Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

20tyś zł - dawno nie było takiego tematu? ;)

Featured Replies

Napisano

> Lacetti sobie odpuść... ,

Jakieś uzasadnienie, czy "bo to dełu, a dełu to sick.gif - co prawda nigdy nie jeździłem, ale jak coś nazywa się dełu, to musi być syf" ?

Ale jasne, lepiej przystanek od dziadka z Niemiec, ateisty co tylko nach Kirche und zuruck, byle duży i właściwy znaczek był.

Napisano

> Astra ma wdzięk i polot bawarskiego drwala, ale za to ma coś, czego nie mają auta "z duszą" - czyli

> trwałość.

nie sposób się nie zgodzić grinser006.gif

Napisano

> Tak więc wszystko zależy od egzemplarza.

i od tego czy pod maską jest silnik X16XEL one słyną z picia oleju. Mój też sobie lubi wypić jak się go przypiłuje. Podczas spokojnej jazdy ubytków większych brak.

Napisano

Mam dobrego znajomego, posiadającego Hondę Civic "Shuttle", oraz kilka "Uniaków" i nie widzi różnicy. Rdzewieje tak samo, i w Uno i w Civicu musiał robić głowicę po 200kkm.... tak więc już nie koloryzujmy, jaki ten Fiat zły... jak ktoś 20 letniego malucha zamienia na 3 letnią Hondę, to rzeczywiście, nie ma porównania.... ale w tych samych rocznikach... już jest nieco inaczej...

Napisano

> Ale jasne, lepiej przystanek od dziadka z Niemiec, ateisty co tylko nach Kirche und zuruck, byle

> duży i właściwy znaczek był.

typowe podejście osoby kupującej tylko krajówki, ja tam nigdy się na sprowadzonych autach nie zawiodłem zawsze byłem zadowolony i zawsze kupuje auta ok 10letnie i wszystkie bezwypadki.

Napisano

> Jakieś uzasadnienie, czy "bo to dełu, a dełu to - co prawda nigdy nie jeździłem, ale jak coś

> nazywa się dełu, to musi być syf" ?

> Ale jasne, lepiej przystanek od dziadka z Niemiec, ateisty co tylko nach Kirche und zuruck, byle

> duży i właściwy znaczek był.

Poczytaj kilka wątków kolegi rwcika - on chyba miał i nadal ma lacetti od nowości ... czytając kiedyś jego tematy nie myślałem wczesniej że lacetti to tak kiepskie auto...

Napisano

> Poczytaj kilka wątków kolegi rwcika - on chyba miał i nadal ma lacetti od nowości ... czytając

> kiedyś jego tematy nie myślałem wczesniej że lacetti to tak kiepskie auto...

Niektóre egz. są po prostu pechowe wink.gif

A poważnie to u mnie w rodzinie były 2. Jeden bezawaryjnie dojechał do 98kkm i 5 lat (już sprzedany). Drugi (mój) ma 3 lata i 50kkm i (odpukać) jedyną "awarią" był przerwany kabelek od głośnika w drzwiach.

Za 20 tyś. nie kupi się innego 3-letniego auta tej klasy z potwierdzoną historią (prawdziwą, a nie "tworzoną" naprędce w chińskiej książce przeglądów zlosnik.gif)

Napisano

> Mam dobrego znajomego,

A ja znam gościa który jeździ S5, innego od X6, i jeszcze kogoś z M5. Każdy z nich nawet prowadziłem. Audi jest bezpłciowe, w bawarce pękają felgi a m-pałer na trasie Wawa-Zakopane trzeba było 2 razy tankować. Tylko co z tego? zlosnik.gif

> posiadającego Hondę Civic "Shuttle", oraz kilka "Uniaków" i nie widzi różnicy.

Między jednym a drugim trupem raczej ciężko dostrzec różnice.

> już nie koloryzujmy, jaki ten Fiat zły... jak ktoś 20 letniego malucha zamienia na 3 letnią

> Hondę, to rzeczywiście, nie ma porównania.... ale w tych samych rocznikach... już jest nieco

> inaczej...

Porównuję 3-5 letnie Stilo z 3-6 letnim Getzem. Ten drugi -mała miejska popierdziawa- robiony przez tandetnych Koreańczyków odbiega w założeniu pod względem ceny/klasy od -prawie jak niemieckiego- Fiata. Szkoda tylko, że Hultaj ma nalatane prawie 160k km i idzie jak burza, podczas gdy Stilo bardziej jak tornado, wyciągało kasę z portfela. W Getz wymiana żarówki trwa 2min na stacji benzynowej, w Stilo przynajmniej pół godziny z dobrze przygotowanym sprzętem demontażowym w garażu. Podobnie jest z amortyzatorami, filtrami i całą resztą. Eksploatacja w Stilo nie polegałą na wymianie gumki w zawieszeniu, tylko wariatora, komputera sterowaniem wtrysku i grzebaniem w poduszce pod siedzeniem pasażera. Mogę Ci porównać Fiata Brava kupionego w salonie i w okresie gwarancji wracającego do niego bodajże 21 razy z SX4 gdzie jedyną fabryczną usterkę katalizatora usunęli z pocałowaniem w dupkę wink.gif Wspomniana Brava jeździła bezawaryjnie 120k km i zaczęła się sypać, przy 180k km i dwukrotnym holowaniu poddałem się i popchnąłem ją do żyda. Gdybym dodatkowo opierał się na doświadczeniach znajomych, mógłbym jeszcze dorzucić przeboje z AR166, AR147 i kilkoma innymi włoszkami.

I ponownie - tak jak pisałem wyżej- nie twierdzę, że wszystkie fiaty się psują, tylko, że ja już nie mam ochoty tego sprawdzać wink.gif

Napisano

Identyczny temat dopiero co przerabiałem

Potrzeba coś dla żony....

Zaczeło się od Mazdy 3

następnie Civic VII

potem trafił się fajny Yaris II

i zakończyło się na Corolli E12 Kombi.

I teraz wiem, że to był najlepszy wybór....

Wiesz jak się tym jeździ...??? Wszystkie poprzedniki odpadają w przedgiegach!

Napisano
  • Autor

Patrząc na ceny wątpię, że znajdę Corollę max 7-8 letnią do 20tys.

• 2 tygodnie później...
Napisano

By nie tworzyć nowego wątku, pociągnę ten temat.

Kolega szuka auta za kwotę 20 000 zł.

Auta, które go interesują:

- Opel Astra III,

- Ford Focus II,

- Toyota Corolla,

- Fiat Stilo,

- Nisan Almera.

To co napisano w postach powyżej przeczytałem. Swoje doświadczenia z różnymi autami też mam. Żadnego z listy powyżej nie miałem więc nie mogę mu doradzić co kupić i dlaczego. Doświadczonych z ww. markami proszę o radę, na co zwrócić uwagę oglądając takie uzywane auta.

Napisano

> By nie tworzyć nowego wątku, pociągnę ten temat.

> Kolega szuka auta za kwotę 20 000 zł.

> Auta, które go interesują:

> - Opel Astra III,

> - Ford Focus II,

> - Toyota Corolla,

> - Fiat Stilo,

> - Nisan Almera.

> To co napisano w postach powyżej przeczytałem. Swoje doświadczenia z różnymi autami też mam.

> Żadnego z listy powyżej nie miałem więc nie mogę mu doradzić co kupić i dlaczego.

> Doświadczonych z ww. markami proszę o radę, na co zwrócić uwagę oglądając takie uzywane auta.

A czego kolega oczekuje od samochodu?

Bo w zasadzie kazde z nich bedzie OK, jezeli znajdzie zadbaneok.gif

Napisano

koledze znalazłem Foke I z 2003 roku za 16 500 zł

F II do 20 000 zł to ciężej znaleźć, te dobrze wypasione i w nienagannym stanie.

Astry III też nie wiele lepiej, wg mnie albo szukać starszego ale bardzo dobrze utrzymanego, albo dołożyć, szkoda później ładować w naprawy co chwile pieniądze. Nikt za 20 k PLN dobrego auta, tego młodszego Ci nie sprzeda.

Napisano

> wiesz - jak on wcześniej miał Hondę, to raczej nie stanie się fiacikarzem i nie da się przekonać,

> że w jego aucie nic się nie psuje, bo tylko wymienił alternator, sprzęgło, i skrzynię biegów,

> bo to tylko eksploatacja.

Czemu? smile.gif Ja się przekonałem i nie żałuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.