Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kizashi vs C-Class, A4 & S40 - zwyciezca jest ....

Featured Replies

Napisano

Widze wysyp tego na ulicachwaytogo.gif - no i w koncu teraz wiem dlaczegozlosnik.gif.

Niektorzy moga sie smiac ale fakt-y z reklam sa faktami.hmm.gif.

Czyli IMVHO dosc ciekawa alternatywa dla innych marekidea.gif

Napisano

> Widze wysyp tego na ulicach - no i w koncu teraz wiem dlaczego.

> Niektorzy moga sie smiac ale fakt-y z reklam sa faktami..

> Czyli IMVHO dosc ciekawa alternatywa dla innych marek

reklama dźwignią handlu ...

Napisano

test tego auta zamieszczono w najnowszym TG i powiem szczerze, że umieszczone pomiędzy innymi autami najbardziej zwróciło moją uwagę. Jestem pod wrażeniem stylistyki zewnętrznej ok.gif co do środka ciężko powiedzieć, trzeba by usiąść, dotknąć. Ale z zewnątrz malina jak dla mnie ok.gif

Napisano

> środka ciężko powiedzieć, trzeba by usiąść, dotknąć. Ale z zewnątrz malina jak dla mnie

Ja siedzialem. Materialy i spasowanie godne najwyzej klasy kompakt. Fotele slabe, w ogole nie trzymaja, zwlaszcza w skorze. Niestety wewnatrz widac cene tego auta. Moim zdaniem to moze byc najwyzej konkurent Mondeo/Insigni/Avensis a nie czegokolwiek klasy premium.

No i ten silnik niby 2.4 a parametry i osiagi na poziomie 2-litrowek.

Napisano

> Ja siedzialem. Materialy i spasowanie godne najwyzej klasy kompakt. Fotele slabe, w ogole nie

> trzymaja, zwlaszcza w skorze. Niestety wewnatrz widac cene tego auta. Moim zdaniem to moze byc

> najwyzej konkurent Mondeo/Insigni/Avensis a nie czegokolwiek klasy premium.

> No i ten silnik niby 2.4 a parametry i osiagi na poziomie 2-litrowek.

cenowo też auto mieści się w granicach tych samochodów, być może trochę na wyrost dziennikarze twierdzą, że to super hiper auto na wyrost ponad swoją klasę. Taki chwyt marketingowy.

Powiem tak, początkowo myślałem, że to jakieś takie autko pokroju i gabarytów Liany sedan ale wychodzi na to, że to całkiem duży sedan ok.gif

Napisano

> Widze wysyp tego na ulicach - no i w koncu teraz wiem dlaczego.

> Niektorzy moga sie smiac ale fakt-y z reklam sa faktami..

> Czyli IMVHO dosc ciekawa alternatywa dla innych marek

Cena od 18 999 AUD (57 637 PLN)

u nas od 114 900 PLN raczej hitu nie bedzie, za ta cene mozna kupic ciekawsze auta

Napisano

> u nas od 114 900 PLN raczej hitu nie bedzie, za ta cene mozna kupic ciekawsze auta

Podejrzewam ,ze to 2.4 generuje cene...

IMHO bez diesla to moga odrazu wycofac to auto z cennika - szczegolnie za taka cene no.gif

Napisano

> Cena od 18 999 AUD (57 637 PLN)

> u nas od 114 900 PLN raczej hitu nie bedzie, za ta cene mozna kupic ciekawsze auta

za taką cenę to kupiłbym accorda a nie suzuki icon_rolleyes.gif

Napisano

W USA wybrali go jako jeden z 7 najwiekszych porażek motoryzacyjnych w USA.

Napisano

> za taką cenę to kupiłbym accorda a nie suzuki

Insignie , Passata , Superba , Mondka , Accorda , Avensisa, BMW 3 , po targach c-klase , A4... A te pierwsze 6 to w naprawde przyjemnych wersja i to z dieslem.

Napisano

> W USA wybrali go jako jeden z 7 najwiekszych porażek motoryzacyjnych w USA.

Czym to uzasadnili?

Napisano

> Insignie , Passata , Superba , Mondka , Accorda , Avensisa, BMW 3 , po targach c-klase , A4... A te

> pierwsze 6 to w naprawde przyjemnych wersja i to z dieslem.

więc może suzuki go nie wprowadzi na rynek PL zlosnik.gif

Napisano

Moze jeste starej daty, ale samo porownanie C-klasy z Suka to dla mnie profanacja, bez wzglefddu jaki expert by tego nie wypowiedzial. W Stanach rynek rzadzi sie swoimi prawami, czego nijak nie idzie przelozyc na Europe.

Taki katamaran bez diesel'a rotfl.gif sami strzelili sobie w kolano biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

Albo Suzuki albo nic ok.gifhehe.gif a tak na poważnie to już płacisz za VW zlosnik.gif

Napisano

> Podejrzewam ,ze to 2.4 generuje cene...

> IMHO bez diesla to moga odrazu wycofac to auto z cennika - szczegolnie za taka cene

akcyzy, podatki, vaty i inne sraty taty tongue.gif jakby to miało 2.0 to byłoby pewnie tańsze ok.gif

Napisano

wolałbym to Suzuki, Accord jest totalną porażką zarówno jeśli chodzi o stylizację wewnętrzną jak i o ilość miejsca i funkcjonalność no.gif

Napisano

bo brakuje uchwytów na litrowe kubki z colą ??? hehe.gif

Napisano

Bardzo mi się podoba z zewnątrz, ale cena na naszym rynku jest wzięta z kara.gif

Napisano

> wolałbym to Suzuki, Accord jest totalną porażką zarówno jeśli chodzi o stylizację wewnętrzną jak i

> o ilość miejsca

Nowy Accord napewno !

wink.gif

Napisano

> Bardzo mi się podoba z zewnątrz, ale cena na naszym rynku jest wzięta z

wiesz, w Suzuki jest to chyba jak honda legend hehe.gif

Napisano

> bo brakuje uchwytów na litrowe kubki z colą ???

laczego litrowych ? Tam z takich malych kubkow nikt nie pije, na topie sa 2,5 l biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Nowy Accord napewno !

jeśli chodzi o przestronność wnętrza to w tej klasie prym wiedzie na pewno Avensis, ten poprzedni II jak i nowy III ok.gif

Natomiast Accord jest chyba najciaśniejszym samochodem w swojej klasie, Legend zresztą jest niedużo większy sick.gif

Napisano

> laczego litrowych ? Tam z takich malych kubkow nikt nie pije, na topie sa 2,5 l

sorry, mój błąd hehe.gif

Napisano

> Za późno...

będzie hitem salonów przy tej cenie (a nie dróg) - jak fiat croma grinser006.gif

Napisano

> Albo Suzuki albo nic a tak na poważnie to już płacisz za VW

nie nie ja vw nie chciałbym za dużo tego i oklepane icon_rolleyes.gif

Napisano

> wolałbym to Suzuki, Accord jest totalną porażką zarówno jeśli chodzi o stylizację wewnętrzną jak i

> o ilość miejsca i funkcjonalność

gust jak d..a ok.gif

ja takiej kasy za suzuki bym nie wydał no.gif

chodź jak widzę jakie przeboje ma kolega z Civiciem to honda też by odpadła icon_rolleyes.gif

Napisano

> gust jak d..a

zdecydowanie, gdyby tak nie było to można by sprzedawać jeden model hehe.gif

> ja takiej kasy za suzuki bym nie wydał

ja kupuję auto takie jakie mi się podoba, aczkolwiek też wydaje mi się, że cena jest lekko przesadzona. Ale to tym już pisałem, silnik 2.0 inne opłaty i cena spada poniżej 100 000 zł ok.gif

> chodź jak widzę jakie przeboje ma kolega z Civiciem to honda też by odpadła

Bo w tej chwili nie ma dobrej marki i modelu, trzeba mieć szczęście i trafić na dobry egzemplarz ok.gif

Napisano

> zdecydowanie, gdyby tak nie było to można by sprzedawać jeden model

dokładnie tak 20.GIF

> ja kupuję auto takie jakie mi się podoba, aczkolwiek też wydaje mi się, że cena jest lekko

> przesadzona. Ale to tym już pisałem, silnik 2.0 inne opłaty i cena spada poniżej 100 000 zł

ale to dalej za wysoka cena - wg mnie jak na suzuki, zamiast jej to wolałbym hultaja ix35, kia i jeszcze sporo by zostało na paliwo zlosnik.gif

albo seata exeo coś w tym stylu ok.gif

> Bo w tej chwili nie ma dobrej marki i modelu, trzeba mieć szczęście i trafić na dobry egzemplarz

i to mnie strasznie niepokoi icon_rolleyes.gif

Napisano

> akcyzy, podatki, vaty i inne sraty taty jakby to miało 2.0 to byłoby pewnie tańsze

Podobny numer jak z 2.2dieslem hondy. Civic mial zaporowa cene no.gif

Napisano

> będzie hitem salonów przy tej cenie (a nie dróg) - jak fiat croma

Cicho shhh.gif za krytyke Cromy dostalem od Sibujego bana na 3 miechy.

Podejrzewam ,ze jak w USA bedzie mial dobra cene to bedzie hit z kontenera palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Bardzo mi się podoba z zewnątrz, ale cena na naszym rynku jest wzięta z

Design moze sie naprawde podobac - i IMVHO jest bardzo ladnyskromny.gif - ale gusta sa roznehmm.gif.

Poskladane to tez jest niezle -waytogo.gif

Tylko wydaje mi sie ze w EU to to jest inna klasazlosnik.gif. U mnie chyba sie uplasuja jako konkurencja dla Subaru ... i to chwyci. zlosnik.gifwaytogo.gif.

Napisano
  • Autor

Wg kogohmm.gif? Car & Driver?

Napisano
  • Autor

> o ilość miejsca i funkcjonalność

Zgadza siezlosnik.gif jedna ktora nazywamy Honda Euro lub Accord Euro

45463922.jpg

45464133.jpg

45464080.jpg

45464131.jpg

i druga ktora nazywamy Accord - ktora jest wieksza, bardziej konserwatywna i z V6 pod maska... i tansza w wersji bazowej niz Europalacz.gif

61651775.jpg

61651776.jpg

61651777.jpg

61651778.jpg

61651779.jpg

61651783.jpg

Napisano
  • Autor

> Cena od 18 999 AUD (57 637 PLN)

troche wiecej - A$27,990 = 84,898.88 PLN, $19k to US$

Ale widze ze roznica dalej jestzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Chyba Forbes albo Money...

czyli zrodlo nie za bardzo wiarygodnezlosnik.gif.

Jak narazie wszedzie gdzie przegladam to sie tym zachwycaja - no moze nie do konca ale nie wypada zleidea.gif

Po za tym nikt jeszcze nie odpowiedzial na pytanie - gdzie Kizashi siedzihmm.gif?

Konkurencja dla accord i camry czy corolla i jetta?idea.gif

Napisano

> Po za tym nikt jeszcze nie odpowiedzial na pytanie - gdzie Kizashi siedzi?

> Konkurencja dla accord i camry czy corolla i jetta?

i cenowo i wielkościowo Accord, Avensis, Mazda 6, Passat, Insignia, Mondeo otd

Napisano

> Cicho za krytyke Cromy dostalem od Sibujego bana na 3 miechy.

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif ale ja bym Cromę kupił z chęcią ale używaną z nie kręconym licznikiem palacz.gif to auto mi się podoba ale cena w salonie jak na fiata jest za wysoka no.gif

Napisano
  • Autor

> i cenowo i wielkościowo Accord, Avensis, Mazda 6, Passat, Insignia, Mondeo otd

tylko popatrz na wymiaryidea.gifhmm.gif

Napisano
  • Autor

> to u nas to pierwsze Euro to Accord, a ten Wasz Accord to Legend prawdopodobnie

nie Accord ten sam na USDM, OzDM i w ogole Asia-Pacific. Euro jest troche za male. Ale juz droga generacje Honda z powodzeniem ma dual-line up Euro i Accord.

Euro ma byc bardziej sportowe - ale ma 4 cylindry 2.4l silnik. We wszystkich testach - zbiera negatywne opinie ze brakuje mocy.

Accord to pogranicze klasy sredniej z rodzinna - jest wersja 4 cyl i V6. Tansza niz Euro

Legend tez jest ale tego doslownie nikt nie kupuje. Chyba mniej niz 50 sztuk sie sprzedalo w tym rokupalacz.gif

Napisano

> tylko popatrz na wymiary

no patrzę zlosnik.gif

Kizashi:

Długość całkowita [mm] 4650

Szerokość całkowita [mm] 1820

Wysokość całkowita [mm] 1470

Rozstaw osi [mm] 2700

Rozstaw kół przednich/tylnych [mm] 1565/1575

Accord:

Długość (mm) 4725

Szerokość bez lusterek (mm) 1840

Wysokość bez anteny (mm) 1440

Rozstaw osi (mm) 2705

Rozstaw kół przednich / tylnych (mm) 1585 / 1590

Avensis:

Długość (mm) 4695

Szerokość bez lusterek (mm) 1810

Wysokość bez anteny (mm) 1480

Rozstaw osi (mm) 2700

Rozstaw kół przednich / tylnych (mm) 1560 / 1590

Mazda 6:

Długość (mm) 4755

Szerokość bez lusterek (mm) 1790

Wysokość bez anteny / z anteną (mm) 1440 / -

Rozstaw osi (mm) 2725

Rozstaw kół przednich / tylnych (mm) 1570 / 1560

Passat:

Długość (mm) 4769

Szerokość (mm) 1820

Wysokość (mm) 1470

Rozstaw osi (mm) 2712

Rozstaw kół przód/tył (mm) 1552 / 1551

i?? bo ja nie widzę istotnych różnic, poza ciut mniejszą długością Kizashi.

Insignia i Mondeo pewnie są ciut większe ale nie chce mi się już szukać

Napisano

> czyli zrodlo nie za bardzo wiarygodne.

Czy ja wiem? Jak coś sie nie sprzedaje to jest to niewypał niezależnie od tego czy dziennikarzom sie podoba. Zreszta dziennikarze siedzą na garnuszkach firm moto i właściwie wszystko im sie podoba.

Napisano

> to u nas to pierwsze Euro to Accord, a ten Wasz Accord to Legend prawdopodobnie

Nie. US Accord nie występuje w EU.

Napisano

nie, ten drugi to USDM Accord i JDM Inspire

Napisano

> Nie. US Accord nie występuje w EU.

ok, ok już jestem uświadomiony zlosnik.gif zasugerowałem się tymi zdjęciami, które wstawiłeś wcześniej. Patrząc na budy obu aut to jest to Accord i Legend ale, ok wiem o co chodzi wink.gif

Napisano

> ale ja bym Cromę kupił z chęcią ale używaną z nie kręconym >licznikiem to auto mi się podoba

> ale cena w salonie jak na fiata jest za wysoka

Tego bana zaliczylem jeszce przed liftem wink.gif po lifcie auto jest ok.gif ale jak na fiata to troche za drogie fakt no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.