Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Denerwujące (i kosztowne) drobiazgi

Featured Replies

Napisano

> jedynie z czym mialbym zagwozdke to mechanizm wycieraczek reszte napewno jakbym nie wiedzial na

> swoje oko to poszukalbym na necie poogladal jakies "manuale" itp

Nie mów "hop" - w Stilo naprawa mechanizmu wycieraczek okazała się rzeczą najprostszą pod słońcem. "Wymiękłem" natomiast na... próbie wyjęcia z drzwi mechanizmu podnoszenia szyby bocznej. Skończyło się wizytą w ASO. A ostatnim melepetą bynajmniej nie jestem crazy.gif

Napisano

> Nie działających wycieraczek pod domem na mrozie nie naprawię,

> i tak obyło się bez wymiany kosztownego mechanizmu.

Ja naprawiłem biglaugh.gif

Napisano

> Zamieniłbym się z Tobą na mój padnięty wtryskiwacz (1100pln), turbo (1200pln) i dwumas (1000pln)...

IMHO to nie są jakieś zabójcze koszty, ale tak w ogóle to bardzo niskie ceny jakieś, nie wiem ile wtryski kosztują, bo nigdy nie wymieniałem, ale turbo i dwumas to jakoś wyjątkowo tanio smile.gif

Napisano

> płacę

> Nie jestem zwolennikiem druciarstwa, po prostu jak na razie stac mnie na auto ktore

> posiadam.

> I nie jeżdżę do ASO...

No to ja w takim razie nie potrafię zrozumieć po jakiego grzyba zaśmiecasz forum takimi głupotami. Jeżeli Cię stać na takie naprawy to w tym momencie nie wiem czy Się chwalisz ,czy Się żalisz...

Napisano

wiem hop nie mozna mowic.. pracuje na montazu w tyskiej fabryce fiata mam stycznosc z roznymi rzeczami zeby.GIF na przykladach fiata oponawalem wiele rzeczy w moim vagu np zeby.GIF

Napisano

> "Wymiękłem" natomiast na... próbie wyjęcia z drzwi mechanizmu podnoszenia szyby bocznej.

jak świat światem nie ma nic bardziej upierdliwego w naprawie jak mechanizm podnoszenia bocznych szyb, nawet w głupiej ładzie to najbardziej do bani robota hehe.gifzlosnik.gif

osobiście wole głowice zrzucać hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> mechanizm podnoszenia szyby - 500zł

> żarnik ksenonowy - 250zł

> silniczek od samopoziomowania świateł - 300zł

> nie działające wycieraczki przednie (nie bezpiecznik) - 100zł

> mechanizm zamykania tylnej klapy - 500zł

> ...pewnie jeszcze o czymś zapomniałem. No skarbonka normalnie Czy 7-letnie Fiaty też tak mają czy

> tylko Volkswageny?

7-letnie Volvo XC70 Cross Country, moduł sterujący napędem - ~7300zł zlosnik.gif

Napisano

> Wiesz, ja się z Tobą zgadzam. Uważam że w stacjach obsługi mechanicy nie mają wyższego

> wykształcenia - jak człowiek sobie spokojnie poczyta o tym jak daną naprawę należy wykonać i

> zgromadzi odpowiednie narzędzia, to jest w stanie ją zrobić równie dobrze a często lepiej niż

> mechanik w stacji obsługi. Oczywiście czasem trafia się naprawa przy której koszt narzędzi

> jest za duży i wtedy trzeba zdać się na łaskę i niełaskę stacji, ale 90% napraw daje się

> samemu zrobić. Kilka dni temu zmieniłem klocki i tarcze w GS 460 - sam i jestem pewien że

> zrobiłem to równie dobrze (a może i lepiej, bo kupiłem tarcze lepsze od oryginalnych) niż ASO.

Kryzys dopadł i was, że tak oszczędzacie ? zlosnik.gif

20.GIF

Napisano

> Ja naprawiłem

A ja nie musze zlosnik.gif gów... kupujecie a potem musicie grzebać pod domem rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> A ja nie musze

Hądy wycieraczek nie mają? rotfl.gif

Napisano

> Hądy wycieraczek nie mają?

sa tak szybki e że woda sama ucieka zlosnik.gif

Napisano

z takich bardziej kosztowych denerwujących drobiazgów to muszę się rozejrzeć za silnikiem do pandy. Nie to żeby ten był zły, ale za słaby jest.

"nowy" będzie jakiś 1000zł kosztował.

Poza tym to silnik tylnej wycieraczki był przestał działać. Miły pan elektromechanik powiedział, że to nierozbieralne i trzeba wymienić... 250zł.

Pojechałem do domu, rozebrałem, przeczyściłem szczotki i styki, przesmarowałem, złożyłem. Działa. Koszt 0zł (nie licząc godziny zabawy). Rzeczywiście nierozbieralny. hehe.gif

FIAT to zło.

Napisano

> Wiesz, ja się z Tobą zgadzam. Uważam że w stacjach obsługi mechanicy nie mają wyższego

> wykształcenia - jak człowiek sobie spokojnie poczyta o tym jak daną naprawę należy wykonać i

> zgromadzi odpowiednie narzędzia, to jest w stanie ją zrobić równie dobrze a często lepiej niż

> mechanik w stacji obsługi

Jaaasne.... szczególnie na parkingu, pod blokiem, przy -5st.C i po pracy (kiedy ściemnia się ok.godz. 16.00), w takich warunkach to nawet koło się kiepsko zmienia, a co dopiero jakakolwiek naprawa.... sick.gifno.gif

Nic ci nie da najlepsza wiedza, kiedy nie masz warunków do pracy. Też potrafię sam wiele zrobić, często też lepiej niż mechanik (czyt. nie na odpier...l), ale z powodu braku garażu jestem (jak wielu) skazany na różnej maści fachowców. sciana.gif

Napisano

> Jaaasne.... szczególnie na parkingu, pod blokiem, przy -5st.C i po pracy (kiedy ściemnia się

> ok.godz. 16.00), ale z powodu braku garażu jestem

> (jak wielu) skazany na różnej maści fachowców.

nie mierz wszystkich swoją miarą - to, że ty nie masz garażu nie oznacza, że wszyscy na AK są go pozbawieni 30.GIF

Napisano

> Nie jestem zwolennikiem druciarstwa, po prostu jak na razie stac mnie na auto ktore

> posiadam.

> I nie jeżdżę do ASO...

Może Ty nie jesteś ale mechanik, któremu powierzasz samochód...? nie wiadomo wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.