Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mały 4x4 poszukiwania...

Featured Replies

Napisano

Szukam małego samochodu z 4x4 - nie musi byc stały z reduktorem i blokadami.. zlosnik.gif

Chodzi głównie przejazd niezaleznie od pogody ok 500 metrowego odcinka polnej drogi....

Skoro się mieszka na za kara.gif to sa też minusy....

napęd może być dołaczany - chodzi o to zeby pracowały 4 łapy a nie dwie.. zlosnik.gif

Warunków jest kilka :

1. Auto nowe

2. przyzwoity bagaznik powiedzmy min 250 litrów

3 5 drzwi

4 im mniejszy tym lepszy (z uwagi na parkowanie

5 budzet powiedzmy 70kzł niechętnie ciut więcej...

Najmniejszy i najtańszy spełniajacy te warunki to IMO SX4/sedici ale może o czyms nie pomyslalem? albo nie wiem że wystepuje w wersji 4x4?

Podpowiedzcie proszę..

edit Niva odpada za bardzo hardkorowy.. zlosnik.gif

Napisano

Może Panda 4x4?? hmm.gif

Napisano

> Może Panda 4x4??

To zależy, jak głębokie błoto jest do przebrnięcia. Mam wrażenie, że Jimny będzie lepszym wyborem, choć jak napisał leff, nie spełnia kryterium liczby drzwi.

Pozdro

Bartek

Napisano
  • Autor

> Jimny ale nie ma 5d

Drzwi można by przeżyć ale ma zdecydowanie za mały bagażnik...

Napisano
  • Autor

> Może Panda 4x4??

Panda 4x4 chyba nie jest oferowana w Polsce... - rpzynajmniej nie była w 2010 roku...

Poza tym jeżeli by rozpatrywać Pande to lepiej Jimny...- troszkę wiekszy i prawdziwie terenowy...

Napisano
  • Autor

> To zależy, jak głębokie błoto jest do przebrnięcia.

Bloto nie jest glebokie i ja ta drogę pokonuje bez wiekszych problemów samochodem z napędem na przód - z tym że musze się chwilami "przebijać rozpedem" zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif - a trudno mi od Kobiety wymagać zeby się "troszkę rozpędzała z górki" po błocie to wtedy łatwiej podjedzie pod górę...

Problem nie w głębokości błota co w braku trakcji...

Napisano
  • Autor

> Dacia duster fajna jest

Rozpatrywałem ale jest dłuższa 20 cm od SX4 co w parkowaniu "ściśle miejskim" może być duzym minusem....

Napisano

> Bloto nie jest glebokie i ja ta drogę pokonuje bez wiekszych problemów samochodem z napędem na

> przód - z tym że musze się chwilami "przebijać rozpedem" - a trudno mi od Kobiety wymagać

> zeby się "troszkę rozpędzała z górki" po błocie to wtedy łatwiej podjedzie pod górę...

> Problem nie w głębokości błota co w braku trakcji...

No to ta Panda to niegłupi pomysł.

Ale Jimny i tak lepszy. A jak Ci w nim brakuje bagażnika, to złóż kanapę z tyłu.

Jak często będziesz potrzebował full bagażnik, raz na miesiąc?

Sedici/SX4 jest fajny, są wersje 4WD, ale ma opinię paliwożernego (benzyna) i trzeba uważać na sprzęgło w zestawie z dieslem (problem coś jak w Subaru).

Pozdro

Bartek

Napisano
  • Autor

> No to ta Panda to niegłupi pomysł.

> Ale Jimny i tak lepszy. A jak Ci w nim brakuje bagażnika, to złóż kanapę z tyłu.

> Jak często będziesz potrzebował full bagażnik, raz na miesiąc?

To nie tak..

Tym autem jeździłaby Zona i dwoje dzieci.... W bagaźniku jimny zmieszczą się dwa plecaki szkolne i nic więcej...

Żona potrzebuje jeszcze miejsca na swoje słuzbowe drobiazki - laptop + druga nieco większa torba oraz miejsca na zakupy....czasami do tego dochodzi duza torba "na basen" dlatego pisałem o takim bagażniku...

Chodziło o to żeby nie trzeba było kombinowac przy przewiezieniu 2 zgrzewek wody....

Napisano

> Tym autem jeździłaby Zona i dwoje dzieci....

> Chodziło o to żeby nie trzeba było kombinowac przy przewiezieniu 2 zgrzewek wody....

Jak dla kobiety z dziećmi, to nie szukasz małego auta - nie wiesz, że samochód dla kobiety to taka większa torebka ? One na codzień wożą taki zestaw drobiazgów, że Ty byś spokojnie dzięki temu przeżył tydzień.

Ale do rzeczy - jak dla mnie wybór jest prosty - Yeti.

Napisano
  • Autor

> Jak dla kobiety z dziećmi, to nie szukasz małego auta - nie wiesz, że samochód dla kobiety to taka

> większa torebka ?

Wiem ale tą torebke trzeba też zaparkować...

.

> Ale do rzeczy - jak dla mnie wybór jest prosty - Yeti.

Skromnie wyposażona wersja 4x4 to 82 kzł - IMO za duzo ale dzięki za info

Napisano

klik

klik

no i ma blokadę waytogo.gif

znajomy ma już 3 lata co prawda nie cross ale daje radę i to ostro waytogo.gif

aha - trójka dzieci on board

Napisano

> Wiem ale tą torebke trzeba też zaparkować...

Moja żona najpierw twierdziła, że chcę nową zabawkę dla siebie, a potem się w zwierzaku zakochała.

> Skromnie wyposażona wersja 4x4 to 82 kzł

Nie patrz na cennik, idź do salonu i rozmawiaj, to nie jest cena transakcyjna.

Napisano

> Szukam małego samochodu z 4x4 - nie musi byc stały z reduktorem i blokadami..

Suzuki Ignis 4x4 byłby dobry, tylko nie jestem pewny czy jeszcze nowe sprzedają?

Pozdrawiam.

Napisano

> Panda 4x4 chyba nie jest oferowana w Polsce... - rpzynajmniej nie była w 2010 roku...

Na allegro jest kilkanaście sztuk zlosnik.gif

Napisano

> Suzuki Ignis 4x4 byłby dobry, tylko nie jestem pewny czy jeszcze nowe sprzedają?

Nope.

Ale Ignis jest żałośnie plastikowy i bezpłciowy. Wiem, bo jeździłem takim.

Jego "następcą" jest SX4 - dużo fajniejsze autko.

Pozdro

Bartek

Napisano

> To nie tak..

> Tym autem jeździłaby Zona i dwoje dzieci.... W bagaźniku jimny zmieszczą się dwa plecaki szkolne i

> nic więcej...

> Żona potrzebuje jeszcze miejsca na swoje słuzbowe drobiazki - laptop + druga nieco większa torba

> oraz miejsca na zakupy....czasami do tego dochodzi duza torba "na basen" dlatego pisałem o

> takim bagażniku...

> Chodziło o to żeby nie trzeba było kombinowac przy przewiezieniu 2 zgrzewek wody....

No to przymierz się do SX4/Sedici.

Razem z silnikiem benz dostaniesz automat. Ewentualnie wersja 2.0l A/T z USA - ładna sztuka.

A na forum suzuki doczytasz resztę.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Jeżeli nie musi być nówka i nie musi kosztować 70kPLN zeby.GIF to może Vitarka z działu Giełda.

Autko warte zainteresowania.

Napisano

> Szukam małego samochodu z 4x4 - nie musi byc stały z reduktorem i blokadami..

> Chodzi głównie przejazd niezaleznie od pogody ok 500 metrowego odcinka polnej drogi....

> Skoro się mieszka na za to sa też minusy....

> napęd może być dołaczany - chodzi o to zeby pracowały 4 łapy a nie dwie..

> Warunków jest kilka :

> 1. Auto nowe

> 2. przyzwoity bagaznik powiedzmy min 250 litrów

> 3 5 drzwi

> 4 im mniejszy tym lepszy (z uwagi na parkowanie

> 5 budzet powiedzmy 70kzł niechętnie ciut więcej...

> Najmniejszy i najtańszy spełniajacy te warunki to IMO SX4/sedici ale może o czyms nie pomyslalem?

> albo nie wiem że wystepuje w wersji 4x4?

> Podpowiedzcie proszę..

> edit Niva odpada za bardzo hardkorowy..

vitara zlosnik.gif

Napisano

Panda 4x4 z dodatkowym bagażnikiem na dachu hehe.gifok.gif

lub

500-tka z dwoma bagażnikami zlosnik.gif ( już niebawem ma wyjść z napędem 4x4 )

Napisano
  • Autor

> Suzuki Ignis 4x4 byłby dobry, tylko nie jestem pewny czy jeszcze nowe sprzedają?

Od 2 lat nie ma w ofercie...

Napisano
  • Autor

> Jeżeli nie musi być nówka i nie musi kosztować 70kPLN to może Vitarka z działu Giełda.

> Autko warte zainteresowania.

Coś nie mogę znaleźć...

Napisano

wróciłem z biednych bieszczad i króluje octavia 4x4, daci od groma w sumie to chyba z 10 sztuk widziałem 4x4 ładne toto i całe multum fiatów sedici

Napisano

> klik

> klik

> no i ma blokadę

> znajomy ma już 3 lata co prawda nie cross ale daje radę i to ostro

> aha - trójka dzieci on board

może i daje radę ale imho paskudniejszej paskudy (ten przód panic.gif) to niemal nie da się znaleźć!

Napisano

Polecam Sedici/SX4! Mam 1,6 4x4.

Całkiem fajne autko, wymiary jak segment B, fajna trakcja, dołączany napęd, świetne sprężyste zawieszenie (przy tym prosta konstrukcja).

Co do spalania to 50/50 trasa/miasto spala mi (włączona klima dość ciężka noga, sporo tirów wyprzedzanych) 7-8 l/100km. W samym mieście nie miałem okazji sprawdzić ale raczej ok.10l/100km. Przy oponach 205 i aerodynamice kiosku z gazetami to może nie jest mistrz jazdy "na kropelce" ale dramatycznie nie jest. W razie czego to według userów z forum Suzuki całkiem nieźle znosi gazowanie. No i za zakładany przez Ciebie budżet masz nieźle wyposażone auto. Ma jakieś tam swoje wady typu plastikowa deska (nieźle spasowana), czy poskrzypujący fotel (opanowany temat na forum Suzi), ale które auto ich nie ma?

pozdro

Napisano
  • Autor

> wróciłem z biednych bieszczad i króluje octavia 4x4,

Octavia jak sadze znacznie przekracza 4 metry długosci...

Napisano

> Octavia jak sadze znacznie przekracza 4 metry długosci...

w sumie tak kolego, ale pakowne kombi i fajnie jedzie czasami warto przemyslec wymiary 2 razy

Napisano

> może i daje radę ale imho paskudniejszej paskudy (ten przód ) to niemal nie da się znaleźć!

bładzisz skromny.gif

nyssan żuk wkleic zdjecie ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> w sumie tak kolego, ale pakowne kombi i fajnie jedzie czasami warto przemyslec wymiary 2 razy

Masz racje,

ale nie bardzo chcemy mieć dwa pakowne kombi w rodzinie... zlosnik.gif

poza tym Żona "pod pracą" ma wyjatkowo ciasny parking...

Napisano

> Masz racje,

> ale nie bardzo chcemy mieć dwa pakowne kombi w rodzinie...

> poza tym Żona "pod pracą" ma wyjatkowo ciasny parking...

słuchaj w najnowszym top gear opisują pande 4x4 jak po stoku śmigała... wiem ze przymałe ale fajna zabawka

Napisano

> Masz racje,

> ale nie bardzo chcemy mieć dwa pakowne kombi w rodzinie...

> poza tym Żona "pod pracą" ma wyjatkowo ciasny parking...

jimy to jedno z lepszy aut terenowych w swojej cenie ale malo przyjemnie jedzi sie nim po asfalcie

wiec jesli ma to byc okazjonalne 4WD to sx4 bedzie dobrym wyborem

Napisano
  • Autor

> słuchaj w najnowszym top gear opisują pande 4x4 jak po stoku śmigała... wiem ze przymałe ale fajna

> zabawka

Jak Fiat wprowadzał Pandę to oglądałem program jeździe w warunkach górskich... fakt w filmie dawała rade....

Ale:

1. wyjatkowo paskudna w tych wersjach...

2. ma 3 drzi

3. za mały bagaznik....

Czuje ze skończy się na SX4/sedici....

Napisano

> Jak Fiat wprowadzał Pandę to oglądałem program jeździe w warunkach górskich... fakt w filmie

> dawała rade....

> Ale:

> 1. wyjatkowo paskudna w tych wersjach...

> 2. ma 3 drzi

> 3. za mały bagaznik....

> Czuje ze skończy się na SX4/sedici....

mimo wszystko skoro malo miejsca to brałbym jimnyego ale pewnie skonczysz na sedici, fajne autko nawet

Napisano
  • Autor

> mimo wszystko skoro malo miejsca to brałbym jimnyego ale pewnie skonczysz na sedici, fajne autko

> nawet

Jakbym miał jeździć w cieższym terenie to tez byłby Jimny...

Chodzi o dojazd 500 metrów polną czasami blotnista droga która od biedy da sie przejechać przednionapędówką - z tym że miejscami trzeba sie rozpedzic....

Napisano

> Jakbym miał jeździć w cieższym terenie to tez byłby Jimny...

> Chodzi o dojazd 500 metrów polną czasami blotnista droga która od biedy da sie przejechać

> przednionapędówką - z tym że miejscami trzeba sie rozpedzic....

a nie lepiej po prostu 5 wywrotek żwiru za 3 tysiace okolo wysypac??

Napisano

> a nie lepiej po prostu 5 wywrotek żwiru za 3 tysiace okolo wysypac??

w moja "droge" wsypalem juz 14 (słownie czternaście) wywrotek typu kamaz i dalej 4x4 to podstawa ze po deszczu czy roztopach spokojnie dojechac do domu...

Napisano
  • Autor

> a nie lepiej po prostu 5 wywrotek żwiru za 3 tysiace okolo wysypac??

jakby 5 wytarczyło to moze i lepiej...

Ale mysle ze 5 nie wystarczy

po drugie na początku drogi mieszka psychol skarżący wszystko - kiedyś napisał skargę na sąsiada który wyłozył płytami drogę przed swoja posesją (na dł ok 30 metróe) i sąsiad po roku musiał " przywrócic droge do stanu poprzedniego"

i po trzecie naped 4x4 zabierasz ze soba tam gdzie jedziesz a wysypany żwir nie.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> jakby 5 wytarczyło to moze i lepiej...

> Ale mysle ze 5 nie wystarczy

> po drugie na początku drogi mieszka psychol skarżący wszystko - kiedyś napisał skargę na sąsiada

> który wyłozył płytami drogę przed swoja posesją (na dł ok 30 metróe) i sąsiad po roku musiał "

> przywrócic droge do stanu poprzedniego"

> i po trzecie naped 4x4 zabierasz ze soba tam gdzie jedziesz a wysypany żwir nie....

no tak

Napisano

> w moja "droge" wsypalem juz 14 (słownie czternaście) wywrotek typu kamaz i dalej 4x4 to podstawa ze

> po deszczu czy roztopach spokojnie dojechac do domu...

to je polska wlasdnie, kolega mial taka sytuacje ale kilka wywrotek i 300metrow super drogi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.