Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawieszenie SC

Featured Replies

Napisano

planuje kupic MTS technik kompletne zawieszenie -70/-50 (nie gwintowane) czytałem w archiwum opinie jedni mówią tak jedni tak chciałbym odsiweżyc temat mi zależy tylko na wyglądzie jeżdzę spokojnie na co dzien mysle ze na jakies rajdy są słabe ale na codzienną jazdę dadzą radę???? może ma ktos zdjęcie jak Seicento siada w takiej konfiguracji????bardzo bym był wdzięczny!

Napisano

dsc00012hh.jpg

Ogólnie większość teraz sobie chwali zawiasy MTS`a, dawno nie czytałem postów z narzekaniem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

dzięki za zdjęcie chyba nie tak strasznie nisko! a jak tam z twardością?

do codziennej jazdy nie są podobno za twarde!?

Napisano

> dzięki za zdjęcie chyba nie tak strasznie nisko! a jak tam z twardością?

> do codziennej jazdy nie są podobno za twarde!?

Mówią że są miękie, wystarczają do codziennej jazdy cool.gif

Napisano

> Ogólnie większość teraz sobie chwali zawiasy MTS`a, dawno nie czytałem postów z narzekaniem

masz za niskie ciśnienie z przodu.

Napisano

> masz za niskie ciśnienie z przodu.

To nie moje padło grinser006.gif

Napisano

dolaczajac sie do tematu chcialem spytac jaki amor proponujecie do codziennej jazdy do sprezyn fk -60/40 chcialem fk w paru sklepach pytalem niesprowadzaja albo ciezko to pytam was moze cos podpowiecie.

Napisano

ja na MTSie przejechalem ponad 18 tys km i zero oznak zuzycia, fakt nie jezdzilem na nich w kjs czy rajdach. Karta gwarancyjna czysta, zadnych reklamacji, zwrotow itp. Ostatnio po ponad 1,5 roku wrocilem do serii i czuc roznice, zrobilo sie bardziej komfortowo, choc i na MTSie nie bylo specjalnie twardo.

Napisano

Podstawowe pytanie: co chcesz osiągnąć? Czy samochód ma tylko nisko siedzieć czy dobrze się prowadzić. Jeśli chcesz, żeby nisko siedział i fajnie wyglądał to MTS jak najbardziej. Jeśli chcesz, żeby się prowadził to zapomnij. Zaraz rzuci się na mnie armia ludzi, którzy powiedzą, że opowiadam głupoty i im na mstach jeździ się super. Oczywiście, jeździ się na nim super. Jeśli ktoś wcześniej nie jeździł na dobrym zwiasie ;-)

Osobiście mam u siebie Bile B6, sprężyny jamex -35 chyba i żółty poliuretan. Prowadzi się nieźle ale twardo. Sprężyny są takie sobie. Planuje wymianę.

Pozdro!

Napisano

> Podstawowe pytanie: co chcesz osiągnąć? Czy samochód ma tylko nisko siedzieć czy dobrze się

> prowadzić. Jeśli chcesz, żeby nisko siedział i fajnie wyglądał to MTS jak najbardziej. Jeśli

> chcesz, żeby się prowadził to zapomnij. Zaraz rzuci się na mnie armia ludzi, którzy powiedzą,

> że opowiadam głupoty i im na mstach jeździ się super. Oczywiście, jeździ się na nim super.

> Jeśli ktoś wcześniej nie jeździł na dobrym zwiasie ;-)

> Osobiście mam u siebie Bile B6, sprężyny jamex -35 chyba i żółty poliuretan. Prowadzi się nieźle

> ale twardo. Sprężyny są takie sobie. Planuje wymianę.

> Pozdro!

no ja dorzuce tylko od siebie tyle że poprzednio jeżdziłem na H&R i auto prowadziło się bardzo dobrze za to wygląd..... motorówka :/ obecnie mam jamexy i w moim odczuciu prowadzenie na minus za to wyglad na plus - równo siedzi natomiast już się tak dobrze nie prowadzi w zakretach jak na H&R. Co do twardości to jest prawie taka sama. Nawet nie wiem czy na jamexach nie jest minimalnie twardziej z przodu....

Napisano

mi chodzi o to zeby siedzial jak na 60/40 przystalo zeby to wygladalo na tyle i zeby sie dobrze prowadzilo i bylo tez inaczej niz na seri bo na seri w tej chwili opieram sie na lusterkach jak to sie mowi.

Napisano

> mi chodzi o to zeby siedzial jak na 60/40 przystalo zeby to wygladalo na tyle i zeby sie dobrze

> prowadzilo i bylo tez inaczej niz na seri bo na seri w tej chwili opieram sie na lusterkach

> jak to sie mowi.

poszukaj sobie mojego wątku sprzed ok roku. Pytałem o fotki zawiasów w konfiguracji 60/40 i 40/40 oraz na jakich amorach - było dużo zdjęć i dużo konfiguracji. Może to coś Ci pomoże dokonać wyboru

Tu masz linka do tego wątku: >> KLIK <<

Napisano

o dzieki zaraz sobie poczytam smile.gif

Napisano
  • Autor

jeszcze mam pytanko czy 70/50 do sejka to nie za duzo czy ogólnie da sie jezdzic wiadomo trzeba omijac krawężniki i takie czy moze 60/40 było by lepszym rozwiązaniem?

sam juz nie wiem co kupic? przeglądałem ze 100 zdjęc ale zdjęcia nie oddają całej prawdy!?

Napisano

moj kolega mial 60/40 i mowi zalowal ze niekupil 70/50 mowi ze teraz jest zadowolony. mial fk sprezynki 60/40 a teraz ma 70/50. mi sie podoba i tak i tak tylko mysle nad amorkami o mtsach slyszalem duzo zlego ze sie wylewaja koledze sie po pol roku wylaly drugi ma 1.5 roku i nic i o to takie cos ze niewiadomo o ta technixach niewiem nic o fk wiem ze dobre to niemozna znalesc i taka robota heh.. pzmy to beton i traza wyplacic troche sie

Napisano

> jeszcze mam pytanko czy 70/50 do sejka to nie za duzo czy ogólnie da sie jezdzic wiadomo trzeba

> omijac krawężniki i takie czy moze 60/40 było by lepszym rozwiązaniem?

> sam juz nie wiem co kupic? przeglądałem ze 100 zdjęc ale zdjęcia nie oddają całej prawdy!?

ja jeźdżę na 60/50 + pzm koło 14 cali i nie narzekam na to że nisko tylko jedynie że twardo, a uwierz mi, że trogi mam nie najlepsze

http://picasaweb.google.com/ksytek83/Scs#5500386118719191938

Napisano

ja skapletowalem wlasnie teraz power tech 13 opona 165/55 i zastanawiam sie jakie amory do 60/40 sprezyn. eh..

Napisano
  • Autor

właśnie 70/50 łądnie wygląda mysle ze dadzą rade trzeba bedzie troszke uwazac ale za to auto bedzie ładnie wyglądac a co do tych technik mts to cena nie jest az tak wysoka jak ktos bedzie spokojnie jezdził na codzien to pocieszy sie nimi jednak na rajdy kjs nalezy pomyslec o pzm lub innych twardszych sztukach pozatym techiki chyba daja jakąś gwarancje!!dzięi za pomoc wszystkim moze doczekamy sie czasów kiedy gwint bedzie po 500 zł za komplet. jeszcze jedna prosba jezeli mozna prosic jeszcze o wiecej zdjęc na konfigiracji 70/50 SC na mtsach lub inne!??pozdrawiam wszystkich jeszcze raz dzięki

Napisano

ja moze zaopatrze sie najwyzej w amory mtsy sprezynki stawiam na FK

Napisano

> ja skapletowalem wlasnie teraz power tech 13 opona 165/55 i zastanawiam sie jakie amory do 60/40

> sprezyn. eh..

B6 zlosnik.gif

Napisano

a ile sie one cenia kaplet czyli przod i tyl bo niejestem zorientowany ;p?

Napisano

allegro zna? klik klik 2minuty i masz taki o to wynik zlosnik.gif 580 przod i 350 tyl = 930 komplet + przesylka jakies 30plnow, calosc 960 zlosnik.gif

Napisano

lo jezu ale jak ludzie sa to moga chyba powiedziec ;p nie to nie na moja kieszen heh.. a o ta-technixie cos wiecie?

Napisano

Trochę inwencji twórczej, a nie wysługiwanie się kolegami na forum - na technicznym konkrety, a nie nabijanie pkt! zolta.gif

A jak chcesz się czegoś dowiedzieć, to najpierw sprawdź sam, jak nie ma tego w necie i szukajka AK nie pomoże, to pisz - ale w takiej kolejności.

BTW nie widziałem, żebyś przywitał się na forum kara.gif

?

A i radze przeczytać najpierw:

Vitajcie

i FAQ

Pozdrawiam zlosnik.gif

Napisano

ja jedynie tu patrze na gieldzie i zauwazylem temat to pytam kakretnie od ludzi bo na necie jak czytam na llegro to kazdy sprzed jest super wiadomo kazdy tak napisze.

Napisano

Ale pytales o cene kompletu B6stki, a rownie dobrze samodzielnie i bezproblemu mogles znalezc na allegro - mialbys orientacyjna cene i nie zadawal nie potrzebnych pytan zolta.gif Jezli patrzysz tylko po gieldzie, nie przeczytales FAQ, a przede wszystkim nie przywitales sie i nie przeczytales zasad panujacych na forum - to lepiej z niego nie korzystaj - prędzej czy później z tym tokiem myślenia odwiedzisz wyspy bananowe czerwona.gifbanned.gif KONIEC OFF TOPA! Tym czasem masz odp na swoje pytanie i szanse na to by sie poprawic chaja.gif

Napisano

normalnie jak nauczycielka w szkole przedstawilem sie zadowolony dobra juz nic niepytam

Napisano

> allegro zna? klik klik 2minuty i masz taki o to wynik 580 przod i 350 tyl = 930 komplet +

> przesylka jakies 30plnow, calosc 960

Komplet tych amorkow to 1860 kolego bo 580 to sztuka do przodu i 350tył sztuka zlosnik.gif

Napisano

Jak ja szukałem swoich b6 to też myślałem, że to cena za komplet ;p Swoją drogą b6 nie nadaje się do zawiasu -60 ;-) Najpierw poczytać, a później pytać czemu.

Napisano

> Jak ja szukałem swoich b6 to też myślałem, że to cena za komplet ;p Swoją drogą b6 nie nadaje się

> do zawiasu -60 ;-) Najpierw poczytać, a później pytać czemu.

jak możesz to podlinkuj

Napisano

a możesz wyjaśnić dlaczego, bo ten Twój link nic nie mówi na temat tego, że się nie nadaje

Napisano

> allegro zna? klik klik 2minuty i masz taki o to wynik 580 przod i 350 tyl = 930 komplet +

> przesylka jakies 30plnow, calosc 960

a umie czytać ze zrozumieniem? cena jest za sztukę czyli 930 x2 = 1860 za komplet (przod tyl lewa prawa strona) zeby.GIF

Napisano

> a umie czytać ze zrozumieniem? cena jest za sztukę czyli 930 x2 = 1860 za komplet (przod tyl)

za 930 to tu by wszyscy na B6 jeździli zlosnik.gif

Napisano

> i to na dodatek bez gwintu

no dokładnie waytogo.gif sam sie rok temu poważnie zastanawiałem nad B6....... ale ostatecznie dałem sobie pas......

Napisano

> i to na dodatek bez gwintu

i bez sprężyn, ja ostatnio liczyłem to 1000zł cienka spreżyna, gwint + amor + wysyłka to zerkopolu na ustawienie to chyba ok 2600 sobie liczyli zeby.GIF

Napisano

> i bez sprężyn, ja ostatnio liczyłem to 1000zł cienka spreżyna, gwint + amor + wysyłka to zerkopolu

> na ustawienie to chyba ok 2600 sobie liczyli

A możesz napisać jakie sprężyny do tego b6 patrzyłeś ? Wąskich właśnie szukam. HR czy EIBACH, cena odstrasza ale gdzie je zdobyć ?

Napisano

dołącze sie do tematu ale z innym pytaniem troche .... jezdzi ktoś na seryjnych amorkach na obnizeniu -50 z tyłu ?

Napisano

> dołącze sie do tematu ale z innym pytaniem troche .... jezdzi ktoś na seryjnych amorkach na

> obnizeniu -50 z tyłu ?

Jezdzi zlosnik.gif

Napisano

o kurcze to i tak długo yikes.gif a jakiej firmy ? z tego co tutaj niektorzy pisza to nawet sportowe tyle nie daja rady

Napisano

> za 930 to tu by wszyscy na B6 jeździli

Prawda ok.gif A ile za koni trzeba dać (choć jeździ się super) ... to tym bardziej by ludzie całowali te B6 po wyjęciu z paczki waytogo.gif

Napisano

> o kurcze to i tak długo a jakiej firmy ? z tego co tutaj niektorzy pisza to nawet sportowe tyle

> nie daja rady

sportowe amory wylewają od niskich sprężyn?

Napisano

amory musza byc dostosowane do obnizenia. jak chcesz mniej niz - 40(seria, kyb itp) to albo skracanie amorkow albo zakup dostosowanych do danego obnizenia.

Napisano

> amory musza byc dostosowane do obnizenia. jak chcesz mniej niz - 40(seria, kyb itp) to albo

> skracanie amorkow albo zakup dostosowanych do danego obnizenia.

Czyli B6 nie nadaje się do niskiego zawiasu?

Napisano

> Czyli B6 nie nadaje się do niskiego zawiasu?

B6 jest dla tych co lubią sobie konkretnie pojeździć a nie sie lansować. Sport i tjuning to 2 różne rzeczy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.