Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kierunkowskazy 3-błyskowe jak w nowych Oplach OFERTA

Featured Replies

Napisano

Witam.

Założyłem takie cudo u siebie w Zośce i działa zajeb...... zlosnik.gif Do wyboru są 3 lub 4 błyski jak komu się podoba.

A teraz najciekawsze.

Jeśli kupicie urządzonko na tej stronie www.bartsoft.pl zrobicie wpłatę na konto to wysyłka jest w cenie

Aha trzeba się powałać na hasło AutoKącik

Napisano

Slowo klucz :"tak jak w nowych oplach" rotfl.gifrotfl.gif

A tak powaznie : to masz do wyboru by ten krotki stan mial 3 lub 4 blyski ... pozaa tym mozna wlaczyc na stale czy jak?

Napisano
  • Autor

> A tak powaznie : to masz do wyboru by ten krotki stan mial 3 lub 4 blyski ...

tak

> pozaa tym mozna wlaczyc na stale czy jak?

to jest włączone na stałe

Napisano

> Aha trzeba się powałać na hasło AutoKącik

bez powołania nie sprzedadzą/będzie drożej czy jak...?

jak podłączyłeś do instalacji bo nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem opis z pdf'a... pub2.gif

zlosnik.gif

ATSD to fajna sprawa i nawet bym się skusił... wink.gif

pzdr

Napisano
  • Autor

> bez powołania nie sprzedadzą/będzie drożej czy jak...?

Bez powołania na AK będzie 60zł za moduł + wysyłka

> jak podłączyłeś do instalacji bo nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem opis z pdf'a...

dokładnie tak jak pisze w instrukcji, aha najpierw zapoytaj czy pasuje do AF, bo do AG na 100% pasuje

Napisano

> czy pasuje do AF, bo do AG na 100% pasuje

Z opisu wynika, że do eFki będzie pasować. Plus po stacyjce jest, masa też wink.gif Kierunkowskazy rozdzielone. Będzie OK.

Najlepiej byłoby to zamontować w okolicy złącz X4 i X6, pod ręką wszystkie przewody. . Tylko, że ja już tam nic nie zmieszczę... zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> ... bo do AG na 100% pasuje

A skąd toto wie którymi kierunkowskazami błysnąć?

Napisano

> Bez powołania na AK będzie 60zł za moduł + wysyłka

a z powołaniem będzie samo 60 + wysyłka gratis?

> dokładnie tak jak pisze w instrukcji,

tzn +12 po stacyjce i masa obojętne skąd...

a żółte równolegle z fabr. instalacją za włącznikiem kierunków...?

> aha najpierw zapoytaj czy pasuje do AF, bo do AG na 100%

> pasuje

hmm...

Quote:

Urządzenie jest uniwersalne i można je zastosować w każdym pojeździe.

Napisano

> A skąd toto wie którymi kierunkowskazami błysnąć?

dwa oddzielne/identyczne/niezależne obwody som... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

jakby ci to powiedzieć......

Naciskam manetkę kierunkowskazu na dół i miga w LEWO, podniosę manetkę kierunkowskazu do góry miga w PRAWO. Jak nie rozumiesz to zapraszam do Katowic na pokaz na żywo.....

Napisano

> Jak nie rozumiesz to zapraszam do Katowic na pokaz na żywo.....

Nie rozumiem.

Dziękuję za zaproszenie - Do Katowic trochę daleko.

Ponawiam pytanie.

Napisano

> Najlepiej byłoby to zamontować w okolicy złącz X4 i X6...

> Tylko, że ja

> już tam nic nie zmieszczę...

kabelki zmieścisz a moduł dasz gdziekolwiek... grinser006.gif

Napisano

> Naciskam manetkę kierunkowskazu na dół i miga w LEWO, podniosę manetkę kierunkowskazu do góry miga

> w PRAWO.

a sprawdzales to czy aby nie pomyliles kabelkow i nie miga odwrotnie ? bo kolega by z wawy na darmo jechal grinser006.gif

czujem sie zaproszony grinser006.gif

Napisano

Pewnie działa tak, że układ dostaje informację na którym żółtym kabelku pojawiło się napięcie i po prostu wysyła tam kolejne dwa/trzy impulsy zastępując oryginalny "przerywacz".

Pozdroofka

Napisano

> kabelki zmieścisz a moduł dasz gdziekolwiek...

No właśnie o to kaman coby nie ciągnąc kabli po aucie tylko zrobić "kompaktowo" zlosnik.gif

A tak już mam tam napchane, że jakby przyszło cokolwiek naprawić/wymienić (tfu, tfu, na psa urok zlosnik.gif ) to trza by było wszystko wywalać.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> a sprawdzales to czy aby nie pomyliles kabelkow i nie miga odwrotnie bo kolega by z wawy na darmo jechal

nie pomyliłem kabli, mruga tak jak powinno, nie będzie jechał na darmo

> czujem sie zaproszony

ciebie nie zapraszałem i ty wiesz dlaczego............. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie o to kaman coby nie ciągnąc kabli po aucie tylko zrobić "kompaktowo"

I ja tak zrobiłem.

Wpiąłem się w próg koło kierowcy. Tam idzie wiązka i są wszystkie potrzebne kable.

+ po stacyjce i kierunkowskazy

Napisano

Niby fajne ale jak sie komu ma w zwyczju dziekowac np. za zjechanie na margines to juz niewygodnie sie robi. Awaryjkami oddzwyczaulem sie mrugac bo za granica tepia za to tylko wlasnie kierunkami dziekuja ...

Napisano

Nie ma to jak po marudzić. W Polsce dziękuje się awaryjkami, za granicą się nie dziękuje i już. Taką zasadę ja wyznaję i dobrze mi z tym od długieeeego czasu odkąd mam zamontowany układ od kolegi wszim.

Zastanawiam się jednak nad wymianą na proponowane rozwiązanie. I tu pytanie do użytkowników, czy układ nie ma błędów to znaczy czy zdarzają się niekontrolowane zachowania układu. Jak zachowuje się przy awaryjnych, czy da się wyłączyć już włączoną sygnalizację. Układ od wszim miał takie rzeczy uwzględnione według moich wskazówek jako betatestera w eFce.

Napisano
  • Autor

>czy układ nie ma błędów to znaczy czy zdarzają się niekontrolowane zachowania układu.

Nic takiego nie zauważyłem

>Jak zachowuje się przy awaryjnych,

Normalnie, nic sie nie dzieje po włączeniu awaryjnych

> czy da się wyłączyć już włączoną sygnalizację.

chyba się nie da, musi wybłyskać się do końca

Napisano

> chyba się nie da, musi wybłyskać się do końca

czyli daje lewy kierunek i dosłownie w tej samej chwili chce dac prawy to nie włączy prawego dopóki nie wymiga lewy do końca??

Napisano

> czyli daje lewy kierunek i dosłownie w tej samej chwili chce dac prawy to nie włączy prawego dopóki

> nie wymiga lewy do końca??

Mnie ciekawi jeszcze jedno:

Włączony kierunek ręcznie na dłużej i co się dzieje gdy wyłączam kierunek - mruga jeszcze trzy razy po wyłączeniu? Jeżeli tak, to niech go sobie...

Napisano

> Nie ma to jak po marudzić. W Polsce dziękuje się awaryjkami, za granicą się nie dziękuje i już.

Za granica tez sie dziekuje z tym ze nie awaryjnymi i tu robi sie klopot

Ja kulturalny jestem wiec dziekuje i dobrze mi z tym wink.gif

Napisano

> Mnie ciekawi jeszcze jedno:

> Włączony kierunek ręcznie na dłużej i co się dzieje gdy wyłączam kierunek - mruga jeszcze trzy razy

> po wyłączeniu? Jeżeli tak, to niech go sobie...

Właśnie mnie też to ciekawi. Układ kolegi wszim miał takie sytuacje uwzględnione, można było szybko wyłączyć już migający kierunek lub szybko zmienić na drugą stronę. A po dłuższym włączeniu kierunku układ komfortu nie reagował tak jakby go nie było.

Napisano
  • Autor

> czyli daje lewy kierunek i dosłownie w tej samej chwili chce dac prawy to nie włączy prawego dopóki nie wymiga lewy do końca??

Włączy prawy i lewy odrazu przestaje migać

Napisano
  • Autor

> Włączony kierunek ręcznie na dłużej i co się dzieje gdy wyłączam kierunek - mruga jeszcze trzy razy po wyłączeniu?

Nie

>Jeżeli tak, to niech go sobie...

Nikt ci nie każe tego kupować i montować. Co do wsadzania to że ty tak lubisz to nie znaczy że wszyscy też to lubią

Napisano

Wstaw bardziej pokazowy filmik, tj. i pomrugaj nim w sposób o jakim mówią koledzy w powyższych postach. Jak zobaczą, to uwierzą. Sam jestem zainteresowany tym urządzonkiem, ale musi pomagać, nie przeszkadzać, szczególnie w ruchu miejskim, gdzie natężenie bywa casem ogromne. Pozdrawiam wink.gif

Napisano
  • Autor

Napisz do gościa który robi i sprzedaje te urządzonka z prośbą o filmiki

Napisano

> Napisz do gościa który robi i sprzedaje te urządzonka z prośbą o filmiki

wątek przez Ciebie założony ma w tytule słowo "OFERTA"

chyba nie doczytałem, bo myślałem, że masz z tym coś wspólnego...?

Napisano
  • Autor

> chyba nie doczytałem, bo myślałem, że masz z tym coś wspólnego...?

Tyle mam wspólnego że założyłem, sprawdziłem jak to działa i załatwiłem malutki rabacik

Napisano

> Tyle mam wspólnego że założyłem, sprawdziłem jak to działa i załatwiłem malutki rabacik

już doczytałem

astrokącik Ci tego nie zapomni :-DDD

Napisano

> Tyle mam wspólnego że założyłem, sprawdziłem jak to działa i załatwiłem malutki rabacik

A mógłbyś nakręcić filmik, nawet telefonem, i pomrugać kierunkami w Zośce w taki sposób o jakim mówili koledzy. Na pewno wielu ułatwiłoby to podjęcie decyzji o kupnie tego urządzonka. Pozdrawiam hehe.gif

Napisano

> Właśnie mnie też to ciekawi. Układ kolegi wszim miał takie sytuacje uwzględnione, można było szybko

> wyłączyć już migający kierunek lub szybko zmienić na drugą stronę. A po dłuższym włączeniu

> kierunku układ komfortu nie reagował tak jakby go nie było.

Całkiem możliwe że ktoś kto to skonstruował prześledził sobie problemy z jakimi zetknęliśmy się tu na forum i uwzględnił je w swoim urządzeniu. Na pewno kłopot z "grawitacją" i uderzeniem manetki w przeciwny styk przez szybkie ruchy zabieraka nie było łatwe do przewidzenia. Jeżeli układ działa prawidłowo to super, pewnie warty polecenia. Popyt generuje podaż i jest git.

Dla mnie wewnętrzna satysfakcja że mój był zdecydowanie bardziej miniaturowy 893goodvibes.gif i obsługiwał jeszcze wycieraczki, choć oczywiście nie wszystkim na tym zależało. Tamten dość spory ale pewnie zawiera w sobie przekaźniki lub mosfety mocy skoro uniwersalny i nadaje się do Fki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.