Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

UWAGA FIRMA OSZUST

Featured Replies

Napisano

> poczytać panowie, poczytać co napisał kojdus.

> On nie ma czasu na bieganie za gościem, który jest na drugim końcu Polski. Jest na prawdę mocno

> zajętym człowiekiem i jeśli ma wolną chwilę to odpoczywa.

> To tylko kilka stówek, za to mu nic nie zrobią na Policji. Już tym wątkiem narobił mu większego

> gnoju niż donosem na Policję. W ciągu 2 dni jest 1700!!! odwiedzających. Na innych forach

> drugie tyle.

Jeśli kojdus czuje się oszukany to ma prawo zgłosić to na policję a także dostać zwrot pieniędzy od allegro. W tej sytuacji nie ma lepszego sposobu na szybkie załatwienie sprawy. Ale jak woli syfić gościowi i kosztem straconych pieniędzy bawić się oczerniając go gdzie się da to proszę bardzo. Tylko, że rozwiązanie nr2 może być źródłem problemów i trzeba o tym pamiętać.

Napisano

Tylko, że rozwiązanie nr2 może być źródłem problemów i trzeba o tym pamiętać.

Może jeśli oskarżenia byłby bezpodstawne, a wierzę, że kolega sobie przecież całej tej sytuacji nie wymyślił i faktycznie miała miejsce. Jedyne słuszne rozwiązanie to odzyskanie kasy oraz zmieszanie ich z błotem.

Napisano

> Ale jak woli

> syfić gościowi i kosztem straconych pieniędzy bawić się oczerniając go gdzie się da to proszę

> bardzo.

Oczerniłby go, gdyby napisał o nim nieprawdę.

Napisano

> Tylko, że rozwiązanie nr2 może być źródłem problemów i trzeba o tym pamiętać.

> Może jeśli oskarżenia byłby bezpodstawne, a wierzę, że kolega sobie przecież całej tej sytuacji nie

> wymyślił i faktycznie miała miejsce. Jedyne słuszne rozwiązanie to odzyskanie kasy oraz

> zmieszanie ich z błotem.

A ja nie rozumiem dlaczego kupujący zrezygnował z dochodzenia swoich praw ale jaki to On pokrzywdzony to chce poinformować jak najwięcej osób. Oczywiście, że tak można ale rozsądne rozwiązanie to nie jest

Napisano

> A ja nie rozumiem dlaczego kupujący zrezygnował z dochodzenia swoich praw ale jaki to On

> pokrzywdzony to chce poinformować jak najwięcej osób. Oczywiście, że tak można ale rozsądne

> rozwiązanie to nie jest

A skąd wiesz, że zrezygnował?

Skąd wiesz czy nie dochodzi tak swoich praw ale przy okazji chce ostrzec (między innymi Ciebie) przed kupowaniem czegokolwiek u tego sprzedawcy? Skąd wiesz, czy nie robi tego z sympatii do użytkowników forum a nie z chęci zemsty? palacz.gif

Napisano

WITAM WSZYSTKICH CIEKAWYCH ZUPY Z ALTERNATORA

PODAJE SKŁADNIKI

PO PIERWSZE GOŚĆ ZAKUPIŁ ALTERNATOR DO E 36 1.8 IS BO TAKI BYŁ WYSTAWIONY,NIGDY NIE MIELIŚMY DO E 30

PO DRUGIE KUPIŁ GO NA WŁASNE RYZYKO ,TAK STWIERDZIŁ PONIEWAŻ CZYTAŁEM MU NUMERY Z ALTERNATORA

PO TRZECIE DZWONI PO OKOŁO 3 TYGODNIACH ŻE CHCE ZWRÓCIĆ BO MA INNY ,TAKIE SPRAWY SIĘ ZAŁATWIA OD RAZU NIE NASZA WINA ŻE GOŚĆ NIE WIE CZYM JEŻDZI,

PO CZWARTE PRAWDĄ JEST TO ŻE KAZAŁEM MU ZUPĘ UGOTOWAĆ NA TYM ALTERNATORZE W SWOJEJ RESTAURACJI ,ALE BREDNIĄ WYMYŚLONĄ JEST TO ŻE NAZWAŁEM GO FRAJEREM TO DODAŁ OD SIEBIE WIDOCZNIE TAK SIĘ CZUJE,

NATOMIAST CIEKAWY JEST FAKT ŻE OPISAŁ FIRMĘ Z KTÓREJ PACZKA WYSZŁA ,A NIE FIRMĘ OD KTÓREJ KUPIŁ ,A WYSZŁA DLA TEGO ŻE MUSIAŁEM WYJECHAĆ I PRZEKAZAŁEM PACZKĘ SĄSIADOM PROSZĄC ICH O WYSYŁKĘ ,JAK KOLEDZY PISALI FIRMA POL-CARS JUŻ JEST W TRAKCIE ZAŁATWIENIA FORMALNOŚCI ZWIĄZANYCH Z ROZGŁOSEM NA FORUM ,ZWROTY ZA PRZESYŁKI PRZEZ NIE UWAGĘ KUPUJĄCYCH SĄ WIĘKSZE NIŻ ALTERNATOR ZA 100 ZŁ ,ŻE TAK POWIEM TO ŻADNE PIENIĄDZE PANIE Z WARSZAWY ,WIDAĆ RESTAURACJA PAŃSKA NA ZUPIE Z ALTERNATORA DŁUGO NIE POCIĄGNIE, PROSZĘ ZMIENIĆ MENU ...POZDRAWIAM POL-GARD food.gif

Napisano

> WITAM WSZYSTKICH CIEKAWYCH ZUPY Z ALTERNATORA

> PODAJE SKŁADNIKI

> PO PIERWSZE GOŚĆ ZAKUPIŁ ALTERNATOR DO E 36 1.8 IS BO TAKI BYŁ WYSTAWIONY,NIGDY NIE MIELIŚMY DO E

> 30

> PO DRUGIE KUPIŁ GO NA WŁASNE RYZYKO ,TAK STWIERDZIŁ PONIEWAŻ CZYTAŁEM MU NUMERY Z ALTERNATORA

> PO TRZECIE DZWONI PO OKOŁO 3 TYGODNIACH ŻE CHCE ZWRÓCIĆ BO MA INNY ,TAKIE SPRAWY SIĘ ZAŁATWIA OD

> RAZU NIE NASZA WINA ŻE GOŚĆ NIE WIE CZYM JEŻDZI,

> PO CZWARTE PRAWDĄ JEST TO ŻE KAZAŁEM MU ZUPĘ UGOTOWAĆ NA TYM ALTERNATORZE W SWOJEJ RESTAURACJI ,ALE

> BREDNIĄ WYMYŚLONĄ JEST TO ŻE NAZWAŁEM GO FRAJEREM TO DODAŁ OD SIEBIE WIDOCZNIE TAK SIĘ CZUJE,

> NATOMIAST CIEKAWY JEST FAKT ŻE OPISAŁ FIRMĘ Z KTÓREJ PACZKA WYSZŁA ,A NIE FIRMĘ OD KTÓREJ KUPIŁ ,A

> WYSZŁA DLA TEGO ŻE MUSIAŁEM WYJECHAĆ I PRZEKAZAŁEM PACZKĘ SĄSIADOM PROSZĄC ICH O WYSYŁKĘ ,JAK

> KOLEDZY PISALI FIRMA POL-CARS JUŻ JEST W TRAKCIE ZAŁATWIENIA FORMALNOŚCI ZWIĄZANYCH Z

> ROZGŁOSEM NA FORUM ,ZWROTY ZA PRZESYŁKI PRZEZ NIE UWAGĘ KUPUJĄCYCH SĄ WIĘKSZE NIŻ ALTERNATOR

> ZA 100 ZŁ ,ŻE TAK POWIEM TO ŻADNE PIENIĄDZE PANIE Z WARSZAWY ,WIDAĆ RESTAURACJA PAŃSKA NA

> ZUPIE Z ALTERNATORA DŁUGO NIE POCIĄGNIE, PROSZĘ ZMIENIĆ MENU ...POZDRAWIAM POL-GARD

Panie wystawiasz Pan sobie tym wpisem lepsze świadectwo niż zrobił to człowiek co kupił alternator. Wyzywanie ludzi od ch.. w komentarzach na allegro też.

Napisano
  • Autor

> WITAM WSZYSTKICH CIEKAWYCH ZUPY Z ALTERNATORA

> PODAJE SKŁADNIKI

> PO PIERWSZE GOŚĆ ZAKUPIŁ ALTERNATOR DO E 36 1.8 IS BO TAKI BYŁ WYSTAWIONY,NIGDY NIE MIELIŚMY DO E

nieprawda podczas rozmowy byłpan zdziwiony ze w e36 jest inny alternator niż w e30. podczas rozmowy twierdził pan ,ze jest to alternator do mojego modelu silnika.

> 30

> PO DRUGIE KUPIŁ GO NA WŁASNE RYZYKO ,TAK STWIERDZIŁ PONIEWAŻ CZYTAŁEM MU NUMERY Z ALTERNATORA

nie czytał pan zadnych numerów poniewaz niemiał pan tego urządzenia przy sobie " miał być w pana drugiej firmie"

> PO TRZECIE DZWONI PO OKOŁO 3 TYGODNIACH ŻE CHCE ZWRÓCIĆ BO MA INNY ,TAKIE SPRAWY SIĘ ZAŁATWIA OD

dostałem go po tygodniu to po pirwsze, może pan sobie sprawdzić date odbioru

po drugie zadzwoniłem do pana dwa dni po otrzymaniu paczki(w momencie kiedy mechanik stwierdził różnice)

paczka w ciągu trzech tygodni została do Pana wysłana dwukrotnie i dwa razy zdążyła do mnie wrócić.

po pierwszej wysyłce stwierdził Pan,ż e pracownicy nie wiedzieli o zwrocie i dlatego nie przyjeli paczki.

przy drugiej stwierdził Pan ,ze już jest za pózno i dlatego nie została odebrana.

za obie wysyłki ovzywiście JA zapłaciłem.

> RAZU NIE NASZA WINA ŻE GOŚĆ NIE WIE CZYM JEŻDZI,

Ja wiem czym jezdze i o tym z Panem rozmawiałem.

za to Pan jest swietnym specjalistą w dziedzinie motoryzacji i był pan bardzo zdziwiony ,że 1.8is w e30 i w e36 to nie ten sam silnik!!!!

Podczas zakupu pytałem o model z jakiego został wymontowany i powiedział pa ze jest to od E30.

> PO CZWARTE PRAWDĄ JEST TO ŻE KAZAŁEM MU ZUPĘ UGOTOWAĆ NA TYM ALTERNATORZE W SWOJEJ RESTAURACJI ,ALE

> BREDNIĄ WYMYŚLONĄ JEST TO ŻE NAZWAŁEM GO FRAJEREM TO DODAŁ OD SIEBIE WIDOCZNIE TAK SIĘ CZUJE,

bez komentarza...

> NATOMIAST CIEKAWY JEST FAKT ŻE OPISAŁ FIRMĘ Z KTÓREJ PACZKA WYSZŁA ,A NIE FIRMĘ OD KTÓREJ KUPIŁ ,A

> WYSZŁA DLA TEGO ŻE MUSIAŁEM WYJECHAĆ I PRZEKAZAŁEM PACZKĘ SĄSIADOM PROSZĄC ICH O WYSYŁKĘ ,JAK

> KOLEDZY PISALI FIRMA POL-CARS JUŻ JEST W TRAKCIE ZAŁATWIENIA FORMALNOŚCI ZWIĄZANYCH Z

> ROZGŁOSEM NA FORUM ,ZWROTY ZA PRZESYŁKI PRZEZ NIE UWAGĘ KUPUJĄCYCH SĄ WIĘKSZE NIŻ ALTERNATOR

> ZA 100 ZŁ ,ŻE TAK POWIEM TO ŻADNE PIENIĄDZE

jesli wszystkie tranzakcje zą załatwiane jak moja to napewno macie sporo reklamacji zwrotów itp.

mam nadzieje ze inni kupujacy nie zostali potraktowni tak jak ja. PANIE Z WARSZAWY ,WIDAĆ RESTAURACJA PAŃSKA NA

> ZUPIE Z ALTERNATORA DŁUGO NIE POCIĄGNIE, PROSZĘ ZMIENIĆ MENU ...POZDRAWIAM POL-GARD

Prosze sie martwic o swój biznes.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

No i jeszcze zastanawiajacy jest brak jakiegokolwiek paragonu lub rachunku???

Napisano

> Prosze sie martwic o swój biznes.

btw - zarcia do knajpy tez szukasz po smietnikach tak jak czesci do "samochodu" ? hahaha.gif

M.

P.S.

Do mnie argumetacja sprzedawcy trafia - moze dlatego ze sam miewalem takich kupujacych zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> btw - zarcia do knajpy tez szukasz po smietnikach tak jak czesci do "samochodu" ?

> M.

bez komentarza.

Napisano

> bez komentarza.

Widzisz nie chcę nikogo bronić ale sam przyznałeś że część była od innego modelu. Ja jak nie mam pewności to się umawiam ze sprzedawcą że jak nie będzie pasował to zwrócę. Jeśli sprzedawca się na to nie zgadza to nie kupuję/kupuję na własne ryzyko. Jeśli się tak umawiałeś to masz rację - sprzedawca Cię wyrolował. A jeśli nie to nie powinieneś mieć do nikogo pretensji. Nie możesz tego po prostu sprzedać?

Napisano

> btw - zarcia do knajpy tez szukasz po smietnikach tak jak czesci do "samochodu" ?

> M.

> P.S.

> Do mnie argumetacja sprzedawcy trafia - moze dlatego ze sam miewalem takich kupujacych

Łącząc oba zdania aż się ciśnie. Zajmujesz się sprzedażą żarcia ze śmietników? zlosnik.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano
  • Autor

> M.

> P.S.

> Do mnie argumetacja sprzedawcy trafia - moze dlatego ze sam miewalem takich kupujacych

co do Ciebie trafia ?

to ,że sprzedajesz towar niezgodny z zamówieniem a pózniej w arogancki sposób odmawiasz wymiany albo zwrotu na końcu obrażając kupującego?

a w miedzyczasie każesz kupującemu wysyłać towar i go nie odbierasz????

jak dla ciebie to jest ok to przepraszam.

Napisano
  • Autor

> Widzisz nie chcę nikogo bronić ale sam przyznałeś że część była od innego modelu. Ja jak nie mam

> pewności to się umawiam ze sprzedawcą że jak nie będzie pasował to zwrócę. Jeśli sprzedawca

> się na to nie zgadza to nie kupuję/kupuję na własne ryzyko. Jeśli się tak umawiałeś to masz

> rację - sprzedawca Cię wyrolował. A jeśli nie to nie powinieneś mieć do nikogo pretensji. Nie

> możesz tego po prostu sprzedać?

chyba zle zrozumiałes albo ja juz niejasno pisze.

to ,ze częsc jest od innego modelu okazało sie dopiero w warsztacie.

w momencie zkupu sprzedawca twierdził ze jest to cześć idealnie do mojego samochodu i z takiego samego jak mój wymontowana.

przy ostatniej próbie reklamacji argumentował,że powinienem sie zorientować na podstawie zdjęcia z aukcji....

tylko jak na podstawie zdjęcia zorientować sie ze to jest inna czesc niz opisywana????

jak na zdjęciu to zmierzyć ze sie wymiary nie zgadzają??

Napisano

> chyba zle zrozumiałes albo ja juz niejasno pisze.

Ale co było w opisie aukcji - do E30 czy E36?

Napisano

Chłopie nie potrzebnie założyłeś ten wątek. Zaraz dojdzie do tego, że jesteś winny, że kupujesz części do samochodu przez Internet, jakim prawem zeby.GIF Hehehe jadą chłopaki, biznesmeny narodowi. Cóż pomyłki się zdarzają, a wina zawsze leży po dwóch stronach. Zazwyczaj sprawdzam coś 100 razy zanim kupię, no ale jakby mnie sprzedawca utwierdzał w przekonaniu, że to pasuje to bym brał. Cała ta sytuacja jest dziwna, bo Ty co innego, sprzedawca co innego.

Napisano
  • Autor

Nie

> możesz tego po prostu sprzedać?

Pewnie,że moge tylko ze w tym momencie nie za bardzo wiadomo od czego dokłdanie jest ten alternator a nie chce powielac mojej sytuacji i sprzedac komuś częsci ktora bedzie mniej więcej pasowała.

Napisano
  • Autor

> Ale co było w opisie aukcji - do E30 czy E36?

E30

Napisano
  • Autor

> Chłopie nie potrzebnie założyłeś ten wątek. Zaraz dojdzie do tego, że jesteś winny, że kupujesz

> części do samochodu przez Internet, jakim prawem Hehehe jadą chłopaki, biznesmeny narodowi.

> Cóż pomyłki się zdarzają, a wina zawsze leży po dwóch stronach. Zazwyczaj sprawdzam coś 100

> razy zanim kupię, no ale jakby mnie sprzedawca utwierdzał w przekonaniu, że to pasuje to bym

> brał. Cała ta sytuacja jest dziwna, bo Ty co innego, sprzedawca co innego.

Chyba masz racje.

Założyłem ten wątek żeby pozostali kącikowicze sie nie nacieli a za chwile wyjdzie ,że to ja jestem winny całego zajscia.

Na tym chciałem zakonczyć z mojej strony.

pozdrawiam.

Napisano

> E30

Sprzedawca twierdzi że do E36. Nie masz jej numeru? Znajdzie się w archiwum i zweryfikujemy. Nie wiem ile ten alternator kosztował ale naprawdę chcesz się o to szarpać? Widzisz sam że więcej to kosztuje nerwów niż jest tak naprawdę warte. Odpuść, sprzedaj a każdy niech sobie sam wyciągnie wnioski.

Napisano

> Nie

> Pewnie,że moge tylko ze w tym momencie nie za bardzo wiadomo od czego dokłdanie jest ten alternator

> a nie chce powielac mojej sytuacji i sprzedac komuś częsci ktora bedzie mniej więcej pasowała.

A nie ma na nim numeru?

Napisano

Dość ciekawy sposób na "błyśnięcie na forum".

Gratulacje ok.gif

> M.

> P.S.

Może lubisz krzyk i brak kultury w wypowiedzi. Sprzedawca sam się przyznał do aroganckiego zachowania i, jak widać, jest z tego dumny (nazwałbym to jakoś, ale nie chcę rykoszetem obrażać moich uczciwych sąsiadów ze wsi).

Ci, którzy mieli sobie wyrobić zdanie prawdopodobnie już je sobie wyrobili po jednym wpisie Szanownego Sprzedawcy.

Uwierzcie, kojdus nie jest typem pieniacza forumowego z małym siurkiem, który chce komuś dokopać za wszelką cenę, ma w życiu ważniejsze zajęcia niż podnoszenie sobie ego przez publiczne obsmarowywanie nieznajomych. Chciał was po prostu ostrzec.

Napisano

> Sprzedawca twierdzi że do E36. Nie masz jej numeru? Znajdzie się w archiwum i zweryfikujemy. Nie

> wiem ile ten alternator kosztował ale naprawdę chcesz się o to szarpać?

Quote:

Założyłem ten wątek żeby pozostali kącikowicze sie nie nacieli

Myślę, że chodzi tu bardziej o to.

Napisano

> Sprzedawca twierdzi że do E36. Nie masz jej numeru? Znajdzie się w archiwum i zweryfikujemy. Nie

> wiem ile ten alternator kosztował ale naprawdę chcesz się o to szarpać? Widzisz sam że więcej

> to kosztuje nerwów niż jest tak naprawdę warte. Odpuść, sprzedaj a każdy niech sobie sam

> wyciągnie wnioski.

Wnioski sa takie, że się części kupuje używane jeżeli występuje tylko w tym modelu i nie trzeba nikomu na słowo wierzyć. Inaczej po prostu kupuje sie nówkę w zaufanym sklepie lub w ASO.

Jak kogoś nie stać na normalne serwisowanie to następnym razem kupi sobie samochód na którego naprawy będzie go stać...ale znaczek na masce musi być nawet,że to pełnoletni parch skromny.gif

Napisano

> Myślę, że chodzi tu bardziej o to.

Ale to wystarczy komentarz. Ja je zawsze czytam. Jeśli się powtarzają podobne zarzuty od różnych osób to zawsze odpuszczam. Nawet jak ma bardzo tanio i większość pozytywnych.

Napisano

> Ale to wystarczy komentarz. Ja je zawsze czytam. Jeśli się powtarzają podobne zarzuty od różnych

> osób to zawsze odpuszczam. Nawet jak ma bardzo tanio i większość pozytywnych.

Ty czytasz i wybierasz. Czasem jednak się zdarza, że ktoś musi mieć bardzo trudno dostępną część do dosyć nietypowego auta "na już". Wtedy twoja granica ostrożności nieco się przesuwa jeśli sytuacja jest podbramkowa. Tutaj sprzedawca zdecydowanie to wykorzystał prezentując podejście do klienta jak na Poważną Firmę przystało. smirk.gif

A więc, uważajcie. Grunt to się uczyć na błędach nie tylko swoich.

Napisano

> Ty czytasz i wybierasz. Czasem jednak się zdarza, że ktoś musi mieć bardzo trudno dostępną część do

> dosyć nietypowego auta "na już". Wtedy twoja granica ostrożności nieco się przesuwa jeśli

> sytuacja jest podbramkowa.

Wtedy patrzę na kwotę którą mogę stracić. I zakładam że ją stracę. Jeśli jest za wysoka to rezygnuję. Niezależnie od tego jak bardzo potrzebuje.

> A więc, uważajcie. Grunt to się uczyć na błędach nie tylko swoich.

Najlepiej na cudzych smile.gif Myślę że po przeczytaniu tego parę osób się zastanowi. I chyba o to w tym chodziło.

Napisano

> Chyba masz racje.

> Założyłem ten wątek żeby pozostali kącikowicze sie nie nacieli a za chwile wyjdzie ,że to ja jestem winny całego zajscia.

> Na tym chciałem zakonczyć z mojej strony.

> pozdrawiam.

Czy wyrażasz życzenie zamknięcia wątku ? ... w mojej ocenie się już chyba "wyczerpał".

Napisano
  • Autor

> Czy wyrażasz życzenie zamknięcia wątku ? ... w mojej ocenie się już chyba "wyczerpał".

to co chciałem przekazać przekazałem.

dziekuje za uwage i pozdrawiam.

p.s

zapraszam na Puchar Wiosny Automobilklubu polskiego, bedzie można pokibicować "połnoletniemu parchowi ze znaczkiem"

pozdrawiam

Napisano

> to co chciałem przekazać przekazałem.

> dziekuje za uwage i pozdrawiam.

Dyskusja nie była jałowa i myślę wywołałeś interesujący temat ok.gif

> p.s

> zapraszam na Puchar Wiosny Automobilklubu polskiego, bedzie można pokibicować "połnoletniemu parchowi ze znaczkiem"

Nie poddawaj się stereotypom: włoskie / niemieckie / krajowe / z importu / nowe / z drugiej ręki ... najlepsiejsze są nasze, bo są nasze zlosnik.gif

> pozdrawiam

Ja również ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.