Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Microsleep - zasniecie za kierownica

Featured Replies

Napisano

Zdarzylo mi sie pare razy[...] ale chyba nic tego nie obrazuje tego jak to video.

HWY busted.gif jechal z drugiej strony, kiedy Honda Accord zaczela lepciec wprost na niego. Za drive.gif zmeczona mulher.gif ktora zamiast stawac co 2-3h jazdy postanowila dojechac i sie jej przysnelo na pare sec.

O malo nie kosztowalo to jej zycia buu.gif ...

Wg busted.gif przyczyna 20-30% wypadkow w calym stanie to wlasnie zmeczenie drive.gifold.gif.

I pelna wersja

Napisano

> Zdarzylo mi sie pare razy[...] ale chyba nic tego nie obrazuje tego jak to video.

Dopiero po 2 sekundach załapałem kto jedzie po złrej stronie... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dopiero po 2 sekundach załapałem kto jedzie po złrej stronie...

w pelnej wersji - drugie video zalapiesz wczesniejzlosnik.gif

Napisano

Miałem raz tak.

Urwał mi się film na jakieś 3-4sekundy.

Na szczęście nic z przeciwka nie jechało.

Napisano

A nawet to i tak nie ma pobocza, nie mówiąc już o linii skraju jezdni, głębokie rowy, że nie ma gdzie uciekać itp.

Napisano
  • Autor

> Miałem raz tak.

> Urwał mi się film na jakieś 3-4sekundy.

> Na szczęście nic z przeciwka nie jechało.

Zdarzylo mi sie pare razy blush.gif - ale zawsze mnie rumbler uratowal - wybrzyszenia linii.

WirtgenW60Rumbler-3l.jpg

Napisano
  • Autor

> z paragrafu "niezachowanie ostrożności na drodze" ?

IMVHO nie. To by sie = spotkaniem z sedzia;\zlosnik.gif.

Nie trzymanie sie lewej strony.

KEEPING LEFT

Not keep left of oncoming vehicle

Penalty: $271

Demerit Points:2

Act:Road Rules 2008 Rule 131

Napisano

To się nie liczy. Wszyscy tam jeździcie po złej stronie to i zgłupiec można grinser006.gif

Napisano

> To się nie liczy. Wszyscy tam jeździcie po złej stronie to i zgłupiec można

Maja tez fabrycznie zepsute auta, kierownica nie po tej stronie wink.gif

Raz mialem tez takie zdarzenie.... Halas wydobywajacy sie podczas najechania na linie ciagla, obudzil mnie. Bylo to w roku 2007 na niemieckiej autostradzie. frown.gif

Zazwyczaj jade 15-17 godz, pozniej potrzebuje 2-3 godz snu, po czym moge jechac kolejne 7-10 godz.

Napisano

qrde miałem tak .... normalnie jak w transie...wiedziałem że zjeżdżam na sąsiedni pas, ale nie reagowałem...dopiero żona mnie szturchneła..... Teraz jak czuje zmęczenie to nawet nie próbuje znim walczyć....

Napisano

Witam serdecznie.

18 czy 19 lat temu, będąc początkującym kierowcą, na długiej trasie Białystok - Berlin - Białystok, po kilkudziesięciu h. ciągłej jazdy bez snu, na autostradzie zacząłem zjeżdżać na środkowy pas zieleni. Wszystko widziałem i wydało mi się to bez sensu ale bez stresu. Jednak dopiero wstrząsy od nierównego podłoża uświadomiły mi, że coś jest nie tak.

Od tamtej pory nie mam złudzeń. Nigdy nie pozwalam sobie na coś takiego.

Pozdrawiam.

Napisano

Jakieś 4 lata temu mój brat zasnął na niemieckiej autostradzie. Zjechał na pobocze, a że akurat zaczynała się barierka energochłonna "wychodząca" z ziemi, to przejechał się po niej podwoziem (rozcinając auto na 2 kawałki) spadł, obudził się i wtedy zovaczy TIR-a, więc przyładował w barierkę po raz drugi.

Ostatnio podobny numer powtórzył w czerwcu w słoneczny dzień. Tym jednak razem przyładował 60 km/h w stojące przed sobą auto. Skasował oba kompletnie. Uratowały go poduszki i pasy

Napisano

> Zdarzylo mi sie pare razy - ale zawsze mnie rumbler uratowal - wybrzyszenia linii.

Ja jechałem po drodze 3 rzędnej, gdzie nawet pasów rozdzielających nie było namalowanych, a po bokach głębokie rowy i drzewa facepalm.gif

Utkwiło mi to wyjątkowo w pamięci, bo miałem komplet pasażerów.

Napisano

To może powinien zacząć zastanawiac się nad tym co robi zanim kogoś zabije?

Napisano

> qrde miałem tak .... normalnie jak w transie...wiedziałem że zjeżdżam na sąsiedni pas, ale nie

> reagowałem...dopiero żona mnie szturchneła..... Teraz jak czuje zmęczenie to nawet nie próbuje

> znim walczyć....

Tak jak ja. Wole nawet 100km od domu sie zatrzymać i kimnąć niż nie dojechać czacha.gif

Napisano

> w pelnej wersji - drugie video zalapiesz wczesniej

Faktycznie w tym drugim filmie wyraźnie widać że spory kawałek przejchali lewą stroną.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> I pelna wersja

Coś treść filmu nie przystaje do tytułu, w którego sprawie zgadzam się z Carlin'em grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.