Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

UWAGA FIRMA OSZUST

Featured Replies

Napisano

POL-CARS KRAKÓW UL. PIASTOWSKA 20

allegro- czesciuzywane (432)

Kupiłem używany alternator do bmw e30 is dostałem podobny ale niepasujący .podczas próby reklamacji/zwrotu/wymiany szanowny sprzedawca powiedział żebym sobie to na allegro sprzedał a po krótkiej chwili usłyszałem ,że jestem frajer i mam sobie na tym ugotować zupe.

WIEC DRODZY KĄCIKOWICZE UWAGA!!!!

Napisano

> WIEC DRODZY KĄCIKOWICZE UWAGA!!!!

Otwórz spór na allegro. Wystaw negatywny komentarz.

Takie "firmy" prowadzą zazwyczaj cwaniaczki i "znajomi półświatka", zresztą jak ktoś pisze "PUŁOS" to ni emożna się za wiele po nim spodziewać... biglaugh.gif

Napisano

> Otwórz spór na allegro. Wystaw negatywny komentarz.

> Takie "firmy" prowadzą zazwyczaj cwaniaczki i "znajomi półświatka", zresztą jak ktoś pisze "PUŁOS"

> to ni emożna się za wiele po nim spodziewać...

... albo "zderzak sejczento" grinser006.gif

Napisano

Przecież pewnie z 90% części w takich "sklepach" pochodzi z kradzieży, więc czego się spodziewałeś? hehe.gif

Napisano

> szanowny sprzedawca powiedział żebym sobie to na allegro sprzedał a

> po krótkiej chwili usłyszałem ,że jestem frajer i mam sobie na tym ugotować zupe.

Szkoda, ze masz daleko można by było odwiedzić delikwenta i z nim porozmawiać w 4 oczy.

Napisano

> Szkoda, ze masz daleko można by było odwiedzić delikwenta i z nim porozmawiać w 4 oczy.

I uslyszec to samo tylko prosto w oczy hehe.gif Jak czuje sie oszukany ma korespondencje niech idzie na policje zglosi oszustwo. facet zobaczy kto jest frajerem.

Napisano

> I uslyszec to samo tylko prosto w oczy Jak czuje sie oszukany ma korespondencje niech idzie na

> policje zglosi oszustwo. facet zobaczy kto jest frajerem.

Eee tam Policja...

Lepiej chyba jest zgłosić skarbówce, że sprzedawca nie wystawia paragonów unikając płacenia podatków. Można też "uprzejmie donieść", że podejrzewa się nieopodatkowane dochody ze sprzedaży na aukcjach internetowych. Wystawia tego dużo... biglaugh.gif

Napisano

> Takie "firmy" prowadzą zazwyczaj cwaniaczki i "znajomi półświatka", zresztą jak ktoś pisze "PUŁOS"

> to ni emożna się za wiele po nim spodziewać...

Kiedyś w pewnym autoryzowanym serwisie(marki nie podam) prosiłem o wypisanie cen na niektore części, m.in. był tam "wachacz" zeby.GIF I nie był to nowy pracownik. Więc każdemu się zdarza smile.gif

Napisano

> Eee tam Policja...

> Lepiej chyba jest zgłosić skarbówce,

dokładnie to zawsze działa smile.gif

Napisano

> POL-CARS KRAKÓW UL. PIASTOWSKA 20

> allegro- czesciuzywane (432)

> Kupiłem używany alternator do bmw e30 is dostałem podobny ale niepasujący .podczas próby

> reklamacji/zwrotu/wymiany szanowny sprzedawca powiedział żebym sobie to na allegro sprzedał a

> po krótkiej chwili usłyszałem ,że jestem frajer i mam sobie na tym ugotować zupe.

Forum BMW-klub.pl już wie o tym "biznesmenie".

Mam taki mały pomysł: można odświeżyć stare znajomości z szarańczą. Oni mu się dobiorą do d... tyłka palacz.gif

No i oczywiście fejsbuk też się może dowiedzieć o podejściu do klienta w tak zacnej firmie.

Napisano

> jakie auto taki sprzedawca

heh ,,,

Poczytajcie sobie odpowiedzi gościa na negatywy , które mu ludzie dali zeby.GIF ....

Pustak jakich mało ....

Napisano

> Szkoda, ze masz daleko można by było odwiedzić delikwenta i z nim porozmawiać w 4 oczy.

Znam chłopaków. Życzę Ci powodzenia ok.gif

Napisano

> Znam chłopaków. Życzę Ci powodzenia

US spokojnie da sobie z nimi rade ok.gif

Napisano

To ich pozdrów ok.gif

I powiedz, że takim podejściem do jednego klienta wystraszyli kilkuset potencjalnych.

Napisano

> US spokojnie da sobie z nimi rade

Z pewnością ok.gif

Napisano

> I powiedz, że takim podejściem do jednego klienta wystraszyli kilkuset potencjalnych.

skarbówka ich odwiedzi to od razu będzie inna gadka no ale to już wtedy będzie za późno

Napisano

> To ich pozdrów

> I powiedz, że takim podejściem do jednego klienta wystraszyli kilkuset potencjalnych.

Nie narzekam na znajomość z nimi, zawsze pomogli kiedy tego potrzebowałem, ale wiadomo, w kontaktach z innymi ludźmi może być zupełnie inaczej.

Na pewno takie zachowanie jak opisał autor wątku jest niedopuszczalne i nie chciałbym się z tym spotkać.

Napisano
  • Autor

Żadnej gangsterki podwórkowej nie mam zamiaru uprawiać, troche to nie po mojemu.

Ale jak dziś porozmawiawiałem z sekretarką odnośnie paragonu i przepisach skarbowych to jakos juz przyjemniej rozmowa przebiegała.

Poczekam co pan kierownik wymyśli, jak nie wymysli to bede działał dalej. Pomijajac kwestie kasy to nie lubie jak sie z klienta robi jelenia( o gotowaniu sobie zupy z alternatora i tym ,ze jestem frajerem nie mówiąc).Póki co wątki pozakładane liczniki odwiedzających biją, reklama idzie w świat...

Napisano

" Muwi , Wruciłem , tesz hehe grinser006.gif

Mogłeś komentarze przeczytać zanim kupiłeś.

Napisano

> Żadnej gangsterki podwórkowej nie mam zamiaru uprawiać, troche to nie po mojemu.

> Ale jak dziś porozmawiawiałem z sekretarką odnośnie paragonu i przepisach skarbowych to jakos juz

> przyjemniej rozmowa przebiegała.

PIH jest bardziej skuteczny. Kontrola może nie natychmiastowa, ale baaaaardzo dotkliwa. Uprawnienia mają o wiele większe niż US.

Wiem, bo miałem zlosnik.gif.

9 dni - wyjęte z życiorysu angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> " Muwi , Wruciłem , tesz hehe

> Mogłeś komentarze przeczytać zanim kupiłeś.

wiesz teraz to można dawać rady ale był to jedyny człowiek ,który teoretycznie , miał poszukiwaną część.

Napisano

> wiesz teraz to można dawać rady ale był to jedyny człowiek ,który teoretycznie , miał poszukiwaną

> część.

Daj mu link do dyskusji tutaj na forum...

Niezalogowani mogą przeglądać ten wątek.

Może zastanowi się nad jakimś sensownym rozwiązaniem problemu ...

Napisano
  • Autor

> Daj mu link do dyskusji tutaj na forum...

> Niezalogowani mogą przeglądać ten wątek.

> Może zastanowi się nad jakimś sensownym rozwiązaniem problemu ...

ok.gif chyba tak zrobie

Napisano

> o gotowaniu sobie zupy z alternatora

A tak się zastanawiałem co za zupa dziś u ciebie na lunch... "minestrone". Cholera wie co to, pewnie na alternatorach gotowane! hehe.gif

Ciśnij gościa. Ma już ponad 1000 "zadowolonych konsumentów" tu na forum. Zła sława szybko się roznosi.

Napisano

> http://jmuskala.webege.com/polgard/index.html

mówisz...?

Nie, wrzucanie fotek nagich dzieciaków na ich serwer i kablowanie na Policję to już by było chyba przegięcie.

Ja myślę, że można by też poinformować szefa, że istnieją dość rygorystyczne przepisy co do warunków demontażu samochodów a ich niespełnienie grozi wysoką grzywną. Kontroler przecież zawsze może wpaść z wizytą ni stąd i zowąd. palacz.gif

Napisano

dla mnie to jakas firma* krzak.. nie chce mi sie wertowac w poszukiwaniu nipu/regonu itd.. ale jesli takich informacji nie ma na "firmowej" stronie no to z czym do ludzi .

* link wylowiony z gogla na podstawie nr telefonow .

Napisano

pozamawiaj trochę części za pobraniem na wymyślone adresy to się nauczy... smile.gif

Napisano

> POL-CARS KRAKÓW UL. PIASTOWSKA 20

> allegro- czesciuzywane (432)

> Kupiłem używany alternator do bmw e30 is dostałem podobny ale niepasujący .podczas próby

> reklamacji/zwrotu/wymiany szanowny sprzedawca powiedział żebym sobie to na allegro sprzedał a

Ale w czym problem? Zgłaszasz na policję próbę oszustwa, jednocześnie korzystając z ochrony kupujących na allegro. Takie sytuacje się zdarzają i zdarzać będą, trzeba korzystać ze swoich praw i takie sprawy nie będą stanowiły problemu

Napisano

> Ale w czym problem? Zgłaszasz na policję próbę oszustwa, jednocześnie korzystając z ochrony

> kupujących na allegro.

Dodatkowo może oszczędzi komuś innemu nerwów na przyszłość ok.gif

Napisano

> Dodatkowo może oszczędzi komuś innemu nerwów na przyszłość

poczytać panowie, poczytać co napisał kojdus.

On nie ma czasu na bieganie za gościem, który jest na drugim końcu Polski. Jest na prawdę mocno zajętym człowiekiem i jeśli ma wolną chwilę to odpoczywa.

To tylko kilka stówek, za to mu nic nie zrobią na Policji. Już tym wątkiem narobił mu większego gnoju niż donosem na Policję. W ciągu 2 dni jest 1700!!! odwiedzających. Na innych forach drugie tyle.

Napisano

> Już tym wątkiem narobił mu większego

> gnoju niż donosem na Policję.

A jak facet poczyta troche i pojedzie z art 212 kk ?

Napisano

> A jak facet poczyta troche i pojedzie z art 212 kk ?

Zacytuj proszę.

To, co tutaj zostało opisane to OPINIA KLIENTA. Taka sama jak można przeczytac na wielu stronach internetowych, forach dyskusyjnych itp.

poza tym w art. 212 KK pkt 1 jest wyraźnie napisane: POMAWIA. To, co przedstawił kojdus to nie jest pomówienie. Jest to czyste przedstawienie faktów.

Czyli:

Quote:

art. 213

§ 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy.

§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut
służący obronie społecznie uzasadnionego interesu;

Dziękuję. palacz.gif

Napisano

> Zacytuj proszę.

Quote:

art. 212

§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

> poza tym w art. 212 KK pkt 1 jest wyraźnie napisane: POMAWIA. To, co przedstawił kojdus to nie jest

> pomówienie. Jest to czyste przedstawienie faktów.

Ten alternator o którym mowa jest jeden i tylko jeden niezaleznie od niczego ? Czy może być kilka róznych w zależności od czegośtam ?

Napisano

> Ten alternator o którym mowa jest jeden i tylko jeden niezaleznie od niczego ? Czy może być kilka

> róznych w zależności od czegośtam ?

Ten alternator, który miał został przesłany powinien pasować do E30 w wersji 318is z silnikiem M42. Takie było zamówienie i takie były telefoniczne ustalenia. Nie pasuje bo jest... od E36 (czyli modelu młodszego).

Przeczytaj jeszcze raz: pan najpierw się przyznał do pomyłki i poprosił o zwrócenie niepasującej części a później się wyparł i jeszcze obraził konsumenta. Nieładnie.

Napisano
  • Autor

Drogi kolego!

Zamawiałem alternator do bmw e30 1.8 is dostałem alternator od jakiegos bmw e36. dalszą cześć historii opisałem na początku.

Jeśli to dla Ciebie jest prawidłowa procedura handlowa to bardzo mi przykro ale ja sie na takie zwyczaje nie zgadzam.

I bede o tej firmie pisał nadal na różnych forach bo mam prawo wyrazić opinię na temat uzyskanej usługi.

Kiedy ktoś przyjdzie do mojej restauracji, dostanie zimnego i starego kotleta a na koncu usłyszy od kelnerki ,ze jest frajerem to ma pełne prawo o tym napisać na wszystkich forach gastronomicznych.

Pozdrawiam.

Napisano

> Drogi kolego!

> Zamawiałem alternator do bmw e30 1.8 is dostałem alternator od jakiegos bmw e36. dalszą cześć

> historii opisałem na początku.

No właśnie o to pytam - czy jest jeden i tylko jeden do tego samochodu do którego zamawiałeś ?

> Jeśli to dla Ciebie jest prawidłowa procedura handlowa to bardzo mi przykro ale ja sie na takie

> zwyczaje nie zgadzam.

Ależ ja nie o tym zupełnie. Podjście do klienta pomijam całkowicie w swoich zastanawianiach się nad:

1. opisem aukcji którego nie znam (o ile całośc się odbyła poprzez allegro oczywiście)

2. nazwanie firmy "oszustem" na forum publicznym i ogólnie dostępnym

3. artykułem 212 kk.

Jeżeli jest tylko i wyłącznie jeden akternator pasuje do e30 1,8 is i w opisie aukcji (o ile miała miejsce) nie ma nic co wskazywałoby na mozliwość otrzymania niewłaściwego alternatora to oczywiście i jak najbardziej masz rację.

Napisano
  • Autor

Niestety mam rację.

Żeby było śmieszniej to po sutaleniu telefonicznym dwa razy wysyłałem ten alternator do sprzedawcy dwa razy go nieodebrał,oczywiscie ja zapłaciłem za przesyłke a na końcu usłyszałem co usłyszałem.

Dlatego słowo "oszust" moim zdaniem jest dość delikatnym określeniem.

Napisano
  • Autor

Wysłałem do rzeczonej firmy linka do tego wątku ciekawe czy zrozumieją jaka kampanię reklamową sobie funduja i co z tym dalej zrobić.

Napisano

> Wysłałem do rzeczonej firmy linka do tego wątku ciekawe czy zrozumieją jaka kampanię reklamową

> sobie funduja i co z tym dalej zrobić.

Wrzuć jeszcze na pl.rec.samochody google ładnie zaindeksuje będą mieli super reklamę. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Wrzuć jeszcze na pl.rec.samochody google ładnie zaindeksuje będą mieli super reklamę.

cosik sie zarejestrowac nie moge

Napisano

> można też skonfigurować sobie program pocztowy i nie będzie potrzebna żadna rejestracja.

Nawet łatwiej, ale w dzisiejszych czasach nie każdy posiada program pocztowy grinser006.gif

Napisano

> Wysłałem do rzeczonej firmy linka do tego wątku ciekawe czy zrozumieją jaka kampanię reklamową

> sobie funduja i co z tym dalej zrobić.

Na prawdę myślisz, że się tym przejmą? Patrząc na komentarze przez nich wystawione, nie sposób odnieść wrażenia, że to tępe buraki które prosto z chlewa weszły w byznesy.

W życiu nie kupił bym nic od kogoś kto się zachowuje w taki chamski sposób. Chyba, że to byłaby kwestia życia lub śmierci.

Napisano

> W życiu nie kupił bym nic od kogoś kto się zachowuje w taki chamski sposób. Chyba, że to byłaby

> kwestia życia lub śmierci.

To trochę była kwestia pojechać/nie pojechać rajd niestety. sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.