itd itp.

No cóż od czegoś trzeba zacząć wink.gif

Napisano
  • Autor

> Bardzo tani . Jedyne 700zł.

> tylko czy ogarniesz?

> Szczegóły mogę podrzucić.

> B

A co tam za silnik siedzi ? bo na filmikach to raczej widać że wszystko siłą rozpędu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ale polonezem się jedzie jak by się na kanapie przed TV siedziało, bmw ma raczej trochę lepsze

> zawieszenie.

> Po tym jak sprzedałem e36 325i brakuje mi trochę zimowej zabawy, a e30 zawsze mi się z wyglądu

> podobało, więc teraz najbardziej o nim myślę, najlepiej chyba z silnikiem 2.5 170KM

> Ciekawe czy z nadwoziem kombi też by się tak dobrze nadawał jak sedan?

oczywiście że BMW będzie miało lepszy zawias, hamulce, i silnik. Tylko trafienie "znośnej do upalania" e30/e36 w kwocie założonej w pierwszym poście zajmie trochę czasu.

Napisano

> A co tam za silnik siedzi ? bo na filmikach to raczej widać że wszystko siłą rozpędu

Gratuluję spostrzegawczości.

Silnik ford 2.0l DOHC. A do zabawy nadaje się bdb, bowiem na zaspawany most.

Cena - obecnie 700zł.

Pozdro

Bartek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.