Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapieczone aluminiowe nakrętki na wentyle...

Featured Replies

Napisano

...mam dokładnie takie...i są tak zapieczone że nie da rady odkręcić tego w żaden sposób...nawet kombinerkami i szczypcami próbowałem...macie jakies pomysły ?? ogrzewanie zapalnicza tez na niewiele sie zdaje, w temp plusowej też bez zmian... angryfire.gif

kapturki_na_wentyle.jpg

Napisano

coca cola ?

Napisano

> ...mam dokładnie takie...i są tak zapieczone że nie da rady odkręcić tego w żaden sposób...nawet

> kombinerkami i szczypcami próbowałem...macie jakies pomysły ?? ogrzewanie zapalnicza tez na

> niewiele sie zdaje, w temp plusowej też bez zmian...

Znam to niestety,az za dobrze.

Ja probowalem brzeszczotem je rozciac,ale ostatecznie wentyl sie uszkodzil.

Reasumujac jedz na wymiane wentyli,oszczedzisz czas i nerwy.

Na przyszlosc smaruj wentyle smarem przed przykreceniem alu nakretek na wentyla.

Napisano

> ...mam dokładnie takie...i są tak zapieczone że nie da rady odkręcić tego w żaden sposób...nawet

> kombinerkami i szczypcami próbowałem...macie jakies pomysły ?? ogrzewanie zapalnicza tez na

Uuuła. Kolejny raz będe to mówił. Zimą stosuję tylko plastikowe nakrętki. Niestety ale aluminium i sól w połączeniu działają tak jak u ciebie. Jeśli masz zawory metalowe skręcane to najlepiej naciąć brzeszczotem. Jak masz zwykłe gumowe to od razu jedź sobie je wymień i po kłopocie.

Napisano

Miałem podobne i niestety skończyło się wymianą wentyli u wulkanizatora , szykuj kasę i do dzieła

Napisano

spróbuj żabą

Napisano

> spróbuj żabą

Bedzie sie krecil wtedy razem z wentylem.

Opcja na 2 zaby-wtedy bankowo rozwali wentyl i nie dojedziesz do wulkanizatora nawet.

Napisano

Zastanawia mnie, kto wpadł na pomysł tak niebezpiecznego połączenia aluminium - mosiądz.

Przecież odrobina wody i tworzy się ogniwo i aluminium zaczyna bardzo korodować i się zapieka.

Napisano
  • Autor

> Zastanawia mnie, kto wpadł na pomysł tak niebezpiecznego połączenia aluminium - mosiądz.

> Przecież odrobina wody i tworzy się ogniwo i aluminium zaczyna bardzo korodować i się zapieka.

..nie wiem, były takie jak kupiłem samochód... ok.gif

Napisano

> Znam to niestety,az za dobrze.

> Ja probowalem brzeszczotem je rozciac,ale ostatecznie wentyl sie uszkodzil.

> Reasumujac jedz na wymiane wentyli,oszczedzisz czas i nerwy.

> Na przyszlosc smaruj wentyle smarem przed przykreceniem alu nakretek na wentyla.

Z doświadczenia wiem ,ze odkręcić się da tylko w imadle... zaworki masz do wymiany, jak będziesz kręcił kombinerkami to wyciągniesz samą rurkę z maszynką i zejdzie Ci powietrze. Jedź na wulkanizację i je zmień. Możesz zeszlifować je cienkim flexem albo "dremelem" i wtedy może odkręcisz.

Na przyszłość to kupuj chromowane zakrętki albo zwykłe plastikowe...unikniesz takich niespodzianek.

Napisano

> Zastanawia mnie, kto wpadł na pomysł tak niebezpiecznego połączenia aluminium - mosiądz.

> Przecież odrobina wody i tworzy się ogniwo i aluminium zaczyna bardzo korodować i się zapieka.

ale ładne są zlosnik.gif

Napisano

> ale ładne są

Mogli by je chociaż polakierować.

A najlepiej dawać chromowane.

Napisano

jak to kto? tjuningi zlosnik.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.