Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chevi orlando

Featured Replies

Napisano

> Wszelkie info mile widziane.

No co - widac, ze lekcje po Tacumie/Rezzo odrobili i moze sie podobac ok.gif

Mozna sie spodziewac koszmarnych plastikow, sredniego zabezpieczenia antykorozyjnego i poprawnej calej reszty.

Dokladasz kolo 10k i masz tourana (ale nie wiem czy w wersi 7os) yay.gif

Odejmujesz 10k i masz Logana MCV facepalm.gif

Co jasno pokazuje, ze 20k dzieli guano od przyzwoitosci a po srodku jest nie wiadomo co ok.gif

edit: Taniutki szyberdach ok.gifok.gifok.gifok.gif

edit2: rozmiar opon dobrali tak, zeby milo przy kupowaniu nie bylo sciana.gif

Napisano
  • Autor

> takie mam

> i takie

> takie z filmikiem

> styka ?

Nie, w ludzkim języku poproszę. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Dokladasz kolo 10k i masz tourana (ale nie wiem czy w wersi 7os)

140 konny touran 85 tzł + 3 tzł za dwa dodatkowe miejsca. hmm.gif

Napisano

> 140 konny touran 85 tzł + 3 tzł za dwa dodatkowe miejsca.

no to porownywalnie z orlando, ktore LTZ kosztuje 85 kpln

Napisano

A po co 140? 105 z vw dzieki turbosprezarce jezdzi lepiej niz te 140 koni w szewim ok.gif

Napisano

> A po co 140? 105 z vw dzieki turbosprezarce jezdzi lepiej niz te 140 koni w szewim

porusza sie .......

Napisano

> no to porownywalnie z orlando, ktore LTZ kosztuje 85 kpln

Trzeba by porównać wyposażenie, podejrzewam, że Orlando w tej cenie będzie lepiej wyposażony...

Napisano

> Trzeba by porównać wyposażenie, podejrzewam, że Orlando w tej cenie będzie lepiej wyposażony...

tak na oko to chevy w srodku jest duuuzo fajniejszy

Napisano

Ale to jest brzydkie ...kanciaste z zewnatrz... blee

Napisano

> Mozna sie spodziewac koszmarnych plastikow, sredniego zabezpieczenia antykorozyjnego

Marudzisz z tymi plastikami i mocno niedoceniasz zabezpieczeń antykorozyjnych DU/Chevroleta.

Napisano

> sredniego zabezpieczenia antykorozyjnego

to nie japoniec czy mercedes

Napisano

> to nie japoniec czy mercedes

Chciałbym zauważyć, że po wpadce z końcówką W124, W210, W220, W202, Sprinterach i pewnie jeszcze kilka modeli po '95 od jakiś 5-6 lat Mercedes już zabezpiecza blachy jak należy wink.gif

Choć, fakt, jakby to powiedział Pan Jarek, "absmak" zlosnik.gif pozostał...

Napisano

Od dziadka z Niemiec chyba hehe.gif

Napisano

Jest to auto zbudowane na tej samej platformie co Chevrolet Cruze i Opel Astra IV.

http://members.chello.pl/r.wicik/IKCh_Orlando.html

Cruze dostał 5* w testach zderzeniowych, więc i ten powinien być bezpieczny.

Napisano

Z tego co czytalem to bardzo przyzwoite auto:

- dobra cena

- swietny silnik o niebo bardziej dynamiczny od vw 105KM co oni tu wypisujafacepalm.gif

- jakosc wnetrza ok, duuuuuuuuzo lepiej niz w obecnych modelach cheviego

- idz przejedz sie i kupuj

EDYTA: za 75K jest wersja LT 130KM za 81K 160KM IMO swietna propozycja. Ale... ja bym poczekal rok na wyprzedaze albo kupil demo i urwal te 14-16%. Wtedy nei ma nic rownie taniego i dobrego.

Napisano

> Od dziadka z Niemiec chyba

zapraszam do cennika vw - sie zdzwisz smile.gif

Napisano

> zapraszam do cennika vw - sie zdzwisz

najtanszego 2.0 TDI widze za 96 kpln - chyba, ze mowisz o 1.4 TSI

Napisano

baaaaaaaaaaaardzo mi sie podoba i roomstera chyba wlasnie na to bede zamienial jak dojade do 300 000 km;)

Napisano

> najtanszego 2.0 TDI widze za 96 kpln - chyba, ze mowisz o 1.4 TSI

Oczywiscie, ze o benzynie. Dla mnie diesle nie istnieja smile.gif

Napisano

> Oczywiscie, ze o benzynie. Dla mnie diesle nie istnieja

A tu mowa o dieselu facepalm.gif

Napisano

> i mocno niedoceniasz zabezpieczeń antykorozyjnych DU/Chevroleta.

Przeciez napisalem "srenie", nie "tragiczne" niewiem.gif

Takie wlasnie mam doswiadczenia z rdza w DU - srednie, czyli po 5 latach pokazujaca sie rdza.

Napisano

> A tu mowa o dieselu

W ktorym miejscu????????? Nie ma slowa, ze te 140KM ma miec diesel.

Napisano

> - swietny silnik o niebo bardziej dynamiczny od vw 105KM co oni tu wypisuja

Jechales ktorymkolwiek? Trza by sie przejechac, bo moze 1.8 ze stajni GM nie jest takie tragiczne hmm.gif

Ale 1.2 TSI jest za to super fajne smile.gif

Napisano

> W ktorym miejscu????????? Nie ma slowa, ze te 140KM ma miec diesel.

Kolega pytal na froum Chevroleta o diesele GM wiec zalozylem, ze o diesela chodzi.

Napisano

> Kolega pytal na froum Chevroleta o diesele GM wiec zalozylem, ze o diesela chodzi.

No tu nawet slowem nie wspomnial, wiec czuje sie usprawiedliwiony smile.gif

Napisano

dosc ciekawie sie zapowiada, wyglad wew/zew nie powala, ale jest akceptowalny. Dobre cene i calkiem niezle wyposazenie za to.

Czyje maja silniki ? To konstrukcje ex DU ?

Napisano

> Czyje maja silniki ? To konstrukcje ex DU ?

Nie grinser006.gif GM i VM Motori.

Napisano

jest test tego w Auto Moto ok.gif

Napisano

> Nie GM i VM Motori.

dzieki ok.gif

Napisano

> Marudzisz z tymi plastikami

jeśli będzie tak jak w cruzo, gdzie plastik rysował się paznokciem, to ma trochę racji grinser006.gif

samo autko dość ciekawe icon_rolleyes.gif

c-max lekko licząc 10kzł droższy hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Kolega pytal na froum Chevroleta o diesele GM wiec zalozylem, ze o diesela chodzi.

Błędne założenie. grinser006.gif

Tam pytając myślałem o captivie, a tu widzę, że chevi wypuszcza następne 7-os auto. blush.gif

Co prawda przyzwyczaiłem się już do diesli, ale nie upieram się przy klekocie. ok.gif

Napisano

> Błędne założenie.

> Tam pytając myślałem o captivie, a tu widzę, że chevi wypuszcza następne 7-os auto.

> Co prawda przyzwyczaiłem się już do diesli, ale nie upieram się przy klekocie.

To do jakiej kwoty ma być to auto ? Warunkiem jest 7 osób ? Myślałem, że tylko zbierasz info o nowym modelu panic.gif

Napisano

Zdajesz sobie sprawe, ze samochod o takie sylwetce, masie z wolnossaca benzyna wyciagnieta dosyc konkretnie bedzie albo slabo jechal w dolnym zakresie obrotow albo chlal konkretnie jak mu depniesz ?

Napisano
  • Autor

> Zdajesz sobie sprawe, ze samochod o takie sylwetce, masie z wolnossaca benzyna wyciagnieta dosyc

> konkretnie bedzie albo slabo jechal w dolnym zakresie obrotow albo chlal konkretnie jak mu

> depniesz ?

Nie omieszkam przejechać się jednym i drugim - jak już będą dostepne. ok.gif

Napisano
  • Autor

> To do jakiej kwoty ma być to auto ? Warunkiem jest 7 osób ? Myślałem, że tylko zbierasz info o

> nowym modelu

Nie mam ustalonej kwoty - wstępnie się rozglądam, bo fijordem musze jeszcze trochę pojeździć. 7 os. to warunek. ok.gif

Napisano

> Nie mam ustalonej kwoty - wstępnie się rozglądam, bo fijordem musze jeszcze trochę pojeździć. 7 os.

> to warunek.

Jakim fjordem - przeciez masz, ze helmutenwagen - ojjjj, klamczuszek zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Jakim fjordem - przeciez masz, ze helmutenwagen - ojjjj, klamczuszek

[OT]

Fakt, jeżdżę belgijskim helmutem... hehe.gif

[/OT]

Napisano

> Nie mam ustalonej kwoty - wstępnie się rozglądam, bo fijordem musze jeszcze trochę pojeździć. 7 os.

> to warunek.

Najtańszy to Logan MCV za około 50 tyś masz full opcję. Poza tym jest Ford, Renault czy SUV Mitsu Outlander.

Toyota ma 7 miejsc w Verso.

Napisano

> Najtańszy to Logan MCV za około 50 tyś masz full opcję .

No ja Cie proszzzze - pelna opcja w MCV to wyposazenie, ktore w innych markach (w tym w tym szewim) jest w wersji najubozszej...

Napisano

> No ja Cie proszzzze - pelna opcja w MCV to wyposazenie, ktore w innych markach (w tym w tym szewim)

> jest w wersji najubozszej...

Zaczęło się rotfl.gif

Na AK Logan to najlepsze auto świata, za 50k masz wszystko co fabryka dała, Paaaanie nic tylko brać hahaha.gif

Napisano

> No ja Cie proszzzze - pelna opcja w MCV to wyposazenie, ktore w innych markach (w tym w tym szewim)

> jest w wersji najubozszej...

Ale to nie znaczy, że ja cokolwiek polecam. Stwierdziłem tylko, że tyle kosztuje w full Daciowej opcji

Napisano

> ......SUV Mitsu Outlander.

7osób w tym samochodzie to nieporozumienie chyba że chcesz tam wozic max 3letnie dzieci.

Napisano
  • Autor

> Najtańszy to Logan MCV za około 50 tyś masz full opcję.

Trochę mnie przestraszyliście tym jednostronnym ocynkiem. No i motory słabe - najmocniejsza benzyna 105, a dyszel 90 KM. blush.gif

> Poza tym jest Ford, Renault czy SUV Mitsu

> Outlander.

> Toyota ma 7 miejsc w Verso.

Wszystko droższe. Verso oglądałem - te 2 dod. fotele to straszna ciasnota. Ciężko tam się wgramolić, a jak już się wlezie, to uszy między kolanami. grinser006.gif

W captivie jest sporo lepiej. ok.gif

Napisano

> Trochę mnie przestraszyliście tym jednostronnym ocynkiem. No i motory słabe - najmocniejsza benzyna

> 105, a dyszel 90 KM.

to sobie wyobraź SGV 4WD z tym motorem o mocy 129 facepalm.gif

> Wszystko droższe. Verso oglądałem - te 2 dod. fotele to straszna ciasnota. Ciężko tam się

> wgramolić, a jak już się wlezie, to uszy między kolanami.

> W captivie jest sporo lepiej.

te dwa miejsca to bardzo często ławeczka na max godzinę jazdy dla dzieci

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jakby cię to interesowało dalej to w najnowszej gazecie Top Gear jest mini test Orlando ok.gif

Napisano

> Jakby cię to interesowało dalej to w najnowszej gazecie Top Gear jest mini test Orlando

Co chcą niech mówią, ale: Orlando, Sonic, nawet Spark - to auta wyróżniające się z tłumu. Nawet nie przypuszczałem, że w łączności z koreańskim oddziałem GM zrobią coś, na czym można będzie zaczepić oko.

A teścik w TG jest pełen ochów i achów. Sam tytuł: "Duża niespodzianka" już bije optymizmem. Potem pochwała rzeczywistej muskularności. Pochwała jakości prowadzenia, zawieszenia. Potem krytyka silnika 1.8 (rzekomo z furmanką da się to porównać). Opinia podsumowująca: Nadspodziewanie dobrze zaprojektowany i zbudowany. Konkurencja powinna już zwierać szyki.

Poza Impalą i Cobaltem amerykańskie Chevy też się wyróżniają z tłumu (choć posiadany przeze mnie Malibu jest krytykowany za zbytnią anonimowość).

Generalnie - Orlando to ciekawa propozycja. Jeśli będzie kiedykolwiek dostępny w wypożyczalni w PL - postaram się go wynająć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.