Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osram Nightbreaker +90% Plus

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj pała mi zarówka H4 i akurat w napotkanym sklepie mieli takie zarówki (Tungsramów +60%nie było). Pan mówił, że to ulepszone Nightbreaker, które mają przedłuzona zywotność w stos. do "zwykłych" NB. Czy rzeczywiście są trwalsze? hmm.gif

Napisano

U mnie swieciły 90% 2 lata ,póżniej auto sprzedałem . Świeca daleko to przyznaje. ok.gifok.gifKupisz,pojeżdzisz ,zobaczysz .Nie ma sie co modlic nad zarówkami ,tylko testować rózne.

Napisano

> U mnie swieciły 90% 2 lata ,póżniej auto sprzedałem . Świeca daleko to przyznaje.

> Kupisz,pojeżdzisz ,zobaczysz .Nie ma sie co modlic nad zarówkami ,tylko testować rózne.

może porównywałeś je z Tungsramami +60?

Napisano

Czy są trwalsze to nie wiem, ale u mnie świecą 2 miesiące i nie wygląda na to, żeby przestały. W H4 światła drogowe dają fajną, niebieskawą poświatę, która nie męczy jak jedziesz kilka km w nocy. Mijania nie oślepiają innych, a widać różnicę w stosunku do zwykłej Narvy - świecą dalej. Ja jestem z nich zadowolony, ogólnie polecam.

Napisano

> Dzisiaj pała mi zarówka H4 i akurat w napotkanym sklepie mieli takie zarówki (Tungsramów +60%nie

> było). Pan mówił, że to ulepszone Nightbreaker, które mają przedłuzona zywotność w stos. do

> "zwykłych" NB. Czy rzeczywiście są trwalsze?

h4 w Pandzie świeciły przez 4-5kkm crazy.gif

światło super, tylko żywotność kiepska blush.gif

Napisano

Podłączę się pod temat, ostatnio kupiłem żarówki i na opakowaniu jest informacja " zwiększenie luminancji obszaru oświetlanego o więcej niż 12lx"

jak to mam rozumieć ?

Napisano

> h4 w Pandzie świeciły przez 4-5kkm

> światło super, tylko żywotność kiepska

OII co 15 kkm ciągłego świecenia - czyli u mnie co kwartał zlosnik.gif

Napisano

> OII co 15 kkm ciągłego świecenia - czyli u mnie co kwartał

Myślałem, że to wina "sztuki", ale druga padła 2 dni po pierwszej.

Kupiłem następny komplet i wytrzymał u mnie ok. 8kkm crazy.gif

Odpuściłem temat zakupu trzeciego kompletu, wróciłem do Philipsów Vision+ 30% waytogo.gif

Napisano

> Odpuściłem temat zakupu trzeciego kompletu, wróciłem do Philipsów Vision+ 30%

No i te zdecydowanie polecam ok.gif

Napisano

> może porównywałeś je z Tungsramami +60?

Miałem jakies Tungsramy ,ale NB były najlepsze z tych co miałem.

Napisano

Panowie, osobiście nie testowałem, ale na kąciku astry jest polecane to

może warto spróbować. tym bardziej, ze cena kusi;)

Napisano

> Myślałem, że to wina "sztuki", ale druga padła 2 dni po pierwszej.

> Kupiłem następny komplet i wytrzymał u mnie ok. 8kkm

cztery kpl w OII poszły w rok - wszystkie wytrzymały maksymalnie 15 kkm ale świeciły kozacko ok.gif

szybko licząc 280 pln w roku na światło zlosnik.gif

Napisano

> cztery kpl w OII poszły w rok - wszystkie wytrzymały maksymalnie 15 kkm ale świeciły kozacko

Co do światła, zgodzę się ok.gif

> szybko licząc 280 pln w roku na światło

Co do ceny-też zlosnik.gifok.gif

Napisano

> cztery kpl w OII poszły w rok - wszystkie wytrzymały maksymalnie 15 kkm ale świeciły kozacko

trzeba przyznac (zarowki H7) iz osram night breaker PLUS swieca znacznie lepiej niz philips xtremevision, miast nigt breakery swieca gorzej od philips xtremepower (poprzednia generacja).

PLUS'y cena akceptowalna za komplet ponizej 90PLN za H7, filipy(xtremevision) cos kolo 110pln bodajze.

Napisano

> Co do światła, zgodzę się

> Co do ceny-też

niestety to uzaleznia - zamierzam zakupic nowy kpl do Ix'a zlosnik.gif

Napisano

> niestety to uzaleznia - zamierzam zakupic nowy kpl do Ix'a

czyli jednak ix? zlosnik.gifok.gif

jeśli możesz napisz mi na priv salon i co Ci zaoferowali 20.GIF

Napisano
  • Autor

znalazłem opis

"Prawdopodobnie najjaśniejsza samochodowa żarówka halogenowa na świecie

- teraz z wydłużonym czasem eksploatacji**"

"Ponadto opatentowane niebieskie pierścienie zmniejszają możliwość oślepienia kierowców nadjeżdżających z naprzeciwka: wyraźnie skupiona wiązka światła koncentruje światło 75m do 100m przed samochodem – dokładnie tam, gdzie potrzebujesz.

Unikalnie zaprojektowane żarówki NIGHT BREAKER PLUS poprawiają wygląd przednich reflektorów. Typowa srebrna główka (H4, H7, H11) i niebieskie pierścienie żarówki robią niesamowite wrażenie."

"Dzięki zoptymalizowanym procesom oraz innowacyjnej mieszance materiałów (zmiana przewodników oraz zwiększona ilość gazów obojętnych) trwałość NIGHT BREAKER PLUS jest teraz aż o połowę dłuższa w porównaniu do poprzedniej generacji tych żarówek. Kolejna zmiana w technologii to pozłacane styki, które pozwalają na lepsze przewodzenie prądu oraz zapewniają doskonałą jakość żarówek."

Ale ktoś się napocił aby napisac ten hymn pochwalny zlosnik.gif

jeśli jednak poprzednia generacja padała szybko, to wydłuzenie czasu eksploatacji o 50% chyba niewiele pomoże buu.gif

Tak więc morał jest taki - najlepiszj od razu kupic 2 komplety tanich i dobrych żaówek typu Tungsram Sport +60%, a nie potem szukać po slepach. Poprzednio miałem własnie te Tungsramy i jak wymieniłem tylko na Osramy spaloną to nie widziałem żadnej różnicy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Myślałem, że to wina "sztuki", ale druga padła 2 dni po pierwszej.

> Kupiłem następny komplet i wytrzymał u mnie ok. 8kkm

chyba najtaniej wyjdzie założenie światęł dziennych hmm.gif

Napisano

> chyba najtaniej wyjdzie założenie światęł dziennych

Spoko, Philips VP +30% wytrzymuje u mnie na h4 25-35kkm wink.gif

Napisano

> Spoko, Philips VP +30% wytrzymuje u mnie na h4 25-35kkm

o ile słabiej świeci od Osramów tak w subiektywnym odczuciu oczywiście ?

Napisano

> o ile słabiej świeci od Osramów tak w subiektywnym odczuciu oczywiście ?

zważywszy na to, że mam wadę wzroku, to jest inna, cieplejsza barwa światła, niż w NB,

jeśli chodzi o oświetlanie drogi, jest bardzo dobrze ok.gif

Piszę z doświadczeń z tymi żarówkami w Ibizie h4, Pandzie h4, Punto2fl h7 i Punto2 h7 na soczewce waytogo.gif

Napisano

Jeśli night breaker to tylko PLUS - bo to druga generacja.

A i tak mniej żywotne niż standardowe - prawa natury nie łatwo przeskoczyć. Nie dostaniemy większej mocy światła za darmo.

Bez PLUS to pierwsza generacja, i faktycznie fatalne pod względem

żywotności.

Napisano

> Panowie, osobiście nie testowałem, ale na kąciku astry jest polecane to

> może warto spróbować. tym bardziej, ze cena kusi;)

jakiś tekst

ja tez mam tej firmy, kosztowaly nieduzo wiecej jak zwykle zarowki, swieca na bialo(bez niebieskiej poswiaty) i wytrzymaly juz ponad pol roku ok.gif

Napisano

Mam plusy... przedtem miałem wszystkie inne zlosnik.gif od Philipsów, Bosch, hella, po Osramy

Mam H-7 więc nie żyją długo.... a plusy podobno maja żyć dłużej...

światło bardzo fajne - zimne ok.gif

Napisano

U mnie jedna wytrzymała 3 miesiące druga 4 frown.gif

Napisano

Ale w Skodzinie to chyba H7 co ?

JA wlasnie zalozylem do lancetnika H4 nightbreakery i szczena mi opadla az do gleby ! zlosnik.gif

Napisano

> Ale w Skodzinie to chyba H7 co ?

> JA wlasnie zalozylem do lancetnika H4 nightbreakery i szczena mi opadla az do gleby !

H7 - światło ok - żywotność kiepska ok.gif dzisiaj patrzyłem na cenę w sklepie - 33,50 sztuka ONB +

Napisano

> H7 - światło ok - żywotność kiepska dzisiaj patrzyłem na cenę w sklepie - 33,50 sztuka ONB +

A to jak na H7 to standardowa zywotnosci niestety frown.gif w scenicu bywalo tak ,ze i co 2 tygodnie potrafily sie spalic.

Zobaczymy ile potrzymaja H4 bo zalozylem dzis do laczka i sx4 smile.gif za 48pln 2 sztuki smile.gif

Napisano

Quote:

U mnie jedna wytrzymała 3 miesiące druga 4

A ile to kkm?

Napisano
  • Autor

> JA wlasnie zalozylem do lancetnika H4 nightbreakery i szczena mi opadla az do gleby !

Wczoraj testowałem w trasie te NB+. Rzeczywiście świecą zajebiście, bo jak się zrównywałem z samochodami wyposażonymi w ksenony, to droga przed nimi wcale nie była duzo lepiej oświetlona od tej przede mną zlosnik.gif

Tylko ta trwałośc mnie martwi.. buu.gif

Napisano

> Wczoraj testowałem w trasie te NB+. Rzeczywiście świecą zajebiście, bo jak się zrównywałem z

> samochodami wyposażonymi w ksenony, to droga przed nimi wcale nie była duzo lepiej oświetlona

> od tej przede mną

No wlasnie kurcze wczesniej jezdzilem giulietta z ksenonami i dlatego szczeka ,az tak mi opadla wink.gif

> Tylko ta trwałośc mnie martwi..

Trzeba bedzie wiesniackie dzienne zalozyc frown.gif

Napisano
  • Autor

> No wlasnie kurcze wczesniej jezdzilem giulietta z ksenonami i dlatego szczeka ,az tak mi opadla

> Trzeba bedzie wiesniackie dzienne zalozyc

takie? zlosnik.gif

Bo ja raczej wolałbym coś takiego

Napisano

Dobre żarówki, zauważalna różnica w jakości oświetlenia w porównaniu do innych +30% czy +50%. Cena też przystepna - <50zł za kpl H4. Obecnie mam je wrzucone do Mazdy, jeżdżę na razie pierwszy miesiąc.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> takie?

> Bo ja raczej wolałbym coś takiego

Musze zmierzyc skrzela w zderzaku smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.